Tehotné po 35-tke, akú máte skúsenosť ?
@uradnikova Super: dve deti. Ale asi narocnejsie ako keby sme mali 28 😉. My sme ich teda mali v 39 a 42 🙈
@uradnikova ahojcek ja mam 37a tiež teraz čakám na test ci sme tehu všetky príznaky sko pri prvom no nedopadlo dobre v decembri minulého roka potrat v, 9tt. Co konkrétne ta zaujíma.
@nickpick komplikacie a zdravie dietatka🙂
@uradnikova ahoj, rodila som minuly rok v apríli, mala som 42. Všetko je v poriadku, mala zdravá. Ja tretia sekcia, ale prežila som a tešíme sa. Je to moje tretie dievčatko.
S cim? Ja osobne len dobru, tehotenstvo prebehlo uplne v poriadku, len teda unavu som pocitovala vyssiu vzhladom na to, ze popri mne pobehovalo 2 rocne dieta, mala som za sebou primerane dlhy cas bez prespatej noci.
Tehotna som bola 34 a 37, v oboch pripadoch zamietla vsetky extra testy, kontroly a ultrazvuky, pretoze som bola pevne rozhodnuta si dieta nechat, pobyt v nemocniciach a u lekarov ma stresuje viac ako neistota, vzhladom na vysledky vsetkych beznych vysetreni neexistoval ziaden dovod na cokolvek extra (lekar mi to nezabudol vzdy ponuknut a ja som sa nezabudla spytat aky iny dovod ako moj vek k vysetreniu je).
Porod bol spontanny rovnako ako prvy, prisiel rychlejsie, ale to je mozno len moj pocit, menej som to prezivala. Od prvej evidentne vyraznej kontrakcie to bolo mozno rovnako dlho, pri synovi som potrebovala intervenciu lekara z dovodu vycerpania (boli sme hore celu noc, narodil sa o siedmej rano), pri druhej dcerke (narodila sa v noci) prebehlo vsetko hladko za asistencie porodnej sestry.
Po oboch porodoch som sla na druhy den domov, jedina navsteva duly prebehla rychlo a potvrdila mi, ze vsetko je v poriadku, mam sa ozvat, keby som cokolvek potrebovala. Jedine co bola fakt katastrofa bolo zavinovanie maternice, to co som prezivala po druhom porode sa s prvym nedalo porovnat, nedalo mi to tri noci spat (a to dcerka ich cele prespala :D), potom mi dula odporucila nejake homeopatikum na zmiernenie. Ale to vraj nema nic s vekom, vraj sa po tretom porode zeny viac boja tohto ako porodu samotneho :D
Obe deti su primerane zdrave, kde tu nejaky soplik, ziadne vady, fyzicky i psychicky uplne v poriadku. Pali im to, su spolocenski po rodicoch a besni primerane svojmu veku 🙂 V rodine mame vrodenu srdcovu vadu, sama som byvala tazky alergik, nejake infarkty a rakovinu vo vyssom veku, takze potencial by bol, deti su z thoto pohladu uplne zdrave.
Nevidim ziaden dovod nervacit a stresovat sa, aby som to stihla pred 35, lebo radsej pokojne a spokojne tehotenstvo po 35tke ako vynutene a vynervacene pred nou ;)
Otehotnela som v 36. Mam prvé dieťa narodilo sa v októbri 2019. Dieťa mam zdravé. Absolvovala som amniocentezu preto ze mi vyšli zle výsledky z druhého skriningu a to bolo na základe veku a vyššej mojej váhy. Rodila som cisárskym pre vyšší tlak ale aj to že som sa ani po vyvolavacich cipkoch, pusteni vody a oxytocine vôbec neotvarala a malému padali ozvy.
@uradnikova Ja pri prvom ziadne komplikacie, pri druhom vyssi tlak (uz je to v pohode). Obe deti zdrave ako rybicky.
@uradnikova 1. tehotenstvo v 37 - potvrdeny Down, 2. tehotenstvo v 38 - skoncilo sa odobratim vajcovodu po mimomaternicovom, 3. tehotenstvo v 39 - vsetko v poriadku, mala je uz na svete, zdrave babatko....mala som dost pech, ale som stastna, ze sa to do tretice podarilo...to 3. tehotenstvo bolo ukazkove, bez komplikacii, uzivala som si ho, porod spontanny, bez epiduralu, bez akychkolvek problemov...
Prve 37 teraz druhe 40 zatial je vsetko ok. Prve je zdrave tak vetim ze aj druhe bude
@nickpick jooj. Dost narocne. U mna predosle tehotenstva vsetko v poho okrem 9mesacnych nevolnosti pri kazdom. Len predsa teraz je vek vyssi tak sa bojim ist do toho. Mam 36
@uradnikova mám 37 a tesne pred pôrodom, všetko ok, žiadne komplikácie
@uradnikova pozri problemy maju aj zeny pod 30, ak sa citis fyzicky dobre a fit, nemala by si mat problem, dnes je uz ina doba, kedysi sa 36-rocna zena povazovala za staru....
Tehotenstvo v 38 vníma moje telo inak ako pred 16 ci 12 rokmi. Vek neoklameme. Bolesti krížov, tvrdnutie bruška, únava väčšia bola a zo začiatku aj nevoľnosti. Bábätko sa tvári ale spokojne na každom utz a to je to najdôležitejšie. Pokiaľ túžiš po dieťatku, choďte do toho. Nič krajšie sa mi aj napriek tým negat. sprievodným javom nemohlo stať.
@uradnikova a kolke dieťa čakáš?
@gloria31 este necakam🙂
všetko Ok...
@uradnikova a uvažujete o ďalšom dieťati. A koľko máš deti?
@gloria31 uz tri🙂. Najmensia ma rok a mne to zase hyri v hlave. Sialeneee🙂
Mam 4 deti, prve v 31, druhe v 33, tretie v 36 a posledne v 41.
Absolutne ziadny rozdiel v tehotenstve a ani v porodoch nebol 😊.
Dokonca aj dnes sa citim fit 😊
Prvé tehotenstvo 24 rokov, druhé v 28 a tretie 35. Je to dosť veľký rozdiel, hlavne čo sa týka fyzicky. Ku koncu to už bolo veľmi náročné. Čo mohlo, to má chytilo. Streptokok, zápal kĺbov kedy som nemohla ani ruky dvihnúť. Ale mala najkludnejsia, zdravá, všetko ok.
ja som mala 34,5r, ked sa mi dcera narodila a hoci som sa tazko hybala a tehu som urcite znasala horsie, ale vyslovene velke komplikacie som nemala. dcera je teraz tehu a ma cerstvych 42r. a teda tehu tiez OK, hoci ma tehu cukrovku, ale je stabilizovana a na dietw ma uplne normalne hodnoty cukru. vsetky vysledky OK, krcok drzi dobre. zachvilu finisuje.
@kaia jeej. My sme si tusim o kociku moon pisali🙂
@brezza tiez pozeram, ze trochu popletene s tymi rokmi, zrejme preklepy 🙂 @majamat
@uradnikova ja som mala deti ako 20 a 25 rocna, posledne ako 36 rocna a fyzicky som to zvladla lepsie ako "za mlada" aj porod oveľa lahsi a rychlejsi....akurat nevoľnosti horsie, do 20tt vkuse na wc....
Co sa tyka testov , vzdy vsetko katastroficke v červených cislach, ale ja som sa tym nestresovala, (pri prvých dvoch tehotenstvach sa take podrobne testy nerobili) dieta sa narodilo uplne zdrave 🙂
@uradnikova mam 39 a cakam tretie dieta.
Prve v 26, od 12tt hrozilo, ze potratim, tak som skoro cele tehotenstvo prelezala. Maly sa narodil nakoniec v termine a zdravy.
Druhe v 28, opat lezanie od 31tt, maly je zdravy, ale prvy rok sme sa vytrapili, hypotonia na pravej strane tela.
Pri prvom mi vysli triple testy horsie, ale nikam dalej na testy som nesla.
Pri oboch sa mi zacal skracovat krcek, kontrakcie atd. takze to bolo dost stresujuce.
Teraz pri tretom, som sa najviac bala, ci bude babo ok. Zatial triple testy a geneticky ultrazvuk idealne vysledky. Z gynekologickeho hladiska je toto najbezproblemovejsie ...akurat ma trapi zlcnik s kamienkom , takze musim drzat dietu ...
Samozrejme aj unava je dost vyrazna, ale to skor tym, ze do nedavna som v ramci prace mala doma dvoch malych sarkanov/1ra 2r/ a hlavne ked sme maly blbu noc, tak mi bolo ze komplet zle potom ...ale to asi nebude len vekom 😉
Prve a zatial jedine babo som porodila dve mesiace pred 39. Tehotenstvo ukazkove, okrem unavy v prvom trimestri, ziadne dalsie sprievodne javy. Este den pred porodom som si v pohode zaviazala snurky na topankach 😊. Amnio som odmietla, vedela som, ze mala bude zdrava a aj je. Sikovna, nic jej nechyba a este planujeme druhe.
@uradnikova tretie som rodila keď som mala 39, ale čo sa týka komplikácií pri tehu a zdravia detí, u mňa to bolo opačne. Čím staršia som rodila, tým bolo všetko viac v pohode 😊

@uradnikova a co presne ta zaujima? tehotenstvo, porod, po porode....?