icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
16. nov 2011

@abriela
@saranata
@backorka babulky, kde ste všetky? 😕 🙂 Venujete sa naplno svojím polovičkam? 😀

abriela
16. nov 2011

@saranata dakujem za vysvetlenie
@maminka142 nedalo ovulku to v 13DC len preto, ze tam mam uvedeny aj hlien. Ked ho vymazem, hodi ciaru na 13DC. Hlien bol a paci sa mi viac, ked ovula prebehla v 13DC, lebo ja sanca, ze sa najdu nejakí silni plavci

maminka142
16. nov 2011

@abriela a toho 13 DC si nemala ovu hlien?
Ja som si už hlieny uplne prestala značiť, lebo ja ho mavam aj mimo ovuly 😕

abriela
16. nov 2011

@maminka142 vsimla som si hlavne ten stvrtkovi- vajcovitý, lebo zostal na toaletaku 😀 a prekvapilo ma to. V sobotu som zas mala pocit, ze teciem, ale nic na nohavickach nebolo, bol to len taky pocit a partner nechapal ako mazem, lebo sme zvykli uz skoro stale pouzivat "hnusny" gel 😝 . Hnusny, lebo som citala, ze je to zabijak plavcov.

maminka142
16. nov 2011

@abriela no super 🙂 Tak konečne si mala dobry hlienik, pre plavcov 😀 Kedže si takýto ukážkový hlienik ešte nemala si môžeš byť istá, že teraz to vyšlo 😀 Ja som rozmyšlala nad tym, že ak sa to teraz nepodarí, tak by som si kupila na další cyklus ten "plodný" gel pre oplodnenie 😀 Počula si už o ňom? Sa mi zda, že aj tu na MK som o ňom čítala 🙂

abriela
16. nov 2011

@maminka142 o plodnom gele som nepocula 😀 .
Vies, my sa snazime aj nesnazime. Minuly rok som ja partnerovi vravela davaj pozor, teraz je to opacne. Minuly mesiac bol nejaky pokus. Ale vyznamnejsi je pre mna tento tento. Chcela (chcem) sa vratit o rok spat. Uz o tyzden v piatok, budem citit, ze som tehu. V pondelok pojdem do lekarne kupit test a hned aj tehu vitaminy. Test nebudem chciet robit, ved naco, ked viem, ze ukaze //. Nakoniec ho spravim az v utorok vecer. V stredu som uz na odbere krvi a 2.12. ideme na ples. Ja sa uz vyhybam alkoholu, aj ked kolegyna a kolegovia nechapu a tlacia na mna, ze nepijem 🙂. Taky bol a ma byt tento mesiac az na par drobnosti.
Aj ked len 4 mesiace, ale pripravovala som sa na to, ako budem doma na materskej, ako uz nebudem v praci pisat spravy kt. teraz pisem, atd....
Ked sa mne nezopakuje rok 2010, nevadi, tak to malo byt. Ale velmi, velmi si zelam nech to co som pisala prati aspon pre teba, kedze sme to teraz odstartovali spolu.

abriela
17. nov 2011

@saranta @maminka142 @leann245 @summer_103 Dobre ranko kocky. Ake mate plany na dnes?
@backorka co to vidim v tvojom grafe ☹

maminka142
17. nov 2011

@abriela ale zlatko nebojkaj, podarí sa nam to všetkym do vianoc, bude to proste tak a hotovo 😀 Musíme v to veriť a byť si tym uplne isté 😉 A všetko nam vyjde nebojkaj 😉 Ozi už mi dnes graf označil ovulku v ten ponelok http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 😉

maminka142
17. nov 2011

@abriela
@saranata
@backorka
@summer_103
@leann245 Krasne ránko dievčata 😉 Ako sa mi mate? Dufam, že dnes budete stale len oddychovať 😀 Dnes mi už konečne graf označil ovulku 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4
@backorka a ty ako pokračuješ? 😉

abriela
17. nov 2011

@maminka142 pozrela som tvoj graf, skoro ako moj,ajked ciara je inde, az na jeden den, ale posledne dni su rovnake. http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
Ja ked zapnem PC, pozeram hned backorkin graf a dnes ma nepotesila 😖

maminka142
17. nov 2011

@abriela wau no fakt mame rovnaky graf, až na jeden deň 😕 😀 No mne by viac vyhovovalo, kebyže mi to označi o deň skôr, tak ako tebe 😉 Som velmi rada, že mame rovake dni, že to môžem s niekym prežívať 😉 😀
A kde si videla backorke graf? 😕 Nepotešila ťa? Klesa? 😖 Idem na ňu kuknuť 😅

maminka142
17. nov 2011

@abriela Ja jej graf nikde nevidím 😕 Ved ani klesanie nič nemusi znamebńať, ak nie je pod čiarou 😉

backorka
17. nov 2011

@maminka142
@abriela
@saranata
Ahojte zienky, tak tu mate moj graf, trosku som klesla, ale zatial to nie je tragedia, uvidime co zajtra...
http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c
Ja som bola rano v potravinach a rozhodla som sa ze skusim na skusku urobit tu tortu pre svokru, kamoska ma tak navnadila a dodala mi odvahu, ze som si hned rano bola kupit na to veci a teraz zatial co jedna studentka nam umyva okna (ake super! 😀 ) tak ja uz mam upeceny piskotovy korpus a idem na kremy.

saranata
17. nov 2011

@backorka no uvidíme čo z toho bude...myslím graf teraz a držím moc palce aby sa tam tá druhá čiarka už ukázala konečne,
potom sem supni fotku tej torty nech ta pochválime 🙂

backorka
17. nov 2011

@saranata No ono to teraz nebude vyzerat ako torta, robim len taku malu skusku. Vlastne som si jeden velky piskot rozdelila na 3 casti, takze mam teraz tri platy a dve plnky na sebe v obdlznikovom tvare, asi to rozdelim na polovicu, budu take dve hranate torticky a potiahnem ich cokoladou... chcem vlastne zistit ako sa to bude dat krajat, aky pevny bude krem a ci sa coko poleva nebude lamat... mam teraz len 1 druh plnky, ale potom chcem urobit dva druhy...

abriela
17. nov 2011

@backorka a aky krem robis?
Moje slane kysnute kolace kde som pouzila zbytky zemiakovej kase z nedelu su lahodne. Po dlhom case sa mi konecne nieco okrem kremesa podarilo, kedze v novej rure neviem piect.

maminka142
17. nov 2011

@abriela a ake slane kolačiky si robila? Ja moc nemam rada sladke kremove veci a ked už niečo robim tak robím plnky z pochuťkovej smotany, alebo pribinačika 😀 Nemam rada tie margarinove veci 😀

abriela
17. nov 2011

zemiakova kasa, muka, kvasok. Vyvalkala som cesto, natrela bambinom, poukladala sunku a skrutila. Narezala som to na take osie hniezda. Mala som 4 roladky tak som jednu spravila s dzemom a posekanymi orechami. Cesto je lahucke, mekucke a chuti to dobre aj na sladko aj na slano. Sice byvam sama, ale bol u mna brat, tak ten moj vytvor ochutnal 😀

backorka
17. nov 2011

@abriela presne to iste robim aj ja, ale z listkoveho cesta, bambino, sunka, platkovy syr, mam to velmi rada, je to idealne na oslavu...
Robila som malinovy krem, nenasla som recept, tak som dala mascarpone, smotanu, smotanovu natierku a zelatinu, zatial to vyzera dobre. Necham to tuhnut a potom to napatlam cokoladovou polevou 🙂

abriela
17. nov 2011

@backorka ja som chcela vyuzit zemiakovu kasu, lebo vzdy ked ju robime, ju potom vyhadzujem.
Mnam, mnam - krem moze byt lahodny, jemnucky. Skoda, ze niesom tvoja svokra 😀 😀 😀

abriela
17. nov 2011

Baby, toto som dnes dokoncila:

janie80
17. nov 2011

som sa prisla pochvalit... 😀 som dnes piekla... nie som uplne spokojna, ale na prvy pokus je to celkom fajn...

abriela
17. nov 2011

@janie80 na vrchu je marcipan- original, alebo robeny?

janie80
17. nov 2011

@abriela z penovych cukrikov... som ho dnes skusala prvy krat... 😅

abriela
17. nov 2011

@janie80 sikovna. Je to krasne. Z cukrikov si davala dole farbu a potom is pridala svoju alebo si to spracovala spolu aj s farbou cukrikov? Pytam sa lebo si myslim, ze si pouzila mashmalow 🙂

janie80
17. nov 2011

@abriela to boli nejake marshmalowsy z kauflandu... farba by dole nesla, to by som ich musela rozdelovat... boli bielo-ruzovo-zlte a este som tam dala malinko cerveneho farbiva... a vznikla taka celkom fajn ruzova...

saranata
17. nov 2011

@abriela jeej to je krásne, na toto ja nemám vlohy 🙂

saranata
17. nov 2011

@janie80 šikovnica 🙂

janie80
17. nov 2011

@saranata dakujem... to je len taka mini... som skusala, lebo chcem robit babke na sedemdesiatku, tak nech viem, ako sa s tym robi... vo vnutri je gastanove pyre a pomarancovy krem... 😀

saranata
17. nov 2011

baby ja dávam do pozornosti tento koláčik akoze uplne mnam!!!

Mascarpone rez

Zloženie:

5 vajec
5 lyžic cukru
5 lyžice múka polohruba
1-2 polievkové lyžice kakaa

Čokoládovou polevou:
1.5 dl šľahačky
150 g čokolády
500 g Mascarpone
10 lyžica mlieka
vanilkový cukor

vyšľaháme vajcia s cukrom. pridáme múku a kakao. Dajte piecť do veľkého plechu s papierom na pečenie. Pečieme asi 10 min pri 180 ° C.
rozpustíme si čokoládu nad parou aj so šľahačkovou smotanou. potom vychladíme,a vyšľaháme.

upečenú piškotu rozdelíme na polovicu, takže máte dve malé piškóty. Polovicu piškóty navlhčíme mliekom,mascarpone rozdelíme na polovicu .do jednej zamiešame vyšľahanú čokoládovú šľahačku..do druhej polovice prišľaháme vanilkový cukor.natrieme na prvú piškótu bledý krém..potom tmavý..potom piškótu a zas bledý krém..vrch ozdobíme s čokoládovým krémom.
@janie80
@abriela
@maminka142
@backorka