icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

b.bardyova
22. aug 2011

@backorka tu Bt si neviem merat teda aspon som to este neskusala 🙂

denda29
22. aug 2011

@b.bardyova iba vtedy to citis??? lebo to môzu byt ovu bolesti aj ich mam..ale nie len vtedy ked idem na WC

backorka
22. aug 2011

@b.bardyova na tom nemas co nevediet, proste strcis dnu a merias 😀 vzdy rano, pred tym ako vstanes z postele...

lenka112
22. aug 2011

@b.bardyova Ďakujem pekne 🙂 a držím palce, aby bolo bábätko čím skôr 🙂

backorka
22. aug 2011

@lenka112 jaaaj jasne, ja som akosi automaticky predpokladala ze si aj na mojasvadba, ked su to take sesterske stranky 😀
Idete niekam na svadobnu cestu, resp. dovolenku?

lenka112
22. aug 2011

@backorka Chceme ísť do Chorvátska tento týždeň, aj keď to bude spojenie svadobnej a rodičovskej dovolenky, kedže so sebou berieme aj Danielka, ale troška sa obávam, kedže sme na začiatku tehu, aby sa tam nieco nestalo. Takže sme tak 50 na 50 . :-/ :-/ :-/

lin123
22. aug 2011

@lenka112 ahoj, my sme na tom rovnako, som pravdepodobne na zaciatku tehu, este nemam potvrdene od lekara a ideme tiez do chorvatska prvy septembrovy tyzden a je to nasa svadobna cesta 🙂

lenka112
22. aug 2011

Tak gratulujem 🙂 My už máme potvrdené aj od lekára, ale nechcem veľmi riskovať, tak uvidíme, či nakoniec pôjdeme alebo nie 🙂

b.bardyova
22. aug 2011

@denda29 iba ked idem na WC ..ale vajecniky citim skoro stale...ale ovu som mala 13..to moze prist aj dva krat

b.bardyova
22. aug 2011

@lenka112 aj ja drzim palce 🙂

b.bardyova
22. aug 2011

@backorka a kedy mam plodne dini ked je aka teplota?

lenka112
22. aug 2011

@b.bardyova Ďakujeme 🙂 Dve // už máme, teraz ostáva vybrať len nejaké krásne meno : -)

backorka
22. aug 2011

@lenka112 podla mna kludne mozes ist, ved tehotenstvo nie je choroba 🙂 a ak nebudes skakat s padakom a vozit sa na babane, tak sa ti nic nestane 😉
@b.bardyova no to ti musi teplota najskor klesnut a potom vyskocit... urcuje to graf z dlhodobejsieho merania... ak si odmerias raz nic nezistis 🙂

lenka112
22. aug 2011

@backorka To máš pravdu, takže vyzerá že pôjdeme, síce si ju skrátime, ale predsa len pôjdeme. Jedno pozitívum je, že ešte nemusíme behať za malým 🙂

b.bardyova
22. aug 2011

baby a tehotensky test si mam spravit len vtedy ked mi meska alebo aj skor..

alenocka82
22. aug 2011

Ahojte baby, ja sem vždy po víkende nakuknem, prečítam posledné strany, nech mám prehľad ako sa všetky máte a ako pokračujete 🙂 Inak baby, čo si myslíte o tehotenstve + zvieratá? Lebo ja zbožňujem mačky a vždy keď nejakú vidím, tak ju musím aspoň pohladkať. A drahý aj kamoška mi vždy hovoria, aby som ich teraz nechytala, kôli toxoplazmóze.
@lenka112 Gratulujem k svadbe, nech sa Vám darí 🙂 A kam by ste chceli ísť do Chorvátska? Pokiaľ sa nechystáte úplne dole na juh a ak idete autičkom, tak si myslím, že sa to dá zvládnuť.
@b.bardyova Mne prvý test vyšiel pozitívny až keď mi meškala týždeň. Ale tak u každej je to individuálne, závisí aká je hladina HCG v krvi.

castania
22. aug 2011

@b.bardyova tak mne vysla ciarka / duch / na 25 DC , dnes je 29 DC a uz je silna 🙂 asi je to u kazdeho ináč 🙂

saxana123
22. aug 2011

@alenocka82 naša prvorodená je mačka Žofka 😎 to bol náš trenažér pred deťmi 🙂 na nej sme si skúsili zodpovednosť na tvorovi ktorý je na nás plne závislý. Nechodí von, je to naša gaučová kočka a ona prvá vedela že som tehotná - začala mi spávať na bruchu a vtedy som tušila že sa niečo deje. Toxo som nikdy nemala, stačia zásady bežnej hygieny. Tiež hladkáme a chytáme aj zvieratká vonku, psov, mačky, samozrejme potom umyjeme ruky a nikdy problém nebol. Hovorím, všetko je to v hygiene. Pravidelne meníme podstielku, vyberáme hovienka a cikanice, ten kúsok kde má žofi záchod umyjem savom a je. Krpec nie je ani alergický ani sa zvierat nebojí - od mravca až po koňa - všetci sú kamaráti 🙂 Mimochodom od človeka dostaneš chrípku, žltačku i HIV a napriek tomu sa neprestaneš s nimi stretávať, objímať ich, podávať ruky či bozkávať.

alenocka82
22. aug 2011

@saxana123 Tiež si myslím, že pokiaľ si riadne umývam ruky, tak je to v poriadku. Od malička som naučená hrávať sa s mačkami a doteraz som nemala žiadne problémy. Niekde som čítala, že je väčšia pravdepodobnosť chytiť toxoplazmózu zo zle spracovaného mäsa ako od mačky. Len škoda že tieto argumenty nezaberajú na drahého ☹

leann245
22. aug 2011

@saranata Prajem ti a celemu babincu krasnu, slnecnu a oddychovu dovolenku 🙂 Bojnice su super, je tam zamok, ZOO, kupko...pre deti skvela kombinacia. Ja som dnes bola u doktora a ostala som trosku prekvapena...na moje grafy s bazalnou teplotou len hodil jednym okom a povedal, ze absolutne o nicom nevypovedaju a ze je to zastarale a uz sa to dnes vobec nepouziva 😒 A to, ze mam podla nich ovulku 18 az 19 DC, ked oba cykly boli 28 dnove je podla neho nepravdepodobne a nerealne. Pritom viem, ze niektore zeny maju tu ovulku este ovela posunutejsiu k menstruacii, tak mi to pripadalo, ako keby doktori zili naozaj v nejakom tabulkovom svete mimo realitu. 31.8. mam ist na sono, aby on sam zistil, ako to vyzera s vajickom...
Tak este raz peknu dovolenku 🙂

saxana123
22. aug 2011

@alenocka82 Toxo chytíš aj od psa, škrečka, zajaca alebo vtáka 😖 80percent národa prekonalo toxo a ani o tom nevie lebo sa to prejavuje rovnako ako chrípka. Kamoška je teraz tehotná a zistili jej že v minulosti prekonala toxo a dodnes nevie kedy a v živote doma mačku nemali. Tak kde je tá paralela medzi mačkami a chorobami?

b.bardyova
22. aug 2011

@alenocka82 ja si myslim, ze ked si zvyknuta na zvieratka tak ti nic nehrozi..a este treba dodrziavat hygienu..umyt si ruky alebo pouzit ten gel proti baktériam

b.bardyova
22. aug 2011

@castania dakujem 🙂

alenocka82
22. aug 2011

@saxana123
@b.bardyova Všetko je to asi o predsudkoch. A asi veľa závisí aj od toho, či má vôbec človek tie štvornohé tvory rád.

backorka
22. aug 2011

@alenocka82 ja som zase citala, ze ak si so zvieratami stale, tak to nevadi, ze len by si si nemala kupovat nove ked uz si tehu... a ako hovoris, ta hygiena je najdolezitejsia, lebo sa to prenasa macacim trusom, takze podla mna ti nic nehrozi 🙂 a sushi a tatarak je zakazane jest, moje oblubene jedla 🙂
@b.bardyova no ak vies kedy si mala ovu, tak 10 dni po nej najskor ti moze ukazat 🙂
@leann245 fuha, tak to sa clovek fakt nedozvie kde je pravda 😒

alenocka82
22. aug 2011

@backorka Mne chlpatý člen v domácnosti zatiaľ nehrozí, priateľ by to asi nerozdýchal 🙂 Ja sa viem vytešiť aj z takých klasických dedinských mačiek, keď chodíme k bratovi na chalupu, alebo k starkým. Nikdy si nezabudnem umyť ruky. To už mám aj taký tik z detstva, lebo vždy mi starí rodičia hovorili: "Chytala si mačku? Tak si choď umyť ruky!" Doteraz mi tie slová zvonia v hlave 🙂

b.bardyova
22. aug 2011

@alenocka82 ja mam doma psika a pytala som sa gyn. a on mi povedal, ze ked ho mame dlho tak to nevadi...iba keby mse mali nove zvieratko

b.bardyova
22. aug 2011

@backorka dakujem ...a este sa spytam nemalo by vadit, ked teraz pijem urologicky caj....lebo neviem co mi je ....citim ako by som bola prechladnuta ale nie stale...niekedy viac inokedy vobec ked som na wc....

janie80
22. aug 2011

babulky caute... zajtra mi, prosim, silno presilno drzte palce... rano idem po vysledky, tak nech to dobre dopadne... bojim, bojim, bojim... 😖

lucica
22. aug 2011

@darinkazv No tak ja zatial ziadne priznaky nepocituje, uvidime ako to bude v najbližšich dnoch. Mne totiž este len teraz niekedy skoncila ovulka. Ale dufam, že za týždeň už budú 🙂