Tehotná s Covidom alebo vakcína a počkať na tehotenstvo
Ahojte baby, už neviem koho sa opýtať. Všeobecná jedna iné hovorí ako druhá atď... Chcem vedieť či ste vy od svojich gynekológov alebo lekárok niečo zachytili .... Bola som objednaná na očkovanie, no sa nám predtým pošťastil nechránený styk,tak som to zrušila radšej. Myslím,že som aj otehotnela je tomu 4ty deň ale káva mi už dnes nechutila preto usudzujem a je to moje druhé tehotenstvo. Prvú sme tiež na prvýkrát urobili a tiež mi už hneď nechutila káva.... Dosť som nervózna z covidu keď ochoriem náhodou tehotná tak rozmyslam či si nedať tabletku PO a radšej počkať s tehotenstvom a dat sa zaočkovať. Alebo ostať tehotná a zaočkovať sa v druhom trimestri alebo vôbec? Ďakujem za každý názor.
ako mozes vediet 4. den po oplodneni ze si tehotna? mne dnes tiez nechutila kava....
Na tabletku “po” je uz neskoro - to treba stihnut do 72 hodin. Zatial neries. Uvidis podla toho, ci sa tehotenstvo potvrdi…
@alenocka88 akože vážne toto? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
1. po 4 dňoch isto nemáš príznaky tehotenstva
2. precitaj si leták prosím ta 😂 po 4 dňoch si chceš načo dávaš tablutku PO
3. zrušiť očkovanie lebo si mala nechránený styk je prekrásna somarina veru
@alenocka88 ja Ti poviem za mna. Som v 38.tt, doteraz nas nastastie covid obchadzal (klop klop), moj manzel je plne zaockovany, rodicia tiez. Ja sa planujem dat ockovat po sestonedeli. Ano, beriem to tak, ze vakcina moze predstavovat aj riziko, mozu sa vyskytnut neziaduce ucinky...napriek tomu, stale pre mna prevazuju benefity nas rizikami, o tom je cela medicina, akakolvek liecba, antibiotika, cokolvek. Zvazit si pomer vyhod/rizik...V Tvojom pripade si sa kludne mohla dat ockovat, este ani nevies, ci budes v tom, potencialne oplodnene vajicko este len putuje niekde vo vajickovode 🙂
@alenocka88 no ano, 4 dni po pripadnom oplodneni je este skoro na priznaky, to este vajicko ani nedorazilo do maternice...ale ak by si naozaj bola tehotna, tak by som sa urcite uz ockovat nedala.
A pred covidom mam velky respekt, ale ja napriklad ja som ho prekonala v 9-10tt tehotenstva takmer bez priznakov, babatko nastastie uplne zdrave, takze zachovaj chladnu hlavu, a vsetko sa nejak vyvrbi.
Mozno tehotna ani nebudes a zbytocne sa plasis.
A ak aj ano, covid vobec nemusis dostat.
A ak aj ano, mozes ho mat uplne easy.
Nemysli hned na tu najhorsiu moznu variantu.
Drzim palce !😊
@alenocka88 Toto čo si tu teraz napísala je taký úlet že až. A keby si náhodou aj bola tehotná a mala covid tak to vôbec nemusí dopadnúť zle, ja si to beriem podľa seba že píšem ja si myslím, nič ti nepodsuvam lebo ma tu ukamenuju, píšem čisto môj názor! Ja som tiež tehu a covid ma netrápi, pretože sa vždy stane len to čo sa má stať...za mňa je väčšie riziko očkovania v tehu, keďže test na tehotných sa nedela 😃🤔 Rozmýšľaš nad tabletku po ,vpo 4 dňoch z toho usudzujem že si mimo v strese, daj si hlavu do kľudu ak máš trhu príznaky test sa z toho a nestresuj čo ak dostaneš covid, ktorý možno ani nedostaneš, nasad radšej vitamíny, pozri pre spestrenie ti poviem, môj manžel mal covid spala som vedľa neho, mali sme sex ...a čuduj sa svete nenakazila som sa. Môj ocko mal veľmi silný, bola som snim v kontakte, test negatívny, zomrel po očkovaní, prvou dávkou moderny. Moja mamka veľmi silný covid nenakazila som sa ani ja ani deti od nej boli snou v priamom kontakte. Moja kolegyňa, v deň keď zistila že je covid pozitívna som jej blahoželá, pobozkala ju sedíme v jednej kancli, a nenakazila som sa. Môj 86 ročný dedko prežil Covid. Moja 84 ročná babka tiež. Viem že aj kopu ľudí na covid umrelo a je mi to hrozné ľúto, tým som ti len chcela povedať že aj keď otehotnieš, alebo tehotna už si nemusíš sa covidom vôbec nakaziť
Ahoj, na Fb je skupinka k tejto teme, kde sa vyjadruju lekarky, su tam rozne studie a najdes i skusenosti inych zien.
https://www.facebook.com/groups/ockovaniecovid1...
@alenocka88 este nemozes vediet, ci si tehotna, chute sa menia az niekedy v 8-9. tyzdni, nedavaj si tabletku po. Pockaj do druheho trimestra a daj sa ockovat. Neriskuj covid. Akurat som citala na Independent, ze delta sa siri rychlostou osypok al. ovcich kiahni, takze 1 clovek nakazi 8-9 dalsich. Ak nebudes ockovana s velkou pravdepodobnostou deltu cez zimu dostanes. Mozes ju dostat aj ockovana, ale s lahkym pribehom.
Normalne sa das potom zaockovat pocas tehu, vobec s tym nevymyslaj. Pripadne po tehu sa daj zaockovat. A tie mesiace budes opatrna. Hoci je fakt, ze asi by som isla do ocko vzhladom na tu moznost nakazy. Ale ockuju sa aj tehu zeny a bez problemov. Dokonca prednostne
@alenocka88 ty si úplne mimo asi po viacerých stránkach. Tabletka po ti uz nezaberie. 4 dni po ešte nie si tehotná. Tehotenské príznaky určite nemáš. S očkovaním ti neporadím. Keď nevieš, čo so sebou, prečo sa množiš ako zviera? Slovo ochrana ti nič nehovorí?
Neockovala by som sa uz, covid nedostanes, neboj
Pocas tehotenstva urcite nie, ak ti radia, vyskumy tazko urobia na tehotnej zene, je to neeticke a vobec je to nezmysel. Pockaj a bude to v pohode.
Ja som otehotnela v marci 2020, rodila som v decembri pred Vianocami v tom najhorsom covidovom obdobi, nastastie sme to prezili bez pozitivity, to mi chodil aj syn do skoly. Ockovat som sa chcela po porode, no bohuzial, vratila sa mi autoimunitna choroba a doktor neodporuca ockovanie, aby sa mi stav nezhorsil. Maly ma 7 mesiacov. Ja by som sa asi ockovat dala, pokial sa tehotenstvo vyluci a zatial sa chranila a potom, ked budes plne zaockovana, tak sa snazte. Uz teraz pockaj a uvidis.
@alenocka88 ja som mala covid v 8 mesiaci tak isto spolubývajúca v nemocnici na začiatku tehotenstva a deti aj mi vyzeráme v poriadku 🙂netreba podľahnúť mediálnemu tlaku. Dokonca keď potrebuješ normálne ta vysetria aj covid pozitívnu mňa tak vyšetrovali v skafandroch a všetko ok. Hlavne nestresuj
ty si teda riadne ...
@alenocka88 ehm ako to normalne napisat. 4 dni od sexu tehotna este nie si,nakolko oplodnenemu vajicku trva par dni,kym sa uhniezdi a az potom zacne telo produkovat hcg,ktore moze sposobit,ze ti napr prestane chutit kava a vsetky tie tehotenske veci okolo toho (chute,nevolnosti atd). Cize dnes si sa proste na pee vyspala a preto ti kava nechutila. Co sa tyka ockovania,neodporuca sa akurat v 1.trimestri.

@alenocka88 nemyslim si, ze 4-ty den od oplodnenia ti tabletka PO zoberie.. k inym veciam sa radsej nevyjadrim, lebo by ma asi vyhodili z MK..