icon

V akom najvyššom veku ste otehotneli ?

majkabr
30. jan 2020

Ahojte babenky chcem sa spýtať v akom najvyššom veku sa Vám podarilo otehotnieť a donosiť zdrave dieťa????

janickacrazy
31. jan 2020

@rebellefleur Ale prosím ťa, moja prababka sa v 80tke!!! starala celodenne o moju 1-ročnú sestru, ktorú nevzali do jaslí až do jej 4 rokov a v pohode to zvládla. Mama chodila do práce.

eliska13
31. jan 2020

@rebellefleur podľa mňa je úplne bežné, že chlap v 45 a viac sa stane otcom, takže áno v 50 naháňa hyperaktívne dieta

maciatkolulu
31. jan 2020

@rebellefleur to fakt z jednej návštevy v linzi usudzujem, že sa s dieťaťom nevládzu už hrat😂😂😂😂dosť zaujímavé. Ja si nemôžem pomôcť, ale teda čítam samé problémy v mladých rodinách a tie staršie sú stabilnejsie, dávajú dieťaťu istoty, kľud, väčšinou, žiadne finančné problémy, finančná istota, vybujaceny otecko, pripadne mamička, vytúžené bábätko... Môj muž má 51 a vykazuje všeličo, ale dedkovske sklony nemá, malý ma šesť. Ja by som moznooooo ešte jedno dievcatko😂😂😂😂. Apropo, mam dve dospelé, rodila som 20rocna s 20.rocnym,dakujem,neprosim.viac😂😂😂😂. Všetko je o nastavení človeka, niekto je už starec pomaly v 40tke a niekto aktívny v 70tke,pausalizivat,ze dieťa je chudák po jednej navsteve☺️a ze je dieťa lakome, no aj môj je ako cert, pozícia iba tým svojim pár obľúbeným. A vieš čo po XY bojoch som to vzdala. Predstav si reálne, že k tebe do spálne nabehne niekto absolútne czdzi, začne sa ti hrabať v sminkach, knihách, pripadne mobile a ešte ti je nesympaticky😂😂😂. Takže ver tomu, že tie deti chudata nie sú, skôr tie, ktoré vyrastajú v neúplných rodinách, ale hlavne, že mamičke tiahne na 20 a oteckonzdarne dosahuje 23😂😂😂, žiadne bývanie, žiadne istoty, ani škola, práca riadna

cukroska
31. jan 2020

@rebellefleur tak hneď to ešte možno prežijú, len či doziju raz jeho maturity... Keďže už vnúčat sa nedožú určite....

rebellefleur
31. jan 2020

@maciatkolulu - vieš čo, nebola si tam, nevidela si reálne toho ich syna, kt mal od bezstarostneho hraveho dieťaťa na míle ďaleko, ale nebudem tu vypisovať litanie o jeho správaní sa a správaní sa rodičov.
To naozaj nedokážete prečítať názor s kt nesúhlasíte a keď nesúhlasím, jednoducho pre skočím a idem ďalej? Asi nie.. Pekný večer vsetkym prajem. Každý nech si žije podľa seba, hlavne nech je v živote spokojný..

cukroska
31. jan 2020

Moja starká mala 42 keď otehotnela, ale nakoľko mala 4 deti, práca v tých časoch ťažká a neistá, musela sa o sestru starať moja mama. Aj celý život so boli veľmi blízke. Najprv ju brala ako mamu, potom už nie... Ale otec im zomrel veľmi mladý, takže starká musela odísť do Čiech za prácou a deti ostali mame ako najstaršej....

maciatkolulu
31. jan 2020

@rebellefleur a to fakt z jednej návštevy vieš reálne urobiť záver? To snáď nie, ani z dvoch, troch nevieš ako daná rodina žije.

daom
31. jan 2020

Ja som rodila v 36 prve, moja mama ma mala v 44 rokoch

ikonica
1. feb 2020

V 37 som pocala a konecne aj porodila prve dieta... Snazit sme sa zacali az v mojich 34... Nebolo to moje prve tehotenstvo len tie predchadzajuce nedopadli dobre (1x v 34r. , 2x v 36r.)
A tajne verim, ze do 40 sa snad pokusime este o jedno. 40 je pre mna strop.... O par dni mam 38..

besibka
6. feb 2020

@rebellefleur netreba to súdiť, keď to dieťa je napríklad vytúžené. Však podľa mňa to mnohé ženy v tom veku ani už nečakali,keď to nešlo v mladšom veku. Situáciu určite s radosťou a prekvapením prijmú, však by to bolo rúhanie. Je ale nespravodlivé, keď žena nemôže počať, alebo vynosiť dieťatko v produktívnom veku a podarí sa to vo vyššom veku. Ale toto je už asi vyššia moc.

jana_eyre_2
6. feb 2020

@rebellefleur ľudia nie sú aktívni podľa veku, ale podľa povahy.. dieťa už je na ceste, žrať ta nebudem, ale podľa mňa je úbohé urážať niekoho len na základe veku, že jeho dieťa bude chúďa.. podľa môjho sú chudata tie deti, ktoré nie sú milované, sú týrané a odstrkovane, nie tie čo majú rodičov vyššieho veku, ktori ho budú ľúbiť a starať sa..

predajmamina
6. feb 2020

Môj ujo mal dieťa v 45- tke.
A tvrdí že si to viac užíva ako keď bol otcom v 23- ke😊
Ale nemám osobnú skúsenosť neviem ako by som to ja zvládala.
Možno sa nájde cipernejsia žena vo vyššom veku ako mám ja 😊

ivanka1997
2. máj 2020

Túto hrá rolu aj viac faktorov pokiaľ sa nato cíti alebo sa mamička dlhoo snažila tak je to myslím že ok ja mám 23 čakám druhé dievčatko a moc sa tešíme ale napríklad moja mamina mala 3 brata v 35-ke medzi mnou a ním je 11 rokov rozdiel podľa mňa prúser aspoň v prípade mojej mamky a tiež mi príde že jeho výchovu vážne absolútne nezvláda taký rozmaznanec že až tam nerada chodím na návštevu a ešte ma niekedy prekvapuje jej reč akoby ona chcela ešte dieťa ? Podotknem má 47 a to je podľa mňa dosť nerozum o takýchto veciach premýšľať keď sa mne nezvládze už teraz zastrazit na cca 3 hodinky svoju vnučku a hovorí ako to už nanu nieje čo myslíte ? Ako jej pekne vysvetliť že to už nanu nieje ?

alexandra2010
2. máj 2020

@rebellefleur mame podobne v rodine. Muzovi sa narodila nevl sestra ked mali rodicia 45 a 55. Muz spomina ze tej malej sa nikdy nevenovali, jednoducho boli stari a nemali energiu a trpezlivost. Sestra ma uz 25, prerusila kontakt s kazdym, sprava sa akoby bola stredom vesmiru a kazdy sa ma k nej prisposobovat. Takze dalsi priklad oproti ostatnym..🙂

silviaeli
15. sep 2021

@rachel36a a ako to cítiš teraz s odstupom casu..50na krku dieta prváčik??tiez mam 42 a chcela vy som, ale vždy je na konci nejake ale😔

kulumulu123
15. sep 2021
didi2102
15. sep 2021

@majkabr z mužovej strany 43-prve 45r-druhe dieta a sesternica 43r-prve dieta

lilke
15. sep 2021

@rebellefleur chudák dieťa starších rodičov? Plno detičiek mladých rodičov je zanedbavanych, otec príde domov a za PC, mobil, oddychovať. Mama v jednom kole, celá domácnosť na nej, nevládze sa s deťmi už hrat. Takéto dieťa o saleni môže len snívať.
A tomuto vytúženému dieťaťu sa možno o to viac budú starší rodičia venovať, bude mať veľa podnetov. A záleží na nastavení rodičov, či dieťa bude rozmaznané, to nezávisí od veku. Stačí sa poobzerať na ihrisku.

silviaeli
15. sep 2021

@daom a dožila sa mamka vnúčat??bolo to nemá prevážená nepríjemne mat tak starsiu mamku??🥰

fiffinkaa
15. sep 2021

V 36 tehu a rodila som mesiac po 37..

77daniela77
15. sep 2021

Asi je to u kazdeho ine,zalezi na konkretnych podmienkach v rodine.Mnohe starsie matky radsej porodili a nesli na potrat,no niektore sa na dieta tesili......🤔

zafir01
15. sep 2021

@rebellefleur moja segra ma 30 a nevládze s jej malými deťmi 🤷‍♀️😂🙈 udychcana, vkuse sa sťažuje na únavu. O naháňani ani nemôže byť reč. Deti väčšinou pripútaný niekde v lehátkach, lebo veď tak je to pohodlnejšie.

Mam kamošky po 50tke s ktorými nehavam polmaratony (21,5 km) . Niektoré behajú horské ultra maratóny (nad 42,5 km obvykle okolo 100 km)
Kedysi žena v 55tke bola už na dôchodku. Často v 50tke na predčasnom. Dnes rovnako staré ženy často fyzicky ťažko pracujú, majú doma pomerne mladé deti, ktoré ešte chodia napr na stredné školy.

Samozrejme biológicke hodiny fungujú, človek starne. Prichádzajú choroby. To sa nedá odoprieť.
Tým som chcela len poukázať, že množstvo zien po 50 je aktívnejší h a zdravších ako 30tnicky.
Lebo nemať vrásky, neznamená byť fit. Dnes je to už veľmi individuálne.
Ja mam 34 a tiež v mnohých veciach fyzicky prekonam 18tky a mojim štýlom života žijem aktívnejši a bláznivejsi život

rebellefleur
15. sep 2021

@zafir01 - pozri, jasne, ze aj ja poznám akčných 50tnikov, ale jednoducho na túto tému mam takyto svoj názor. Je to "len" názor a stále vravím, že každý, nech si v živote robí to, čo ho spraví spokojným a šťastným. Je to ich život, nie môj 😊

daom
15. sep 2021

@silviaeli dozila, ale len mojich starsich surodencov, zial mojich nie. Maminka zomrela, ked som bola v 7. mesiaci tehotenstva pred skoro tromi rokmi. Velmi sa na vnucku tesila, zial nebolo jej to dopriate 😪.

rachel36a
15. sep 2021

@silviaeli uplne v pohode.. a to nie je zdravy...ale o svojom rozhodnutí mat dietatko v zrelom veku som nikdy nezapochybovala..

anka52
15. sep 2021

@majkabr 37 rokou naj tehotenstvo žiadne problémy

silviaeli
15. sep 2021

@daom och, to je mi veľmi ľúto..😢

silviaeli
15. sep 2021

@rachel36a takze nemam sa čoho bat?pisete, že nie je zdravy??..aké má problemy??myslite, že aj tým, že ste ho mali v neskoršom veku?tehotenstvo prebiehalo v poriadku?

rachel36a
15. sep 2021

@silviaeli nas maly sa narodil s razstepom pery a podnebia a je autista...s mojim vekom to nemalo nic spolocne, lebo sa narodil z DV...tehu som mala hrozne...vela casu som travila v nemocnici a nad zachodovou misou 😁😁😁ale poznam x zien co maju v tomto veku bezproblemove tehu a zdrave deti

silviaeli
15. sep 2021

@rachel36a aha, tak áno vek asi nehrá vo vašom prípade hlavnu úlohu..
Ale verim, že aj tak vás synček obklopuje nekonečnou laskou🥰
Ja práveže nemam žiadnu mamičku v okoli v takomto veku, to by boli reči😄 a už som citala, že z DV sa narodili takto chore deticky.😔