Baby ktore mate PCO
Zaujimalo by ma aka bola vasa cesta k dietatu
Pomocou tabletiek IVF alebo pomohli Len vytaminy ??
Je pravidlom ze vsetky zeny ktore maju PCO nemaju ovulaciu
Iba ak pomocou nejakych liekov na podporu ovulky ?
@najinka
Ked som zacala brat clomid som chodila na folikulometriu ..kazdy druhy den Prvy cyklus potom
Som to Mala potvrdene ... aj s krvi pred
Clomidom ... mi nikto ziadne vysetrenia nerobil akurat mi lekar povedal tu v UK ze ak je ms je aj ovulacia a ze ovulujem ale kedze mam nepravidelnu menstruaciu ( bez clomidu ) sa stava ze mavam aj anovulacne cykly
Ale to ze ked je ms je aj ovulka ???? Nesedi mi to ved to vobec nemusi Byt tu to je cele
Na Hlavu
@ruzicccka no to je..vravim, mne robili scan pred 3 rokmi a odvtedy nic..lebo sak uz sme vam raz robili..hlavne mi chceli davat clomid (ked mi ho uz ani netrebalo), bez toho aby mi zasa brali krv alebo robili scan, ci mam este stale pco..vravim, chudak anglicanky..my mame aspon to, ze mozeme ist domov na sk za normalnym gynekologom..
Ja mam pco a dve deti...pri pco sa casto pridruzi aj inzulinova rezistancia..u mna potvrdena pred prvym tehotenstvom, stacilo znizit prijem sachridov (biele pecivo, sladkosti, tazke tuky tabu)..a sledovala som cervikalny hlien a vyslo to hned..plus omega 3 aj pocas prvych mesiacov tehotenstva..drzim palce
@ruzicccka neviem, kto Ti to napisal, ale je to hlupost. pco su len cysty na vajecnikoch. jeden mesiac byt mozu, druhy nie. nemaju ziadny vplyv na ovulacne testy. totiz, laicky napisane, v kazdom vajecniku ma zena vajicka, kazdy mesiac na vajecniku rastie folikul/folikuly a v tom najvacsom (graafov folikul) je aj vajicko- ten rast folikulu ho ako keby vytiahne z vajecniku. graafov folikul praska pri velkosti okolo 20mm, to je ovulacia. prasknutim folikulu sa vajicko uvolnuje a prechadza vajcovodom do maternice.
okrem graafovho folikulu vsak moze na vajecnikoch rast aj viacero mensich folikulov. neprasknuty folikul = cysta. cize to su polysticke vajecniky. objavuju sa casto po vysadeni HAK. alebo aj pri nehormonalnej nerovnovahe.
ale pokial je pritomny ten dominantny folikul, tak to, ze su vajecniky polycysticke (ze tam je viac mensich folikulov) nema ziadny vplyv na plodnost.
akurat vtedy byvaju dlhsie cykly, na rast folikulov vplyva FSH (folikulostimulacny hormon) a ked je folikulov viac, tak rastu pomalsie.
je mi luto, ze si potratila, ale ak Ti to pomoze, tak na 99% by Ti v nemocnici aj tak nevedeli pomoct.
tieto skore potraty byvaju zvacsa sposobene nespravnym delenim buniek na zaciatku.
mavas plodny vytok?
priesvitny hlien, vodnaty, alebo natahovaci?
@soldi to co si opisala
Je PCO a co je teda PCOs co si pisala ? Aky je v tom teda rozdiel ?
Hlien si nejako moc nekontrolujem a neviem ako dlho ma trvat ale stava sa mi ze v polovicke cyklu mam strasne vela .. hlienu
Hlavne pri utreni a je taky ako opisujes priesvitny
Vodnaty
Klzky
ale len jeden den ho mam alebo teda par hodin
@zlotazla ano, presne ja som vzdy vedela pohlavie hned v 12tt (z krvi), ale toto tehotenstvo tak nejako citim, ze mi to je uplne jedno a ze chcem zazit ten pocit prekvapenia.
plus, ak to bude chlapec, tak sa aspon vyhnem tym sustrastnym pohladom
a velmi som zvedava na ten pocit pri porode, ten moment prekvapenia
ani pri dalsom by si si nedala zistit?
@ruzicccka boli sme 2x na IVF negativne preco nevieme doktorka v KE nevyjadrila sa no ubezpecovala nas ze to vyjde aj 1x aj 2x a nic :( uz vtedy som mala vysoke PCO inzulinovu rezistenciu menstruacia nikde nevedela som o tom len som priberala a priberala cim dalej tym horsie po negativnom IVF som sla na rozne vysetrenia kde mi zistili vysoke PCO endokrinologicka sa chytila za hlavu ze Preboha !!!akotoze ked mi brali krv vedeli dobre ze ako som na tom aj tak mi dali hormonalne lieky ze sa nedivi ze IVF 2x negativne a ziadne lieky mi nereaguju na vajecniky ked som mala vysoku inzulinovu rezistenciu :( vtedy sme si povedali a dost ! Vyskusame vsetko co sa da ale IVF zatial nie.verim ti ze otazka a vy kedy mat bude ta zabija poznam to velmi dobre ...a najviac co ma zabija je to ze ty co maju deticky nam sa vysmievaju :( ze mat nemozme
@ruzicccka hned v prvom prispevku som Ti dopodrobna rozpisala rozdiel medzi pco a pcos. uz sa mi to vazne nechce pisat znova. staci si ho znova pozorne precitat
priesvitny hlien je plodny, v tom dokazu spermie prezit najlepsie. akurat riadit sa iba hlienom je trosku zradne, lebo plodny hlien sa moze obcasne vyskytnut aj mimo ovulacie, staci mensi narast hladiny estrogenu.
pokial vsak skombinujes ovulacne testy, sledovanie hlienu a meranie bazalnej teploty, tak dostanes vcelku vypovedny obraz o tom, ako funguje Tvoje telo a casom sa naucis spoznat bliziacu sa ovulaciu aj bez merania BT (ktora ovulaciu potvrdi az po jej prebehnuti).
pri clomide byva problem, ze on znizuje hladinu estrogenu, cize potlaca tvorbu plodneho hlienu. da sa to vykompenzovat konzumaciou dzusu z ruzoveho grepu.
pokial vsak mas v poriadku stitku a nemas endometriozu, je to este moznost uzivania sojovych isoflanovoidov. zalozila som o tom kedysi temu, pohladaj, ak mas zaujem. soja pomohla mnohym, ktore potrebovali len trosku dopomoct k skorsej ovulacii.
@simkamatko neber si Takych ludi k srdcu vsetko co sa Nam deje sa Nam deje z nejakeho dôvodu ...
Vsetko k nam pride v ten spravny cas netusim
Preco to tak je .. ale asi to tak ma byt ja verim ze sa nam to podari ...
Psychika robi velmi vela ... naucila som sa
Niektorym babam
Stacilo sa uvolnit zabudnut ist na dovolenku ..
Vyvetrat hlavu ... a bolo to tam !!!
Mavam dni kedy som .. velmi zufala pride mi to take nemozne ze raz budem zase Tehotna ..
A mavam dni kedy si Poviem ze vsetko pride len musim byt kludna som ako na hojdacke aj ja sa stretavam s ludmi ktorim to moc nepali
A pytaju sa stale to iste dookola a co vy nic ? Naco cakate ? ♀️
♀️
Proste to ignorujem
A odpovedam ze hej uzivame si mame este cas .. nech im spadne usmev a hotovo
och, baby, tak este raz, uplne polopatisticky.
PCO - je len stav vajecnikov. vajecnik, na ktorom je viac malych folikulov (cyst) sa nazyva polycisticky. je to len opis momentalneho stavu. jeden mesiac mozes mat na vajecniky viac malych folikulov, druhy mesiac to moze byt v poriadku. cize jeden mesiac mozes mat PCO a druhy uz nie. nie je to diagnoza, je to len pridavne meno.
PCOS je naopak uz diagnoza, v ktorej sa spaja viacero priznakov. typicke su:
pco
hirzutizmus (nadmerne ochlpenie)
dlhe, nepravidelne cykly
zvysena hladina tst (testosteron)
nadvaha
akne
atd...
casta pricina PCOS byva inzulinova rezistencia, riesi sa to podavanim metforminu.
zena moze mat viacero z vyssie uvedenych priznakov a nemusi mat PCOS. treba urobit aj hormonalny profil, aspon 3x za cyklus. plus dlhsie sledovanie.
moj osobny priklad: dlhe nepravidelne cykly, pco, udajne aj hirzutizmus (nadmerne ochlpenie neznamena, ze je zena ako orangutan, ale ze ma chlpy na miestach, kde by bezne byt nemali- kolena, bradavky, pod pupkom, atd.), hranicny testosteron.
a napriek tomu vsetkemu PCOS nemam.
preto pisem, PCOS je komplexna diagnoza, neda sa stanovit po jednom sedeni u gyn.
naopak, PCO vajecniky su pomerne bezne a raz za cas sa mou objavit u kazdej zeny.
@ruzicccka pcos je horsie. Ja som mala pco a zmizlo to same...vraj vacsinou sa to napravi ak schudnes..mne sa to chudnut velmi nedarilo, ale snazila som sa, behala som kazdy den a tak..mozno to tiez trochu pomohlo. Ale cudne, ze ti nepovedali na tej klinike, ze co vlastne mas, ci pco alebo pcos. Teraz vsetci lekari hovoria, ze je to uplne bezne, ale podla mna je to kvoli tomu ze tolko zien uziva hormon.antikoncepciu..keby som vedela, ked som ju zacala brat, co je to za svinstvo, tak nikdy v zivote..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@najinka
No Uvidime ja som presvecena o tom ze .. ovulaciu mam napriek tomu ze mam PCO
Ale mozno sa Mylim
Uvidim .. do IVF sa mi moc este nechce