icon

V júni 2014 nám to musí výjsť

nair
28. máj 2014

Ahojte, my sa snažíme už trištvrte roka, v júni nám to už musí vyjsť! Poďme spolu myslieť pozitívne 🙂

leishmania
3. jún 2014

@nair som potom o tom googlila a som nasla ze to na hlien, ze aj lanove semuacka su dobre ba hlien. my tiez mame tento mesiac zavazok kazde dva dni. a hlien typicky ovulacny som uz par mesiacov nepouorovala aj ked ovu testy boli pozit

nair
autor
3. jún 2014

@leishmania No presne ako u mňa, hlien nikde.. Ja iba cítim asi dva - tri dni v mesiaci vlhko, ale hlien nikde, aj keď som skúšala nejaký pohľadať.. 😉
Ďakujem, skúsim aj ľanové 🙂

lina129
3. jún 2014

Caute, poradim vam, na hlien je vraj dobra zasadita strava... takze v case ovu sa treba urcite vyhnut prekyseleniu organizmu... prikladam clanok
http://www.mojkalendarik.sk/hlien-krcka-maternice/

internetka
3. jún 2014

@nair Ja som si tým istá a držím ti palce 🙂 drzím nám palce 🙂

nair
autor
3. jún 2014

@lina129 Ďakujem 🙂 Toto som nevyštudovala ešte nikde, idem si prečítať.. Totiž aj to môže byť môj problém. Síce prekysleniu organizmu ako takému neverím, aj čo som sa o tom bavila (keď som mala problémy s trávením) s mojím gastroenterológom a kamoškou lekárkou, tak povedali, že to je jednoznačne vymyslený stav..
Ale zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny majú čosi do seba, to mám na sebe a mojom trávení odskúšané 🙂

lina129
3. jún 2014

@nair no ja to niekedy vyslovene citim, ze mam taku akoby kyselinu, aj kavu vtedy obmedzujem, aj sladke 😀 co je pre mna dost narocne... a kvoli tomu som uz vypustila mliecne vyrobky... teraz som googlila zasadite potraviny a zoznam je dost velky, takze no problem vybrat si 🙂 dokonca aj grep je ok...

viwy
3. jún 2014

@lina129 Zaujímavý článok, opäť som o niečo múdrejšia 🙂 Včera som spozorovala hlien a podľa článku to je obdobie približne 6 až 10 dní pred ovuláciou 😕 Testy zatiaľ negatívne tak uvidíme, ale podľa toho by mi mala ovu vychádzať najskôr až na 20DC. Idem čítať ďalej 😀

ckatka
3. jún 2014

pridavam sa aj ja dievcata, a vsetkym nam drzim palce, ja som dneska 10DC, na preventivku som objednana na buduci tyzden, antiku sme vysadili cca pred rokom a pol....a stale nic. Ani raz mi to ani len nemeskalo... :(

nyky23
3. jún 2014

@ckatka buď rada že ti to nemeska. Mne to mešká stále A nič Z toho :(

leishmania
3. jún 2014

@nair ono ked is clovek pozrie o patri k zasadotvornym a co ku kyselotvornym potravinam, tak ked sa drzi zakladnych zasad zdravej stravy , ze jest ovocie zeleninu, dostatocne mnosvo surovej stravy, vyradit vyprazane a sladkosti tak je takmer na tom istom, ize ako zasado a kyselo bude fungovat lebo je to viacmenej rozdelene podla toho co je zdravsie a menej zrave aspon moj nazor. inak by som bola zvedava ako meraju tu zadao a kyselotvornost tych jeal, kedze nejde o samotne pH jedla, ze co vlastne v tele meraju ked urzuju ju zasadotvornost toho jedla, to som sa este nikde nedocitala

nair
autor
3. jún 2014

@lina129 Ja mám tiež citlivé trávenie.. Ale aspoň ma to núti zdravšie sa stravovať, takže sa nesťažujem.. a ako hovoríš, výber je široký 🙂 A sladké.. ah jaj, ani nehovor, keď to na mňa príde, zjedla by som všetko čo doma nájdem aj s poličkou v linke 😝

monika11m
3. jún 2014

keby to tak bolo podlla želania! ☹

nair
autor
3. jún 2014

@leishmania No presne tak, nejde o ph jedla.. Ale podľa mňa asi skôr o to, aké ph vytvorí v žalúdku a tráviacej sústave.. To beriem, že na tom čosi je.. Ale prekyslenie? .. aj doktor sa spýtal, keď sme sa bavili o "prekyslení", že prekyslenie čoho? Krvi? Vnútorného prostredia? Akého? Lebo že už malá odchýlka od normálneho ph nie je nejaké prekyslenie ale vážny život ohrozujúci stav samozrejme nespôsobený stravou..
Ono Ti to nikde nevysvetlia poriadne o čo vlastne ide.. je to nastavené na ľudí, ktorí všetko, čo si prečítajú, zhltnú ako fakt.. a neštudujú prečo je to tak 😉 Mňa sa tiež veľa ľudí snažilo presvedčiť, že som prekyslená, požičali mi o tom knihy, nech študujem, receptáre, nech podľa nich začnem variť.. a po pol roku vyšetrení lekári zistili, že mám "iba" nedostatok tráviacich enzýmov, takže spolu s jedlom ich papám v tabletkách a postupne sa učím, ku čomu mi ich treba a v akom množstve a je mi konečne fajn 🙂 Zastávam názor, že všetko s mierou a odskúšať na sebe, kde mám hranice.. Každý je iný.. A do veľkej miery verím lekárom.. aj napriek tomu, že sú to iba ľudia.. 😉

vivuska666
3. jún 2014

Baby, z celého srdca vám všetkým prajem nech sa to podarí. Ja som v januári porodila môjho Riška. A takto + - pred rokom som našla v robote na wc-ku dve čiaročky. Bol to neplánovaný šok, ale pozitívny. Tak nech sa to stane aj vám všetkým. Držím palčáky 🙂

leishmania
3. jún 2014

@nair bno ved ale nikde neni napisane ako meraju to ph co ti to jedlo vyvori v traviacej sustave, co merali a ako merali....preto je to tke...neobjasnene...

lina129
3. jún 2014

@vivuska666 dakujeme 🙂 bodaj by si mala pravdu.. ja budem testovat niekedy buduci tyzden... 😉 teda ak ma mrcha nepredbehne... 😒

lalalagirl1
3. jún 2014

žienky, poraďte mi, môže sa stať, že OVU som mohla mať už na 10DC?

suzanna1112
3. jún 2014

ahojte baby, dufam, ze nam to vsetkym tento mesiac vyjde! my sa tiez snazime uz niekolko mesiacov, mame rok po svadbe a ja pomaly 30-tku na krku, velmi by sme chceli babatko, snazim sa na to nemysliet, ale to sa neda! 😠

orchi_dea
3. jún 2014

@lalalagirl1 vsetko je mozne ;)

viwy
3. jún 2014

Kočeny, mám pocit, že to vyšlo 🙂 Tak isto som to cítila aj v marci, kde mi to potvrdili krvne testy, ale nedopadlo to dobre, vraj sa to neuchytilo a prišla ms 😢 Baby plánujete už nejako viac dopredu napr. mená, kočiar, postieľku a po čom túžite, chlapček či dievčatko? 😕 😵

majuska77
4. jún 2014

Pridavam sa,kedze to v maji nevyslo.Som 11DC 🙂.

1234lubka
4. jún 2014

@nyky23 aj mne to furt meska.....mam strasne dlhe cykly.....al snazim sa pit cajiky..tetaz som brala inofolic...som 34DC a furt nic..tehotna niesom..len nekonecne cakanie :(

nair
autor
4. jún 2014

@lalalagirl1 Ja mám každý mesiac okolo 11dc, takže prečo nie 😉

nair
autor
4. jún 2014

@suzanna1112 Ty nie si ja? 🙂 Moje meno a aj situácia 🙂 Držím palce, nech sú všetky Zuzky do tridsiatky tehotné !!! 🙂

rebekag
4. jún 2014

@majuska77 podobne, ja som dnes 12DC, dúfam, že nám to vyjde 😉

lina129
4. jún 2014

@lalalagirl1 jasne kludne... niekto ma ovu uz aj 2 dni po ms... a niektore su plodne aj cez ms...

nair
autor
4. jún 2014

@viwy Jee, držím veľmi prsty! 🙂
Samozrejme, že nad tým rozmýšľam 🙂 Mien mám v hlave plno.. všetky dievčenské 😒 Segra má dvoch synov a muž je z rodiny, kde sú samí chlapi a všetky pekné mená tam už majú 😠 Kočík, postieľku konkrétne nie, ponuka sa rýchlo mení a nechcem sa veľmi na to pútať.. Ale napr. máme doma voľnú izbu, ktorá voláme od začiatku detská - čaká na vymaľovanie a v hlave mám milión možností, ako by som ju zariadila 😉

andi125
4. jún 2014

baby tiez sa k vam pridavam 🙂 v maji to nevyslo zial a teraz som 6DC 😉 takze teraz uz musi hihi

suzanna1112
4. jún 2014

@nair OMG!!! uplne sme na tom podobne! drzim ti velmi palce, nech to cim skor vyjde, aj ostatnym dievcatam! citala som trocha prispevky, neviem, ci si to ty pisala, ale my s mm mame tiez dost stresujucu a vycerpavajucu pracu. tiez mame doma volnu izbu, ktora samozrejme caka na dekoraciu pre noveho clena rodinky 😉

nair
autor
4. jún 2014

@suzanna1112 Áno, ja som to 🙂 Muž má v robote fulltime, okrem toho po večeroch maká v jeho (resp. už našej) firme, ja pracujem síce doma, ale často tiež od rána do večera v plnom nasadení.. Takže sa občas ťažko hľadá čas aj chuť na snaženie.. Ale podarí sa nám to, všetkým.. 🙂 Veľa zdaru!