icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
21. sep 2011

@lucica Ja užívam femibion 800 a vraj je to naj, pre planovane tehu 😉 Aj vela bab to tu užíva 😀

lucica
21. sep 2011

@maminka142 Ok, skusim to. Staci ked si v lekarni vypytam femibion 800?

meatfly24
21. sep 2011

@lucica ja taktiez femibion a teraz som zacala pit alchemilkovy cajik ktory je tiez dobry na udrzanie plodu ale tiez pri menstruacnych problemoch...

meatfly24
21. sep 2011

@abriela dobre si vlastne spravila, bo chudatka deti potom po byte s topanockami v ruke chodia 🙂)) v robote sa celkom aj dobre sedi ked je tak pod mrakom... lek keby sa trosku oteplilo mne dole :DDD

maminka142
21. sep 2011

@lucica ano, ale su dva druhy femibionov, tak sa nepomýl, ty si kup v lekarni ten femibion 800 😉

meatfly24
21. sep 2011

@saranata no uz som ho len tak na skusku odskusala... tak meria uplne super a pipia jak taky pristroj co plasi hlodavce :D moja aktualna teplota : 36,42 🙂))

backorka
21. sep 2011

@lucica ahojky, ty si nemerias teplotu, ze? skoda, lebo to by si vedela ci uz ovula bola, alebo nie.. ale tak snad ano, ked uz mas 17DC, tak sa dnes este posnazte, mohlo by to stacit 😉 a ano, kup si femibion 800, ten je vraj naj 😉
@maminka142 ahaaaa, tak potom fajn, len skoda, ze tak predlzuje cyklus... ja netusim co mi predlzilo ten moj, mala som 28-29 dnovy a posledne dva mesiace ze 33-34, otras 😀
@abriela juj no tak to mate tazke, ja neviem ci by som to zvladla, vyzadujem vela pozornosti 😀 ach, to s tymi znameniami im musime vytlct z hlavy lebo je to blbost... aj tak najviac urobi vychova a prostredie v ktorom dieta vyrasta... moja kamoska, co sa tomu trochu viac rozumie zase hovori, ze to by sme si museli planovat porody presne na den, nie len na mesiac, lebo ze ovela dolezitejsi je ten ascendent v tom ktorom dni, ci ako sa to vola 😀 proste nie len znamenie, ale este aj postavenie hviezd alebo neviem co... takze sa na to fakt neoplati spoliehat 😀 😀 😀

abriela
21. sep 2011

@meatfly24 presne tak, ked je zle pocasie aspon sa da vydrzat v praci. Dnes fuka, ale vyzera za oknami fajn 🙂. V akej oblasti robis?
@backorka zacina mi to tiez vadit, lebo nikam nechodim len sedim doma za PC. Rano volame, skypujeme, cez den a vecer to iste. Na pozornost sa nestazujem. Ono sa to dufam nejako poriesi. Ja mam super pracu, stvorenu pre rodinny zivot s detickami. On zas super platenu, aj ked urcite nie na cely zivot.
Znameniam nepriklademe az taky vyznam. Minuly rok uz od septembra - oktobra, do mna hucal, ze chce dieta - bez ohladu na znamenie. A v novembri som uz bola tehu. Dufam, ze sa to aj teraz zopakuje, ale dopadne lepsie.

backorka
21. sep 2011

@abriela a ty uz si spomynala ze v akej oblasti robis? nepamatam si 🙂 asi by sa mal poobzerat po niecom podobnom blizsie k tebe... ak budete mat mimi, tak to budes mat dost tazke bez neho 😒 a o svadbe ste neuvazovali?

meatfly24
21. sep 2011

@abriela ja robim ako recepcna na servise jednej znamej lux.znacky::))) tY?

saranata
21. sep 2011

@abriela
@backorka
@maminka142
čaute baby, tak dnes to bolo lepšie ,konečne mohli byt deti vonku , a teraz mám zaslužený klud 😀 mala je hotová a hned zaspala takže vegeeeet a idem si kafíčko spravit,
v piatok máme Jonáša muž že ide na víkend na ryby, skoro ma slahlo ,hovorím nikam nejdeš ked tak až v sobotu ráno 😀 😀 😀

tweetyna
21. sep 2011

@backorka zatial som si nesledovala ale asi budem musiet lebo zas sa to nepodarilo vcera som bola u doktora ale vsetko je v poriadku a dal mi uzivat femibion tak uvidime

abriela
21. sep 2011

@backorka konci to stale tym, ze nema stalu pracu, lebo je stresova, ze po case aj tak pride pracovat na vychod. Babo sme uz cakali, a uvazovali sme s tym, ze sa prestahujem aj ked nie na trvalo ja tam. Aj leto sme tak riesili. Domov na vychod sme chodili len kazdy druhy vikend a svadba. Komplikovane ale riesitelne 🙂 .

Som skoro stana uradnicka ako ty. My si hovorime, ze robime vo verejnej sprave 🙂. Pisala som v akej oblasti pracujem, lebo u nas sa naostro zacalo az tento tyzden
@meatfly24 sluzby verejnosti - verejna sprava

abriela
21. sep 2011

@saranata prajem prijemne kavickovanie a veru tak, nikam ho nepust, kym nespravi co ma 😀

saranata
21. sep 2011

@abriela no ved, zatial som to tak jemne naznačila , nátlak nebude asi treba dohodol sa už na sobotu takže bude doma 🙂 🙂 🙂 dufam že ovulovat nebudem zase nejaky pondelok lebo zase ho budem musiet celý víkend drzat doma 😀 😀 😀 chudák bude mat zaracha 😀 😀 😀 pracovneho 😉

backorka
21. sep 2011

@saranata no ten tvoj musi byt strasne spokojny, ked sa nanho tak casto vrhavas 😀 to mas super, ze mala ti tak poslusne a sama od seba spi 🙂
@abriela a mas nejaku specialnu pracovnu dobu, ked si hovorila ze je super pre maminky?

saranata
21. sep 2011

@backorka no ona ma svoj čas a vtedy sa vypyta haji a to je na nezaplatenie , pri staršej som toto nemala, pri nej som musela hodinu ležat a aj to nezaspala, tuto nakojím a spí tri hodiny
a čo sa týka muža, my sme spokojní obaja a o tom to cele je 🙂

abriela
21. sep 2011

@backorka prac. dobu mam volnu a nik to nesleduje, ci som tu ci nie. Povinnosti ked musim byt v praci mam len 2 dni v tyzdni. Ak by dieta ochorelo, trebalo ist niekde k lekarovi alebo nieco riesit da sa to. Okrem toho ako prac. vo verejnej sprave mam 45 dni dovolenky.

leann245
21. sep 2011

Ahojte babule, nestiham citat, pribuda tu riadne vela prispevkov...tak pridavam svoj podivinsky graf, mrchajzna zatial neprisla, ale dnes ma nejak omina podbrusko...to, ze mi je uz styri dni zle od zaludka je vinou asi niecoho ineho, ako ze by som nebodaj konecne nasla dve ciarocky...nakolko dnes som si spravila pre zaujimavost test a bol biely ako padly sneh (backorka, aj ja som mala ambiciu pockat dlhsie, ale tak ako ty, jedno je chciet a druhe spravit 😀 😀 ).
@saranata Spravny pristup, muzi mozu pocas predpokladanej ovulky chodit z domu len na priepustku 😀 😀
http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e

backorka
21. sep 2011

@abriela ccc a preco ja nepracujem vo verejnej sprave? asi preto, ze netusim ani co to rpesne znamena 😀 😀 😀 tak to mas fakt uzasne, zavidim 😉 popri dietati skutocne idealne, skoda ze vsetky maminy nemaju taku moznost 😒
@saranata to mas pravdu 😉

abriela
21. sep 2011

@leann245 super, teplota stupla 🙂 . Inak som cakala kedy dojdes a co nam ukazes.

leann245
21. sep 2011

@abriela si zlata, ja som rada, ze neklesla, aj ked stupla len trosicku...akurat to podbrusko ma boli tak dost typicky mrchovo...tak som skor skepticka (aj ked stale ciastocne optimisticka 🙂 ). Napriek tomu si myslim, ze 11 den po ovulke by uz stupla vyraznejsie, ak by sa tam diali mimoriadne pozitivne veci... 😉

saranata
21. sep 2011

@leann245 zatial ideš krásne, juuuj moc ti držím palce 🙂
vobec nemusí stupnut vyraznejšie ak by si bola tehu

leann245
21. sep 2011

@saranata dakujem 🙂 budem cakat na vyvoj situacie...snad to podbrusko prejde...silou vole sa ho snazim ignorovat a tvarim sa, ze takuto bolest vooobec nepoznam a ze mrchajzna mi nic nehovori 😀 Figu to sice pomoze,ale nevzdam to len tak. Tvoja mala je fakt zazrak...vypyta sa spat a potom spi 3 hodiny...to ani nemozem povedat kamoskam, lebo by ich porazilo, ze ich deti nespia ani celu hodinu a niekto to ma takto krasne "zorganizovane" 😉

saranata
21. sep 2011

@leann245 to asi po tej prvej mi niekto doprial , s nou som si užila svoje, v tomto je táto zlatá aj večer sa mi pýta už ked je unavená a spinká

backorka
21. sep 2011

@leann245 ahojcek, no pekny graf mas zatial, myslim ze to podbrusko nesuvisi s mrchou, ved ta by podla ovule mala neprist az o 3 dni ak dobre ratam, taaaaaaaakze sa ti asi roztahuje maternica! 😀 tehu symptomy byvaju veeeelmi podobne ako tie menstruacne... takze o dva dni skus znovu testik a vykukaj tam nejaku tu ciarocku 😉 a toe teploty kym nie su pod liniou, tak mozu byt hocijake, ziadna z nas tu nie je tabulkova 😀 drzim palce!

abriela
21. sep 2011

@backorka u nas pracuje mozno este viac chlapov ako zien. Takze potom maju zeny dobrych chlapov, kt. sa staraju o deticky 🙂.
@leann245 mna bolelo vcera tiez v podbrusku a nahovarm si, ze co ked som som uz v tom 🙂 , aj ked dnes teplota klesla a mozno ani ovulka este nebola. Tak drz tu pozitivnu notu.
@saranata Presla si si svojim tak teraz ta odmenili a mala je ina ako bola prva bambulka 😀 . Len nech jej to vydrzi.
Kolegyna naucila malu spat od 6 mesiacov vo vedlajsej izbe. Mala stale plakala a budila sa na vonu materskeho mlieka. Bola stastna, ze sa to podarilo, aj ked chcelo to kopec trpezlivosti. Mala ma 2 roky, kolegyna caka druhe babo a mala stale beha v noci k nim do postele a kope mamu do bruska, chrbta 😒 .

vikad
21. sep 2011

@meatfly24 Ahojky. Tak spala som celkom fajn. Od rána som sedela na endokrinológii, kvoli kontrole so štítnou žľazou. Brali mi krv a v pondelok mám volať na výsledok, či mám hormony v poriadku, aj či moj imunitný systém je OK. Lebo vraj aj štítna žľaza môže robiť šarapatu, ktorá spôsobí problémy s otehotnením. Tak som zvedavá. 28.9. by som mala ísť na kontrolu - USG do sanatoria a injekciu pregnyl už mám v chladničke, tak neviem, kedy pôjdeme na IUI 🙂 , ale asi čoskoro ... a tebe sa ako darí?

abriela
21. sep 2011

@vikad ku komu chodis na stitku. Pytam sa, lebo mas uvedene ze si z KE.

leann245
21. sep 2011

@backorka no dnes som si slavnostne po tristvrte roku nasadila opät sosovky, aby som na tom teste vykukala druhu ciarocku, ale nejak to nepomohlo 😀 😀 Moja lutealna faza bola posledne dva cykly 9 a 10 dni...dnes mam 11 DPO, tak preto tak trochu "neocakavam" mrchu...aj ked tento cyklus sa u mna uplne vymkol z normalu poslednych cyklov....tie boli 28 dni a tento ma dnes uz 35.den, o ovule ani nehovoriac...z 18.dna sa posunula na 24.den 🙂 Tak budem len cakat...kazdy raz, co dnes idem na wc sa bojim aj pozriet na papier, ci tam nahodou nebude krv...uz si sama uvedomujem, ze som ako prastena 😀 😀
@abriela snazim sa, ale keby sme ju drzali dve, tak nam bude veselsie 😉