Sú ovulačné testy spoľahlivé?
Ahojte dievčatá,chcem sa popýtať tých z Vás,ktoré máte už skúsenosti s ovulacnymi testami.Su spoľahlivé,používam ich prvý mesiac ,zatiaľ mi vždy ukáže len slabú druhu čiarku,tak predpokladám ,že ovulácia vtedy nieje.Ako sa v Tom orientujete Vy ? Ja v Tom mám trošku chaos a obavy či to vôbec ukáže ovuláciu .
@mony222 ja som mala tiež prvého syna na prvý krát mala som 25 rokov a hneď prvý raz a bola som tehotná...no teraz už je to ťažšie...tiež beriem vitamíny atď a nič a skúšame 4ty mesiac ...tak nech sa aj Vám zadarí možno máš ovulaciu inak ako predtým možno ju máš tesne pred ms alebo po ms....mne sa pred 4 mi mesiacmi podarilo otehotnieť ale bol to po 4 rich týždňoch spontánny potrat...a otehotnela som deň pred menštruáciou to viem..pretože sme v ten mesiac mali len vtedy sex ,že sa urobil do mňa....takže tá ovulácia je zvláštna vec ...asi není vždy vtedy keď by sme to čakali podľa počtov
@petra8786 ahoj....skúšali sme...dnes mam 31dc a menzes nikde.Akosi ani náznak.Tak som si urobila dnes tehotensky test a vyšiel negatívny.Nedalo mi a urobila som aj ovulacny...prikladám foto...robila som kazdy den ale uz som ich potom nelepila..na každom bola len jedna čiarka.Normalne tomu môjmu cyklu nechapem uz.Je možné ze by som mala ovulaciu az teraz?
@mony222 ahoj,no všetko je mozne popravde,ja už tomu tiež nerozumiem kedy mám a kedy nie...mne zase ukázalo na 9ty deň od začiatku menštruácie...tiež sa mi nechcelo veriť...vraj sa môže stať aj cez menštruáciu,,tak asi najlepšie treba skúšať stále ..i keď my sme skúšali vždy ,keď test ukázal a zatiaľ nič. Hmmm....testy tehotenské negatívne...
@mony222 no ja mám dostať v pondelok . Testy sú negatívne,mala som aj spinenie pred týždňom .myslela som,že uhniezdenie ..ale asi som si len domyslala...necítim sa tehotná,ani nič..robi sa mi už predmenstruacne akné ..takže tomu neverím,že by som mohla byť ..snažíme sa 6 ty mesiac a nič ..predtým syn bol na prvý krát ..ach no snáď sa dočkáme aj ty aj ja. . niekedy to je už veľmi psychicky aj fyzicky náročné .každý mesiac čakať ,snažiť sa a aj tak žiadne výsledky 😏
@veronikaa_14 Veronika, nechcem Vás sklamať, ale podľa mňa všetky tie Vaše ovulačné testy sú negatívne. Janka, ktorá odfotila ovulačné testy hore nad Vami tak tie, ktoré testovala 16 DC by mali byť pozitívne. Tie čiarky by mali byť obe silne sfarbené. Čo tak sa objednať u gynekológa, aby Vám z krvi zistil hormonálny profil a zistil či u Vás prebieha ovulácia? Veľa šťastia Vám želám.
@smajluska ja som si aj myslela že nie sú pozitívne ale nebola som si istá, keďže nemám s tým skusenosti. Áno na vyšetrení som bola a mám vysokú ovuláciu a hormonálny profil je tiež v poriadku 🙂 ovulacne testy som si začala robiť, pretože nemám presne mesiačiky a neviem kedy u mňa prebieha ovulácia.
@veronikaa_14 To by Vám z hormonálneho profilu mal zistiť Váš gynekológ kedy máte ovuláciu a tiež aj na folikulometrii 🙂
@smajluska tak to potom mám na nič gynekologičku lebo mi nič nepovedala dala mi kyselinu listovú a že máme sa snažiť v polovičke cyklu...ak sa nám nepodarí o 3 mesiace sa spravia ďalšie vyšetrenia ...
@veronikaa_14 Taký je postup Veronika, rieši sa to až keď sa snažíte min. 1 rok a po 40-tke sa to rieši skôr, po 1/2 roku. Nebojte sa, určite to vyjde 😉 Spermiogram bol vyšetrený u partnera? Držím palce. Ozvite sa, keď sa Vám zadarí. Budem veľmi rada.
@anjelicek26 ahoj chcem ťa poprosiť o radu .. prvé dva ovu sú včera prvý doobeda a druhý poobede ten je pozitívny isto a druhé dva dnes ráno a poobede myslíš .že ovu prebehla až dnes keď zoslabli? Včera sa nám nepodarilo len sobota večer či sa dnes ešte oplatí ? Sledujem aj BT a dnes ráno skočila len z 36.48 čo bola včera na 36.56 sa mi zdá málo tak dúfam .že by sa dnes ešte dalo😀 Ďakujem za radu
@engiii ovulka je 12-48h po tom silnom ovulacnom teste, takze ano este sa pekne snazte... ja mam vzdy taketo a potom ovu fakt az 2 dni na to, aj podla sona...
@anjelicek26 ďakujem za info 😊

@mony222 od 14teho dňa je neskoro....ja mám dnes 12ty deň a tiež mám 30 dňový cyklus...a na 11 a 12ty deň mám krásne viditeľné čiarky...takže skús od 10teho dňa testovať