icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
27. okt 2011

@saranata aj ja si prosím IP 😀 😀 😀

ivanka12
27. okt 2011

@saranata dakujem 😉 ja som mala hyperfunkciu (schudla som 10 kil), ale neliecila sa mi, tak ostavala jedine operacia, a teraz ked som uz "ok", i ked umele hormony budem brat uz dozivotne, tak sa to na mna dako hromadi a popritom sa stravujem rovnako ako predtym...predvcerom akurat manzel vybral vahu a ze aby som sa odvazila, ale radsej som sa na nu ani nepostavila, lebo potom mi hovori aby som chudla, ze sa neviem krotit, a tak mi to zle padlo...

saranata
27. okt 2011

@ivanka12 taktisto moja krstná a vybrali jej ju, ale to je dobre, hyperfunckia je horšia ako moja hypofunkcia takže ti pomohli, a tie hormony no čo už , ja to mám tiež dozivotne
ja idem toto skusit lebo možeš vlastne všetko a hlavne aj večer niečo lebo to ja mám vtedy jedine klud na jedenie

backorka
27. okt 2011

@saranata aj mne to posli, precitam si, porovnam s tym co mam teraz, vyberiem si nejake dobre rady z toho a tak 🙂
No anooo, zacala som zvadzat hned, uz som mm cakala seeeeksi oblecena a tak som aj robila veceru, najedli sme sa a teraz sa mm odpratal do kupelne sa obriadit a potom ideme splodit nasho levika, akurat ze on o tom nevie, hahaha... teraz to vyjde, citim to 😀
Inak som si robila dnes ovu test a bol slabsi ako vcera, zajtra hodim foto ak sa podari, ja ho fakt nikdy nemam pozitivny tak ako by mal byt podla pribaloveho letaku... no inak som strasne zvedava ako mi bude cyklus pokracovat, mozno budem mat okolo 20 DC dalsiu ovulu, ved sa ukaze zase v stredu na sone 🙂

b.bardyova
27. okt 2011

@maminka142
@backorka ahojte kocky ako sa mi mate...ja nie najlepsie ...po tych liekoch mi je dost zle ☹ ale uz len par dni

maminka142
27. okt 2011

@backorka dve ovulky za cyklus? To sa da? 😕

maminka142
27. okt 2011

@b.bardyova tak povedz lekarke, že ti je zle po liekoch 😕

b.bardyova
27. okt 2011

@maminka142 no hovorila som dokimu ale povedal, ze kym nevraciam a ani nic take ...tak je to v pohode, ze su to vraj tazke lieky na zaludok...a uz len chvilku a bude pokoj...ak mi to ma pomoct vydrzime 🙂

ivanka12
27. okt 2011

no akurat som bola na wcku a mrcha hnusna dosla 😒 takze do tretice vsetko dobre 🙂

meatfly24
27. okt 2011

@saranta aj ja si prosim IPccku aby som aj potom to tu maala uz ulozene 🙂 dakujem 🙂

maminka142
27. okt 2011

@b.bardyova tak vydržkaj a uvidíš bude to uspešne 😉

saranata
27. okt 2011

@backorka podstatný je den zvyšenia hladiny LH, lebo vtedy je hladina najvačšia preto sa ráta len ten prvý den pozitivita a ten den značí že ovula začína takže si 6-48 hodín plodná , je to individuálne, další den nemusí a može byt rovnaký na teste ale nie je už smerodatný
tak držím palec na vysnívaneho levíka, mne by tiež bodol k narodkám 😀 😀 😀 😀 uvidíme

maminka142
27. okt 2011

@saranata môžu byť dve ovulky za cyklus? 😕

saranata
27. okt 2011

@maminka142 hej stáva sa, nie je to obvykle ale zase ani niečo uplne mimo, stane sa ze sa z oboch folikulov uvolnia vajíčka z nejakým časovým odstupom_teda nie naraz_ a tým padom prebieha ovulacia vlastne dva krát 🙂

backorka
28. okt 2011

@saranata no tak sme vcera zamiesili, aj dnes este poistime, lebo ja si tou ovulou vobec nie som ista, teploty mam take iste ako minuly mesiac...http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c takze ak nebudem poriadne stupat, tak mi graf teplotu neoznaci... skoda ze nemozem ist na dalsiu folikometriu v pondelok, dokina ma dovolenku...
Inak vcera som si hodila do tehu kalkulacky tento cyklus a porod vyvhadza na 21.7.2011, takze to je este pred levikom a pripadny moj dalsi cyklus bude uz po... no ale ved to je jedno, ked si najdem // tak na taketo veci zabudnem 😀
@maminka142 ano mozu byt dve, aj s odstupom casu alebo aj naraz, ved dvojvajecne dvojcata su z coho? z dvoch vajicok 😀 teda myslim hlavne tie prirodzene pocate, nie tie z umeleho oplodnenia 🙂

leann245
28. okt 2011

@saranata ahoooj, ja by som si prosila ten sposob chudnutia, ak mozes, posli mi to pls do IP...dakujeeeem 🙂

saranata
28. okt 2011

@backorka
@leann245
@maminka142
ahojte žienky dnes som nemerala, boal som u lekárky odniest malej moč, lebo sa stále chytá v podbrušku a hovorí že ju to bolí tak snád to nebude nejaký zápal, ale pri cikaní ju to nebolí tak by to nemal byt ale pre istotu, a staršiu som zobrala na to hnusne polio-povinne očkovanie, tak to máme za sebou, lekárke sa zda že jej ide nejak bokom chrbtica klasika zle držanie tela, tak ešte aj na ortopediu na kramare pojdeme, no radost s tými detmi 😀
ráno som vstala krpatu do sprchoveho kuta a čakaj na moč to je hruuuza ale podarilo sa ale ja som zabudla merat svoju Bt ale nevadí testnem sa poobede a hotovo

a @backorka ty si už mala pozitivny test na ovu takže nejaká ti teraz zaručene prebieha tak bude to ok, a ak aj nebude levík tak hlavne // a tie budu už určite

backorka
28. okt 2011

@saranata // budu budu, muzik mi po straaaaaasne dlhej dobe napisal smsku, ze chce dnes repete, ze to bolo vcera krasne, ani nevie ako matym potesil 🙂 zatial nemam take ovu bolesti ako som mala minuly mesiac, ale len take steklenie, tak nieco sa tam snad deje a dokina sa nemylila 😉
No a pozitivny, ty by si ho nepokladala za pozitivny 🙂
Takze dneska kacickujete na obed? to aj my lubime, ale staci raz za cas 😀

maminka142
28. okt 2011

@saranata držím palce, aby všetko dobre dopadlo s detičkami 😉

saranata
28. okt 2011

@backorka ale ak by bol najsilnejši z tých dní po sebe ako si ich robím tak pozitívny je určite a ked ti ešte aj lekárka potvrdila ovulu tak nie je čo riešit, takže dalšia tehulka je tu 😀 😀 😀 😀

saranata
28. okt 2011

@maminka142 dakujem moja , verím že bude všetko v poriadku

leann245
28. okt 2011

@saranata drzim palceky, nech je s deturencami vsetko OK. Ono teraz pomaly kazdemu doktori vravia, ze mame zle chrbty, a ani sa necudujem...ked sa niekedy prichytim, ako sedim v praci, tak by som si sama najradsej natrieskala na zadok 😀 😀
inac ste ma aj s @backorka inspirovali, vcera som si kupila ovu testy, lebo neviem tento cyklus odhadnut ovulu, aj ked podla teplot este nebola...a vcera som pekne ocikavala papierik...a ten druhy pasik bol uuuuplne slabulinky. Musim si nastudovat nieco o ovu testoch, lebo neviem, ci to je cely cyklus slabunke a zosiluje sa pred ovulou, alebo uz slabucky pacik znaci prichadzajucu ovulu. Ale aspon som po dlhom case opät videla dve ciarky, aj ked len na ovu teste 😀
@backorka tesim sa, ze ste takto krasne splodili babätko 🙂

saranata
28. okt 2011

@leann245 ono treba viac dní testovat ovu testami, lebo LH je v moči stále ale rapídne stupne jeho koncentrácia práve ked sa spušta ovulácia , takže prvý ovu test so silnou čiarkou(uvádza sa žeby mala byt taká ako kontrolná alebo silnejšia)sa ráta ako pozitívny, ak su aj dalšie dni silne čiarky to už nie je smerodatne, ten prvý poztitívny test znamená začiatok ovule a teda vtedy sa treba snažit lebo v tom období cca 6-42 hodín si najviac plodná
ale to si nastuduješ aj na príbalovom letáku 🙂

leann245
28. okt 2011

@saranata a po ovulacii zas tie ciarky slabnu?

saranata
28. okt 2011

@leann245 určite áno ale niekedy nie hned, to znamená ak máš aj tri styri dni po sebe silnu čiarku, tak tá prvá udáva nástup ovulácie, tie ostatne nič neznamenaju už , ja napr.nemám už dalej silné ale slabnu , ale niekto tu písal že má aj dalšie dni silne čiarky a ja som sa na toto pýtala aj lekára a on mi na to povedal že preto je doležite merat aspon 6 dní po sebe v strede cyklu alebo v očakávanom čase, lebo ten prvý pozitívny test znamená že začala ovulácia, ja prikald teraz tretí den meriam a mám rovnaku uplne slabu ale viditelnu čiarku , inak nerada testujem ale teraz moc nenaspím a ani som nemerala BT ,takže aspon takto ale čakám že zachvílu začne hlien a test bude tak za dva dni pozitívny ...no dufam že som pomohla

tak orientačne
http://www.ovulacne-testy.sk/ovulacny-test

saranata
28. okt 2011

@leann245
a ešte tu, tu je aj otázka viacerých pozititívnych ovu testov po sebe
http://www.ovulacne-testy.sk/nejcastejsi-otazky

leann245
28. okt 2011

@saranata super, vdaka...vyborne si to vysvetlila, idem este mrknut linky 😉

abriela
28. okt 2011

Ahojte kocky. Dnes som mala naval v praci. Vcera sme boli na Mejdan roka - Vondrackova, David - bolo super.
Moje BT ma trosku udivuju, aj ked nic vyznamne sa nedeje, len teplota prekvapujuco stupla a zvycajne po 2 ustalenych teplotach klesne. Sice minuly mesiac bol extremny. Zeby aj tento?
http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
Nedavno som mala take krce v podbrusku, ze som ledva domov dosla z prace.
@saranata ja chudnut nepotrebujem,ale dietu si rada pozriem pretoze moja svagrinka vcera porodila ale jej vaha pred porodom bola 2x taka ako je moja.
@backorka drzim palce v snazilkovani a mam este otazku: dokazala si vcera mlcat a nepovedat, ze je asi ovulka? 😀
@ivanka12 dosla ti mrcha. Kt. den cyklu mas 25? ci sa mylim?

saranata
28. okt 2011

@abriela ved som tam dopísala že ty to nepotrebuješ , len som ta nechcela vynechat 😀 😀 😀 😀
graf máš celkom fajn 🙂

abriela
28. okt 2011

@saranata no mozno potrebujem, aby som pribrala. Budem jest inak ako to tam je popisane 😀