V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@b.bardyova to mi je luto 😒 Ale nebojkaj, to je dobre, že ti mrcha už prišla, to budeš mať skôr ovulku, ako ja 😉 Mne príde asi až o dva dni 😝 Ale aj tak budeme blízko, tak si budeme zasa držať palčeky 😉 A neboj, už ked budeš pod dohladom lekara, tak to vyjde, on ti pomôže 😉 Držím palčeky 😉
@b.bardyova jaaaaj no nech ta mrcha kyrlo prefrci okolo teba 😉 tak tento dalsi cyklus by sa uz mohlo nieco podarit, hmm?
@abriela no lebo sa chudnne z monotonnej stravy ale tam su zase ine nevyhody, ak je strava nevyvazena, tak chybaju urcite ziviny, vitaminy a tak... ja sa teraz fakt snazim, dodrzujem delenu stravu, cvicim, ale aj tak chidnem straaaaasne pomaly...
@maminka142 ja som neni moc smutna...lebo mame nejaky zadrhelik ...a doki to musi zistit ci je chyba v mojom hliene alebo v spermiach ☹
@backorka uvidime co doki povie ...mozno to bude na umele oplodnenie ☹
@b.bardyova tak nad nie... najskor by ste skusili asi inseminaciu, nie? mas podozrenie na to, ze mas taky ten hlien, co sa nekamarati so spermijkami?
@backorka uvidime co doki povie na spermijky aj ked doki na poslednej navsteve nebol optimista ☹ ale nechame sa prekvapit...stredu alebo 7.10 sa dozvieme viac
@backorka http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
aj moje deti mali dnes krupicu, ja dojedám zrmzku teraz 😀 😀 😀 😀
@backorka pomale chudnutie byva ucinnejsie ako rychle. Sesternica chudla odelenou stravou - uspesne. Aj ked potom prislo tehu a snaha bola zbytocna. Ale neodradzam ta 🙂 ale drzim palce v zhadovani a aj v snazilkovani.
Kamos zacal chudnut tak, ze jedlo kazde 3 hodky - 12 kg dole a udrzal si to.
Moj drahy - mesiac 2x denne varena strava, vydatne ranajky, sladkosti, dovolenka s prezieranim - pribral 6 kg za 2 mesiace. Teraz ma o 7 menej, ale nema ziadnu dietu, len je, ked nieje doma menej.
Ale kazdemu asi inak spaluje.
Inak obdivujem ludi, co dokazu kontrolovat co jedia.
@b.bardyova Neviem aky mas problem, ale napisem pribeh brata.
Jeho manzelka sa lieci so stitnou. Uz ked sa spoznali, vedeli, ze babo bude problem. Brat bol na vysetreni spermii - malo pohyblive a dako pokryvene. Snazili sa asi rok. V januari bol objednani na nejake dalsie vysetrenie, na kt. sa uz vykaslal pretoze, manzelka o par dni rodi.
Takze vsetko ma cas. Mozno niekedy staci, aspon jeden mesiac nestresovat a nemysliet na to - teraz robime babo. Teraz je ten spravny cas.
@b.bardyova nebojkaj, bude to ok 😉 A do vianoc tu budeme všetky tehulky 😉
@abriela ja som vypla ale ked je nejaky ploblem skusime ho vyriesit....mam kamaratku nemohli mat babo boli na umelom opladneni a za rok sa im narodilo dalsie babo prirodzenou cestou....
@maminka142 tesim a dufam, ze ano 🙂
@backorka ja ked som si "hladala" krčok a viac o tom kukala na nete, tak som našla toto http://www.rodina.cz/clanek5211.htm Ani som nevedela, že niečo take mam 😕 Viem, že je to dosť blbé, že som už matkou a nevedela som, že to takto vyzerá krčok maternice 😅 Ale nikdy predtym som sa tym nejako nezaoberala, ako vyzera, alebo ako sa sleduje... Až teraz , ked sa dlhšie snažíme, tak už skumam všetko 😀
@maminka142 ... pozerala som tvoj graf... mne zacal cyklus 28.8 a dnes mam 30DC. Od 5.-9. dna som uzivala Clostil, od 17.-26. dna Duphaston. Lekar mi vravel, ze po dobrati Duphastonu, ak nepride ms do 3 dni, mozem testovat. Dnes rano to bol 4. den a na teste je slabucky duch. Ja by som na tvojom mieste aj zajtra rano testovala... 🙂 Drzim palce...
A este jedna zaujimavost,.... pritomnost spermii v lutealnej faze (po ovulacii) mozu branit uhniezdovaniu (to mi vravel moj dr...). Vraj niekedy menej je viacej... Ked nam to naozaj vyslo, tak na tom nieco bude, skusili sme tento cyklus drzat sa jeho rad. A to po 7mes snazeni...
@z.vrablova ahojkaj, ďakujem za nazor 😀 Na to testovanie ja mam ešte čas, lebo minuly mesiac mi prišla mrcha, až na štvrty deň od doužívania duphastonu a dnes som len druhy deň... Ja už som testovala 11 DPO a bol negatívny, tak už som si povedala, že testovať nejdem, lebo ja bežne mavam 31 dňovy cyklus (minuly cyklus 32 dní) Tak budem testovať, až ten 32 DC, teda ak neklesnem dovtedy 😕 Ale asi klesnem, lebo ma už začali bolieť kríže a aj brucho 😖 Počkaj neviem, či som to spravne pochopila, to akože po ovulacii, už nie je dobre sa snažiť? Ja som musela, lebo mne sa ovula posuva každy mesiac o par dní 😅 A gratulujem k druhej čiaročke 😉 A mala si aj pregnyl, či?
@saranata ty mas dnes zmrzlinovu dietu? 😀
@abriela ja viem ze pomaly je to lepsie a viem aj to ze v tehu proberiem, ale s tym som zmierena, len som chcela dosiahnut aby moja vaha na zaciatku tehu nebola taka ako by mohla byt ta pred porodom 😀 myslim ze to sa mi celkom dari a kym otehotniem, tak este par kileciek stratim 🙂
@maminka142 dakujem za link, zaujimavy clanok, ale kontrolovat si krcok niekolkokrat denne sa mi zda az priliz 😀
@lucica nooo tak z toho by mohlo nieco byt 😉 ako sa ti pacilo na hodoch?
@backorka ja si to tiež neviem predstaviť 😕 Ešte tak raz-dva krat, za deň by sa dalo 😅
dobre ranko, to skor zmrzlinovu žravku som mala včera 😀 😀 😀
dnes takto, a my sme na tento mesiac skončili 😒 😒
@saranata dobre ranko, ako myslis ze skoncili? myslis ze je to anovulak? ved este mas kooopec casu na ovulu a jonasa ste vyuzili tak nevesaj hlavu, dodrzujte obden zerim este aspon tyzden...
Ja takto, ovula este asi nie je v plane, ani hlien som este nemala... aj ked uz dva dni mi tak zvalstne cukalo v mieste praveho vajecniku, to neviem co znamena...
http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c
@backorka to cukanie može byt dozrievanie folikulu , takže može už už prasknut, asi budeš mat ovulu zrejme
graf máš v pohode, ja som tu vysoku teplotu 8DC dala preš lebo graf potom neurčí ovulu
a čo sa týka nás nejde ovulu ale tak sme sa pohádali s mužom že tak skoro sa k niečomu ako snažilkovanie nedostaneme, hm čo už, rovno pred ovulou...kašlem na to, Jonáša sme dodržali a podla jeho pokynov sa máš snažit len v jeho dnoch a nie počas fyziologickej ovulácie, tak uvidím ako zafunguje, a ešte su aj tie jeho dni dalej od mojich zelených dní takže teraz to bude presne podla jeho pokynov 😀 😀 😀 takže aké su šance neviem ohodnotit 😉
celkom zaujímave 😉 , ja som teda za svoj život HAK nebrala ani raz
@saranata fuha, to ste sa tak pohadali ze budete mat tichu domacnost? to tak mavate, ze ked sa pohadate, tak nie je dlhsie sex? My sme sa nastastie este nepohadali tak velmi, ze by sme sa viac dni nebavili... ale verim ze aj nam sa to moze stat, casom pridu asi vacsie problemy ako teraz.... 😒
@backorka no takto to býva, my sa tak raz za dva roky pohádame a toto je jeden príklad, tu určite nejde teraz len o sex , to je teraz tak trochu vedlajšie, ono to prejde len to nebude hned takže ovula neovula teraz to nevyjde určite
vieš čo , aj my ked sme boli mladší tak to išlo jedno s druhým , hádka a udobrovanie, tieto hádky potrebuju čas 🙂
@backorka
@saranata
@abriela
@leann245 dobre ranko kočeny 🙂 Ja som sa dnes zobudila s bolesťou v bruchu 😕 Aj keď sa teplota zatial drží, tak dnes, alebo najneskor zajtra už príde mrcha 😖 Už večer ma boleli kríže a dnes rano do toho ešte brucho 😠 Tak nech už je zajtra, nech to už začne čo najskôr a šup do ďalšieho cyklu 😉 Takže ja dnes zatiaľ takto http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4
@saranata neboj, veď Jonáš to istí a už ani nie je treba, ďalšie snažilkovanie 😉 Pekný dník vam prajem dievčatá 😉
@maminka142 už si testovala?

@ivanka12 no keď klesaš, to nie je moc dobre, ale to by sa dalo naj určiť podla grafu, či si už pod čiarou, alebo nie 😅 Ja som napríklad 25 DC mala 37,2 a už na druhy deň 36, 9 a to už som si myslela, že mrcha príde... Ale na další deň zasa som mala 37, potom 37,1 dnes zasa 37 😕 A ja už meriam tretí mesiac, tak viem, že klesanie začne asi už zajtra, alebo pozajtra, ale určite do štvrtku sa rozhodne, buď - alebo 😉 Uvidíš ešte zajtra, aku budeš mať teplotku 😀 A mávaš vždy pravidelny cyklus? Ak nebudeš klesať najbližšie dva dni, tak testni 😉 Držím palčeky 😉