icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
27. okt 2011

@backorka @saranta už som to našla a čo to znamena, ked tam nemam napísane že bez napetovych aspoktov? Lebo to mam až od januara :-/ A na november a december, mi to nevychadza dobre? Počkaj skusim to sem dať 🙂 http://najdise.cz/doktor-jonas/jonasova-metoda-...

meatfly24
27. okt 2011

@abriela kokšo skoro 5 kil :D ale moje krstnatko malo 4,40 a po porode schudol na "normal" babatkovsku vahu a jhe z neho veelky fesak 🙂
no to som aj ja zvedava...tiez nie som najstihlejsia... :DDD

backorka
27. okt 2011

@maminka142 @abriela @meatfly24 @saranata @leann245
Babyyyyy to sa podrzte! Tehu nie som, aaaaaallleeeee som 11 DC a dnes alebo zajtra mam ovulaciu!!!!
Dokine som ukazala moj vcerajsi ovu test s celkom silnou ciarkou, ona ho povazuje za pozitivny a dnes si mam tiez urobit, ona tie testy poklada za doveryhodne.
Pri vag. utz, ktory mi robila asi 10 minut 😀 zistila, ze na jednej strane mam 4 malinke 6-7 mm vajka ale na druhej strane mam jedno 1,3 cm (ze bud este narastie, alebo velke uz bolo a teraz sa zmensuje), ktore uz nema okruhly tvar, cize uz asi "vyfukuje" a pojde na cestu 😀 😀 😀
Takze dnes musi byt snazenicko... mm som uz volala ze terminy spermiogramu su zajtra obsadene, takze mozme kludne harasit a on ma zrovna aj to svoje plodne obdobie, takze supeeeerrrr... len musim drzat jazyk za zubami, a nepovedat mu ze mam ovulku... proste sa budem tvarit ze je este daleko, takze sa mozme krasne milovat bez stresov a z lasky 😀 😀 😀
Ja normalne neverim a rozmyslam ci je mozne ze som to takto mala aj minuly mesiac, a proste potom mozno dalsiu ovulaciu a neskoru ms... len co tie teploty to neviem...
No a pytala som sa na krcok a jeho kontrolu... a povedala ze je to zbytocne, lebo zena pri samovysetrni proste nedokaze rozoznat ci je otvoreny, zatvoreny, ze len trosku zmakne pri ovulke...
No a objednana som o tyzden v stredu, takze to zisti, ci rastu tie dalsie vajicka alebo sa tam deje nieco ine a ze ten lutenyl mam brat, ze ma ucinok ako duphaston, takze bud podpori zahniezdenie alebo pri nepodareni sa pomoze k normalnej mrche bez meskania... ale ze je lepsi ako duphaston, lebo sa nemusi brat dvakrat denne a ze nanho zeny lepsie reaguju...
Inak fakt aka nahoda, ze som si robila tie ovu testy... lebo minuly tyzden ked som dokine povedala ze mam dlhy cyklus a neskoro ovulaciu, tak ona len tak prehodila, ze ci nie je mozne, ze ju mam na zaciatku cyklu... ale ja ze nie, ved si meriam teplotu... ale ze kludne za cyklus mozu byt aj dve ovulacie...

No a ked si este na nieco spomeniem, co mi povedala, tak napisem 😀

saranata
27. okt 2011

@maminka142 to neviem , ale nedávaj tomu velku váhu,ved to je ako horoskop, a hlavne z takejto stránky , ber to len orientačne tie termíny a životaschopnost ja neberiem ani podla originál vypočtu od Jonáša

saranata
27. okt 2011

@backorka som ti hovorila, ale aj s teplotou pojdeš hore, a niekedy naozaj su dve ovulácie, čo sa týka krčku ja si ho viem nahmatat a viem kedy je otvorený alebo zatvorený ale ja som už rodila a ten krčok je iný , proste to viem rozoznat.
ale super tak dnes prajem velku uspešnost, a to že ju máš teraz može byt normálny postup a sa ti upravil cyklus, juuuj tak nech zamiesite 😀 😀 😀 a skus dlhšie ležat a relaxovat potom 😉

teraz si ma predbehla s tou ovulou 😀 😀 😀 😀 idem si urobit ovu test hm, snád ta dobehnem 😀 😀 😀 😀

saranata
27. okt 2011

@abriela jej to je super, a riadny valibuk , no proste chlap 🙂

maminka142
27. okt 2011

@backorka tak gratulujem, k ovulke 😉 A na spermiograme vraj musí mať muž zdržanlivosť 5 dní? Je to tak?

backorka
27. okt 2011

@maminka142 v ISCARE povedali ze 2-3 dni zdrzanlivost, to zvladnete 😀 a ze tazke jedla sa pred tym nemaju jest...
@saranata jasne, budem to drzat v sebe az do rana 😀 hihi, no veru, som ta predbehla, este stale tomu nechapem 😀 no ved ty do dvoch dni budes na tom tak isto podla mna 😉

saranata
27. okt 2011

@backorka a však to je jedno , len nech skončíme s //
a ja mám aj dnes slabulinku čiarku takže ovu ešte ee, ja ju budem mat tak ako vzdy na prelome, a teraz asi ten 16DC , takže my zaberiem cez víkend a potom ešte v utorok pre istotu 😀 😀 😀 takže bude pracovný víkend 😀 😀 😀

backorka
27. okt 2011

@saranata to aj dokina mi pri odchode vravi, ze prijemnu pracu 😀 jak keby sme rubali v bani a nie robili take krasne veci 😀
Ved jasne ze sa nepretekame naozaj, ale len zo srandy 😉 ale mne to tak zlepsilo naladu ta navsteva u doktorky ako keby som si uz teraz nasla // 😀 😀 😀

saranata
27. okt 2011

@backorka jasne že zo srandy, ved skus ma dobehnut s detmi 😀 😀 😀 😀
ja ti to prajem , teda každej z vás tu, ja si ešte v podstate babatko užívam , ved má len rok a pol a to je ešte maznačik , ona ma ešte potrebuje naplno,
ja rátam ovulu v pondelok a presne tak som to mala aj pri malej , ovula v pondelok , super víkedn predtým a bolo 😀 😀 😀
chceme íst do cirkusu, na holandske kolotoče a najradšej by som s malou išla do zoo , lebo tá len zvieratká, len či je otvorená ešte musím pozriet

backorka
27. okt 2011

@saranata ale otvorena bude, podla mna je cely rok... ma byt slnecny vikend okolo 15stupnov, treba ho vyuzit 😉 a do akeho cirkusu chcete ist? ja chcem zobrat bratranca na Medrano, asi v utorok...
Juuu tak prijemny vikend prajem, nech vas deti vecer nerusia 😀

saranata
27. okt 2011

@backorka no ved Medrano , ale tam pojde len dcera a tato , mala mi tam nevydrží ešte
kolotoče to už áno, holandske maju byt v Petržke, a zoo tam zase len malu beriem s mužom , máme to podelene
a je otvorená jasne len kratšie , som už mrkla na ich stránku
má byt pekne to sa teším ,snád tie predpovede vyjdu,
muža mám už od dnes až do stredy doma , staršia ma tiež prázdniny teraz tak pojdeme asi aj k našim a tak uvidíme ako to dopadne
tie // by bodli tento mesiac k tomu vyročiu hm, ale ked nie tak nebudu a musím vymysliet nejaký darček 😀 😀 😀 😀

leann245
27. okt 2011

@backorka waaau, tak to si ma teraz zabila v lufte...ze si mala ovulku na 10 alebo 11 den...kazdopadne je to super a dnes vam prajem krasny vecer s mm 😉 🙂 Som zvedava, ako ti pojdu teploty dalsie dni, ci aj teplota potvrdi ovulku. a fakt mozu byt dve ovulky v jednom cykle???? hmmm, pri mojej momentalnej dlzke cyklu by som stihla aj 4 😀 😀

backorka
27. okt 2011

@leann245 no vidis 😀 dokina hovorila ze jedna jej pacientka raz mala 3 ovulky a z toho 3 plody! to uz neviem ako to dopadlo, ale sila 😀 no ja som tiez zvedava ci mi zajtra vyskoci teplota...
@saranata no to mate bohaty program, aby ste vsetko stihli 🙂 ja sa na to medrano uz strasne tesiiiimmm... pojdu si aj kupit dopredu listky alebo iba priamo pred predstavenim? lebo neviem ako to mam urobit, ze aky je tam naval...

ywettka1
27. okt 2011

ahojte my sa snazime a pevne verime ze v roku 2012 uz budeme mat nase prve babo

saranata
27. okt 2011

@backorka od 15 tej su otvorene pokladne, a vraj je fantasticky, bola už svagrina s detmi

malá sa mi teraz prvý raz cielene a hlavne uspešne vypýtala na nočník tak sa teším 😀 😀 😀

backorka
27. okt 2011

@saranata jejo tak to je velmi sikovna, fakt! som aj citala ze dievcatka su v tomto ovela sikovnejsie ako chlapci...

saranata
27. okt 2011

@backorka ja ju dávam už dlhšie,ale to ju dávam ja tak sa už vela krát podarilo do nočníka ale teraz prvý raz tak že povedala sama a vycikala sa pekne,
hej baby su šikovnejšie v tomto ale aj v inom , chlapi su pomalší vo všetkom celý život 😀 😀 😀 😀

leann245
27. okt 2011

@backorka cozee? tak to je fakt sila 😨 🙂 tak zajtra uvidime podla tvojich teplot, ci aj graf rozozna ovulku...inac to mi je zahada, ze aky velky ma byt folikul, ked praska...citala som tu aj 24 mm, ale mozno je to u kazdej z nas inac, alebo nie? V tomto fakt nie som doma 🙂
@saranata @backorka jeej, vy tam mate takyto cirkus...aj ja chcem, kludne by som isla aj sama, bez dietata 😀

ivanka12
27. okt 2011

ahojte kočky, bola som teraz na kontrole u očnej a nakvapkala mi do očí kvapky, tak vidím teraz trochu rozmazane, dufam ze nerobim chyby 😀 😀

@backorka to máš fakt dobrú doktorku, že ti to takto všetko vysvetlila, opäť som o niečo múdrejšia 🙂 môjho doktora si tak neviem predstaviť....takže príjemné snaženie vám želám, pevne verím že vám to tentokrát vyjde 😉

@meatfly24 zatiaľ nemá zmysel testovať, obávam sa podľa teplôt že mrcha prichádza, ide to dáko dole vodou 😒 tu je graf: http://www.fertilityfriend.com/home/37d62f

maminka142
27. okt 2011

@ivanka12 kym nie si pod čiarou je dobre 😉

backorka
27. okt 2011

@leann245 no ja som tiez myslela ze okolo 20 mm by to malo byt, ale dokina hovorila ze tie nad 10 mm su tie dozrievajuce, a to moje splasnute vajicko co teraz malo 13 mm bud do zajtra este narastie alebo uz take velke bolo ale neda sa to presne urcit, to by som musela byt na sone 3x denne 😀 ale proste to, ze uz nema okruhly ale taky ovalny tvar, alebo ako fazulka, tak to znamena ze ten folikul uz praska a pojde do prec 😀
@ivanka12 hej hej, dokina je super, som s nou spokojna... no veru, teplotka ti nejde dobrym smerom 😒

tessa3331
27. okt 2011

juchúúú....asi tento termín reálne splním, nakoľko sa mi dnes na testoch ukázali dve a poriadne silné čiarky....no uvidím čo na to zajtra povie doktor..... 😵

backorka
27. okt 2011

@maminka142
@ivanka12
@leann245
@saranata
Zienky, prave som si pozrela na odporucanie mojej sestry relaciu Damsky klub z tohto utorka, chodi to na stv 1na obed...mali temu kvalita spermii a rozpraval tam jeden doktor dost mudre veci... kuknite si to ak mate kde 😉

saranata
27. okt 2011

@backorka už si prichystaná na večerne zvádzanie?? 😀 😀
ja som teraz prišla z vonka, až na jedneho trhleho psíčkara celkom fajn bolo s detmi, dnes mi konečne prišla objednana teplá vložka do kočíka a je super ako uliata, tak sa teším
muž robí kapustičku a lokše na zajtra lebo máme kačičku, juchuuu...v tomto sme blázni , ale kačička je u nás často 😀 hihi

ivanka12
27. okt 2011

@backorka akurat som vtedy dosla domov, zapla som tv a siel Damsky klub a pocula som aj toho doktora, len som to velmi nestihla registrovat a uz to bolo aj na konci...skusim si to pozriet v archive ak sa da 🙂 esteze si mi to pripomenula 😉

saranata
27. okt 2011

baby našla som tu na MK jeden sposob stravovania a chudnutia ktorý teda mne velmi vyhovuje, rozoberala som to náhodou vonku s babami a jedna z nich týmto sposobom schudla 14 kg po porode, takže sa velmi chytám na to, navyše princíp tohto chudnutia mi vlastne hovorila aj moja endikrinologička takže sa na to dávam , ak by niekto chcel , skopírujem to do IP, skopírovala som si to z tej diskusie tak kto by chcel poslem tak ako to je 😀
@backorka
@maminka142
@ivanka12
@leann245
@abriela ty tiež asi nepotrebuješ chudnut 😀

@meatfly24 tebe jedine do buducna , ty nepotrebuješ teraz už chudnut

ivanka12
27. okt 2011

@saranata ja by som si poprosila 🙂 po vyoperovani stitnej zlazy mi tiez zopar kileciek pribudlo, musim s tym nieco robit 🙂

saranata
27. okt 2011

@ivanka12 posielam ...ja ju mám oslabenu jak fras takže detto , pribrala som a nie zopár kileček ale doooost