icon

V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to

nicolettka2126
7. máj 2015

Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂

agathachristie
9. dec 2015

@sara22
@nicolettka2126 tak baby ste ma potešili 😊 vnútorný pocit nemám lebo vtedy keď povedal, ze baba tak pre mňa je to baba 😄 len malá neistota vo mne je. Uvidíme 8.1. Snáď to bude definitívne 😉

sara22
9. dec 2015

@nicolettka2126 a kto si co myslite? Mne sa pri prvom tehu snivalo,ze som porodila dievcatko a teraz,este skor ako sme vedeli,ze som tehu,sa mm snivalo,ze som porodila chlapca. Tak uvidime,ci sa to splni tak isto ako pri prvej..

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@sara22 drahy tipuje chlapceka a ja dievcatko 🙂 Najprv som zo zaciatku vobec nemala ziadneho tusaka ale uz asi mesiac sa mi veelmi casto sniva s babatkom a vzdy je to dievcatko 🙂 Tak uvidime ci to vyjde, mozno uz o mesiac sa dozvieme co sa nam tam skryva ak bude aj drobcek spolupracovat a doktorka bude mat oci nastrazene ako jastrab 😀

sara22
9. dec 2015

@nicolettka2126 ja verim tomu,ze ked sa sniva o babatku,tak to podvedome babatko dava o sebe vediet 🙂 no som zvedava,co skryvas v brusku, ci sa mi to potvrdi 🙂

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@sara22 aj ja som velmi zvedava 🙂 Ale mam pocit ze kazdym dnom je moj tusak silnejsi a silnejsi 🙂 Uz sa brusku aj prihovaram ako Laurinke 😅 😅 Alebo sa kolkokrat pristihnem ze ked sa bavime o drobcovi tak v duchu si poviem ze moja malinka Laura 🙂 🙂 Tak uvidime ci to tak aj bude alebo budem musiet brusko premenovat na malehi Riška 😀

agathachristie
9. dec 2015

@nicolettka2126 ja som si zo zaciatku myslela, ze chalan a mojej mame a sestre sa snivalo o dievcatku :D

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@agathachristie noooo uvidime 🙂 U nas je to tak ze kazdy si mysli ze je to chlapcek iba ja a moja mamina mame silneho tusaka na dievcatko 🙂

mimikas
9. dec 2015

@nicolettka2126 mojenko je to chlapcek 🙂, u mna si zas kazdy mysli ze to bude baba, len ja a mm mame tusaka na chalana, tak uvidime

mimikas
9. dec 2015

@looola mojko ja mam HIT zistenu cca rok, ale zjavne ju mam uz dlhsie, u mna sa prejavuje ekzemami, normalne beriem antohistaminika, teraz ale nemozeme nic a je to strasne, musime to neako vydrzat bez nich. Ja dietu drzim zakladnu, nejem potraviny s oznacenim 3 a 2, tiez mam alergiu na mliecnu bielkovinu a vajecny bielok, biela psenica mi nerobi dobre ak je napr. v pecive alebo kolacoch, zaujimave ze kvalitne cestoviny mi nevadia. No ja po porode rozmyslam na zacanim zistovania priciny, idem si dat kuknut poriadne mandle a usi, v nauary idem na testy na celiakiu, tak uvidime. No teraz v tehu to je boj na dlhu trat, lieky ziadne, jest mi chutia len blbosti, sladkosti ja nemozem. Normalne som schudla uz 2 kg od kedy som tehu ☹

mimikas
9. dec 2015

Bay inak prakticka otazka, ako si vypocitam matersku? ja nechapem tym vypoctom

agathachristie
9. dec 2015

@mimikas priklad:
Hruba mzda 1000 eur pocas celeho roka 2014.
1000x12 = 12 000 eur (zarobis za rok)
12 000/365 = 32,88 (vymeriavaci zaklad na 1 den).
32,88 * 0,7 = 23,01 eur dostanes na den
ak ma mesiac 30 dni - 23,01 * 30 = 690,4 eura na mesiac.

agathachristie
9. dec 2015

Ak mas vyssi plat tak strop je cca 918 eur. ak ti aj vychadza viac tak viac nedostanes.

wewitta
9. dec 2015

@agathachristie ách bože to akože 8 mesiacov budem dostávať úplne smiešnu sumu ak robím oficiálne iba na polovičný úvazok?:( mne to vychádza strašne málo :( asi ma porazí

melisssssa
9. dec 2015

@mimikas presne ako pise
@agathachristie ,tak sa to rata,len ty pojdes na matersku v 2016 tak si poratas z prijmu 2015...a max materska je 918€/31dni myslim z VZ 1287€ ...inak ta materska sa este da,ale baby ten rodicaak to je biiida ☹

wewitta
9. dec 2015

@melisssssa a čo ženy ktore ešte nepracovali, tie nedostanu prveho pol roka nič? to je teda pekne "premyslene" .ja odkedy som vystudovala, furt mam "šťastie" len na obršmrtky predtym 20 hod uvazok v modnej sfere, teraz robim u sukromnika v kancelarskych potrebach,m oficialne mam uplne smiesnu sumu lebo vsak sukromnik,ale dostavam peniaze na ruku, cize mne sa vyrata ta materska horsia ako rodicovsky pripsevok .:(

melisssssa
9. dec 2015

@wewitta myslim ,ze dostanes hned rodicovsky prispevok..matersku ti nebudu mat z coho vyratat... ☹

wewitta
9. dec 2015

@melisssssa tak to by bol ten lepší prípad,ja som si už myslela,že dostanem ešte menej, ...to je ale hnusobstvo :(

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@mimikas mysliiiiis ze budem mat chlapceka??? Kvoli comu mas takeho tusaka? 🙂 🙂

melisssssa
9. dec 2015

@nicolettka2126 aj ja si myslim,ze budes mat chlapceka 🙂 😀

melisssssa
9. dec 2015

@wewitta no,nie je to ziadna vyhra veru...

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@melisssssa dovoooood??? 🙂 🙂

sara22
9. dec 2015

@wewitta ak ti priznaju matersku a vychadzala by nizsie ako ta rodicovska almuzna 203,50€,budu ti dorovnavat do vysky rodicaku. Ak nemas narok na matersku,dostanes rovno rodicak..

sara22
9. dec 2015

@mimikas ak znasas kvalitne cestoviny-z tvrdej psenice,tak nemas celiakiu ale len precitlivenost na lepok. Vtedy tvrdena psenica/spalda nerobia zle. Pri celiakii su aj tie zakazane.

mimikas
9. dec 2015

No rodicovska baby je fakt strasna, ja planujem byt na nej max 3 mesiace potom by som mala ist robit na 4 hod denne budem robit s miminkom z domu, lebo platit vsetky ucty a malemu skolku je z jedneho platu strasny masaker ☹

agathachristie
9. dec 2015

nuz ten rodicak je bieda ale ja by som ho nezvysovala... dostanu ho aj ciganky a ludia co nikdy nic nerobili atd a nikdy nic neodviedli do socialnej poistovne (narozdiel od nas). radsej by som to urobila tak, ze otec dietata nemusi platit dane alebo podobne.

mimikas
9. dec 2015

@nicolettka2126 ja neviem mojko ale mam taky pocit,

mimikas
9. dec 2015

@agathachristie no to by bol idealny pripad aby ten co robi mal nozsie odvody, je to nefer ked si vezmeme kolko sme dani odviedli aj s nasimi muzmi do statnej kasy a nakoniec dostaneme to co aj ty co nikdy nic merobili a ani robit nebudu ☹

mimikas
9. dec 2015

@sara22 mojko ja som uz sama zo seba zmatena mam pocit ze mi robi zle uplne vysetko ☹

mimikas
9. dec 2015

@wewitta ked je materska nizsia ako rodicovsky tak dostanes hned rodicovsky a detske pridavky

sara22
9. dec 2015

@agathachristie to je pravda,ja by som ju dala od rokov,ktore ma zena odpracovane..alebo ak je studentka,zohladnene,no ak je zena nezamestnana,nedala by som vyssiu..alebo aspon znasobila detmi do 3rokov,ak zena pred tym pracovala..