icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

martinkatinka
20. jún 2011

@janie80 - no zle som to asi napísala... určite to bolo cez ovu, ale merala som si aj bazálnu teplotu a podľa nej som už ovu nemala...

janie80
20. jún 2011

@martinkatinka to je teda fakt divne... ziaden narast teploty ani nic? 😕

dadkak
autor
20. jún 2011

@janie80 no práve kvôli tomuto nechcem ja merať teplotu. testík je pre mňa spoľahlivejší a jednoduchší. priznávam sa, som pohodlná 😝

janie80
20. jún 2011

@dadkak mna to zatial celkom bavi... ako to skacka a potom stupa... normalne rano adrenalin... 😀 mne sa zase nechce ocikavat... 😉 ved to je jedno ako, ale hlavne nech sme tehu... 😀

dadkak
autor
20. jún 2011

@janie80 jasan, je jedno, akým spôsobom, ale nech sme čo najskôr všetky tehulky 😉 a budúci rok mamulky 😉

lucinocka
20. jún 2011

@dadkak no ja ti neviem ci je ovu test tolko spolahlivy, podla neho mal aj moj manzel ovulaciu, ked si zobral jeden, ze aj on chce ocikat daco 😅

katusap
20. jún 2011

@katik1 tak uz ti bola zodpovedana otazka, co je to MA....len s tym rozdielom, ze mne HCG vobec neklesalo....naopak...krasne stupalo, ako keby islo o prosperujuce tehu ....takze som prezila 3 tyzdne nervov, kedy mi robili dynamiku hcg a ultrazvuky kazdy tyzden ...nakoniec to skoncilo tak, ako skoncilo a musela som ist na kyret ☹ teraz nas cakaju este vysetrenia, ze preco sa to vlastne stalo...ci to bola nahoda, alebo nie....no a hned ako budu vysledky ideme do druheho kola...dufam, ze uz uspesneho

katusap
20. jún 2011

@helenka333 @ernuska296 caute herecky moje 😀 tak sme konecne v prijemnejsej temicke...dufam, ze coskoro sem budeme pridavat kolajnice ako hrom 😀

katik1
21. jún 2011

@katusap tak to je mi moc lúto, dúfam že to nikdy už nezažiješ a dúfam že ani ja to nezažijem. Je to hrozné, ked sa ledva žena dočká dvoch //, konečne sa trocha uvolní a potom niečo takéto ... Nechápem prečo to tak je. Ale čo ma najviac štve, tak ja robím jednej nemenovanej škole, kde máme dosť veľa dievčat rómskeho pôvodu, a poviem vám baby,niesom rasista ale ja by som ich pozabíjala 😠 Tie si otehotnejú kedy len chcú. V zime dobreže nechodia holé, no kríže majú vždy holé. Tie hádam otehotnejú aj z toho ked sa na nich nejaký chlap pozrie.No a na potraty chodia ako k zubárovi. Jedna len 17 ročná otehotnela 3-krát a zas išla na potrat a po víkende prišla vysmiata ako lečo. Ved problém vyriešila, tak čo sa bude stresovať. A ja ked som ju na chodbe stretla ja by som plakala a tak by ju dobila. Inak som veľmi mierumilovný človek. A túto lahkovážnosť a lahostajnosť vidím každý deň.

janie80
21. jún 2011

@katik1 no to je fakt sila... 😠 tiez som minule stretla jednu ciganku, maximalne 22-25 rocnu, okolo nej 3 deti, co ju oslovovali "mamo" a brucho pred nou... 😠

janie80
21. jún 2011

podme na veselsiu temu... 😉 ktora najblizsie caka kolajnice? 😀

katik1
21. jún 2011

baby ja mám tiež taký pocit, že ovu nemusí byť v strede cyklu aj ked máte pravidelný cyklus. Mne sa minulý mesiac prihodilo také niečo, že teda mala som MS pekne načas, trvala 6 dní ako má byť, robila som si ovu test Clearblue. V sade ich je 7 a začala som 10 den, no a pozitívny mi vyšiel 15, bolo napísané, že sa už nemusí testovať dalej, že najbližsie 2 dni su najplodnejšie, ale mala som ešte jeden tak som testla, tiež bol pozitívny, škoda že som nemala viac skúsila by som či to ešte nepokračovalo. No ale tak sme sa teda snažilkovali. Do týchto dní ma stále pobolievalo podbruško, cítila som ako sa mi pravý vaječník zväčšuje a pobolieva, myslela som že to po plodných dnoch prestane, ale pokračovalo to ďalších 6 dní po 15-16 DC. Začala som si mylsieť, že vajíčko cestuje a že sa zahniezďuje. No ale mrcha mi to vyvrátila. Tak teraz si myslím, že som mala ovu až na 22 den, lebo ráno ma zobudila bolesť , také ostré pichnutie a potom jemný kŕč. To bolo asi uvolnenie vajíčka, a rástlo zrejme dlhšie. Sú to len dohady. Čo si o tom myslíte, mohlo to tak byť? poraďte

janie80
21. jún 2011

@katik1 A aky dlhy cyklus mavas? Vsetko zavisi od toho, aku mas lutealnu fazu. Doba medzi ms a ovu moze byt rozna, ale LF je stale rovnaka... stale by si ju mala mat rovnaku, t.j. medzi 11-16 dni. Ja napriklad som teraz mala ovu az 27DC... Bezne zvyknem mat cyklus 33-35 dnovy, ale tento bude urcite dlhsi... 😕

katik1
21. jún 2011

@janie80 no dúfam že čoskoro, mi sa tento týždeň ideme snažiť, tak uvidíme 😀

janie80
21. jún 2011

@katik1 tak nech je tento najblizsi cyklus 9 mesacny... 😉

dadkak
autor
21. jún 2011

žienky, ste poverčivé? lebo na mňa v rodine čumia ako na blbú, že postupne kupujem veci /nie na oblečenie/.ja to robím kvôli tomu, že naraz by som nemala šancu to pokúpiť. po dcérke nám ostala len postieľka a nejaké oblečenie. aj keď to oblečenie bude naprd, ak budeme mať chlapca 😀 a postieľku som požičala švagrinej, keď sa im malý vo februári narodil. neviem, ako im to potom povedať, že ju budem chcieť naspäť. no vedeli už predtým, že chceme mať druhé dieťa. len asi nerátali, že tak skoro 😝

dadkak
autor
21. jún 2011

@lucinocka no super. len ja ti pravdupovediac ani nejak neviem merať teplotu a robiť si tie grafy. nikdy som to nepotrebovala. no teraz budem musieť vedieť, kedy mám ovu, aby to vyšlo. 😝

katik1
21. jún 2011

@janie80 ja mám 29 dnový cyklus. A už mám v tom hokej ako zistím akú mám dlhú lutealnu fázu 😨

janie80
21. jún 2011

@katik1 bez ovulky sa nepohnes... 😅 a tu si urcis bud meranim alebo ovu testami... 😉

katik1
21. jún 2011

@janie80 no ved ja som horevyšie písala, že podla ovu testov som mala ovu 15 DC, len by som chcela vedieť či je taká možnosť že ovu test ukázal ovuláciu 15 DC a vajíčko by prasklo o 6 dní neskôr, ale to je blbosť asi. No skús si prosím prečítať 8 článok od spodu tam som to rozpísala. Už tento mesiac meriam aj BT a mám aj zas tie ovu testy Clearblue. Vieš on je taký digitálny, a on ti ukáže, bud prázdny krúžok, čo znamená, že neplodné dni a ked sa ukáž taký smejko tak to znamená, že ťa čakajú 2 najplodnejšie dni.

janie80
21. jún 2011

@katik1 no ja ti neviem, ci je to takto mozne... ked je klasicky tycinkovy ovu test pozitivny, to znamena, ze ovu bude do cca 36 hodin... ale niektore kocky ovu testom neveria... 😅

zuzula4
21. jún 2011

ahojte...my sa uz snazime tak dufam ze snad v tom roku 2012 sa dockam toho slovka mama🙂 drzim Vam vsetkym palceky

katik1
21. jún 2011

@janie80 no ved aj pri tomto by to tak malo byť, že do 24- 48 by mala byť ovu. Ale ved čo riešim asi to tak aj bolo, len sa nepodarilo zrejme. Skúsime znovu. Chce to čas a trpezlivosť. Vy sa už koľko snažite ? 🙂

janie80
21. jún 2011

@katik1 my sme zacali v novembri, hned sa zadarilo, ale medzi sviatkami v 7tt som potratila... 😢 takze teraz sa snazime od prvej mrchy ... uz piaty mesiac... velmi dufam, ze vitazny, ale neviem, nezda sa mi... 😒

katka2011
21. jún 2011

ahojte, tak ja som snazilka uz par mesiacov a stale nic ☹ chcela som stihnut porod v 2011 ale budem rada ked to bude aj 2012 🙂 baby, tie co uz mate jedno a snazite sa o druhe, je to mensi stres ako pri prvom babu? lebo mam pocit ze to prve je take ze clovek nevie ci sa vobec da...

terrs
21. jún 2011

Ahojte.. Mozem sa pridat?
My planujeme zacat so snazenim cez zimu..

momo35
21. jún 2011

Katka..ja mam stres aj pri tretom,chi,tak bud pokojna 😀

dadkak
autor
21. jún 2011

@katka2011 no, u mňa je to práveže teraz väčší stres. neviem. u každej asi inak. ale prvú sme mali, keď som mala bez troch mesiacov 22rokov a akosi som to brala vtedy tak prirodzene, že proste to musí ísť (rok predtým som už bola tehotná aj keď to skončilo zle, ale vedela som, že sme plodní obaja) no vtedy som nemala ešte internet, nemala som až také info okolo toho celého a teraz vidím, že čím viac čítam o problémoch atď, tým viac ma to stresuje a už mám obavy, či to pôjde. dcérka sa nám zadarila po troch mesiacoch dennodenného (fakt dennodenného) snaženia. tak uvidíme, ako úspešne to pôjde s jej sestričkou alebo bračekom 😉

katka2011
21. jún 2011

@dadkak nooo dadka, tak to neviem ci by som mojho chlapa zlomila na kazdodenne snazenie ☹ asi by to po dvoch tyzdnoch vzdal ☹ ja si teraz vravim, ze keby mam aspon to jedno, tak sa pre to druhe uz az tak nestresujem, lebo si poviem ze mam aspon to jedno a ked uz aj druhe nebude, tak aspon jedno dietatko mam...

katik1
21. jún 2011

@katka2011 no katka tiež si myslím to čo ty, my ešte nemáme žiadne dieťatko, a teraz vlastne neviem na čom som, mám len trpezlivo čakať alebo máme nejaký problém a máme ho riešiť, snažíme sa už niečo cez pol roka a raz si myslím, že už sa to mohlo podariť ak sme bez nejakého problému, inokedy si myslím, že ved všade píšu že po roku to máme riešiť, že možno sme sa ešte nepokúšali v správny čas, a možno aj hej len sme boli možno moc unavení z práce a aaa tak všelijak. Tiež si myslím, že ked budem už mať jedno budem kludnejšia ... 🙄