V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@monika2606 juuuj, tak to ti verím 😀 Teraz toto prežíva moja segra a tak jej závidim v dobrom 😀 Mne bolo tiež pri prvom tehotenstve tak zle, ale iba prve tri mesiace 😀 Bola to hrôza, ale príjemna 😀 Stále som chodila zo sačkom v ruke a najhoršie bolo, keď som musela ísť na kontrolu 😅 To som ledva stihla s auta vystupiť a už to išlo 😒 Ale najhoršie bolo, že okoloiduci sa na mňa pozerali, ako na nejaku alkačku po opici 😅 Ale o tom by sa dalo dlho debatovať, tu na slovensku je to ťažke, aj s kojením, ale to je na dlhšiu debatu 😅 Aj ja chcem, už take tehu príznaky, ako maš ty 😀 😀 😀
@maminka142 No len u mňa to bolo tak že ja som našťastie zatiaľ ani raz nevracala, mňa len napínalo ale nič, nechutilo mi jesť, všetko som do seba tlačila nasilu, nevládala som vôbec existovať a zapadnúť do normálne sveta, pre mňa existovala len postel a okolo nej samé jedno ktoré som nevládala dojesť do konca 😀 Ale teraz už sa konečne dokážem normálne najesť, teda nieže by mi nejako chutilo, ešte stále je to také divné ale už je to ooooveľa lepšie 🙂 a hlavne už nepotrebujem ležať celý deň v posteli, to bolo hrozné ako keby som ani nežila. Ale ako som vravela oplatilo sa to vydržať, teraz sa už môžem naplno vytešovať 🙂
Ja som sa tiež bála chodiť do poradne lebo som sa bála tiež že sa niekde po ceste povraciam alebo že dopadnem, ale zvládla som to našťastie a teraz idem 3.10 a už sa neviem dočakať, už minule sa malinké hýbalo, bolo to úžastné taký nepopísateľný pocit. A kašlať na ľudí ty vieš prečo si vracala a oni nech sa nestarajú 😀
@monika2606 tak to maš dobre, že si nevracala, ale aj napínanie je brrrr 😅 Ja som bola chvílu aj na infuskach, lebo všetko, čo som zjedla, alebo vypila išlo von 😖 Ale už potom bolo iba lepšie a lepšie 😉 A nebojkaj aj tebe už bude zo dňa na deň iba lepšie a lepšie 😉 Juuuuj a ten pocit, ked cítiš babätko je to najkrajšie, čo som kedy zažila, samozrejme okrem narodenia malej 🙂 Tehotenstvo je tak krasne 😀 Držkaj sa 😉
@maminka142 No veď ja som sa práve preto strašne bála že začnem vracať lebo som vedela že ja by som tým pádom určite tiež skončila na infuskach, dosť málo som toho dala do seba a keby to ide hneď von tak to by fakt nebolo bohvie čo. Tak ja som tiež rada že aspoň to málo čo sa mi podarilo zjesť tam aj ostalo. Ale zaujímavé že som tak málo jedla a pribrala som 2kg 😀 No tak ten pocit si viem predstaviť, ja už som bola hotová keď som ho videla pohybovať sa a keď to budem ešte aj cítiť, juuuuj, teším sa veľmi 🙂
@monika2712 ja mám muža barana 😀 😀 😀 sranda je u nás no 🙂 🙂 🙂 ešteže detičky su rak a rybka, lebo ja som lev a to je uplne že super rodinka 😎
@saranata no mne bohate staci ten moj sef.. 😀 manzela mam nastastie blizenca.. to sa mi osvedcil ako velmi dobry partner, mala som niekolkych blizencov, ale tento je zarucene najlepsi 😎
@monika2606 chapem, tie obavy su na mieste.. ale pokial nemas za sebou to co napr ja, ze uz jedno neuspesne tehu, a to bolo moje uplne prve, este nemam deti, tak ja teraz budem riadne stresovat ked ostanem tehu.. budem sa bat stonasobne viac, kvoli tomu co sa stalo.. a bojim sa aby z toho strachu a stresu sa zase nestalo nieco zle 😒
@saranata @vikad @maminka142 ahojte 🙂 dakujem za podporu, ja som len mala vcera smutnu naladu, asi z toho pocasia - a dnes je to este horsie 😀 , teda to pocasie 😀
a na zlepsovanie nalady mam moju malu bambulku 😎
Tomu verte, ze budem manzelika spracovavat, len on je taky tvrdohlavy, ze to nesmie byt natlak z mojej strany, ale akoze jeho napad, ze podme na to 😀 takze nasadime tajne zenske zbrane 😠 😅
@monika2712 Tak to ti verím, ale dúfam že už nebudeš musieť prežiť to čo si prežila, a kde bola vlastne chyba, čo sa stalo ak sa môžem opýtať? Tak ono sa všade píše a hovorí že nemôžeš byť v strese počas tehotenstva ale ja som bola na začiatku v strašnom strese lebo ako naschvál sa začali u nás v rodine diať všelijaké zlé veci, od úmrtia až po hádky a volanie sanitky a podobné veci. Bolo mi hrozne to sa ani nedá opísať čo som prežívala, no a malé je aj tak poriadku, viem že mu to určite nebolo príjemné prežívať to so mnou ale nemohla som si pomôcť. Ale myslím že mu to nijako neublížilo. Tak dúfam že ak by si aj ty ostala naozaj v strese tak bude všetko v poriadku. Skús nemyslieť na to čo bolo aj keď viem že mne sa to asi ľahko hovorí, radšej si opakuj stále keď na teba príde strach že je všetko v poriadku, prečo by nebolo, určite je a tak podobne. Verím že všetko dobre dopadne 😉
@meatfly24 len ci najdem zastupenie aj z vychodu, lebo aj tu je hokej
@saranata ty si naozaj odbornicka. Staci citat co pises a nemusim nic googlit. Krcok som doteraz neskusala, ale kedze mi 5 dni teploty klesali, bol aj hlien a dnes teplota stupla, tak je to podla toho co pises v poriadku. Sedia aj teploty aj hlien.
@summer_103 od saranaty sa dozvies vela 😀
Ahojky 🙂 pripajam sa k vam do skupinky a tiez sa v aprili 2012 budeme tešit s babatka,samozrejme ak vsetko dobre dopadne.🙂 Momentalne som v 10tt.,ale mam problemy, takze mozme iba dufat. A vam mile snažilky velmi,velmi drzim palceky, aby vam to co najskorej vyslo a bolo nas tu cakajucich coraz viac...🙂
@monika2606 neviem kde bola chyba, islo o anembryomolu, takze plod tam ani nebol, z kyretu sa nedalo tym padom nic zistit..plod zrejme zanikol skor ako sa dal zobrazit na sone.. takze neviem nic.. :(
@abriela jee nie som odbornička zase, len som rok pred tým ako sa nám zadarila mladšia dcera studovala všetko možne o BT , a biologia bola moj najoblubenejší predmet 😀 😀 😀 😀
a rada pomožem, mne takto pomáhala jedna lekárka mladá a velmi mi to pomohlo ,tak ked viem poradím , a aj z vlastnej skusenosti , grafy pozerám aj mojim kamoškám , ktoré som nahovorila na meranie BT kedže sa snazili alebo snažia mat babo, je to lepšie vediet ako sa snažit a byt zufalá že sa nedarí.
ale dakujem a som rada ked niekomu pomožem 😉
@wikinka011 gratulujem a vitaj , problemy sa vyriešia a bude dobre 🙂
@abriela vies je to somnou komplikovaniejsie..teda vlastne ani nie som z presova 🙂 len v profile mam uuvedene ine mesto a to z jedneho dovoidu, ze mozno su tu aj baby co ma poznaju a mozno mi nie az tak velmi praju byt tehu a mozno aj zavidia... a neviem co este tak len ako preventivne opatrenie 🙂 a ty?
@saranata @monika2712 @meatfly24 ja len k tomu otehotneniu mimo ovulacie - ono to nemoze byt mimo, lebo pri ovulacii sa uvolni to vajicko, z ktoreho bude potom babo 🙂
Ale je moznost ze vajicko sa uvolni kedykolvek, aj 2x v tom istom cykle... nie je to velmi caste, ale je to mozne napr. pri velmi silnej rozkosi, alebo hormonalnej nerovnovahe atd.
@monika2606 @wikinka011 ahojte tehulky, ja len musim privitat okrem Vas aj tie aprilove deticky - aj ja som aprilova, takze budu supeeer 😀 😀
@saranata Dakujem budem dufat...🙂
@monika2712 Tak to mi je fakt lúto, muselo to byť ťažké, ale zas na druhej strane si myslím že lepšie keď sa to stalo tak skoro ako keby neskôr. Ale veľmi ti prajem aby sa vám to bábätko čo najskôr podarilo a dúfam že sa už nič také nestane.
@monika2606 Ahoj Monika,prave som docitala tvoj prispevok a uplne presne je to momentalne somnou,uz mesiac len lezim a nic mi nechuti,je to strasne...Dufam ze aj mna to prejde tak ako teba...Uzivaj si tehulkovanie...🙂
@saranata Ja som zacala merat teploty, len vdaka tejto stranke. Videla som temy meranie BT, tak som to skusila. Co viem, je len z tychto stranok alebo odkazoch z tohoto fora. Ved poznat svoje telo, je super.
My snazilkujeme asi teraz prvykrat, aj ked sme obmedzeny tym, ze sme spolu len cez vikend.
@monika2606 hihi no o tom tehotenskom priberaní by sa dalo rozpravať 😀 Ja som sa tak snažila moc nepapať a aj tak som probrala 20 KG 😅 Ale to hned pôjde aj dole po pôrode, nebojkaj 😉
@wikinka011 Ahoj 🙂 neboj určite ťa to prejde, mne už je tak lepšie asi tak týždeň možno aj viac. Keď som tak ležala tak som mala pocit že už to ani nikdy neprejde ale neboj aj teba to určite čaká 🙂 a potom už bude dobre
@tatya hihi, tak to poznam, tí chlapí su najšťastnejší, keď akože napad, je z ich hlavy 😀 Ešteže vieme, ako na nich 😉 Tak nech sa vam to podarí 😉

@monika2712 😀 no jasné budem sa snažiť aby ste sa všetky nakazili, ach jaj bodaj by to bolo fakt také jednoduché. No keď bude tvrdohlavé tak to budeme mať ešte s ním zaujímavé. Ešte raz ďakujem dúfam že bude všetko v poriadku, vždy keď idem do poradne tak sa riadne bojím či sa niečo nestalo, teraz je to aké zvláštne ešte ž e keď mi je dobre tak sa ani necítim ako tehotná. Už aby som ho aj cítila aspoň by som si bola istejšia že sa nič nestalo