Spontánne potraty v skorom štádiu a následné tehotenstvá
Ahojte žienky. Určite nás tu je takých nešťastníc viac, nanesťastie. Chcem sa vás ale opýtať, ako ste to prežívali a čo vám nakoniec pomohlo dočkať sa rozprávkového konca. Držme sa, myslime pozitívne a prijmime minulosť.
@noname26 ja tiež tak 5 tt a koniec...už niekoľko krát
ja už tiež 2x MA...prvý krát som dostala menštruáciu....v piatok idem na genetiku a potom na hematologické vyšetrenie....neviete mi poradiť ako to je s tým hem.vyšetrením?...kto určuje čo všetko vyšetriť?...Ďakujem za odpovede
@michellevendero ahojky, neviem či si ma pametas, ale davnejšie sme si písali, chcela som sa opýtať, Ty si ešte neuživala fraxiparín? teda nepichala ked bol zakaždým koniec v 5tt??
@katrenkaa ja som npr dostala len odporúčanie na hematologiu a tam my už vyšetrili asi skoro všetko všetky mutácie ktoré by mohli spůsobovať potraty a podobne, ale teda ja som potraty nemala, len už keď sme nemohli otehotnieť vydupala som si všetky možné vyšetrenia a zistili mi lepivé doštičky a horšiu zrážanslivost krvi, doktorka tvrdila že aj preto sa nám nemuselo darit
@katrenkaa ono už keď sa dostaneš na hematologiu tak bude dobre, tam Ti už povedia všeto aj čo Ti vyšetria a podbne.. nám sa podarilo prvé IUI a teraz som znova tehotná po 9tich mesiacoch od porodu .. plánovane ale toto sa zazračne podarilo na prvý krat ako sme skusili.. určtie sa podarí , ale poznám to keď sa nedarí ☹ treba to len vydržať a ono to príde
Ahojte.mne meskala 8 dni ms.10 pozitivnych t. A nakoniec samovolny potrat.nechapem to.doktorka vravela ze sa to stava.ze mam ist dalej.vysetrila ma ale nic viac.snazim sa uz dlhu dobu. Mam pocit ze to psychicky nezvladam.
Baby, klikla som sem, hoci som nechcela, citam Vase skusenosti a podelim sa s tymi svojimi. Bola som na tom rovnako, 4x koniec v piatom tyzdni, pricina neznama, akurat syndrom lepivych dosticiek. Vzdy som otehotnela po roku a vzdy s rovnakym koncom. Bola som smutna. A viete, co mi nakoniec pomohlo? Vylucit lepok. Hned po mesiaci som otehotnela a teraz som v 10tom tyzdni. Viem, este sa moze hocico pokazit, ale ja som naozaj presvedcena, ze to bolo tym a ze bezglutenova dieta mi odlahcila imunitny system a telo sa k plodu nesprava ako k nepriatelovi. Ked uz nic, aspon na par tyzdnov skuste vylucit psenicu, za skusku nic nedate, je to to najmenej, co mozete tiez vyskusat. Drzim palce. <3
Skúste pogooglit. Ja som tiež len narazila na zdanlivo zbytočný članok typu: "5 príznakov, že máte intoleranciu lepku". Jeden z príznakov bol nevysvetliteľná neplodnosť alebo potraty. Mna vtedy osvietilo a proste som vylúčila lepok. Normálna dieta pre celiatikov, ale v dnešnej dobe už nič strašné.
Baby ja som vylucila chlieb a ine jedla,ktore nemozem a otehotnela som.hoci to skoncilo potratom, ale otehotnela som.
Pokial to chapem ako laik spravne, tak babo je v prvych tyzdnoch telom vnimane ako nieco cudzie. Ak mate intoleraciu, imunitny system produkuje protilatky, funguje na plno, preto sa moze stat, ze zabojuje aj proti plodu. Preto vylucenie nezelanych potravin moze podporit uhniezdenie a zaciatok vyvoja v tele. Ine problemy to nevysieri, ale mne to pomohlo prekonat tu zacarovanu hranicu 5 tyzdnov. Ak to pomoze len jednej zene, nebude zbytocne, ze som sa o svoju skusenost podelila.
@katrenkaa ved ale bezlepkiva sa da dodrziavat hravo.
@katrenkaa Ano, dodrziavam prisne, ved imunitu neosalis. Aj mala davka lepku nastartuje tvorbu protilatok. Ked je niekde napisane, ze moze obsahovat stopy lepku, tak to zjem. Ale psenica, jacmen, ovos, atd. ani nahodou. V dnesnej dobe to uz naozaj nie je problem zohnat hocico bezglutenove, aj v beznom obchode.
ahojte, vy ste si ten HIT overili na zaklade krvych testov?
@barbor_ka zabludila som sem nahodou, ale možem potvrdiť že som mala obrovské problémy s tvrdnutim bruška v predoslych trhu, brala som 4 druhy liekov, nezaberali. Lekar to nechapal, cele teho som sa nesla zbavit mykoz. Teraz som bola ,,len,, na magnezku a sice mi brusko tvrdlo, ale po vylúčení lepku som mala tehotenstvo lepšie...ja mam potvrdenú neznášanlivosť a okrem týchto vecí sa mi celkovo zlepšila imunita. A naozaj som čítala, že časté potraty môže ovplyvniť práve intolerancia na potraviny. Drzim palce
@katuliena82 a ty máš celiakiu?
@katrenkaa nie, glutenovu intoleranciu. Takze napr.nemusim dávať pozor na stopy lepku v potravinách, ale už rožok by mi spravil zle 🙂
Je tu nejaká žienka, ktorá po začatí bezlepkovej diéty donosila bábätko po predošlých opakovaných potratoch?

@redlola anozial je to individualne..sto zien a kazda by dopadla inak...len ma hneva ze dvakrat z dvoch a za obe prechladnutia mozem ja, bo som nedela doma, ae brala som to tak, ze tehotenstvo nie je choroba a sla som na akciu kdesom prechladla