icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

backorka
3. okt 2011

@saranata Nuz na to je uz neskoro, ja nepoviem len to co neviem 😀 takze okolie vie, ze na tom pracujeme, ale nastastie sa nepytaju az tak casto, da sa to vydrzat 🙂

abriela
3. okt 2011

@saranata no je mi to teraz velmi blizke. Drahy dosiel v stredu, zalahol. Ja som sla do prace, potom domov navarit obed, zas praca - to bol stvrtok. Z postele sa ani nepohol. V piatok to to lepsie, ale v sobotuili upiekol tvarohovy struhany kolac a aj ked ho neoblubujem bol perfektny.
Tvoj mm by mal doma chodit s ruzkom, aby ho babska parta nenakazila 😀

abriela
3. okt 2011

@backorka ako to ide s vahou?Teplotky stupaju, vaha klesa?

saranata
3. okt 2011

@backorka no po čase začali a nevedeli prestat , miestami to bolo nepríjemne

@abriela on je s nami v posteli , ked nás tak lubi 😀 😀 😀
taký polievku mi navaril teraz že budem zaručene zdravá jak repa 😀 😀 😀

abriela
3. okt 2011

@saranata ved som ti uz pred tyzdnom povedala, ze mas najlepsie muza 😀 .
Aj ked viem, ze ty to vies, len si na to minuly tyzden trosku pozabudla.

backorka
3. okt 2011

@abriela vaha mi teraz trochu stoji... prestala som byt tak strasne prisna na seba, hlavne cez vikendy, musim sa k tomu vratit... ale aspon nestupa 😀
@saranata este aj polievku vie varit? no ja odpadnem, kde si ho nasla? 😉

saranata
3. okt 2011

@abriela mám mám 🙂 🙂 🙂 ja to viem aj ked sme pohádaní , ved to je korenie manželstva
@backorka on varí všetko, a navyše perfektne....ako sa hovorí žena varí lebo musí , chlap lebo ho to baví takže tak 🙂 máme iný vykrm doma 😀 😀 😀 😀

a on si našiel mna 😉

backorka
3. okt 2011

@saranata My sme sa nasli tak navzajom 😉 inak kuk moj vcerajsi a dnesny test, ani len sa neblizia k tomu co maju...☹

maminka142
3. okt 2011

@backorka ahojkaj, akurat kukam tvoje testíky 🙂 Ja sa tomu moc nerozumiem, ešte som si ich nikdy nerobila a idem na to tento mesiac prvy krat 😀 Ale ta čiarka musí byť, taká silná, ako ta kontrolná? Nemôže sa stať, že niektore ženy proste maju malo tych latok, čo tento test zachytí a ani tu čiarku silnejšiu, už nebudu mať? Či už si si robila tieto ovu testy a mala si aj silnejšiu tu druhu čiarku? Ja sa len pýtam, aby som aj ja vedela, keď budem doma testovať 😀

saranata
4. okt 2011

@backorka no to je tak na 4 dni, aspon podla seba ked to beriem ,ja som taketo mala zhruba tie styri dni pred ovu, ale každý to má inak

inak nás zoznámila teraz uz moja bývala svagrina🙂

@maminka142 test zachytáva vzostup toho LH , a ten je najvačší pred ovuláciou takže musí byt testovací silnejší ako kontrolný aby si vedela že ide ovu
pridávam moj test, ten je pozitivny, testovacia je silnejšia

backorka
4. okt 2011

@saranata Dobre ranko, no taky pozitivny test ako ty som este nemala nikdy 🙂 kuk na moj graf, ak nepride ovula, tak asi zmrznem 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c dnes si musim kupit ovu testy, uz sa mi minuli, budem ich ocikavat dokym nebudem mat taky ako ty 😀 ale vcerajsi datum sme vyuzili, uz len keby to lenive vajko slo oproti...
@maminka142 ahoj, je to presne tak ako hovoris, mala som uz aj silnejsiu ciarku, ale niekdy nie az tak ako saranata... no ved uvidime co prinesu dalsie dni 😉

saranata
4. okt 2011

@backorka tak ono má byt silnejšia alebo aspon taká ako je kontrolná 🙂
no može byt že ovula je zajtra podla toho mega poklesu , skus okolo druhej hodine otestovat , taký prepad teploty, no ved uvidíš, držím palce dnes alebo zajtra by mal byt pozitivny,
vajko určite dorazí , chalani tam už niekde čakaju 😀 😀 😀
@maminka142 v podstate ked si robis testy v strede cyklu tak vidíš ako silneju tie čiarky čím si bližšie k ovule, tak tá najsilnejšia by mala avizovat ovulu, ale v pribalovom letáku sa uvádza silná ako kontorlná alebo silnejšia ako kontrolná čiarka, a ked aj meriaš BT tak si to overíš či to tak je

ja dnes paradoxne pokles 😀 😀
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4

už mi tam ani graf nevyhodnotí ovulu, lebo je tak nastavený, aj ked bola malinký pokles ale išlo to dolu, ale viem že ovula bola 🙂krčok hlien test, inak hlien už sa skazil včera takže ono je tak ako sa píše po uvolnení vajíčka je pár hodín vodový a potom sa už mení na hustý a netahavý

abriela
4. okt 2011

Dobre ranko vsetkym. @backorka ty cakas narast teplot a ovulku ja zas mrchu. Tebe teplota klesa, mne prekvapujucu stupla (ajked nic to neznamena). http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
A vahu velmi neries, je to zbytocne 😀
@saranata to co robi doma chlap, zavisi aj od zienky. Moj pred nikdy nepiekol, nevaril. Teraz mam pocit, ze ja mu len asistujem a robi vsetko 🙂
@maminka142 testy som neskusila ani ja, ale ked sa uz o taky mesiac zacneme naozaj snazit, tak to snad skusim 😉 a ak nie,aspon viem, ze aj take nieco existuje. Inak mrchu aj ja mavam, ako si pisala aj ty. Obcas je len 2 dni -1-2DC a potom 1-2 dni spinenie.

meatfly24
4. okt 2011

ahojte baby 🙂 tak ja som na tom asi podobne ako @abriela az na to ze ja iba klesam :( takze trosku som smutna ale nic sa vlastne nedeje... hlavne ze sme zdravi... pekny dnik vam prajem

saranata
4. okt 2011

@abriela to je pravda, ale jeho varenie bavilo vzdy, taký koníček jeho, by si neverila čo ho niekedy napadne aj večer robit, a niekedy máme cez víkend aj styri chody 😀 😀 😀 no a chudni pri nom 😀 😀 na dochodku budeme len grilovat a varit, aj ked len ked bude z čoho ked pozerám ako to tu smeruje tento stát 😀 😀 😀
ostatne robim ja, ale ked potrebujem urobí všetko, ako teraz ked som chorá,

a graf ok, a prečo to nič neznamená??

saranata
4. okt 2011

@meatfly24 žiadny smutok , hlavu hore, presne tak hlavne že sme zdraví, to je podstatne, ostatne príde, a opakujem nasnažíš sa dlho tak to netreba videit tragicky, ono to nie je len tak toto otehotnenie , to je taký proces a všetko sa musí stat na správnom mieste a v pravý čas, tak nemožeš čakat že to hned vyjde
treba sa zamestnat niečím iným , niečím čo ta baví alebo niekam vypadnut na víkend z mužom a oddychnut si 😀 😀 😀

meatfly24
4. okt 2011

@saranata ved hej... len asi by som mala obmedzit chodenie na konika bo jak citam o vselijakych problemoch ktore maju niektore maminky tak mam poctit ze to prenasam na seba...ale nie.pproste som si asi najivne myslela ze to vyjde hned na prvy sup... ale uz som si povedala ze v oktobri si dam pauzu od merania, od milovania presne podla plodnych dni ...proste pokusim sa naspat fungovat ako pred snazenim... a uricte musim vypnut ... v tom mas uplnu pravdu.... inak ty si dnes ktory den po jonasovi?🙂)

backorka
4. okt 2011

@saranata ten moj aspon obcas poupratuje, lebo napriklad umyvat dlazky som odmietla 😀 nas zase zoznamila jeho sesternica na jej oslave narodenin 😀 nooo neviem ako otestujem v robote, ale skusim to 😀 😀 😀
@abriela @maminka142 tak ak vyslovene ide o krv, tak potom aj ja mam mrchu kratsiu, asi 2-3 dni a potom uz len tmavohnede spinenie, niekedy aj 1DC mavam bez krvy... nejaky vyznam tomu nepripisujem, take kusy zo mna idu niekedy ze ci su cervene alebo hnede to neriesim...
@abriela vies co, musim tu vahu riesit, chcem byt so sebou spokojna, chcem sa pekne obliekat a pacit sa 😉

saranata
4. okt 2011

@meatfly24 ja som mala Jonáša 21-24.9., takže už dost a ovula bola predvčerom

saranata
4. okt 2011

@backorka len rieš vahu, aspon máš ine myslienky , ono to dost pomáha, ja som ked sa nedarilo prešla na delenu stravu a postupne som schudla 8 kg a citila som sa lepšie
a test nejak zvládneš aj v robote, len to chce malu nadobku 😀 😀 😀 😀

abriela
4. okt 2011

@saranata proste mas doma poklad 😀 . Ja snivam o restike, ci cukrarni. Vymyslam si recepty. Nevyhoda je ta, ze neviem nic zopakovat, pretoze ani vahu nepouzivam. Na dochodku si splnim sen a preto zauca do tajov pecenia, varenia aj mileho.
K teplote. Stupla mi, ale // neocakavam.
@backorka ved si krasna (podla fotky)

saranata
4. okt 2011

@abriela neočakavaš lebo ste sa nesnazili alebo tomu proste neveríš teraz?
@backorka suhlas , si kočka 🙂

abriela
4. okt 2011

@saranata ako som uz pisala. Ovulku mi fertility dalo v stredu. Pocitovo aj hlienovo bola cez vikend, ked tu bol mily, takze neverim tomu, zeby nieco bolo. Ale nemrzi ma to az tak, pretoze sa tesim, ze mi jazva po CR pekne bledne. Ved kazdy lekar by mi povedal, ze otehotniem skor ako 6 mesiacov po cisarkom je riziko.

backorka
4. okt 2011

@abriela @saranata dakujem baby, ale stop, ved z tej mini fotky sa neda nic poriadne rozoznat 😀 viem ze nie som na zahodenie, ale uz viac nechcem byt makka, mlandrava a traslava 😀 😀 😀

maminka142
4. okt 2011

@saranata
@backorka
@abriela Dobre ránko dievčata 🙂 Podla ovu testov, ako som niekde čítala by mala byť od pozitívnej čiarky ovula niekde 24-36 hodín, však? A čo si myslíte, kedy je najlepšie robiť ovu testy? Čítala som, že hlavne nie rano 😕
@saranata maš super, že takto poznaš svoje telíčko a vieš kedy maš presne ovulu 😀 Inak, graf vyznačuje ovulu, až neskôr, či? Tak ti ju ukazať ešte ani nemohol, aj ked vieš, že bola, nie? A ako sa cítiš? Je ti už lepšie? 🙂

maminka142
4. okt 2011

@saranata
@backorka Ešte aby som nezabudla, ja mam (internetoveho) Jonáša na 5.10 t.j. zajtra ☹ A nič nebude, lebo ešte špiním 😠 Tak som sa tešila na Jonašovu metodu, že si to "poistím" 😀 No neva 😉
@backorka ty si využila aj Jonáša?

saranata
4. okt 2011

@maminka142 graf ju vyhodnotí až po troch vyssích teplotách, takže ešte ju nedefinoval, ale ja som mala pozitívny ovu test a teploty stupli ,2.10 bola ovula u mna

ovu testy sa maju robit, od10:00-20:00 behom dna, a vzdy v rovnakom čase aby si videla ako tmavne tá čiarka
ja som si robievala od 12 dna cyklu až do pozitívneho testu ale ak vieš že mávaš ovulu neskor tak stačí to posunut
, dokonca som robila každý druhý den ak netmavla prudko

backorka
4. okt 2011

@maminka142 ano vyuzila, ale len toho internetoveho 😀 a teda den pred tym ako povedala @saranata, aj ked neviem preco... ale chcela by som aj dnes, ak mm bude povolny 😀 a vlastne aj zajtra a neviem este ako dlho, kedze ovulu este nemam... ak ju budem mat este neskor ako minuly mesiac tak ma asi porazi... ked sa tento cyklus nezadari, tak pojdem k dokine to riesit... aj tak si chcem zobrat lekarsky den 😀

saranata
4. okt 2011

@maminka142 podla JOnáša su termíny aj cez mns, a podla toho otehotnelo vela žien, niektoré aj 1DC , inak v tomto mal Jonáš pravdu niektore africke kmene mali prudku porodnost a práve počas mns tam boli ženy najviac plodne, som videla ten dokument, zaujímave to bolo, ale viem o ženách ktore mali jonáša cez mns a naozaj sa im to podarilo, po rokoch snaženia, možno fakt dochádza niekde k posunom a tie ženy sa snažia vtedy ked nemaju a práve počas mns sa im uvolní aj vajko a stane sa že sa to podarí, v medicinskom chápaní som schopná tomu uverit
takže asi by som skusila dnes 😉

saranata
4. okt 2011

@backorka že povolný 😀 😀 😀 😀 😀 zachvílu nam chlapi uteču 😀 😀 😀