Už 2,5 roka sa nám nedarí otehotnieť

16. feb 2024

Ahojte, píšem tu v mene nás všetkých ktorým sa nedarí otehotnieť ja už síce jednu dcérku mám ale túžim po druhom ale už 2,5 roka sa nedarí. Snažím sa na to nemyslieť a popravde nemyslím na to často, ale občas na mňa dojde taká úzkosť ako aj teraz, je mi zle z toho ze v mojom okolí jedna baba bola tehotná ale napríklad šla na interupciu. Príde mi to tak nefér voči nám ktoré by sme chceli ešte jedno babatko ale nejde to, najprv sme to nechceli riešiť s lekárom nakoľko sme mysleli že proste len moje telo na to není pripravené ale v pondelok sa už idem objednať gynekológovi. Tie ktoré ste si týmto prešli aké vyšetrenia ma budú čakať ? Poprípade čo robiť ? Dávam si aj vitamíny ale neviem no, zatiaľ sa idem prejsť s malou a vyčistiť si hlavu aby som na to zase nemyslela a negatívne nemyslela.

janickacrazy
16. feb 2024

Daj si vyšetriť aj štítnu žľazu, niektorí gynekológovia na to nemyslia a tam tiež može byť príčina, ktorá sa dá pomerne dobre vyriešiť. Ja som brala kyselinu listovú, ked sa nám nedarilo, to mi odporučila moja gynekologička na začiatok, ked sme ešte nemali výsledky z krvi. Možeš skúsiť, zato nič nedáš. Držím palčeky.

medda_beda
16. feb 2024

Tak v prvom rade, žiadna žena ktorá dieťa nechce nemôže za našu neplodnosť.
Pozeraj sa na to pozitívnejšie.Ty už jedno dieťa máš.
Po prvom pôrode, tehotenstve sa ti mohli poblúzniť hormóny, tvoje telo nemusí byť v top forme, manžel môže mať už horší spermiogram atď.

Absolvovali sme 3krát spermiogram, kontrola AMH, test na protilátky, priechodnosť vajcovodov hyfosy, laparoskopicky, folikulometria, endokrinológia, hematológia, pct test, užívanie vitamínov.čaká nás genetika.
Ale hlavne sme celý čas v kľude.
Dieťa je dar a nedá sa vynútiť aj keby ste boli obaja zdraví aj teraz nič ti nezaručí, že budeš mať toľko detí koľko chceš.A tak to treba aj brať, triezvo.

Daj si urobiť na začiatok hormonálny profil.

cookie29
16. feb 2024

" Príde mi to tak nefér voči nám ktoré by sme chceli ešte jedno babatko ale nejde to," a teraz si predstav zeny, ktore sa snazia a bojuju uz roky a nemaju ani jedno....
to samozrejme neznamena, ze ty to nemozes pocitovat ako nefer... len ta formulacia je nestastna ...
Povedala by som smer CAR. Podla Vasej anamnzey urobia potrebne vysetrenia na mieste, respektive Vas poslu k odbornikom. Urcite odber krvi, hormonalny profil, AMH, spermiogram, hyfosy... niekedy po porode mozu byt nepriechodne vajcovody napriklad...

noami12
16. feb 2024

Autorka ak budeš chcieť napíš mi súkromnú správu, bola som na tom podobne 🙂

majkagu
17. feb 2024

Nam sa druhe nedari uz skoro 2 roky…mam za sebou laparoskopiu kde mi potvrdili endometriozu a jeden upchaty vajcovod…mam si obehat este vysetrenia - endokrinologicke, imunologicke, hematologicke a manzel spermiogram. S tymi vysledkami asi pojdeme uz rovno do centra asistovanej reprodukcie…je to psychicky narocne, viem…dcerka si uz aj pyta surodenca a neviem co jej povedat na to 😞

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre