V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@saranata ahojkaj 😉 Ty si presne, ako ja v tom telefonovaní, ked som bez malej 😀 Ja mam vždy strachy a mala si na mňa, ani nespomenie, lebo sa stale hra (teda s ňou sa všetci hraju 😀 ) Som zvedava, ako to zvladnem, ked pôjde do škôlky 😅 Ja sa dnes tiež chystam na žehlenie, lebo len periem, suším, periem... a už tak je pekna kôpka a ešte aj periny som prezliekala, tak mam tam toho dosť na žehlenie 😀 Ale, musím to stihnuť, ked sa mala zobudí po obede, aby sme mohli ísť potom na kolotoče a vozenie, na poníkoch 😀 Každy rok tu pri nas stavaju kolotoče a aj cez zatvorene okno počuť hudbu odtial, tak si vieš predstaviť, ako to mala prežíva a stale tam chce ísť 😅
Prosím ťa nevieš kolko pred ms zmäkne krčok? Už som to tu kdesy našla, ale už to nemôžem nikde vykutrať, neviem na akej stranke som to bola 😕 Na nete som to tiež nenašla 😝
@saranata dakujem za blahozelanie aj za tvoj nazor. Citam, ze ta caka zehlenie- ja ho priamam neznasam. U nas zehli moj drahy. Bol by ideal, len keby.... 😒
@maminka142 @saranata @backorka (aj ked ty si asi mimo domu) co dnes dobre varite?
ahoj kocky, no je toto mozne? uz piaty den za sebou rovnaka teplota 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/37d62f
@maminka142 on nezmakne pred, on začne maknut v momente ked sa vajíčko uvolní a je tak cca 12-24 hodín, je to priemer lebo aj tak nikdy nevieš kedy sa to vajíčko presne uvolní, myslím presne ten moment 🙂
@maminka142 dakujem aj tebe za tvoj nazor. Zhodujem sa s tym: ze aky osm sam, taku mysel mam.
@ivanka12 len nech sa ďalej pekne tak drží 😉 Kedy ideš testovať? 😀
@abriela tak pevne nervy a snaď sa to nejako vyrieši, aby si bola už konečne, aj ty spokojna a šťastná 🙂
@saranata ahojky, no ja som vcera strasne makala, dnes ma boli cely clovek 😀 hrabala som listy z dobreho kusu zahrady a furikovala som ich na jednu velku kopu kde sa budu palit, vecer ma tak bolela jedna ruka, ze au 😀 orechov tu maju za 3 bednicky, len nie je toho, kto by to cistil 😀
No ja meriam, ale ovulka v nedohlade, zase sa ukaze az okolo 20DC predpokladam... od 16DC idem brat to co mi predpisala dokina, je to vvlastne umely progesteron na podporu ovulacie, tak som zvedava ci pride ovulka skor alebo nie... stvrtok idem na prrvu folikometriu, ale podla man tam nic nenadjeme 😀
Ja tiez vzdy zehlenie odkladam, ale zatial nie som tak, ze by som ho neznasala, len ma pri nom vzdy zacne boliet chrbat... a zatial sme len dvaja, takze nie je toho tak vela 🙂 ale mam kamosku a ta vraj nezehli vobec, ze vsetko oblecenie si kupuje take aby nemusela zehlit...
inak @maminka142 myslela, ze kolko pred mrchou makne krcok, nie pred ovu 🙂
@abriela my dnes nevarime, svokra navarila uz vcera a ani neviem kedy budeme obedovat, kedze sme ranajkovali pred 11tou 😀 😀 😀
@ivanka12 no vidis ze je to mozne 😉 ved mas krasny graf, to je jedno ake teplotky, hlavne ze su hore 😉
@backorka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@maminka142
jeeej ja som myslela pred ovu, vidíš už ani nečítam poriadne
tak pred mns to neviem , nikdy som to neriešila, proste príde mi pokles teploty a príde mns
@backorka ďakujem 😉
@backorka viac mojich známych nezehlí, ale ja to neviem dat do skrine ked to neni ožehlene...
určite tam niečo najde a pomože ti a čoskoro bude rátat pribrate kilečká.....babatká myslím 😀 😀 😀 😀
a u nás je toto nás 4 cyklus čo sa snažíme, alebo resp, nechránime, a ja to stále beriem tak že ked to telo dá a podarí sa a ak nie tak nie, snažit sa budem asi max, do leta buduceho roka a ked to nevyjde tak to nechám tak , že nám je sudene mat dve bambulky a hotovo, žiadna tragedia , len radost a budeme zase cestovat a tak , sme sa rozhodli 🙂
nechcem nič brat , ja nemám dovod to silit už,
@mima1983 no vidis, uz si mohla mat v ruke testik s //, mozno by si potom chapala viac 😀 inak prave som citala v casopise Dieta (ako diéta, nie dieťa 😀 ) ze ked chce zena otehotniet, potrebuje naozaj vyvazenu stravu, cize aj cholesterol, kedze "z neho si organizmus vyraba potrebne pohlavne hormony"....
myslim ze zajtra uz budes na istom, bud budes mat mrchu, alebo //... a co prsia?
@backorka je mi jasne ze babatko potrebuje vsetky ziviny... ale mna je stale dost, myslim ze by malo z coho cerpat 😀 ale neee, srandujem....
prsia teraz akosi nic.... vcera to malinkate spinenie... dnes pre zmenu žiadne spinenie :-/ tak nechapem.... inak, my sme mali sex aj vo stvrtok, cize 3 dni pred menzesom (podla vypoctov), sice su to akoze neplodne dni, ale stalo sa uz aj vtedy 😀 uvidiiiim.... na jednej strane si hovorim, ze teda veru takto mi menzes este nikdy nezacinala... na druhej strane zase ze to vcerajsie spinenie je asi prichod mrchy... nevieeeeeeem.... 😀 hrozneee toto
@saranata jasne rozumiem, je to pochopitelne, kedze sme kazda v uplne inej situacii... ty uz sa nemusis za nicim hnat a pomahat tomu, presne ako si napisala, ked sa zadari, tak sa zadari... ale ja proste citim tu potrebu sa snazit viac, obaja to chceme, mm si dokonca sam studuje na nete informacie ohladom spermii a spermiogramu, myslim ze bude ovela kludnejsi a menej pod tlakom, ked bude mat cierne na bielom, ze je uplne zdravy (teda verim ze to tak je, ak nie, tak dobre ze to zistime uz takto skoro...)
A to cestovanie, to myslis ako? nejake dovolenky alebo dlhodobe pobyty niekde v zahranici? som zvedava 😉
@mima1983 tak ale aspon sa nennudis a mas nejaku zabavku, to patri k tomu... bolo by to onicom, keby proste bolo vsetko tak ako vzdy, len by si si zrazu nasla //, to dufanie, pozorovanie sa je na tom to najkrajsie podla mna 🙂 ale ze si sa este netestovala, tak to ta obdivujem 😉 a kolko ste sa snazili ked si mala plodne dni? to otehotnenie pred mrchou, to je skor vynimka, tvoj cyklus vyzera byt v poriadku, takze myslim ze aj ovulaciu mavas v strede cyklu...
Haha v pohode, ja som na tom tak isto, tiez mam nasetrenych veeeela zivin vsade po tele 😀 😀 😀
@backorka cyklus mam ok, tento mesiac som si kukla cez net plodne dni a v tom case sme sa snazili obden... a teda este teraz pred tromi dnami... som zvedava, ale to vcerajsie spinenie ma akosi uistovalo v to, ze asi ide mrcha... i ked opakujem, ze ja som pred mrchou nikdy takto celodenne spinenie nemala, i ked naozaj minimalisticke..... bohvie! 🙂 este dnes vydrzim a zajtra rano uvidím.... len teda ako to mam zajtra spravit ked je dobre test robit hned rano - prvym mocom... ocikam test, potom sa utriem a zistim ze mam kramy, to bude fasa! 😀
@minerwa jooooj, to je este v pohodickeee 🙂 my sa snazime tretí mesiac.... tak cez tyzden ma hodne boleli prsia - co sa mi nikdy predtym pred mrchou nestalo, vcera som mala malilinke spinenie, tak som myslela ze dnes urcite mrcha pride, ale dnes uz ani spinenie .-/ ale podbruško ma malinko pobolieva, citim ho..... ale ako hovorim, ono toto vsetko mozu byt priznaky aj tehu aj mrchy.... ale zajtra uvidim, uvidim co bude rano, ked tak spravim test...

čaute baby, ja som vobec nemala čas včera tak som to tu tak zbežne prezrela
včera sme boli na hríbkoch, prvý raz som bola od malej skoro celý den preč, takže naša premiera 🙂 🙂 🙂, ale zvládli sme to 😀 😀 😀teda malá uplne super a ja som stále telefonovala sestre či je všetko ok 😀 😀 😀
@abriela tak najskor všetko najlepšie k narodeninkám 🙂 , a čo sa týka partnera ,tak ty musíš najlepšie vediet či a ako to riešit, lebo tieto veci su také aké su, začína sa to čítaním a kontrolou pošty a končí to niečím ovela horším a vo vela prípadoch neznesitelným, toto vo vztahu nie je dobre to vieme všetky, ty musíš vediet či si ochotná to tolerovat a žit s tým , lebo potom je na mieste otázka ktoru položila @backorka či s týmto človekom chceš mat dieta? lebo ak je toto v nom táto nedovera a tak , tak to neprestane ani potom 😒
@backorka ako? čakáme na ovulu? ja ešte nemeriam, až po tom 10DC začnem, snád nám to tento mesiac vyjde 🙂 🙂 🙂
aj my sme zbierali orechy u našich 😀 😀 😀 potrebujem na vianoce, už pomaly idem pozriet recepty koláčikov ktoré budem robit , tento rok pečiem už koncom novembra, december už bude pohodička 😉
@maminka142 a vy ako víkend? celkom pekne bolo, teda aspon tu u nás, včera sme boli do večera vonku s malou a dnes mám plánovane mega žehlenie, takže všetkých vyhodím von na prechádzku a mne sa začne zábavku, už sa to nedá odkladat ☹ ☹