Túžba verzus rozum a rozhodovanie o 3. dieťati
Ahojte zienky. Veľmi túžim po 3 bábätku. Mám doma dvoch chlapcov 3,5 ročného a 22 mesačného. Manžel najpr nechcel o 3 dieťati ani počuť a teraz mi povedal že dobre ale teraz. Ja som chcela neskôr keď budú chlapci väčší. Pre nás by to samozrejme znamenalo že musíme kúpiť väčšie auto (7 miestne). A čo sa týka mna tak opäť byt doma a zrieknuť sa takmer všetkého. Opäť by sme boli pripútaný doma minimálne na rok kým by som kojila. Teraz ideme s mužom spolu po 5 rokoch na ples a dokonca sme boli minuly víkend spolu v meste. Bolo to super neskutočný relax. Chcem sa spýtať či niektorá z vás mala podobne pocity a tiež sa to v nej tak bilo. Túžba a rozum že opäť nebudete moc ísť s mužom len vo dvojici?
A po dalsie...mozno by si to zvladala uuplne lavou zadnou...my nevidime ako sa citis,ked je toho na teba vela...ako to beries teraz,ci je toho na teba vela,alebo by si est3 zvladla aj dvojicky...ty sa musis poznat...a ak toto vsetko vies,ze by si zvladla tak chod to toho teraz!!!
@nika898 ja teraz prezivam nieco podobne, máme 5ročnú dcérku, pred dvomi týždňami som zistila,že som tehotna! Bol to pre mňa šok, lebo v ten mesiac sme boli spolu s.mužom len raz! Chceli sme druhe dieťa,hlavne kvôli malej,az nieje jedináčik! Stále sme to posúvali,pretože už máme svoj rezim! Malá je uz dosť samostatná, môžeme ísť kde chceme a kedy chceme! Naraz robím test a tam dve čiarky! Preplakala som celý deň, bola som úplne mimo! Strašne sa bojím,vsetkeho co príde! Manžel je uz po infarkte, stále chodi po vyšetreniach, každý deň sa bojim,ci príde z práce v pohode! Bojim sa,že ak sa niečo stane,budem na dve deti úplne sama! Ale bola som u dr, začala som krvácať, poslala ma hneď na sono, všetko bolo tak ako ma byť a vtedy som si uvedomila, že to dieťa chcem a ľúbim ho od prvej chvíle! Dúfam,že bude stáť Boh pri nás a vynosim zdravé dieťa a ze aj muž bude v poriadku
@nika898 My sme s tým počkali doteraz. Deti majú čoskoro 10 a 7 rokov. Už sú veľkí a tak sme sa zhodli, že ešte jedno chceme. Mám 39 rokov a som rada že sme počkali doteraz. Tehotenstvo je úplne v pohode. Síce už viac nevládzem teraz, no už nejako doklepeme. Deti sú samostatne, na sestričku sa tesia. Je to úplne iné tehu ako dve predošlé, keď som bola mladšia.Tri malinké deti
ako máš ty, jee podľa mňa dosť zahul. Ja osobne by som to nedala.
@ivca88 Držím silno prsty nech operácia dobre dopadne.Chrobačik malý♥️
@trojnasobnamama dakujeme ♥️
@nika898 riešila som to isté s tým rozdielom, že uz som bola po dvoch deťoch v praci. Už sa mi ani moc nechcelo, konečne som sa cítila plnohodnotne že sa môžem opäť realizovať, zarábať, športovať atď. Ale manžel chcel ešte jedno dieťa a tak teraz máme 5 mesačnú dcérku. Nebolo v našej rodine krajšie obdobie ako teraz, staršie deti ju milujú, ja si ju užívam ale užívame si aj ako rodina teraz sme boli napr v Tatrách, ja už opäť 4x do týždňa športujem, fakt nemám pocit že by to tretie dieťa nejako negatívne ovplyvnilo našu rodinu, práve naopak! Ak ste obaja naladení rovnako, určite to zvládnete.
@kvetinka_andrejka presne si to vystihla že aj mi sme dôležitý pre seba samých a nie len sa obetovať deťom. Áno milujem ich a dala by som za nich aj svoj život ale chcem žiť aj život s mojim manželom. Spoločne dovolenky (bez deti) časom, predĺžené vikendy, romantické večeri. Mi s mužom sme sa aj dosť odcudzili počas toho ako boli deti malé a mali sme veľa nezhôd a teraz keď sa ustalilo bojím sa toho čo by opäť bolo.
Uprimne? Mna by j..eblo 🙂 ked si predstavim ako by sme (ne)riesili dovolenky, nove auto, byvanie pri 3 detoch...s dvomi mame svoj system a aj komfort zivota, tretie by uz bolo jednoducho navyse. Ale to je moj nazor, pokial na to mate alebo sa viete uskromnit tak chodte do toho ked po nom tuzite 🙂
@nika898 podla mna to 7 miestne auto by ste urcite potrebovali. Inac, vobc nechapem, ze ako mozes takto rozmyslat. Ist sama proti sebe, proti tvojim 2 detom, proti muzovi. Normalne ma nutka ti na toto napisat, ze tak maj aj 4 deti, aj 5. A do mesta pojdes po 10 rokoch a na ples v 55tich. Aj moja sesternica ma tri, ale vysvetlenie nato ma kazdopadne ine nez ty. To tretie planovane nebolo a vziat si ho uz nemohla, neskoro nato prisli totiz. Kludne maj aj tri a bud doma, koj a rob doma. No co sa da na toto napisat. A to je vsetko este len ten dobry pripad, lebo to tretie moze dopadnut aj zle, mozes mat komplikacie, komplikovany porod a mozes mat tretie nezdrave dieta. Ta robota len okolo troch zdravych by bolo to najmenej, ale ty musis byt pripravena aj na iny variant, ze to tretie moze dopadnut zle. Nie vzdy vsetko dopadne dobre. Ak aj dopadne porod dobre, kto ti zaruci, ze to nebude autista, alebo hyperaktivny alebo iny postih. Predtym, ako sa das na dalsiu makačku, len si predstav, aky by si mala zivot s tymi dvoma detmi. Ak teraz tapas, ze si bola vonku alebo niekde sa zabavit a lubilo sa ti to, potom vobec nechapem , preco rozmyslas inym smerom.
@nika898 preto ja by som do toho nešla to s ním máš prežiť pravdepodobne ešte nejakých 20-30 rokov spolu jak život dá....treba dbať o ten vzťah lebo to s ním ostanes ked deti pôjdu 🙂
Mala som rovnaku dilemu a uz mame 3mesacneho tretieho ❤ale je pravda ze do auta sa nezmestime 😀🤦♀️
Urcite by som sla do toho ak to tak citite.
Ja som tiez velmi tuzila ale manzel s tym nesuhlasil.
Takze som sklamana,ale. Taky je zivot.
Ja som tiez vzdy chcela 3 deti, ale dala som si vekovy limit nad ktory by som nesla, stihla som to a bolo to super pretoze som mala velky vekovy rozdiel a fakt som si tu MD uzila, ak samozrejme neratam ten blazninec okolo, pretoze s tolkymi detmi vsetko nejde ako si to clovek predstavuje, je to drina...
Moji majú 3r5m a 2 roky. Veľmi podobne ako tvoji. V marci to budú už 4 roky, čo som doma. Chalani sú už viac-menej samostatni, zvykla som si na určitý komfort ako vyspať sa v noci 😀, včera sme boli všetci spolu v kine. Niekedy ma prepadnú myšlienky, že aké by to bolo krásne mať ešte také malé bábätko, ale potom si poviem, že by ma už porazilo a doma duplom. Teším sa do prace a myslím, že stačilo. Môžeš mať iný pocit, ale nenechaj sa oklamať hormonmi a maternicou 😁 drzim palce
No... Mam 38 rokov a čakáme tretie bábätko, mala by som stihnúť ho aj porodiť tesne ako 38-rocna. 🙏😁 Chalani budú mať 16 a 12 rokov, keď sa bublinka narodí. Bol to prvý mesiac pre nás šok, teda najmä pre mňa a chalanov, teraz sa prekvapuje okolie, keďže s tým už nikto nepočítal. 🤔😉Na babo sa tešíme a som rada, že sa nám to stalo. Aj keď sme otázku tretieho dieťaťa celkom uzavretú ešte nemali, asi by sme sa na 100 % neodhodlali na to ísť.
@kassandra25 no presne moja reč pre mna každé tehotenstvo stres ci bude vsetko OK a co ked pri prípadnom 3 dopadne vsetko zle? Chlap sa potom na ženu vykašle . Robota nikde. Moja svokra tak hovorí 2 su akurát aby to zena zvládla aj ked sa chlapovi nieco stane - takmer sama vychovala 2 deti . A okrem toho mam rada svoj komfort babatko mi stačí len pozriet u inej ženy ale ja si neprosím už žiadne babatko.
@nika898 my sme tretie neplánovali (hoci ja som túžila po druhej dcére)... Keď som zistila, že som 3-krát tehotná, bol to šok, ale dnes sa tešíme s 3 zdravých detí (10 ročnej slečny, 7 ročného chalana a 5 ročnej slečny). Kým boli deti mladšie bolo to náročné, bola som s nimi sama, lebo manžel pracuje v zahraničí. Doma som bola 9,5 roka. Hoci sme s manželom neboli sami ani nepamätám, vždy sa snažíme tráviť čas hlavne s deťmi, ktoré neuveriteľne rýchlo rastú....
No u nas prevládol rozum nad citmi....mala som aj zdravotne problemy a tak sme to zhodnotili a prisli na to,ze ak by sme to tretie naozaj chceli,uz ho davno mame....takze sme skončili....ale ja som mala vtedy,ked sme rozmýšľali nad tretím uz 37,takze som uz naozaj viac menej do toho nechcela znovu ist....a zatial teda nebanujem....deti mame este aj tak mensie...starsi ma 12,mladsi 7...a je nam takto dobre...sme sa s MM zhodli,ze nie som tu len na rodenie deti...mozem robit nieco aj sama pre seba...takze ja sa učím nemcinu a hladam nejaku skolu a neskor uplatnenie....zatial som este s detmi doma..
Som dosť šokovaná, keď čítam niektoré príspevky, akoby tretie dieťa bolo nejaké prekliatie. Veď ďalšie dieťa rodinu obohatí, nech je, aké je. A to píšem napriek tomu, že v práci denno denne vidím ťažko choré deti. Nehovorím, že by som chcela mať ťažko choré dieťa, ale nedám sa zastaviť strachom čo keby... Buď sa riadime láskou, alebo strachom- my sme to mali ako motto na svadobnom oznámení.

Napíšem ti od seba myslím si, že dosť racionálne viem myslieť o tých veciach. Vždy som chcela mať 3 deti, proste som cítila, že som ten typ matky čo sa dokáe obetovať pre všetkých atď. Teraz máme jedno. Môj nechce od začiaktu počuť o druhom on malého milujem nad svoj život, ale proste sa na to necíti. Musím uznať že otcom je ideálnym takže to nie je o tom, že sa mu nechce. Ja som asi rok mala hrozný pocit, že musime mať druhe doslova telo mi hovorilo, že som pripraven. To tak divne znie ale skutočne taku vnutorný pocit že som otvorená na to znovu. Ale hlava ma nejak nepúšťala. Teraz s odstupom času an to pozerám tak. Super že možn máme priestor, peniaze, veľa lásky atď že by sme to zvládli ale za akú cenu? Takže sme to uzavreli tak, viem že mi ešte niekolkokrát prepne a budem znovu chcieť dalšie a to budeme na to pozerat potom mozno fakt sa situacia tak zmeni ze budeme velmi chciet ale pochybujem..... Takze ja si myslim ze ak ma s nejake pochybnosti tak počkaj to že to zvládneš to niet pochýb ale za aku cenu. Ty aj partner ste tiez doleziti zivot nie je len o obetavosti pre deti. Snad som pochopitelna - neodhovaram len polmizujem. Ja som si tiez uvedomila ze com chcela byt znovu tehotna lebo vtedy si ma partner viac vsimal a pri malom som sla strasne na druhu kolaj. Nejak psychika podvedome to popreplietala tak ze som chcela druhe nie preto aby bolo ale aby som znovu bola an tom mieste - divne no ale bolo :D