icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
22. sep 2011

@maminka142 sarapis je v podstate to iste ako hormonálny duphaston len na prírodnej báze, takže spolu by som to nebrala , tu je slniečko zatial tak utekám, snád nebude už pršat

saranata
22. sep 2011

@backorka ved jasne že sa musí obetovat , myslíš že u nás to bolo ine, tlačila som do neho E , obmedzil fajčenie, žiadny notebook na kolenách , žiadne na ryby ked bola ovula,snažil sa chalan aj ked niekedy skrípal zubami , a tiež u nás žiadne vymýšlance v období ovule neprešli, ani kapka nazmar 😀 😀 😀 😀

maminka142
22. sep 2011

@saranata ok, tak si vychutnaj slniečko, snaď aj tu počas dňa vykukne 😀 Ok, ďakujem a na môj grafík sa mi teda nemusíš vyjadrovať, ak nechceš 😅 Pekny dník 😀

meatfly24
22. sep 2011

@backorka no ved uvidime ci bude stupat 🙂 ja verim v plodny september 🙂) akurat som prisla spat do prace od lekarky z odberu, podotykam na krvny obraz a stitnu zlazu, a mmoj drahy mmi vravi ze uvidis zatra tam zavolas o vysledky a ti povedia ze okrem tvojej velkej krvicky je tam aj mala krvicka 🙂)) tak som sa smiala... jasne po 12tich hodinach od ovulky :D tak zajtra mam volat tak dufam ze setko ok 🙂 a co sa tyka toho upratovania bytu... ako kasli na to , aj u mna je to posledna vec v rebricku priorit :DDD ja sa ani dnes k upratovaniu nedostanem lebo po robote mam dve nechty takze pridem domov o osmej ... len sa musim tvrait culo aby ma drahy este zansilnil 🙂))))))))

@maminka142 tty si teda... nemala si sa testovat, podla mna ani 11 DPO a test s ctilivostou 10 ti nemusi ukazat // - citala som jeden dobry clanok o tom kedy robit tehu test... a tam to bolo super vysvetlene ze preco niekomu ukaze uz uplne skoro a preco niekomu ukaze uplne neskoro ... bud trpezliva uvidis dopadne to presne podla predstav 🙂 a ako som ti pisala grafik mas uplne nadherny 🙂

@vikad keby sa to tak splnilo 🙂)) mne by stacilo keby sme si za mesiac dva rozpravali o tom ako nam je zle a ako mame ranne nevolnosti 🙂)

@abriela dakujem krasne uvidime co z toho vznikne.. a inak diky za dnesne pocko .🙂)) v PO je krasne a vy ako 30 km vzdialeni? 🙂 ako v ke?

@saranata dakujem za radu, uz som po odbere na tu stitnu dufam ze vsetko bude ok 🙂 a som trosku aj kludnejsia ze som uz pre to nieco spravila 🙂

abriela
22. sep 2011

@saranata @maminka142 @backorka Ja musim ist pracovat 😠 , aj ked dlho sa urcite nezdrzim 😀

maminka142
22. sep 2011

@abriela ja tiež budem off, ideme von 😉

saranata
22. sep 2011

@maminka142 ja sa ti vyjadrím ku grafu,, nestíham a ani neviem kde bol , kde je?

ked prídem z vonka to pozriem

maminka142
22. sep 2011

@saranata hihi ty si zlata 😉 Tu je http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Ale vyjadri sa mi, až potom, teraz sa nezdržiavaj, napíš mi až ked bude malinka spinkať 😉 Už utekajte vonku, aj my ideme 😉 Ďakujem 😉

leann245
22. sep 2011

@maminka142 Ahoj, tak keby som sa ti ku grafu mala vyjadrit ja, bez vahania poviem, ze si urcite tehu...krasny graf...vcera som studovala vsetky tehotenske grafy na fertility a tvoj presne zapada do kategorie "tehotenske"...takze drzim palceky a ten dnesny vzostup...podla mna nie je o com 😉

maminka142
22. sep 2011

@leann245 hihihi, ďakujem 😀 Veď o tyždeň už to budem vedieť 😉 Buď klesnem, alebo nie 😅 Ale aspoň nebudem, taka sklamana, ak klesnem, tak na niečo je aj dobre, že som už robila testík 😅 Ale, díky za povzbudive slová 😉

leann245
22. sep 2011

@abriela @saranata @backorka ahojte babule, ako tak pozeram, saranata s abrielou si dali pretek, ktora vysplha vyssie 😉 ja ma presne taky isty jav uz treti mesiac, tesne po mns mi teplota vystupi vyrazne hore, a behom cca dvoch dni sa dostane dole na poovulacne teploty (klesne aj o 0,5stupna)..volam to ze startovaci proces 😀
@abriela to je naozaj tak s tym mesiacom, ze bol silny vplyv a mohlo nam to rozhadzat cykly? Ja som sa zamyslala nad vplyvom mesiaca a ked som zvazila, aku obrovsku silu ma povedzme na oceany (priliv/odliv) tak bezpochyby rovnako podla mna vplyva aj na ludi... 😉 Tak ma zaujalo, co si napisala...ako vies, ze mal velky vplyv minuly mesiac?
Pripajam svoj graf, teploty stagnuju, test opät negativny, rano ma bolel najskor pravy vajecnik, teraz uz obidva a zacina ma boliet v podbrusku (opät)...ale aj tak si este chvilu mozem nahovarat, ze som mozno tehu...ved nadej umiera posledna. Co tam potom, ze vsetky priznaky hovoria skor za mrchu a ze takyto graf ako mam ja som este ako tehotensky nikde nevidela...kym nepride mrchajzna, tak ja sa budem tvarit, ze som urcite tehu 😉
http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e

maminka142
22. sep 2011

@saranata ešte jedna otazočka k tomu 😉 Myslíš, že som mohla mať 17 DC ovulu? Či? 😉

backorka
22. sep 2011

@leann245 ahoj, dolezite je ze si nad liniou a som rada ze ti beries pozitivne... samozrejme do takej miery, aby si potom nebola moc smutna, ked ta mrchana pride 😉 mna keby bolelo podbrusko tak by som sa normalne vytesovala 😀
@meatfly24 hihi, tvoj mily je aky podareny 😉 ja uz by som bola tiez najradsej v tej faze ako ty... cakanie co sa vykluje z ovule 😀

meatfly24
22. sep 2011

@backorka no ja som este vcera bola v takej faze ze kedy pride ovula a ci vobec a tak... a dnes som na druhej strane rieky :DDD takze cakam co bude po nej :DDD boze to sme my zeny furt daco :D ked neni ovula ta kedy uz pride a ked uz konecne pride tak niezeby sme trpezlivo cakalai ale sa testujeme pat dni o ovulke a riesime teploty :DDDDD

abriela
22. sep 2011

Dnes este jedna pracovna povinnost ☹ ,ale az poobede.
@leann245 ahoj. Len sa smejem, ako to beries. Ale toto je ten spravny pristup 😀 . Drzim palce, nech ziadna mrcha nepride a bolesti su len priznakom zahniezdovania 😀
O vplyve mesiaca az tak vela neviem, aj ked pozeram lunarky kalendar hlavne ked sa idem dat ostrihat 🙂 .
http://www.magazinluna.sk/default.aspx?p=lunarc...
Myslim si, ze naozaj ma mesiac nejaky vplyv. Ved ako pises, posobi na moria, oceany.
@meatfly24 Zavidim ale drzim palce. Mne teplota stupla o 0,4, cize ovulka asi bola, ale drahy je daleko ☹ . Sice zajtra uz pride a slubil, ze skoro. A na fertility ovu este nenaznacilo.
Prajem ti nech tvoj den zbehne rychlo, ked musime pracovat a vonku pocasicko celkom ujde.
@backorka, @saranata @mamicka142
Kocky mne sa o merati teplot uz aj sniva. V utorok rano som sa zobudila a nevedela som ci som uz merala teplotu, ci nie, lebo v sne som merala a bola vysoka 37 a bol to znak ze som tehu. Dnes v noci sa mi v sne polamal teplomer. Odlomila sa spicka. 😀

vikad
22. sep 2011

@abriela Ja mám svoju gynekologičku doktorku Staškovú, je to veľmi milá a dobrá lekárka. Robila mi aj laparoskopiu a aj kyret. je aj pôrodníčkou. A do sanatória chodím do SPLN-u (sanatorium pre liečbu neplodnosti) ku doktorovi Hredzákovi, aj s ním som veľmi spokojná. 🙂

vikad
22. sep 2011

@abriela Je mi veľmi ľúto, že už nie si tehu, ale aj to príde... Ja som bola na jar a tiež to asi ešte nemalo byť ... ☹

vikad
22. sep 2011

@meatfly24 Nebooooj, aj to bude a ako budeme nadavať, že ráno nestíham ísť na WC, ale najskôr pokecám s misou ... 😀 ale budeme spokojné, že je nám takto zle, lebo budeme vedieť, že potom bude dobre 😀 Držkaj sa, cmuky

abriela
22. sep 2011

@vikad o tom lekarovi zo sanatoria som pocula, o doktorke nie. Strata, ak sa nedari je hrozna. Je mi to luto. Nam sa podarilo, bez toho, aby sme to planovali, alebo skor ja - tvrdila, ze je este cas.
Teraz po zakroku, aj ked to uz riesime je este dost skoro, kedze po cisarskom treba min. 1 rok pockat. No ja nemienim cakat a ani nebudem, ved preto sme tu v tejto teme 🙂 .

meatfly24
22. sep 2011

@vikad mam kolegynu co z jedalne hned utekala z jedalne na travnik vracat ... tak som jej zavidela :D ale rpresne o to ze vies ze ti je zle lebo o par mesiacov budes mat v naruci maleho drobceka 🙂 drzim paluchy nech je vsetko v poriadku 🙂))

backorka
22. sep 2011

@meatfly24 no presne, my furt na nieco cakame, najlepsie je ze ani po otehotneni sa to nezmeni, to potom bude same, ja uz chcem vidiet srdiecko, ja chcem vediet pohlavie a tak 😀 😀 😀
@abriela to fakt sa ti o merani sniva? to je prca... mne zatial nie, parkrat sa mi len snivalo ze som bola tehotna a aj ze uz som mala mimco, ale len snivalo zatial 🙂 ale prave som nadobudla pocit, ze tento mesiac to naozaj vyjde a budeme mat maleho racika 😀

vikad
22. sep 2011

@meatfly24 Ďakujem, aj ja držím palčeky tebe ... 😀

vikad
22. sep 2011

@abriela A ty ku niekomu chodíš? do nejakého centra?

vikad
22. sep 2011

@abriela A čo si počula o doktorovi Hredzákovi? Dúfam, že len dobre ...

vikad
22. sep 2011

@meatfly24 Ja chcem, aby mi bolo zleeeeeee 😀 😀 😀

meatfly24
22. sep 2011

@backorka presneeee🙂 to aj ked citas statusy tu na koniku , chcem dve ciarky...mam dve ciarky, chcem srdiecko, chcem pohlavie, chcem rodit, chcem aby sa pretocilo z bruska na chrbatik, chcem aby sede, stalo, chodilo, zmaturovalo :DDD ale je to podla mna prirodzene 🙂) ale v podstate je to smiesne 🙂))))
inak mne sa o merani tiez nesniva ale uz niekolko krat sa mi snivalo ze drzim bejby svoje, ale baby snival sa mi raz neskutocne zivy krasny sen asi pred mesiacom dvomi ze kojim, ale normalne zivy sen vsetko som citila, a rano som sa neskutocne stastna zobudla ze ked ma toto caka tak som najstastnejsi clovek na svete bolo to neuveritelne nadherne... 🙂

meatfly24
22. sep 2011

@abriela som ta v predchadzajucom prispevku chcela oznacit a som zabudla _
.))

meatfly24
22. sep 2011

@vikad ja tiez, ja chcem vracat, chcem mat kovovu chut v ustach, a choc aj keby sa mi plet zhorsila tak mi to je jedno ... lebo si myslim ze to za to stoji:DDD

vikad
22. sep 2011

@meatfly24 Ano. Ja ked som bola na jar tehu, tak som nemohla jesť vôbec chlieb. Manžel mi kupoval rožky, alebo žemličky a jedla som len chlieb upečený doma v pekárničke. Kupovaný chlieb mi smrdel ...

saranata
22. sep 2011

@maminka142 graf je v pohodke, rozhodne nie je nič zahodene, aj ked opat sa opakujem výška teploty neznamená hned tehu a zase ani pokles neznamená hned že nie si tehu , ak budu teploty nad liniou tak je to dobre,
a to či bola ovu 17 DC to je trochu aj na tebe,musíš si svoje pocity a hlien a pod porovnat s grafom ,t y najlepšie vieš kedy to bolo a či sa to reálne spaja skor s tým 17DC , ten graf sa riadni zakladnými pravidlami merania a nepustí inak, ja si robím graf aj doma to tabulky na papier , tam si možeš všeličo poznačit a vidím každý vykyv, tá tabulka je len orientačná , príklad bolesti vo vaječníkoch bývaju zasadne pred uvolnením vajíčka, ked sa uvolní už nie, takže ak je bolest aj po zdvihnutí teploty tak to nemá s ovu nič už, može boliet ešte v den ovu ale potom to už suvis nemá, skus si prejst hlien a pod, a porovnaj to s grafom a potom uvidíš či to mohlo byt 17DC, vtedy by si mala na test ešte čas