Spontánne potraty v skorom štádiu a následné tehotenstvá
Ahojte žienky. Určite nás tu je takých nešťastníc viac, nanesťastie. Chcem sa vás ale opýtať, ako ste to prežívali a čo vám nakoniec pomohlo dočkať sa rozprávkového konca. Držme sa, myslime pozitívne a prijmime minulosť.
@ddanaa Netusim co su to, dosli mi len percentualne hodnoty... Liecba spociva v uzivani kortikoidov, u mna konkretne prednison 5mg denne, po 6 tyzdnoch uzivania sa pokusat, ale s tym, ze len cez ovulku, mimo nej len s kondomom. Ak sa podari, tak do 9. tt uzivat 5 mg denne, potom znizit na 2,5mg a uzivat do 16 tt... Ak sa nepodari za 4-5 cyklov otehu, prerusit na 6 tyzdnov liecbu a pokracovat od zaciatku...
Ahojte, pripajam sa po 2potratoch :(
Neviem čo by som mohla ešte urobit, kam zájsť. Po 2.om potrate ma poslal lekar na vyšetrenia: hematologia OK(aj zražanlivosť aj lepivé doštičky), genetika OK, na endokrinologii mi dali najslabši Euthyrox, ale že ak viem otehotnieť, tak to na príčine nie je, a na imunológii-ale klasickej, Ok iba mám väčšiu náchylnosť na infekcie. Chcela ma liečiť Imunor+Luivac, liečba by trvala 9 mesiacov a vtedy nemôžem otehotnieť. Tak som to odmietla, že toľko čakať nemôžem, veď budem mať už 34. Že radšej pôjdem na PNku od zažiatku, lebo robím v lekárni a tam ľahko naberiem infekcie.
Stretli ste sa s tým, že kvôli prechladnutiu žena príde o bábo? Pred oboma potratmi som prechladla a neskôr mi to prešlo na dutiny. Potraty boli v 9 a12T. Po potrate som sa už doliečila antibiotikami.
A aká je to reprodukčná imunológia? je aj v ke niečo také??
@martuska2 Ja som tiez vzdy prechladla na zaciatku tehotenstva aj som potratila 2x.Aj pri tretom tehu som bola prechladnuta a napriek tomu som porodila zdrave dieta. To je asi nejska reakcia na tehotenstvo ☺mne na genetike zistili trombofilny stav,pichala som si fraxi a bolo vsetko ok. Hlavne je pozitivne mysliet a nevzdavat. V KE su aj tri take institucie, ja som v jednej aj bola,ale ked ma chceli poslat na laparoskopiu,viackrat som tam nesla.a nakoniec som prirodzene otehotnela.☺
Prve tehu bolo ok a mame trojrocneho nezbednika.minuly rok v maji som mala zamlknuty potrat v 9tt ale hned po prvej ms som otehotnela a teraz sa uz gulam.Ale cele tehu som ako na ihlach a az moc sa sledujem co sa bojim.ale tak snad to uz dobijujem dva mesiace.drzim palce,treba myslet pozitivne
Najhoršie je vidieť ako rastú bruchá dvom švagrinám ktoré stále po mne ohlásili, že sú tehotné a ja stále nič :( prajem im to, ale neviem sa s nimi tešiť ani vidieť ako to stále riešia a debatia spolu o tehotenstve...
Ja sa púšťam ešte raz na hematku a endokrinológiu, ale inde, rovno do Košíc kde s tým majú viac skúseností. Aj na reprodukčnú imunológiu sme sa objednali, tam robia aj spermiogram.. a u lekára si idem vydupať vyšetrenie na chlamýdie, ureaplazmy a mykoplazmy + hladinu prolaktínu.
@martuska2 ani mne nic nezistili na vyšetreniach, aj napriek tomu picham uz druhé tehotenstvo fraxi 0,3 - preventívne. Co sa týka prechladnutia - v minulom tehotenstve som bola 3x chorá v prvom trimestri - v 4., 7. a tuším 11.tt. Dcéra sa narodila s ľahkou vrodenou srdcovou vadou. Dr mi povedala ze to moze byt aj z nejakého infektu pocas toho prvého trimestra, ale aj nemusi. Takze tie potraty aj môžu, aj nemusia súvisieť s ochorením. Co sa týka svagrin - viem velmi dobre ako sa cítiš. Prvy potrat rovnako tehotná švagriná, druhý potrat - dve rovnako tehotné svagrine (z toho jedna bola ta istá ako z prvého potratu). Mali sme rozdiel v termínoch dva týždne. Hlavne po tom prvom som velmi tažko niesla jej sťažovanie sa na tehotenstvo. V postihom som sa nad to povzniesla a po dvoch cykloch sme boli znova tehotni🙂 takze držím palce, nech ti to vyjde 🙂
....ani som netusila,ze aj takato skupinka tu je. Mne sa to stalo teraz v 6 tt. Za ako dlho ste sa pokusali o dalsie babo? Mne Dr povedala,ze 2 cykly pockat a mozme.
Ahojte zeny...nemam sa ist kam vyzalovat tak som prisla sem... Neviem na com som - zatial. Od zaciatku mam vnutorny pocit ze som tehu... mala som cystu, ta mi praskla, tehu testy mam tie z ebay a tie neduchuju, su stale biele ako lalia. Ovulacny ten ma ale stale druhu ciarku, hoci slabu je tam... podbrusko ma boli ako keby som mala dostat mrchu, no stale neprichaza, ked sa utriem obcas krvavy vytok, alebo hnedy... dnes rano som vstala uz som chora :-/ ako pri prechadz. tehu. Strasne,ale strasne sa bojim ze je to mimomaternicove, zajtra idem na krv, ale na usg urcite nebude nic vidiet, kedze ja som len teraz mala dostat mrchu...a o druhe sme prisli v 7tt cize :-/
cize co...zblaznim sa cakat do zajtra...
@reni1512 viem co prezivas. Minuly rok som 2 krat potratila. Teraz som tehu tak 11-12 tt aj v tomto tehu som mala slabulinke spinenie, radsej si ma nechali tyzden v nemocke. Teraz vyzera byt zatial vsetko ok,akurat ze som vcera ochorela.
Drzim palce aby si bola cim skor tehu a vsetko bolo ok. Moc sa tym ovulacnym testom nerozumiem, tie som nerobila. Tak neviem co moze znamenat ta druha ciarka. V kazdom pripade posielam energiu.
@martuska2 ja si myslim.ze prechladnutue by nemal byt problem.moja sestra mala herpes zoster v tehotenstve..je to asi o tom.ci je ten plod schopny na prezitie...neviem kazdopadne cjod na tu reprodukcnu imunologiu.ked mas obavy...
@zaba9 ja som tiez nebola na zakroku a cakali se len jeden cyklus,poto so hned otehotnela 🙂 drzim palce 😉
@marcela1992 ooo.. prave som bola vcera u Dr. pytala som sa. Vravela ze nech sa este trochu zregeneruje sliznica,ze este jeden cyklus mame pockat. Ale tiez by som do toho hned isla.
@lucinka511 hej hej uz sme boli, dnes aj dbery a uvidime.tak imunologicka aj vseobecna vraveli, ze to mohlo byt pricinou..hlavne ked virucova infekcia to bola a zas gynekolg vravel ze podla neho nie. kazdy vravi ine..takze super...
Ahojte. Mam za sebou 6 tehitenstiev-4aborty v skorom stadiu, 1 mimomaternicove.posledne vdakabohu uspesne. Po x vysetreniach a liecbe prednisonom v prahe (repeodukcna imunologia) pichani clexanu brani utrogestanu cele tehotenstvo mam krasnu 3rocnu dcerku. Prirodzene.chcem Vam dodat odvahu nevzdavajte sa. Ide to. Treba verit a hladat pricinu. A ak mate otazky kludne sa pytajte. Vela sil a stastia vsetkym viem ake je to tazke opatone stracat nadej a vidiet stastie inych len nie to svoje.
@martuska2 cize len normalna chripka alebo anchladnutie mohlo byt pricinou??? ale to potom by skoro nik nemal deti, ci?..
@lucinka511
@martuska2 podla mna ked je to slabé, neudrží sa aj pri prechladnutí, preto asi nikto nepovie príčinu. Ja mam dieta s ľahkou vrodenou srdcovou vadou (v rodine su stdciari) a kardio mi vravela ze moze byt príčinou aj to ze osm bola v prvom trim 3x chorá, ze stačí neškodný vírus a vtedy sa vytvárajú orgány + predispozícia a mame ochorenie. Z toho dedukujem, ze moze byt nejaké slabšie babatko a ked sa nevhodne prihodí nejaké ochorenie, jednoducho sa neudrží...
@lucinka511 to je individualne.. niekomuto vobec neubliz a vidis u mna vraj to mohlo byt pricinou...
Obycajne prechladnutie ktore preslo na zapal dutin..

@emuska08 ahoj, tak super, dobre, ze si napisala ake si mala vysledky z Prahy... drzim palce teda... 🙂 napis potom, ci dorazila mrcha...