Tachyrkadia sympatického nervového systému a snaha o dieťa
Ahojte baby moje, veľmi rada sa chcem svami podeliť o rady.
Mám diagnózu: Tachyrkadia sympatického nervového systému, moja dr. internistka mi predpísala tabletky Vasocardin 50 mg, pri tých tabletiek mám tachyrkadiu v pokoji, akonáhle sa premáham trošku viacej alebo idem hore po schodoch mám 127 a ak potom idem si sadnúť, tak tep sa vráti do normálu
Neviem či to je normalne ale chcem Vám tým povedať že v máji mám kontrolu u doktorky a dovtedy chcela by som vedieť vaše názory alebo aj skúsenosti tým.
Plánujem otehotnieť tento rok
Dočítala som sa že pri týchto tabletkách nemôžem byt tehotná a mám aj úzkostné stavy kvôli tomu že ,, čo ak sa stane mne alebo dieťaťu počas pôrodu alebo po pôrode niečo vážne a nebezpečne’’ Neviem či sa niekedy z tej choroby dostanem a tiež neviem či môžem otehotnieť a mať normalne tehotenstvo
Len tak mimochodom, ja nie som ta ista osoba ako @anonym_4dbced , na to si ako prisla 😁. Ze mame podobny nazor? Ak tu niekto chce prispievat anonymne je to uplne jeho vec.
Toto bola tvoja prva sprava.
rubi007
•
22. jan 2026
@milye22 tak ja mam sinusovu tachykardiu... ale ja mam tep aj v pokoji 140-160.... neuzivam ziadne lieky na to a normalne som 2x bola tehotna😉.
Pisala si MAM, nie “mala som”. Vies tiez je rozdiel mam tep v pokoji xy, alebo niekedy mam, alebo mavala som. To je z hladiska zdravia srdca milion a jedno. Ja sama mam problemy so srdcom, ja viem o com hovorim. Dokonca ak by mal clovek v klude takyto tep, mal by urcite ihned vyhladat lekara. Co uz tebe povedal dr je jedno, len tu proste ludom nehovor ze je to v poriadku, lebo bezne nie je ani nahodou.
@liv1 nastuduj si co je sinusovy rytmus 😉 a ano mavam hocikedy taky tep len uz si to nemeriam na hodinke 24/7😉 Ale urcite mam uz mensie udery.... tie okolo 100. Ale pred tehotenstvom a pocas som mala bezne 140-160tep😀 a na to sa pani pytala.
A o tom, odkial si mi pisala ci anonym ci prezyvka sa da celkom lahko zistit cez IP adresu 😉 Takze este raz - nastuduj si co znamena sinusovy rytmus a nepoucuj ak o tom nevies nic, len pocujes slovo vysoke pulzy 😂
Autorka uplne odisiel zmysel preco si tu pisala. Neboj sa, to ze ta teplo ovali to aj strach moze byt, ved schody pri takom tepe su uplne ok. Co mozes pre seba najlepsie urobit je sa hybat kazdy den, prechadzky, nejaky lahsi sport, skusit sa ukludnit, a hlavne nestrachovat (viem nie je to lahke), ale to ti vobec nepomoze. Odpovede ti moze dat aj obvodny lekar, nemusis cakat na vysetrenie u kardiologa. Zameraj sa na pravidelny pohyb, pravidelne uzivanie magnezia - srdce velakrat zacne troska strajkovat ked ho ma nedostatok, zdrava strava plna vitaminov a mineralov, najlepsie nepi kavu, nejedz vela cukru, maj dostatok spanku a vyhybaj sa stresu, vyhybaj sa konfliktnym situaciam. Kludne kazdy den si pusti meditaciu, zacni cvicit jogu napriklad. Keby si mala nejake seriozne uzkosti atd., tak aj psycholog. Kup si nejake knizky na tu temu. Mne ked zacali problemy so stdcom ma to tak desilo, ze z toho prisli panicke ataky. Ten strach nicomu ale fakt nicomu nepomohol. No a som tu, uz je tomu 10 rokov. Pri oboch detoch som mala problemy s rytmom, ale ved aj su lieky ktore sa vtedy brat mozu, mne davali. A zadaj si do googlu ako si pomoct pri tvojej “diagnoze”, napise ti par tipov ako ten tep znizit. Neboj sa, to co ty mas nie je nic hrozne;), preco by si sa mala obavat kvoli babatku. Samozrejme vsetko ries s dr.
@milye22 gynekologovia su zvyknuti na rozne diagnoz zien... urcite budes pod kontrolou, nasadia ti magnezium... vsetko zvladnes. Urcite sa porozpravaj s gynekologom o tom ake mas problemy este ored otehotnenim. Co sa tyka uzkosti, tam ti velmi nepomoze nic😏 ja som si presla obrovskou traumou, takze strach a uzkosti su urcite normalne a ma ich aj kopu inych zien. Najlepsie mat aj nejakeho psychologa, ktory ti bude vediet poradit ako prekonavat svoje strachy, uzkosti😊
Samozrejme ze na uzkosti pomaha mnoho veci, len ich treba poznat, dodrzovat a starat sa o svoje telo a dusu. Nenechaj sa odradit. Psychika je mocny pan, ale da sa s tym robit vela.

@liv1 takze este raz pre menej chapavych😃 pani sa pytala ohladom tehotenstva, kde som povedala, ze ja som mala 140-160 tep bezne pred aj pocas tehotenstiev. Trz mi vybehuje ano, ale uz nastastie nie nonstop, ale stale mavam tep cez 100. Ked mi klesne na 70 a menej byva mi divne. Mam za sebou vysetrenia a vsetko co sa tyka srdca je v poriadku. Mam takto nastaveny rytmus proste, plus do toho samozrejme psychika. Nemam dovod klamat a pani som odpovedala na situacie, ktorymi som si presla ja. Takze kludne mi napis spravu, ja nemam dovod sa ani skryvat kludne aj pod pravym menom si s tebou napisem😉 nie ako ty najprv na mna reagujes ako anonym a potom sa tvaris pod prezyvkou, ze si si "nahodne vsimla" moje komentare a pises ako "dalsia osoba" 😉
@rubi007 toto by bol moj anonym, keby som ti chcela pisat nie pod mojim menom.