V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@darinkazv a šak ja som uplne asi osprostela, vôbec ma nenapadlo že by mi to nejak mohlo uškodiť, veď pri prvom som lietala jak raketa až do posledku a bežne doma stíham porobiť strááááááášne veľa a nepociťujem nejakú preťaženosť alebo čo....toto bábo je úplne iné jak bol Tomáško 😒 Dokonca ráno pociťujem mierne otáčanie žalúdku, ale nenapína ma, iba sa mi otočí žalúdok a na nič nemám chuť, ja čo som sa vždy ráno napratala teraz môžem akurát tak kávu ☹ Toto mimčo mi dáva zabrať, ukazuje mi stránky tehotenstva ktoré som s Tominom nezažila.
@saxana123 ja toto tehu mám tiež iné, než prvé. pri prvej mi vadil akýkoľvek puch, teraz ma len nadrapuje z pachu surového vajca. ráno mi zle nebýva, ja vkuse chodím "kakať". mi to pripadá, že to mám miesto vracania. ale ani v prvom tehu som nevracala. len teraz sa mi často točí hlava a čaaasto ma bolí.
@darinkazv no ja s kakaním našťastie problém nemám, ale prvé dva týždne - v podstate od ovu až po deň MS som behala tiež, nejak ma preháňalo, no už to prešlo. už sme zasa "v norme". No a čo sa týka tej hlavy to už tiež ustúpilo, občas sa mi zamotá, ale už je to menej a menej. Snáď to tak ostane 🙂
@darinkazv no ale tych vitaminou mas vela staci ti len femobion ved aj vitaminom sa da predavkovat a o tom dupiku sa porozpravaj s dr ze ci ho musis brat ako viem ze ho vela bab berie ale ked ho dr predpisuje kazdej tehu tak to je teda riadny blazon ako naco to dava zene ktora je uplne ok len preto aby lekarnoci zarobili na toto mam ako ine nervy
@kosska3003 a čo spraviť s ostatným 😀 calibrum už mám dojedené, ale mám ešte jedno celé balenie. 😝
@darinkazv ved vyber jedno a potom druhe nie ved to mozes cele tehu brat
@kosska3003 calibrum je prvý trimester. len ja som kupovala femibion kvôli tomu, že mi ho odporučila kamoška. že calibrum sa skôr vyciká, že nemá taký účinok ako femibion. skúsim ponúknuť niiekomu calibrum. 🙂
@darinkazv no alebo ponukni alebo predaj tu na MK ale zbytocne do seba vela nepchaj
Ahojte, mozem sa k Vam pridat? Tato Vasa tema sa mi zda taka pozitivna, proste ze budem maminkou a hotovo 😀 a ja by som veeelmi chcela mat druhe babenko buduci rok, nech ma mala kamosa 😎
ahojte žienky,
som tu po dlhšom čase....a zas sa snažíme aj my s priateľom. skoro dva roky do zadu to nevyšlo, prišli určité zdravotné komplikácie, aj iné problémy....ale už nejaký čas ideme zas ,,naplno,,
...dnes som si robila test, ale akosi sa druhá čiarka nie a nie vyfarbiť.
ale povedala som si, že si dnes urobím radosť niečím pekným a bud. mesiac pôjdeme zas na to 🙂
@tatya ahoj, veru, my sa tu snazime tak pozitivne nakazit tehotenskymi bakteriami 😀
@saranata
@darinkazv no ja som zacala predvcerom s tou sojou, k tomu mam femibion a v robote si varim ten alchemikovy caj, aj ked ten je asi k nicomu, ale aspon mam pitny rezim, lebo ja inak pijem zalostne malo 😒 .... uz som po ms, takze znovu meram teploty, klesaju... tak som strasne zvedava na ten moj graf a kedy mi vyznaci ovu 🙂 ak otehotniem tento cyklus, tak budem rodit zrovna asi pocas sestrinej svadby.... aaaaaaaaa 😀 😀 😀
chcem sa vás spýtať či máte skúsenosti s kyselinou listovou A-Z Mama z dm drogerie? je to postačujúce, alebo vám odporučili iné výrobky? nechcem sa zbytočne napchávať množstvom vitamínov, kt. telo aj tak bez úžitku vylúči
kujem 😉
@backorka vieš čo u každej ženy je to iné, ale v podstate všetko čo sa v čase ovule mení, tak budeš mat určite citlivejšie a viditelnejšie
napr. ovulačný hlien , bolesti prs v čase ovule, také celkove zmeny, ak by boli silné napr tie bolesti tak potom prejdi na 2 x denne ako ja , mne to silno zabralo , ja som mala hned ten cyklus ktorý som začala brat sarapis mala 28 dnový cyklus, takže som ovulovala presne 14 den čo sa mne nikdy pri mojom 35 dnovom cykle nestalo
caute kocky, moje teplotky sa upratali do predovulkovych hodnot, takze sa s mm chystame na dalsie kolo... dnes 9DC a netrufam si odhadnut, kedy bude ovula... v utorok by som chcela ist k doki, tak dufam, ze tam vajko uz bude... 🙂
ahojte, aj sme začali pracovať na druhom ale neviem kedy sa dá do normy moje telo po vysadeni HAK. Minulý cyklus 37, a to mi kamoška dala vyvolávačku. Teraz som 9DC, tak ked sa to tento cyklus nepodarí chcela by som skúsiť soju. Prosím poradte s ktorou máte skusenosti a ako davkovat. A alchemilkovy čaj sa môže piť každý deň? Papám len kyselinu listovú a železo, mne bývalo z tých komplexných vitamínov pri prvom snažení ťažko.
@saranata @backorka
Ahojte, tak som sa sem konecne opät dostala. Ohladom toho Sarapisu, ja ho beriem teraz vlastne prvy cyklus. Presne ako pise saranata, u mna je asi najvyraznejsia zmena ovu hlien...tento cyklus bol prvykrat ako z ucebnice, takmer dokonaly 🙂 Minuly mesiac bez sarapisu som mala ovulku na 19 den, tento mesiac so sarapisom na 18 den. Minuly mesiac bol cyklus 28 dni, cize poovulacna faza bola len 9 dni, co nie je podla mna dobre. Tento cyklus som prave dnes 28 den a 10 DPO, cize minimalne ten 1 den mi natiahlo poovulacnu fazu. Asi takto by som zhrnula moje mesacne skusenosti so Sarapisom 🙂 Aj poovulacna teplota je malinko vyssia, uz som aj chcela dufat, ze mozno by to mohlo tento mesiac vyjst ale dnes mi padla teplota z 37 na 36,7, takze to skor vidim na prichadzajuci menzes...no uvidime, bud sa budem tesit, alebo sa ide dalej a nateraz sa budem tesit z vela inych krasnych veci okolo mna...aj z tehuliek, ktorych tu pribuda a co je skvele 🙂
@darinkazv blahozelaaaaam k vysokopozitivnym novinkam, ktore tu citam...a tesim sa 🙂 Skus trosicku toho tehu virusu poslat aj po R1 ku mne do BB, ved je to len kusok, ked sa zatial nevieme "nakazit" po sieti :D :D Ja som sa akurat vcera zamyslala cestou vo vlaku (tam mam vzdy taku psychohygienu - 3,5 hodiny sama so sebou), ze keby som bola teraz tehu, tak by som bola neskutocne stastna...ale kazde sono budem neuveritelne trpnut, lebo ten obraz, co som videla pri nedavnom MA ma bude urcite matat este dlho...ale napriek tomu, myslienky robia velkeeee veci, takze urobim vsetko preto, aby boli co najkrajsie a najpozitivnejsie...len chcem povedat, ze presne viem, co zazivas...aj ked sa prevelmi tesis, tam v pozadi hloda taky maly ale intenzivny cervik obav...nakoniec to ale aj tak bude presne tak, ako ma byt 🙂
Ahojte babulky, tak sa uspešne hlasim k aktivne pracujucim na babatku 🙂) od pondelka sme zacali naplno 🙂 tak som sama zvedavá, ale nemyslim ze napoprvé by sa to mohlo podarit, tak to beriem este tak "do pohody" 🙂

Ach ženy ja som to dnes nejak prehnala s upratovaním, som vysávala, umývala podlahy, prala a od obeda ma taaaaaaaaak boli brucho ☹ tak už len posedávam, polehujem, aj keď cvrček mi moc oddychovať nedá 😠 je mi plano. A to ma zajtra ráno čaká ešte aj zubár, lebo mám kaz a začína ma pobolievať 😒 keď sa darí tak sa darí 🙄