V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@sara22 tlaky wu poeobne, ale tlacenie ine. Asi hlavne preto ze pri porode ti kazu tlacit do konecnika, zatial co teraz mozem tlacit kde chcem a ako chcem. No hadam to aj pri porode vyuzijem. Ja tiez dufam ze mi ta moja divna masaz pomoze aspon k elasticite, mne hradzu masiroval aj porodnik ked som rodila.
@sara22 haha no lenivy lekary, keby masirovali, nemuseli by tolko strihat a sit, sice aj mna nastrihli, ale fakt len v momente ked lekar videl ze uz sa trham (to mi tvrdi moj muz) a to natrhnutie ma boli teraz ale sitie nie, to ani neviem kde mam. No a to ze tam bude cudzi niekto v tebe, tak to som ani neako nevnimala a neriesila v danom momente. Co mi prislo skor divne boli to divne umyvanie po porode co robili oni ako dezinfekciu,
@sara34valentina áno ale aj prikrmujem od začiatku mám malo mlieka. A ty?
@sara22 mne masirovsnie nepomohlo absolutne voobeec darmo som masirovala denne..uzka som bola a museli nastrihnuť a som 8 týžd po porode a boli ma to ešte
@maminka1986 ono je velmi dolezite aj to ako vedie lekar porod, ci sa ponahla alebo da zene cas, ci samotny lekar masiruje hradzu a hlavne ci urychluje porod alebo nie. Cim viac sa lekari snazia zenam pomoct a vsetko urychlit, tym to ma pre nas horsie nasledky
@maminka1986 tak Ja som pri prvej masirovala A nacvicila Aj s balonikom 30cm,Len som sa k porodu nedostala,bo ma museli rezat. Takze Uvidime,ci mi to bude stacit A pomoze 🙂
@agathachristie ja tiez,kojim ale aj prikrmujem,je to hlados...od vcera beriem senovku grecku s Benediktom lekarskym,malo by sa viac mlieka tvorit, tak som zvedava..
Znama odkoji za 5-10min a mala jej spi 3hod..
Jakojim aj40min a stale je hladny, pekne saje, prehlta a aj tak..
Ak by sa rozbehlo mliecko budem aj odsavat,nech sa este viac tvorii....
V nemocnici to posrali ked mi ho dokrmovali,dali Flasu..(kvoli priberaniu kedze mal zltacku..) takze tam bola chyba.. Viem,ze sa da aj cievkovat ale to uz nechcem. Som rada ze aspon kojim ako tak☺
@sara34valentina a som tie bylinky brala a aj odsavam každé 3h ale mlieka malo stále 😖 držím ti palce
@agathachristie
@sara34valentina kocky nestresujte sa, kojenie je sice uzasne a skvele pre dieta ale ked to nejde, tak to nejde a deti su hladne tak proste prikrmte. Zas hladovat ich nenechate a dolezite je aby ste aj vy aj babatko boli spokojne a to nebudete ak budu drobci nervozni.
@mimikas presne tak....keď je eliasko spokojny dobre buva potom..
Dolezite je ze ale predtym kojim😊
A keď sme uz pri kojeni,ked to najlepsie pre dieta to ano,ale nema to vplyv ci bude dieta zdrave... Poznam zeny co kojili aj rok dva a deti chore..
Pre mna je to hlavne krasne ked ma saje a POZERA tymi ockami po mne..robim Maximum,snazim sa Pestro Papat vela pit a vitaminy.. Keď sili pyta ma moje prsia vždy k dispozicii 😀😀😀😀
@agathachristie ako dlho to uz uzivas? Ako dlho ti trva kojenie..
Ja to viem podla toho ked maly zacne plackat vtedy viem že už len cvrlika.. Píje prehlta a aj tak mu je malo
@sara34valentina brala som ich asi 3 tyzdne. uz malu na prsia nedavam len odsavam mlieko lebo mam aj blbe bradavky aj tak som musela pouzivat klobuciky a zle sa jej prisavalo.
@agathachristie ok,aspon ze máš mliecko.. Ja volam rano laktacnej na kliniku tak nas pride kuk ze kde je chyba.......snad nam pomoze.....
Baby,tak ja dnes posledna poradna u mojej dr. Viki je uz riadny macek,ma 1900g 😂 ale tak hlavne ze narastla. Doktorka povedala,ze vidiet,ze papam vela sladkeho,lebo uz pribera aj na brusku. Tak som si pomyslela,ze ano,vuem,ze vidno,vidim to v zrkadle 😂😂 ale tak ked je to jedina sanca ako bude mala rast,tak co uz.. no a od pondelka o tyzden uz poradna v kochu,som zvedava,co mi povie dr.na prirodzeny porod..
@sara22 mojko super,hlavne ze mala rastie v brusku myslim 1900g je pekna vaha na tento tyzden, moj mal v tom tt asi 2100 takze ste uplne v pohode. Hlavne vela papaj a vela oddychuj a pojde to a malinka bude uplne v pohode. Juj sladke teraz aj mne zacalo akosi chutit ak ked som ho predtym vobec nemusela, tak teraz si telo neako pyta, je ale pravda ze ja som tiez pribrala zatial len 10kg (aj ked ja som uz bola velka aj pred tehu 🙂 ). Alezas moj lekar tvrdi ze to je super ze neako extra nepriberam, aj ked teraz mam takmer 86kg a sa bojim ako to budem zhadzovat po porode. V utorok som stretla kamosku, ma malu 3 mesacnu, juj boli sme von a ona len papala a papala a kamoska sa stazovala ze po druhom to uz nejde tak rychlo dole ako pri prvom 🙂. Asi je uz clovek viac v pohode. Predsa pri prvom je to vacsi stres.
@sara34valentina mojko chyba nie je nikde, neboj, niektore babata proste saju inak ako ine. Moj tiez nevedel vela vytiahnut a tak papal casto ale priberal ukazkovo ako tvoj. Moja naj kamoska ma dvoch synov. Prvy boj jak nasi, stale jedol, nic mu nestacilo, nevedel vela naraz vytiahnut a pritom bol pucko riadny. Jej druhy maly sa napapal a 2 hod bol v pohode. Najedol sa poriadne a stacilo mu a pritom oboch kojila rovnako, ma to iste mlieko z prs a tie iste bradavky 😀 😀 len dieta je ine. A ten druhy uz ma 2 roky a stale sa koji a prvy sa sam odstavil ked mal 6 mesiacov 🙂. Je to cislo individualne, hlavne je aby si tym ozuzlavanim nedostala ziadny zapal a maly priberal. Na noc mu daj kludne flasu ak lepsie spi a ty si kludne oddychni.
@sara22 no ved to.odvykanie po porode je tazke sa dostat do neakych normalnych kolaji a kedze je clovek aj dost vycerpany tak teda to bude asi narocne. Ja som dnes bola na nakupe v Lindexe pre Viktorka neake kratasy kupit a teraz idem kusok prat, trosku tu upratat a pod lebo tu vladne cista anarchia
@mimikas boli sme u laktacnej,tahal ukazkovo.. Cicik v poriadku, proste mu je to mliecko obcas malo..mám odsavat aspon Sa viac mliecka vytvori, dakujem a prajeme pekny dnik
@mimikas
@agathachristie
Zeny tak pisala som na sk mojej gyn
Kvoli mliecko ze je hladny po kojeni este dakedy..
Chcela tri Videa,ako saje ako mi ide von mlieko z bradavky a ako odsava pumpa..
Tak Mi hned povedala Diagnose
MAM SLABY TOK MLIEKA 😞
Ze mam brat tu senovku a Benedikt ze ma zeny co mali slaby tok a im to pomohlo!!!!
No som zvedava, urobim vsetko abysom.kojila ďalej
Povedala ze mam byt rada ze chce cicik a ze krasne saje lebo normalne deti co sa dokrmuju odmietnu potom cicik..
Tak len trpezlivost a Nevzdat sa,pijem aj kamilkovy caj, masirujem cicik aj stlacam ked kojim ide mu rychlejsie ☺☺☺☺☺
Tak vidieť Tito ma poslali domov ze kojim ukazkovo a ani nevsimli ze mam slabši tok!!!!
Krasny vikend
@sara34valentina maly mojko pocuj a skusala si aj homeopatika Ricinus communis 9ch? Tie tiez dost pomahaju. Inak chcela som sa ta opytat ci sa da g AT kupit "YALl" bez predpisu, ak by si mala cestu okolo lekarne neopytala by si sa, aby som nemusela behat do AT zbytocne pren a nakoniec nekupim. Na slovensku je vypadok a nemaju ho ani v Kochu a tak musia davat stary dobry klystir, co je teda nic moc a ja ho odmietam.
@mimikas opytam sa ☺
@mimikas a co to je yali
@mimikas inak ja v den porodu sa sama vycistila.. U nas to nedavaju nikomu..ja som bola4x na wcko a Sama sa vycistila uz 8hod pred porodom
@sara34valentina je to taky maly klystil, ale iba mala anpulka. No u nas davaju klystir este stale kazdemu ☹. V kochu davaju YAL ale teraz ho u nas nedostat tak ak si donesies podaju ti ho ak nie daju klystir
@mimikas ok zistim ti😁

@mimikas Aj Ja som robila A Aj Teraz tak masirujem,ze som si neni ista ci Dobre. Ja som citala,ze uz Len to,ze sa tam olej vmasiruje pomaha k elasticite,tak sa spolieham na to. Je to take nemotorne cez to brucho..
To vytlacanie o chvilu budes presne vediet ako A uz to budes mat zautomatizovane. Ked si to porovnas s tlacenim A tlakmi pri porode,je to podobne? Ci uz nepamatas?