icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
27. sep 2011

@momamo luteálna fza je poovulačná fáza , čiže od ovulácie po mns , priemerná je 14 dní ale je to individuálne

saranata
27. sep 2011

@momamo ten pocit mokra, je práve ovula, ale kedže si plodná len 12-24 hodín, tak najlepšie je začat ked hlien tahavý a ako vaječne bielko, čiže také tri dni pred ovu, dobrý hlien sa rovná dobrá zivotnost spermii

ivanka12
27. sep 2011

@momamo chceli by sme vo forme klasickych vitaminovych tabliet, asi od firmy Jamieson. To uz mame odskusane 🙂

saranata
27. sep 2011

@maminka142 no ja ho mám chut vtedy zabit len aby niečo povedal 😀 😀 😀

momamo
27. sep 2011

@saranata dakujem, ano najlepsie je 4 dni pred predpokladanou ovu🙂))) tak uvidime ako sa nam to podari tento mesiac..🙂))) a dakujem za info a este aby som bola v obraze aj ty snazim o dalsie mimi???

momamo
27. sep 2011

@ivanka12 a spokojnost...????

ivanka12
27. sep 2011

@momamo v pohode 🙂 uvidime teraz ci to pomoze k otehotneniu 🙂

leann245
27. sep 2011

@momamo ahoj, ja len k tej alchemylke...kedze som to nevedela a prekvapilo ma to, tak ti to pisem, co som sa docitala - zalezi na druhu alchemylky. TAkze alchemylka obycajna sa ma pit presne ako pises, od menstruacie po ovulu a alchemylka zltozelena od ovulky po menstruaciu...ona prave napomaha vystelke maternice a uhniezdovaniu vajka 🙂 Treba dat pozor, aby si to clovek nepomylil...lebo inac to moze mat zly ucinok...

saranata
27. sep 2011

@momamo jasne... 🙂

darinkazv
27. sep 2011

@maminka142 ako? testovala si už?

@saranata
@backorka baby, ja už kočík zajednala. ten môj vysnívaný camarelo v krémovej farbe. z bazárika. za 175eur. 😝 každý mi ťuká na čelo, že to skoro, ale tak keď taká cena... nový stojí 350eur. takto ušetríme a môžme zvyšok odložiť a keď bude treba niečo kúpiť, tak nebudú chýbať peniažky 🙂 miesto preň už mám. dáme ho malej do izby na veľkú skriňu. nebude zavadzať. prikryjeme a počká si tam pekne do apríla 😀 pri julinke sme kočík kupovali v 16tt 🙂 tiež vtedy bola výhodná ponuka 😀 2

saranata
27. sep 2011

@darinkazv vobec nebudem tukat na čelo, treba byt praktický 😉 jasne ked si zohnala ten ktorý si chcela tak kupuj 🙂

darinkazv
27. sep 2011

@saranata jeeej, ďakujem. si prvá, čo mi neťuká na čelo 😀

saranata
27. sep 2011

@darinkazv vieš to že je niekto poverčivý to ti nezaplatí kočík , takže nevidím dovod, a ked sa má niečo stat tak sa to stane bez ohladu na to či ti doma v chodbe stojí kočík alebo nie, takže naozaj je to ok 🙂

darinkazv
27. sep 2011

@saranata presne zdieľam tvoj názor. tiež som toho názoru. ale tak ja som plánovala kočík uskladniť u svokrovcov, že keď dakedy v decembri, v januári kúpime, tak zavezieme k nim. v dome majú veľa miesta. ale tak už som mu musela nájsť náhradné miesto, lebo svokrovci by zošaleli, keby vedeli, že kočík máme 😀 😀 😀

abriela
27. sep 2011

Caute baby. Vy ste sa dnes rozbehli. Ja som mala dnes v praci najrusnejsi den za pol roka. Presla som len tak zbezne prispevky a vychadza mi, ze asi HAK v mladosti naozaj sposobi, ze sa potom az tak nedari.

@backorka dnes som nestihla hodit ani teplotu ale mierne klesla. 7DPO aj tak nic nepovie.
@saranata v praci mam vypisane take hesla. Jedno pre teba na dnes: Nikto mi nemoze ublizit, pokial mu to nedovolim 😀 . Ma nejaky zmysel vnutorne byt nahnevany, mrzuty, aj ked nam ublizili, ked uz zajtra bude vsetko dobre a budeme mat usmev na tvary. Ved to moze byt uz dnes, dnes mozem byt mila a dobra, nie az zajtra.

sheji
27. sep 2011

Matka mi povedala, že to je dobrý http://fr.magicqsoftware.eu/

abriela
27. sep 2011

@lin123 viem. Potom mi to doslo, ze som to tu citala. Ja som donedavna o teplotach ani netusila a dlho som sa riadila len pocitmi, Billingsovou metodou a fungovalo to. Sice otehotnela som neplanovane,ale nic predsa nieje 100% 😀 . Saranata ti poradila dobre-ovu testy.

saranata
27. sep 2011

@abriela kiežby to bolo take jednoduche 🙂 🙂

mima1983
27. sep 2011

caute babulky, dlhsie som tu nebola, akosi nebol cas, a kedze este stale nemame doma net, nie vzdy sa mi da prist. U nas zatial nic nove, 2.mesiac neuspesny ☹

maminka142
27. sep 2011

@darinkazv ahojkaj, ešte nie 😕 Ak zajtra neklesnem, tak skusim 😉

abriela
27. sep 2011

@saranata Hmm, ja viem. V robote som mala totalne zly den a odniesol si to este aj moj milovany. Aby toho nebolo dost, v sprche na mna spadla tycka so zavesom. Proste kto ma smolu, pohryzie ho aj slimak 🙂

saranata
27. sep 2011

@maminka142
@darinkazv
@backorka
@abriela

čaute žienky aký bol den???

saranata
27. sep 2011

@abriela tak dnes si chúďa dna ty🙂 u nás je mrtvo

darinkazv
27. sep 2011

@saranata čaf. a u teba bol aký deň? ešte tichá domácnosť? ja už som stihla aj prebalovací pult s vaničkou zajednať 😀 (samozrejme z bazárika) 😀

abriela
27. sep 2011

@saranata aspon, ze je konik a niekto ma rozosmial 😀 . Dakujem.
Zajtra to bude este horsie, uz o 6tej rano idem fusku 😀 a ani dovolenku som si v praci nevypisala.
Uff, a to som tento mesiac upravila cas meranie BT z 5.20 na 6.00. Zas bude sklz 😒

maminka142
27. sep 2011

@saranata ahojkaj, deň celkom fajn ušiel 😉 Boli sme s malou krmiť kačky a labude, pri jazierku v Rajeckých Tepliciach a tie divé kačky su, už tak zvyknute na ľudí, že sa vôbec neboja a z jazierka vychadzali za nami 😀 Tak celkom fajn dník bol 🙂 Inak som ti práve chcela, aj písať 😀 Viem, že som hrozna a hlavne, že už som matkou a nepoznam to, čo už by som mala poznať 😖 Musím to niekomu napísať, lebo som naštvaná sama na seba ☹ Začala som si sledovať, už asi dva tyždne, krčok maternice (za cele dva tyždne som si ho skontrolovala, asi len sedem krát 😅 ) A som z toho uplnne mimo 😢 Čítala som, že krčok maternice sa otvara v dobe ovulacie a v dobe menštruacie... Inak byva stale uzavrety... A dva dni pred mrchou, už by mal byť otvoreny... Tak som si povedala, že si ho skusim zasa trochu preskumať, aby som vedela, aký ma byť v dobe ovulacie (kedže som už dva dni pred mrchou, tak by už mal byť, už otvoreny...) Chcela som to zistiť, aby som to potom ľahšie spoznala, ked bude ovulcia 😀 Lenže ja som taká nemožna a hrozna, že ja neviem či je uzavretý, alebo otvoreny ☹ Viem, že ked je otvoreny, tak je mäkky, mne sa aj zdal taky mekší, ale čoi bol otvoreny to absolutne netuším 😒 Ale keď som si vytiahla prst, tak bol na ňom hlien bielej farby, ani nie husty, ale skôr riedky a biely, ako mlieko 😅 Ale pri tom cely deň som nepocítila žiadny vytok, ani pocit mokra 😖 Inak zajtra ak neklesnem, tak skusim testnuť, už mi to fakt nedalo... Dnes som skusila na obed testnuť a bolo uplne bielo, ani len duch, ale robila som si rapid 25, alebo 20 neviem... Tak ak zajtra rano neklesnem, tak si urobim test, ale mamatest10 😀 Tak už som sa ti vyrozprávala, už mi je lepšie 😀 Bol som na seba taka naštvana a zufala, aka som neschopna, že to nedokažem rozoznať, že mi bolo zo seba, až do plaču, ale už sa mi uľavilo 😀

saranata
27. sep 2011

@darinkazv hehe dokonca týždna máš celu vybavu 😀 😀 😀 😀

saranata
27. sep 2011

@abriela 🙂 🙂 🙂 🙂 ak je pol hodina rozdiel v meraní akceptovaná tak 40 min nebude katastrofa 🙂

saranata
27. sep 2011

@maminka142 ty si dora, a myslíš že ja som hned vedela rozoznat ako to je s tým krčkom , tiež som tam struhala polohy v sprche aby som ho vobec nahmatala a teraz jednou rukou som si prstom stlačala hubu (rozumej pery kedže bolo uvedene že je makký ako pery)a druhou krčok, jak idiot som si prišla 😀 😀 😀 😀 to chce prax a určite nie skusat teraz ale v čase ovulácie, takže ak si nenahmatala že by bol uplne makký -a ver mi to by si poznala , tak je určtite v tomto období tvrdý -a to aj keby si bola tehu...takže tvrdý už vieš aký je , takže ak budeš musiet __čo verím že už nie___skušat krčok v období ovulácie tak spoznáš čo je to makký ako pery!!! 😀 😀 😀 😀 😀
a k tej otvorenosti krčka, to si nepredstavuj že je krčok neviem ako otvorený, ale pred a po ovulácii je citit akobby len taku malu jamku do ktorej ani nevložíš vankušik prsta a v práve počas ovule na tom končeku prsta uplne citiš tu jamku....neviem či som to dobre napísala , tak si skus predstavit šišku s tou preliačinou v strede 😀 😀 😀 😀 pomohlo ti to aspon trochu???? lebo teraz si pripadam jak idiot ja kedže to inak vysvetlit neviem 😀 😀 😀

z.vrablova
27. sep 2011

@maminka142, @saranata ... este vas trosku ohladom krcka zmatiem... zena po porode (spontannom) ma krcok stale akoby otvoreny, proste po porode ostava taka strbinka stale...

@maminka142 ... ja idem zajtra rano tiez znova testovat.... tak ak budes aj ty, som zvedava na vysledok... 🙂