Tehotenstvo medzi 46 - 50 rokom
Aký máte názor na tehotenstvo vo vyššom veku matky? Pre a proti? Uvítala by som aj osobné skúsenosti starších rodičiek.
Nie 😣
@anonym_autor v 44 sa moja mama stala babkou 😅. Keď sa odosobníme od všetkých zdravotných rizík ako aj fyzických možnosti tela, tak by medzi tebou a dieťaťom bola obrovská generačná priepasť, čo by mohlo spôsobovať extrémne konflikty až odcudzenie sa, ak by dieťa vôbec bolo zdravé. za mňa teda obrovské nie, radšej skúsiť cestu pestúnstva.
@anonym_autor dobrovolne nie. Ak by sa "postastilo", tak uz len modlit sa a pretrpiet.
@anonym_autor NIE
@anonym_autor za mňa určite nie . Ako bolo spomínané vyššie generačný rozdiel je veľký
@anonym_autor v takom veku už by mal byť potrat zdarma..
Príroda to vyriešila za ženy. Väčšina žien v tomto veku prirodzene neotehotnie, ak aj náhodou áno, tak dieťa nedonosí a ísť na umelé oplodnenie v tomto veku je proti zdravému rozumu.
Za mna tiez nie, chovat dieta pomaly do dochodku
urcite nie
@anonym_autor v takom veku už by mal byť potrat zdarma..
@anonym_6cc63f niekedy bol po 40 zdarma, potom to Zaborska zrusila, platila som
To dieťa vynosíš ty, ty sa budeš starať, ty budeš riešiť, živiť ho . Žiadna žena odtiaľto.
zvýšené až vysoké riziko vývojových chýb u detí, u matky komplikácie počas tehotenstva či pôrodu, hormonálny vek matky už je skôr k perimenopauze nastavený, než záťaži tehotenstva. No a v neposlednom rade, generačný rozdiel už tiež zaváži, v 20 rokoch bude mat dospelé dieťa už rodiča pred prahom dôchodku, v 30tich mozno už ani žiadneho.
@anonym_autor žiadne pre neexistuje
Rodiť v takom veku je podľa mňa šialene,ale je to len môj subjektívny názor.
@anonym_autor len by som držala kamoške/známej palce, aby to všetko dobre dopadlo (mám 44). U mňa niekto na návšteve nadhodil, že keby sa podarilo štvrté a najstaršia dcéra, že to určite nie, mama je už na to stará. Kukám jak puk, že to ako si na to prišla? A ona, že na biológii sme sa učili. A finito. Proste decko ti švihne pravdu do xichtu, úplne nevinne a bez akéhokoľvek náznaku zákernosti 🤷. Čiže ak by mi kamoška v takom veku povedala správu, že je tehotná, tak už by som sa fakt len modlila, nech je to malé proste v poriadku a aj ona, nech prežije tehotenstvo a pôrod v pohode a bez komplikácií...
Mam rocne dieta ako 42 rocna. Zvladam,,no uz to nie je ako za mladi "-)
@anonym_autor je to šialený nápad
@anonym_autor ja mam 46 a rodila som druhe dieta v 41. dobrovolne by som do toho uz nesla. keby som neplanovane otehotnela, asi by som zvazovala potrat, uz by to pre mna predstavovalo velke zdravotne riziko. a v tomto veku uz clovek naozaj nevladze tak ako za mlada.
@anonym_autor plánovane/cielene by som do toho nešla. Ale inak každého osobná vec.
Určite nie. Pre mňa je už aj 40 veľa
Kamoska mala teraz v 44 prve dieta
Urcite nie. Toto uz je taky vek ,ze uz premyslas nad dochodkom kedy si oddychnes,nie to este prebalovat krmit,skolka,skola atd. 40 uz je taka hranica podla mna,ze este to zvladnes ako tak ale aj to je zahul. Ked si predstavim teraz rodit pffffuuu.
@anonym_autor Na instagrame mozes najst viac zien v tomto veku, ktore su tehotne. Zalezi tiez ci by to bolo prve dieta, ci prirodzene alebo ivf, ci planovane alebo neplanovane. Vzdy mas viac faktorov.
@anonym_autor ja som rodila v 43 rokoch, planovane tehu...v 50ke by som už nechcela
@anonym_autor zeny, ktore ti tu pisu razne nie, uz deti maju. Ak by si sa opytala tej, ktora deti mat nemoze, jej odpoved by zrejme bola ina. Ano, plati vyssie spomenute, velky vekovy rozdiel, ale zena pred 50 ma celkom ine nastavenie, rozum, financie, atd.. ako ta v 20. Nic nie je ciernobiele.
@anonym_autor Ak si zdravá, so stabilným partnerom a príjmom, zabezpečeným bývaním a úsporami, tak je to v poriadku. Neexistujú limity od cudzích ľudí, iba tie, ktoré si dáme sami.
Jedna vzdialená známa mala dieta v 50tke, samozrejme nie prirodzene. Ale za mna to vyzerá hrozne, nič v zlom. Určite sa snaží byt najlepšou mamou ako vie byt, ale keď s ňou ide von, každý jej hovorí aká je super babicka, že postráži… To dieta pôsobí “senilne” už teraz. Úplne je take ako stary človek, spomalene, vobec nie detské ako deti sú. Ja by som do toho nešla. Ak sa omylom zadarilo…ani neviem čo napísať..
@anonym_autor je to voči tomu dieťaťu nezodpovedné
Mam kamosku, co rodila v 45. Ona ale uz bola stara v 30tke, obezna, s vysokym tlakom a viacerymi diagnozami. Na dieta nestacila a vychovali z neho maleho narcisa.
Ja som rodila v 39 prve a jedine. Dnes mam 46 a citim sa zdravo. Dieta by som s laskou prijala, ale tak ja by som sa skor bala toho, ze by som na dve deti zostala sama (manzel zomrel).
Deti sa volakedy rodili do hlbokej 40tky zien a bolo velmi bezne, ze sa vnuca narodilo s dietatom.
V UK bola pred nejakymi rokmi urobena statistika a zistilo sa ze prvorodicky maju v Londyne 43 rokov (Westminster a Chelsey ). Sama som mala pacientky v neskorej 40tke.
Ja mam skor dojem, ze dnesne 40tnicky su mladsie, zdravsie a vitalnejsie ako dnesne 20tky, ktore su obezne a take mlandrave.
Autorka, tu nie je co radit, najnovsie vyskumy ukazuju, ze za kvalitu embrya a vrodene chyby moze spermia a ze vajicka nestarnu v 30tke, ako sa volakedy myslelo. A v podstate nemas co kamoske radit, je to jej zivot, mozes pri nej iba stat, nech urobi akekolvek rozhodnutie.

za mňa určite nie.