Stále čakáme na dve čiarky

ve_ja_15
30. máj 2017

Ahojte, s manželom sa snažíme už skoro rok o bábatko. Môj gynekolog ma poslal do Gyn-fivu. Tam mi spravili všetky testy a bola som v poriadku. Manžel mal prvýkrát trochu zlé výsledky na spermiograme no odporučili mu Folandrol a potom sa mu výsledky velmi dobre zlepšili. Pred pár dňami som bola na IUI tak čakám, či sa to podarilo alebo nie aj keď viem, že je tam malá šanca. Znovu by som na IUI nechcela ísť ani nie tak ta seba ale za manžela, ten s tým nie je úplne stotožnený. Viete mi prosím poradiť na aké vyšetrnia by som sa ešte mala vypýtať ak sa nám ďalej nebude dariť?

bobulazelena
30. máj 2017

@ve_ja_15
Na vasom mieste by som si dala vysetrit hematologiu, endokrinologiu a reprodukcnu imunologiu (v nitre alebo presove, inde nerobia komplet vysetrenia)
Na tu reprodukcnu imunologiu sa velmi dlho caka ale nam tam po 2 rokoch nasli priciny preco sa nedari.
Prajem vela stastia

bienennest
30. máj 2017

@ve_ja_15 Ahoj, my sme sa s manzelom snazili 2 roky a nikdy pricina zistena nebola (musim podotknut ze uz mam 2 deti preto bolo o to prekvapivejsie preco sa nedari znova otehotniet). Vsetky testy a vysetrenia sme mali aj s manzelom nadstandartne dobre a aj tak sa nedarilo. Lekar mi povedal, ze zhruba u 40% neplodnych parov sa nikdy pricina nezisti... to ti nehovorim preto aby si zufala, ale aby si mala realisticke ocakavania na to, co ta caka. Ja som upravila svoju stravu a uzivala viacere bylinky a doplnky stravy (vitaminy, mineraly, a pod.) zaradila do denneho kolobehu pravidelny sport a cuduj sa svete, po 2 rokoch som prirodzene otehotnela.

Ak si chces o tom precitat viac, pozri si tieto dva blogy -https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/rady-a-tipy-na-prirodne-cesty-k-podpore-qpb6vu/

https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/

velmi ti drzim palce nech sa ti podari prirodzene otehotniet!

bobulazelena
30. máj 2017

@bienennest pricina nie je u vela parov zistena, pretoze neboli na vsetkych potrebnych vysetreniach, samozrejme potom zostane stale nezistene percento pricin.
Ale keby som sa ja napriklad mala spoliehat na bylinky a sport, tak by sme boli uplne bez sance.

bevab
30. máj 2017

@bienennest Vsade citam, ze Alchemilka len v prvej casti cyklu. Ako to teda je ? Dakujem 🙂

katkakovac
30. máj 2017

Nam sa rok nedarilo. Nakoniec som si na radu znameho bylinkara robila sedacie kupele z alchemilky a praslicky. Od posledneho dna menstruacie az do ovulacie. Az vtedy to vyslo. Az ked som bola v 13tt mi zistili trombofiliu a asi preto to tak dlho trvalo. Toto embryo bolo jednoducho odolne a vydrzalo. Pri druhom som uz isla na istotu. Hned som si dala sedaci kupel, nachystala som lekarku a hned ako mi meskala menstruacia, som nabehla a zacala pichat injekcie. Skuste popytat na hematologiu, endokrynologiu a pod. A skuste si dat chvilu pauzu. Ide leto, chodte niekam na dovolenku. Lahko sa mi to hovori, ale my sme si tak z dovolenky priniesli cierneho pasaziera. Naplanovala som ju na obdobie ovulacie a jednoducho to vyslo. Ziaden stres, len oddych. Drzim palce

bienennest
30. máj 2017

@bobulazelena Ja som bola na vsetkych vysetreniach ktore su dostupne (od hormonalnych profilov, laparoskopii, atd) a aj tak nic nezistili.. takisto sme boli v centrach reprodukcnej mediciny a tiez nic viac ako moj lekar nezistili, takze na to by som sa nespoliehala. Ver tomu, ze sme naozaj urobili z medicinskeho hladiska vsetky testy, ktore su dostupne. Len som tym chcela povedat, ze ani lekari niesu vsevedci a niekedy ani najmodernejsie vysetrenia pricinu neodhalia.. to bola aspon moja osobna skusenost. Ale urcite ich treba urobit a mozno ma clovek stastie a nieco sa najde. Je omnoho lahsie sa vysporiadat s diagnozou (aj ked je zla) ako ked ti stale kazdy hovori, ze nerozumeju preco nevies otehotniet. Tesim sa ale s tebou, ze u teba sa zistilo co ti chyba a mohlo sa podla toho aj spravne nasadit liecbu.

bienennest
30. máj 2017

@bevab Ahoj, alchemika sa moze brat pocas celeho cyklu avsak nakolko si telo na nu moze rychlo zvyknut (potom uz nema taky silny ucinok) odporuca sa robit z casu na cas pauzu. Preto sa aj vacsinou hovori, ze ju treba brat len jednu cas cyklusu a potom v druhej casti vynechat. Optimalna je kombinacia s pitim caju s listov z malinika, ktore napomahaju v prvej casti cyklusu dozrievaniu a neskor uvolneniu vajicka a v druhej casti zas alchemiku, ktora pomaha pri uhniezdeni oplodneneho vajicka nakolko zvysuje prekrvenie maternice. Samozrejme, ze ani uzivanim alchemiky v prvej casti cyklusu nic nepokazis.

bobulazelena
30. máj 2017

@bienennest no tak vy ste prave ten pripad, ze sa to bohuzial nepodarilo.
Nam sa podarilo na tej reprodukcnej imunologii a teda nasli nam tam toho fakt velmi vela a dovtedy nam tvrdili ze sme zdravi.
Kazdopadne prajem vserkym vela stastia 🙂

bosoriak
30. máj 2017

@ve_ja_15 Ja si myslim, ze to dost tlacis. Zvycajne sa robia vysetrenia az po 1 roku snazenia, a vy uz mate aj vysetrene, aj dva spermiogramy a sama pises, ze sa snazite este len skoro rok. Obcas to tak byva, ze to trva dlhsie. Zalezi na tom aj, kolko mate rokov, to je pravda, ale niekedy to treba nechat chvilu tak. Ak ste obaja fyzicky v poriadku, tak nemas ake vysetrenia absolvovat.

Nam trvala nasa posledna dcera vyse 2 roky ak zaratam aj missed abort, aj som si dala spravit hormonalny profil, vysiel OK, tak som to nechala tak. Prislo to, ked to malo prist.

Viem, ze ti tu budu odporucat vselijake specializovane vysetrenia a genetiku a ja neviem co este, ale skus zvazit trochu to zvolnit. Niekedy to pomoze najviac. Nehovoriac o tom, ze ked manzel uz teraz zacina protestovat, tak to mozes pokazit este viac.

Verim, ze sa vam zadari, velmi drzim palce.

juma2
30. máj 2017

Podľa mňa by si mala trocha zvoľniť. Až moc si sa do toho zažrala by som povedala a to nie je dobré. Zbytočne sa stresuješ, i keď tak nevedomky a to môže veľmi negatívne ovplyvniť vaše snaženie. Viem, že sa mi to ľahko píše ale mala by si to nechať plávať a podľa mňa sa zadarí. Len treba byť v pohode

ve_ja_15
autor
30. máj 2017

Ďakujem Vám všetkým za rady a tipy 🙂

lilyianka
30. máj 2017

@ve_ja_15 mna by zaujimalo ake vsetky ti robili? Mas mykoplazmy,ureoolazmy,kultivaciu,horm.profil,protil

lilyianka
30. máj 2017

@ve_ja_15 tak este raz 😉 mala by si mat urobene vysetrenia na myko a ureoplazmy,horm.profil,kultivaciu,protilatky na spermie a priechodnost vajickovodov....
Myslim ze kym sa dostanete k umelemu oplodneniu musite absolvovat 3x inseminaciu...
Nam sa 2x nepodarilo umele a potom ma pislali na reprodukcnu imunologiu a hematologiu...na imuno mi zistili ze mam vysoku hladinu cytokinov a teda sa u mna nemoze embryo uhniezdit..teraz uzivam lieky....
Cize otazne je ci naozaj mas poribene vsetky vysetrenia ak treba

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre