icon

Trombofilný stav a tehotenstvo

24. sep 2023

ahojte, ma niektora z vas podobny problem?
Som po 2 MA (vzdy do 8tt) absolvovala som vsetky mozne vysetrenia..a jedine co mi nasli tak na hematologii vrodeny trombofilny stav mutacia FII G20210A . A opakovane zvyseny d-dimer (nezistilo sa vsak doteraz preco)
Prva hematologicka mi odporucila od potvr. tehotenstva si preventivne pichat fraxiparine/clexane v nizkej davke tusim 0,3....gynekolog, geneticka a aj imunologicka mala v podstate rovnaky nazor.
O par mesiacov neskôr som isla znova na kontrolu na hematologiu ale tentoraz inde (nasla som si novu dr) tiez odp.pichat si po potvrd. tehotenstva injekcie na riedenie krvi ale podla nej tie potraty neboli kvoli mutacii...bola som u nej pred mesiacom na kontrolnom odbere po pol roku ...a teraz ked som sa jej pytala ako postupovat teda v pripade tehotenstva tak povedala ze staci Anopyrin 100mg 1 x denne od zac.tehotenstva....ze injekcie netreba...nechapem..
a D-dimer bol na hodnete 4,39...a vraj ten si nemam vsimat..

neviem co mam robit.. planujeme dalsie babatko ale bojim sa..nechcem to zazit uz 3x :(

bu1bu
9. nov 2023

Som bola na tom tak isto,zistená trombofilia, hneď po tom co sa objavili 2 čiarky na teste, začala som pichat fraxiparin, neskôr clexan. Mam 2 krásne zdravé deti. Anopyrin som nebrala vobec.

autor
9. nov 2023

@bu1bu ja by som najradsej tiez iba fraxiparine, ale ja anopyrin musim kvoli antifosfolidovemu syndr. na ktory lepsie zabera prave anopyrin :/ ale trapi ma obcasne jemne spinenie takze neviem ci to neni aj z tychto liekov...ty nemas taku skusenost?

13lucia17
9. nov 2023

Ahoj nie od doktora a od toho krvácania trocha vtedy zaklopem všetko ok bola som aj Nitre už na krv skrz tie infúzie čo beriem tak čakám od tial aj na výsledky a plus pondleok idem na kontrolu ku gynekológovi tak skocim aj na henatologiu skrz teda krv či je všetko ok mávam len výtok alw to stoho utrogestanu ty ako?

stanka04
9. nov 2023

Tiez som si cele tehotenstvo a do konca sestinedelia pichala fraxiparin, tretie babatko, uplne v pohodke vsetko☺️

autor
9. nov 2023

@13lucia17 ja idem v pondelok uplne prvy krat na sono to budem uz 7+1...ale mam teda strach ci bude vsetko ok...troska ma trapi to spinenie posledne dva dni ale vzdy len ked som na wc a je to take velmi jemne,malo je toho ale aj tak ...inak tiez len vacsinou biely vytok z progesteronu

13lucia17
9. nov 2023

Nebij sa ja som vtedy krvácala trocha a bolo všetko ok môže to byt aj liekmi no ja idem 3 krát a to bolo vždy zle🫣aké tak verím že tetaz bude dobre keď mám aj všetky lieky a niečo pre to robím

13lucia17
9. nov 2023

@stanka04 a ešte niečo berieš a to máš 3 tie dieťa či pred tým niečo zle bolo?

stanka04
11. nov 2023

@13lucia17 Od sestonedelia nic, tretie😊
Predtym potrat a aj vyssi vek…ale nic hrozne. Len bol vypadok fraxiparinu a Clexane stipal😃

13lucia17
12. nov 2023

@stanka04 jasne chápem no ja idem zazzza doktoktore a dúfam že po 1 jednom 5 ročnom zdravím diétati čo máme 3 potratoch po ňom bude už dobre keď mám všetky možné lieky sveta inekcie 3 krát bolo bez tak hádam

autor
13. nov 2023

@stanka04
@13lucia17 ahojte, mam na vas otazku ked ste si pichali/pichate fraxiparine a predtym to miesto vydenzifikujete...tak pouzivate tampony s obs.alkoholu? ...mna to az dnes napadlo tie co pouzivam na vydenzifikovanie toho miesta kde idem pichnut obs. isopropyl alkohol a teraz rozmyslam nemala by som v tehotenstve pouzivat take co neobs. alkohol??

13lucia17
13. nov 2023

Ahoj odfotím ti keď dôjdem domov ale mne sa zdá že to obsahuje alkohol..

autor
13. nov 2023

@13lucia17 ok 😊

autor
13. nov 2023

@13lucia17 inak bola som dnes na prvom sone a teda uz som pocula aj ❤, a babo sedi na 7+1 cca 😊velmi som bola stastna ked mi to dr povedala.. 🙏🙏

13lucia17
13. nov 2023

Super moja gratulujem aj ja som bola dnws na kontrole všetko fajn aj prvú fotku som dostala 30 idem na vstupné testy a už by som mala aj knižku hádam všetky lieky inekcie už budú všetkému dobre alw doktor povedal je to všetko dobre

autor
13. nov 2023

@13lucia17 tak super😊😊ja dufam a verim ze uz dalej bude vsetko super a lieky zabrali musime verit😊
Ja uz som fotku dostala dnes😊 a podla sona si ktory tyzden? Ja 7+3 a podla MS 7+1

13lucia17
14. nov 2023

Aj ja som dostala fotku musíme verím v tom že tých 5 liekov denne a inekcie pomôže 😘ja som 9 týždeň 3 deň

autor
14. nov 2023

@13lucia17 ahoj, no ja v noci to bolo...z nicoho nic som zacala dost krvacat a okamzite smer pohotovost, vcera vsetko v najlepsom poriadku a dnes nadranom tolko krvi az mi zle prislo...ale nastatie babatko bolo OK a bolo to z hematonu...ale mne to pride ze mozno aj tie lieky na riedenie krvi tomu "dopomohli" :(

13lucia17
14. nov 2023

Jasne môže to byt mne to povedal doktor keď som bola tiež na tej pohotovosti pred mesiacom alebo ako sak to som malo ale povedal to a ty máš aj anopirin?no ja som bola sak v Nitre na krv skrz tie infúzie a majú mi napísať aj ohľadom tohto či som neni moc rozriedena presne ja som tam ten hematóm mala tiež ale vidíš no alw zas mám pocit že tie leiky udržujú babetko

autor
14. nov 2023

@13lucia17 a zatial stale beres anopyrin+fraxiparine?

13lucia17
14. nov 2023

Áno všetko mám v tom aj pokračovať podľa mňa aj my to nechajú sobotu idem na ďalšiu infúziu

autor
14. nov 2023

@13lucia17 a mam otazku, tebe to krvacanie kolko trvalo? bolo to len jednorazove? ci pocas dna este?
ja stale pocas dna este ked idem na wc ...mam z toho strach

autor
14. nov 2023

samozrejme uz to je o 90% menej ako to bolo ked sa to spustilo ale predsa este to je take ako ked konci MS

13lucia17
14. nov 2023

Bolo to jednorazové taký sory za výraz menší šplech a ptoom dva kraat keď som šla na vécko a nič ptoom už keď som šla vlastne 2 hod potom na pohotovosť už nic

13lucia17
14. nov 2023

A nedali ti žiadne lieky?neboj sa bude dobre hlavne kľud 🙏

autor
14. nov 2023

@13lucia17 no hned na pohotovosti mi pichli injekciu predpokladam na zastavenie krvacania a udrzanie a nic, ine ze ak sa to zopakuje zhorsi alebo to bude pretvavat znova prist...a dnes som kontaktovala svoju gyn ale nebrala mi to skusim zajtra,ona mi ma povedat co dalej a kedy kontrola...bolesti nastatie nemam ale ta krv ma desi...a hej bolo to presne take ako opisujes ked som isla na wecko a tym ze mi treba len ist na malu....a uz ked som prisla na wc vidim krvave spodne pradlo sadla som si , a spustilo sa to ...no neprajem to zazit ziadnej tehotnej...

autor
14. nov 2023

A teda uz nemas hematon zmizol? Mne ho namerali 16mm...a to vcera na sone nebol ziaden..este mi moja gyn prave pozerala hematony z dovodu toho spinenia co som mala poslednych par dni nic nenasla...a ani den nepresiel a toto. 😨

13lucia17
14. nov 2023

Je to nepríjemne lebo ja som toto nikdy nemala proste vždy keď bola krv bol konec a teraz krv a zistenie srdiečka vieš čo to mi vtedy len na pohotovosti že aha vy tu máte druhé a ptom doktor že to je hematóm ale že to je normálne že ženy majú a tetaz som sa svojho nato nepytala on nič nepovedal takže si myslím že neni alwbo že teda to neni také dôležité ja som mala povedané na imunologi že ja som potracalq skrz to že sa ni robili zrazeniny asi preto aj tetaz toľko liekov ale zas pri malom bolo všetko ok a to som mala len fraxiparim tak neviem musíme veriť že tetaz to už bude naozaj dobre 🙏ináč tá krv je možno normamnq kamoska to mala tiež že len po vecku a pohode nič sa nedeje

stanka04
16. nov 2023

Ano, ja som mala obyc.dezinfekcne tamponiky z lekrne, to nejde do krvi a je to len minimalne mnozstvo, nie poldeci😊

autor
16. nov 2023

@stanka04
@13lucia17
este sa chcem spytat, pri pichani fraxi...po vytiahnuti ihly mi posledne dva dni vyteka krv...je to ok? doteraz to nebolo

autor
16. nov 2023

ja zacinam mat z tych liekov na riedenie krvi strach...ze ci vazne to nemam az moc zriedene :/