icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

stojdulka
29. dec 2011

ahojte dievčatá, rada by som sa pridala k vašej téme kedže sme sa s mm rozhodli pre ďalšie dieťa, možno to bude pre niekoho šok že v dnešnej dobe štyri deti ale nám je to fuk, vždy sme chceli veľkú rodinu, prvé dva dievčatá sú staršie a tretia je teraz naše zlatíčko a chceme aby aj ona mala svojho parťáka (možno sa pošťastí a bude chalan, tato by bol rád, čo neznamená že sa svojim trom princeznám neteší) @oxanka73 pozerá že ste podobný prípad ako my

bleble
Odpoveď bola odstránená
prsky
29. dec 2011

ked sa povie a (cize "vyhody" cumlika), tak sa povie aj b (nevyhody cumlika)
1. zdroj infekcii (hlavne casta "zaba")
2. kazi techniku prisatia, "cumlikove" deticky mavaju casto problemy s dojcenim, bojkotuju prsnik (ano, su aj take, ktore zvladaju mat cumel a zaroven sa dojcia, ale ovela viac je takych, co potom pre problemy ala poskodene bradavky, pre zle prisatie ci neprospievanie babatka, pretoze oklamane cumlikom ide neskoro na prsnik, nevie sa poriadne prisat alebo sa prilis hladne neprisaje vobec, sa dojcia kratko alebo uz z porodnice idu na UM)
3. ziadna laktacna poradkyna neodporuci ziadnej mamine!!! viac tu:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... (o cumliku bod 4. )
http://dojcenie.wordpress.com/category/preco-nie/ (cumlik, flasu, klobuciky, cajik, ...)

preto maminy, radsej ako zaoberat sa vylucne vybavickou pre sladucke babatko, treba sa pripravit aj na dojcenie a co to si precitat, kym taku ci onaku vymozenost zadovazite ci sa rozhodnete pouzivat

moje deti cumel nepoznali a prezili sme aj bolave brusko, aj zubky (aj aktualne mladsi hryzie bavlneneho spinkacika do ucha a masiruje si navrete dasienko 😉 ), pri chorobach nie je nic upokojujucejsie ako mamina naruc a bezpecnejsie ako pit materske mliecko, ktore infekciu pomaha prekonat - kde sa na toto hrabe cumel z akehokolvek materialu? 😉

maminka142
29. dec 2011

@prsky s tym celkom nesuhlasim 🙂 Moja mala mala cumlik od narodenia a nemala nikdy žiadnu infekciu a bola rok plne dojčena a ani od odučania, od cumlíka nebol žiadny problem 😀 Takže sto ľudí, sto chutí 😀

backorka
30. dec 2011

@saranata preco je to tak ze najplodnejsi je ten den pred tym a nie ten cerveny den?

janie80
30. dec 2011

@backorka @saranata kocky, ked riesite Jonasa... ked nemam ovulu, tak mi je cely Jonas na ..., vsak? 😅

backorka
30. dec 2011

@janie80 u jonasa prichadza k otehotneniu vacsinou mimo ovulky, napr tesne po mrche, tam ide o "hviezdny" zensky cyklus vypocitany z datumu narodenia a nie o ten menstruacny s ovulkou... takze kludne vyskusaj 😉

janie80
30. dec 2011

@backorka no len to mi nejde do hlavy, ze co to chuda spermia oplodni, ked vajko nie je... 😕 😀

backorka
30. dec 2011

@janie80 no prave o tom je Jonas, je to taky zazrak 🙂 tie zeny co otehotneli pocas mrchy tam asi tiez vtedy nemali vajko 😀

janie80
30. dec 2011

@backorka ale co ta spermia oplodnila? 😕 oplodnenie je spermia + vajko... a ked vajko nie je, tak sa to jednoducho neda...

saranata
30. dec 2011

@janie80
@backorka bez ovulacie to nejde baby.j Si skor myslim ze niekedy prebieha v tele aj druha ovula a prave tu Jonas vyrata.lebo je pravda ako on tvrdil ze.v afrike.v jednom kmeni zeny otehotneli len v case menstruacie.kamoskq mi takto otehotnela na dovolenke 5 den mns .a vie to presne lebo s muzom uz potom nebola lebo isiel hned po dovolenke na sluzobku...stava sa to.sesternica.zase otehotnela podla Jonasa v termine presne pocas mns a aj pohlavie jej vyslo,nieco na tom bude
@backorka a ten den pred,ja to kam v pokynoch od neho ten den pred plne cervenym dnom je najplodnejsi

leann245
30. dec 2011

Ahojte zienky,
@saranata krasna fazulka sa vam ukazala, je to fesacisko uz od malinata 😉 Je to uzasne, ze ti nechuti sladke, toto by som potrebovala zazit uz teraz pred tehu 🙂
@backorka vy ste kusok od nas...na Taloch je krasne, tak si to tam este poriadne uzite a naplno vyuzite Jonasa...priklanam sa k saranate, ze bez ovulky sa otehotniet asi neda, ale ziadne meranie teploty, ovu testy ani nic ine nie je 100percentne, Jonas to riesi z toho "nadzemskeho" pohladu, proste nie vsetko mozeme chapat a on asi pocita ovulu, ktora sa nemusi ukazat ziadnym meranim ani testami...ale jednoznacne tam plati, ze to garantuje len pri zdravych paroch.
No a my uz byvame vo svojom bytiku, je to skvely pocit, este bude treba nejake detaily doriesit, ale to je uz nepodstatne. Mali sme krasne sviatky, az do vcera, kedy mi jedna velmi smutna udalost nedovoli sa tesit zo zostavajuceho volna...ale oddychla som si vyborne.
Tak este pekne oddychujte a uzivajte si sviatky aj medzisviatky.

abriela
30. dec 2011

@saranata @backorka @maminka142 @leann245 @janie80
Ahojte kocky. Zelam vam uspesnejsi, plodnejsi, stastnejsi a krajsi nasledujuci rok. Hlavne nech sa nam splni aspon to - "ze v roku 2012 budeme maminkami".
@maminka142 pod stromcekom som si nasla mrchu, aj ked rano teplota vyskocila hore na 37,1. Vidim, ze ty tento mesiac tahas
@leann245 bol v novom byte nejaky sen? 😉
@saranata fazulka je krasna a teraz si tu aspon pre mna, ale urcite pre nas, taky motivator
@backorka Mati, uzivajte si a drzim palce aby ste na lyzovacku, ale nielen na nu, spominali cely zivot

maminka142
30. dec 2011

@abriela Ahojkaj ty kde si nam bola stratená? 😕 Ja každy mesiac takto ťahám, takže nič výnimočne 😅 Mrchu čakám zajtra-pozajtra 😅

abriela
30. dec 2011

@maminka142 stratila som sa v svojej novej kuchyni, medzi doskami a skrutkami 😀 . Ked som pozrela tvoj graf pred tyzdnom naozaj vyzeral dobre. Stupla si ako aj ja a teraz toto 😠 .
Ty znovu cakas na prveho, alebo na konies mesiaca, aby sa ti lahko pocitalo, ze? 😉

maminka142
30. dec 2011

@abriela Ano presne tak, klasika 😀 Ale dufala som, že dostanem mrchu skôr, lebo som skôr prestala užívať duphaston 😅 A vidíš aj tak ma to zasa čaka 31-1 😅

xtinakc
31. dec 2011

ahojte, rada by som sa k vam pridala... S mojim drahym sa snazime o babetko uz od oktobra - od nasej svadby.. kamaratka mi odporucila uzivat femibion - vraj ako ho zacala brat tak do 3 mesiacov otehotnela a aj jej zname s tym maju dobre skusenosti.. tak som skusila aj ja a teraz sa mi na tehotenskych testoch ukazali vytuzene dve ciarocky.. a kedze mi kramy meskaju uz 2tyzden rozhodla som sa zajst cela stastna k svojej gynekologicke.. Ta ma ale hned medzi dvermi schladila, ze naco som prisla, ze to je este skoro, ze test mi moze vyjst hocikedy a ze mam pekne cakat este na kramy...tak ma poslala domov bez ziadneho vysetrenia s tym ze mam prist o 2 tyzdne ak mi dovtedy nepridu kramy.. uplne uzasna pani doktorka... 😖 tak teraz len trpnem ci bude vsetko v poriadku...

backorka
31. dec 2011

@abriela ahoooj, dakujem, tiez ti prajem len to naj naj naj... ako si stravila vianoce?
@leann245 ano, na taloch je krasne, dnes ideme vyskusat lyzovat na myto pod dumbierom, tiez to vidime priamo z hotela 🙂 tak to je super ze uz ste prestahovani, je to uzasny pocit, ze? my sme tiez dlho a vela prerabali a doteraz sa mi nechce verit co sme z toho bytu urobili, proste parada 😀
@saranata ano ano, uz som si riadne precitala tie pokyny, je to tak... ale nechapem preco, kludne mohli dat cerveny ten den pred 🙂 no uvidime ci sa dnes posnazime, lebo sme sa vcera 😀 dnes uz mam aj celkom slusny hlienik...
@maminka142

Tak zienky prajem vam krasny silvestrovsky vecer, uzite si to minimalne tak ako my a do Noveho roka, toho najplodnejsieho, same // a rastuce bruska nam vsetkym 😉

maminka142
31. dec 2011

@backorka tak toto si krasne napísala 🙂 Snaď sa nam to splní a budeme mať na Novy rok krásne // čiaročky 😀 😀 😀 Aj tebe krásneho silvestra prajem a samozrejme hlavne tie // čiaročky 😀 😀 😀 😀 😀

lill7
31. dec 2011

Krásneho Silvestra prajem všetkým, úspešný Nový rok a hlavne, aby sa naplnila podstata tejto témy 🙂

lenka112
31. dec 2011

Maminky aj snažilky prajeme Vám krásneho Silvestra a úspešný Nový rok, aby sme konečne našli tie vytúžene a vymodlené // 🙂

janie80
1. jan 2012

Dievcata moje, prajem vam krasny novy rok 2012... nech ta dvojka na konci znamena krasne // pre nas vsetky... 😉 Dakujem za kazde povzbudive slovo v minulom roku... 😉

saranata
1. jan 2012

@janie80 tiež prajem všetko dobre, a určite tu budete všetky tehule, teraz sa to len rozbehne 😀 😀 😀

saranata
1. jan 2012

@xtinakc ahoj vitaj a gratulujem, femibion su vitamíny, a obsahuju kyselinu listovu ktorá pomáha zdravemu embryonálnemu vyvoju...
a ku postoju lekárky len tolko, graviditu ako taku ti test síce može signalizovat skor, ale potvrdit ti ju može lekár az vtedy ked je možne ju vidiet aj na USG a to je tak 5-6 týždnov od PM, a aj to je vidiet niekedy len zltkový vak a plod ešte nie, takže naozaj je zbytočne íst tam skor, preto tá reakcia tvojej lekárky.
okolo siedmeho týždna sa dá vidiet aj akcia srdiečka a to je pre lekára smerodatne na potvrdenie tehotenstva, preto treba chvílu počkat 🙂
určite bude všetko ok, ak máš strach tak si sprav ešte test a uvidíš že čiaročka bude už uplne silná a nemusíš sa obávat ničoho zleho, všetko bude v poriadku 🙂 držím palce

abriela
2. jan 2012

@saranata @backorka @maminka142 @leann245 dobre rano kocky a vsetko dobre v tomto roku. Ja som dnes uz v praci. Vy co dnes planujete, porabate?

backorka
2. jan 2012

@abriela dobre ranko, my dnes cestujeme domov z hotela, s nejakymi zastavkami u babky a tak... a zajtra uz aj my do robotky, tak sa mi nechce ako nikdy :-/

saranata
2. jan 2012

@abriela dakujem podobne🙂
ja dnes neplánujem konečne nič, len ležat a ležat🙂
@backorka stastnu cestu domov🙂

abriela
2. jan 2012

@backorka taktiez zelam stastnu cestu a drzim prsty, aby včerajšia sejba bola uspesna a semienko sa ujalo 😀
@saranata lezat a lezat a myslis, ze ti to tvoje kocky dovolia 😎 . A co ranne nevolnosti, uz ustupili?

saranata
2. jan 2012

@abriela teraz sa hraju spolu tak mám chvílu tak ležím , je mi zle, ono to nachvílu ustalo ale zase su tie rána ťažke, ale neni to uplne hrozne zase, len mi je zle...nevraciam a tak , takže dá sa to vydrzat...
buduci utorok idem na odbery a kontrolu , sono a podobne , tak sa teším

maminka142
2. jan 2012

@abriela Aj tebe všetko dobre v novom roku 🙂 Ja som novy rok privítala mrchou 😅 No vlastne už prišla na silvestra večer 😝 A ty ako? Už maš po mrche však?