icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
26. sep 2011

@lin123 aha síce áno, ked pracuješ takto tak potom nie, a E kludne daj aj mužovi 🙂 , nie každá žena má taký hlien aby to mohla podla toho testovat, tak si zataj ako mávaš cykly,kolkodnove v priemere, a snažte sa uplne stredných 10 dní tak že obden a vtedy vám nič neujde nech by bola ovula kedykolvek

maminka142
26. sep 2011

@backorka hihi ty si ako ja, ked som začala skumať krčok 😀 Ale podla obrazku, čo som videla a hmatu som si bola ista, že to je krčok 😀 Kontrolovala som si ho nejaky čas, ale nikdy som nezistila, či je otvoreny, alebo uplne zatvoreny 😕 Alebo sa mi možno ani neotvoril 😕

leann245
26. sep 2011

@saranata mamatest...citlivost 10, z nazorov na nete vychadza ako najspolahlivejsi...ale biely bol ako sneh, ani naznak ciarky aspon na domyslenie 😒 Fakt neviem, ako som pisala, neviem, z coho ineho by sa mi tak predlzila lutealna faza a stale mi mierne stupala teplota...

backorka
26. sep 2011

Tak je to jasne, najskor vy dve @maminka142, @maminka142, o tyzden na to @meatfly24 a @abriela a o dva tyzdne aj ja so @saranata, pekne rad radom sem budeme pridavat pozitivne tehu testy.... ja tento tyzden testujem len ovu, tak ked budem mat krasny test tak aj ten sem mozem hodit pre inspiraciu... ale to som mala aj predtym a nic z toho...
@saranata no len neviem ci som dociahla tam kam bolo treba, ale tak ak sa to o 2 dni zmeni, tak budem snad vediet spoznat ten rozdiel 🙂

backorka
26. sep 2011

@maminka142 ja si musim tiez nastudovat este ten obrazok, ale skumat si to tam tymi mojimi nechtami niej e bohvieco 😀

saranata
26. sep 2011

@maminka142 ja idem teraz malej kupovat do ikea , tu zostavu mammut, tie mali aj u nás v školke a mala ich aj staršia dcera ked bola malinká
http://www.ikea.com/sk/sk/search/?query=mammut

je to stabilne , velmi dobrý trvdý plast , ja som bola s týmto vzdy spokojná a oživí to izbičku 🙂 , v ikea maju aj take drevene zostavy ak sa ti to páči viac, toto sa mi lepšie umývalo ked to bolo popísane

maminka142
26. sep 2011

@backorka no ved ja, keby som nevidela ten obrazok, tak by som nemala ani šajnu, čo som si nahmatala 😕 Ale potom, ako som videla obrazok, tak už som si tym na 100% ista, že to bol krčok 😀 Hihihi, no to si viem predstaviť, že s velkymi nechtami to je ťažšie 😅 Ja som si, len nedavno po osmych rokoch maximalne skratila nechty 😀 Vždy som mala velke pazury, ale už som si zvykla aj na krátke 😀

saranata
26. sep 2011

@leann245 hm tak to je na nervy, ale nič ine len čakat , alebo skoč lekárovi buduci týžden ked nič dovtedy nebude a potom budeš mudrejšia,
ale moc ti to prajem

abriela
26. sep 2011

@backorka @maminka142 No planovala som to aj ja, nech mam dalsi priznak plodnych dni okrem pocitov, hlienu a teplot - ale zmeskala som to ☹ .
Inak o krcku som ani nikdy nepocula a tuto info mam od nasej poradkyne - @saranaty.

maminka142
26. sep 2011

@saranata jeeej ďakujem, no tak taketo vyzeraju super 😀 Ja som videla len take, klasicke zahradne zo strašne chudučkymi nožičkami, že ked si mala na ňu sadla sa skoro prehli 😀 Toto vyzera stabilnejšie, teda hlavne , to ma pevnejšie nohy 😀 Niečo podobne som sa mi zda, že videla v serialy, ordinacia v ružovej záhrade 😀 Ďakujem za tip, mala bude cela šťastná 😀 Ideme behať po obchodíkoch, (hlavne do DRAČIKA 😀 ), lebo už sa jej blížia meninky, tak rovno kukneme aj toto 😀 Ďakujem 😉

maminka142
26. sep 2011

@abriela ty maš aspoň hlienik, čo ja mam, len minimum 😖 Nebojkaj do vianoc to tu všetky stihame 😉

saranata
26. sep 2011

@maminka142 s týmto budeš spokojná určite, možte si ich íst vyskušat do ikea tam je to vystavene , ja to idem malej tiež kupit lebo tie po staršej to som už dávno dala preč

saranata
26. sep 2011

@abriela že poradkyne 😀 😀 😀 😀 ste zlaté, to su všetko moje naškriabane informácie z predposledneho tehu, 😀 😀 😀 😀 a vtedy som vobec neriešila nejaké diskusie na nete 🙂

abriela
26. sep 2011

@maminka142 len hlien, pocity to je ako tak v zhode. Horsie je to s teplotami - zhoda tam nieje 🙂. Ved uz je uz nejaka dohoda a ty s @leann245 ste uz v tej skupinke, kde chceme byt vsetky 😀 😀
@nastudovala si, a teraz nam pomahas. Ja dakujem.

saranata
26. sep 2011

som sa prežralááááááááá, tej hnusnej užasnej zmrzliny 😝 😝 😝 😝

maminka142
26. sep 2011

@saranata vyzera to naozaj super, tak pevne 😀 Určite si ich pôjdem kuknuť a myslím si, že si to tam hned aj kupime 😀

maminka142
26. sep 2011

@abriela hihihi, si zlatá 😀 No u mňa to je zasa naopak 😅 Ako tak, teplotky by boli, len ten hlienik a ovu bolesti su nejake popletené 😅 Ale neboj, podarí sa nam to aj tak 😉

maminka142
26. sep 2011

@saranata hihi, aká provokácia 😀 A ozi kde sa da kupiť ten struk? Ešte som ho nikdy nepoužívala 😕 A čo je dobre tam primiešať? Ak si tam dam nejake ovocie, ja neviem napríklad jahody, tak si ich mam rozmixovať, či? 😀

saranata
26. sep 2011

@maminka142 maju ho v tescu a tak myslím , dá sa aj vanil, esencia použit , a nedávam tam nič, len tak to zamrazím a potom to podávam bud s orechmi alebo s ovocím , potom to nemá dobru konzistenciu ked to tam dáš zamrazit, ale to je už na tebe ako to máte radi

maminka142
26. sep 2011

@saranata ahaaa, ja som to pochopila, ked si písala recept, že sa to ma do toho zamiešať, kto ako, ma čo rad 😀 Nenapadlo ma, že sa to ma jesť k tomu, to je dobrý nápad 😀 Ďakujem 😉

lin123
26. sep 2011

@saranata dakujem za radu, ale mozem povedat, ze takto sa aj snazime uz od juna, dozeram na to, aby to castejsie nebolo ale naozaj kazdy druhy den...je mozne, ze mam anovulacne cykly?

abriela
26. sep 2011

@lin123 prepac, ze vstupujem do debaty. Saranata je odbornicka, ale jasne ze je to mozne. Ukaz graf, rozoberiem ti ho tu.

abriela
26. sep 2011

@saranata zmrzlinu velmi neoblubujem ale slahacka so salkom - to musi byt perfektne aj ked je to kaloricka bomba

ivanka12
26. sep 2011

@maminka142 ahoj, este som netestovala, ale zajtra sa chystam. Len dnes som mala pokles o 0,2 stupna, ale stale som v tej rovine da sa povedat ako som aj bola, tak sa chcem opytat ci to znamena prichadzajucu mrchu alebo ci je to este v pohode 😕 dakujem

saranata
26. sep 2011

@lin123 samozrejme že može íst niekedy o anovulačný cyklus, zdravá žena má v priemere raz do roka anovulačný cyklus, ak sa toto opakuje častejšie tak niečo nie je v poriadku...nemala by mat viac anovulákov,
ale neviem kolko sa snažíš..vieš kolko je párov ktoré sa snažia aj rok a pol a nič a nemaju žiadny problem , len sa to proste nestane , a je to uplne normálne....ono samotne oplodnenie nie je len tak jednoduchá zaležistost, takže treba byt trpezlivý.
je pravda že takto ked nemá zmysel merat BT to nevidíš , ale skus jeden mesiac investovat a od 10DC si každý den testovat ovuláciu ovu testom aspon uvidíš či máš ovulu, ked nevieš odsledovat hlien a merat sa nedá tak toto je asi jediná možnost to zistit, samozjreme okrem lekára , ktorý ti vdaka usg povie určite ako na tom si, tak ak snažíte dlhšie tak je návšteva lekára na mieste.

saranata
26. sep 2011

@abriela tak to je megakalorická bomba, ale ja som v živote nič tak dobre nejedla 😀 😀 😀

backorka
26. sep 2011

@saranata prosim ta, nemas po ruke nazov tej stranky, kde su obrazky toho krcku maternice?
@abriela obcas si treba dopriat... ja som si urobila na veceru konecne tu krupicu a zasypala ju tym tmavsim grankom, no bolo to take mnam, ze som tanier vylizala 😀

abriela
26. sep 2011

@saranata tomu verim. Salko je samo o sebe perfekt a slahacka, mnam
@backorka kazdy den zjem 100g cokolady. Bez sladkosti si zivot neviem predstavit. Po ranajkach, ak to nieje jogurt s musli, nieco sladke. Po obede nieco sladke. Tvrdim aj ze od sladkosti sa aj chudne. Pred rokmi, som pocas skoly brigadovala a mala som len ranajky (klasika- chlieb, rozky, salam) a potom uz len zakusky - schudla som. Inak lizanie tanierov je v nasej domacnosti tiez bezne 😀 .

b.bardyova
26. sep 2011

@maminka142 no mne uz prisla (o dva dni skor)ale tesim sa lebo idem na krv a potom na sledovanie vajicok a snad sa to pohne dopredu a doki nam pomoze 😀

b.bardyova
26. sep 2011

@backorka no bola do dnesnehoo rana ...mrcha prisla ale v stredu al. stvrtok pojdem asi na krv a potom 7.10 na skontorlovanie vajicka