icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

mima1983
23. aug 2011

@ivita12 Alchemikový čaj kupim v lekarni??? dik 🙂

ivita12
23. aug 2011

@backorka raz to musi prist urcite 🙂 a ako dlho sa snazite?

darinkazv
23. aug 2011

@mima1983 áno 😉

ivita12
23. aug 2011

@mima1983 ano, ja si ho kupujem v lekarni....zvyknem pit raz, max. dvakrat za den,a kied doberiem cele balenie tak si davam tyzden pauzu a opät pokracujem 🙂

mima1983
23. aug 2011

@darinkazv
@ivita12 dakujem za info, kúpim si aj ja zajtra 🙂 neni viac druhov, ne ze ma v lekarni zaskocia ze ktory vlastne chcem??? proste len alchemilkový čaj si mám pytat ano? 😉 pytam sa jak dilino, ja viem 😀

darinkazv
23. aug 2011

@mima1983 áno, stačí alchemilkový čaj povedať 😉

ivita12
23. aug 2011

@mima1983 ale nie, normalna otazka :D ja som povedala ze chcem alchemilkovy caj, a lekarnicka sa ma opytala ci sypany alebo porciovany, tak ja ze porciovany 🙂 potom je uz len rozdiel vo vyrobcoch, ale to mas jedno 🙂 ja som brala aky mi dali, cenovo to uz bolo rovnake 🙂

lucica
23. aug 2011

@backorka No to som si aj ja myslela a včera sme sa akurat doma smiali, že zbytočne som mínala 6 rokov peniaze na antikoncepciu, vsak aj tak sa nam to nedari 🙂

darinkazv
23. aug 2011

@lucica to býva zákon schválnosti. keby ste vtedy neboli chceli a nebola by si ju brala, tak just by sa vám pošťastilo. a teraz, keď veľmi chceš, tak nie a nie. 😒

lucica
23. aug 2011

@darinkazv Alchemilkový čaj? Ako chutí? Ja neznášam bylinkové čaje. Ja vypijem iba ovocný a čierny. Nie je niečo podobné čo je v tom čaji aj v tabletach? Ja beriem calibrum baby plan. Ale planujem to zmeniť keď doberiem to čo mam doma na to čo si mi minule radila

wieruss
23. aug 2011

@mima1983 existuje viac druhov alchemiliek - zltozelena ktora sa pije v 2. casti cyklu aj pocas tehotenstva a obycajna, ktora sa pije v 1. casti cyklu do ovulacie, potom sa uz pit nesmie lebo prekrvuje maternicu a moze sposobit neudrzanie babenka 😉 ani pocas tehotenstva sa nesmie

mima1983
23. aug 2011

@lucica Ja tiez niekedy na to myslim..... ale tak uvidime, este je skoro hodnotit kedže sa snažíme len týžden 🙂)
@wieruss Tak a teda ktoru si mam pytat v lekarni???

lucica
23. aug 2011

@darinkazv Presne tak, ja som už chcela babo dávno, ale škola...minulý rok som skončila školu potom sme to zasa posuvali kvoli svadbe, že v aprili bude svadba, tak aby som nebola jak sud na svadbe... a v maji sme zacali a nič z toho. Uvidime, dni pomaly bežia a za týždeň už budem ako na ihlách, budem 3 dni pred mrchou a budem očami posuvať ručičky na hodinkach, nech je už piatok 🙂

lucica
23. aug 2011

@mima1983 Tak držím palec, nech to výjde čo najskôr a nemusíš vôbec zažívať to sklamanie keď mrcha predsa len príde ☹

wieruss
23. aug 2011

@mima1983 ja som si kupila tu zltozelenu ked sme snazili 😉 lebo tu pijes od ovulacie az kym sa ti chce 🙂 mne pomahala potom aj v prvych tyzdnoch tehu proti pichaniu, ked sa maternica roztahovala...

mima1983
23. aug 2011

@lucica neviem ale teraz napoprvé nedávam tomu moc velke šance... jedna babenka tu pisala ze ona už tyzden po styku akosi citila ze sa to podarilo, ze ju zacali prsia strasne boliet atd... u mna zatial nic... :-/ ale tak urcite to hned nebudem brat ako sklamanie, to budem uz tak brat po roku snazenia...
@wieruss tak si mám pytat Žltozelený alchemilkový čaj???

wieruss
23. aug 2011

@mima1983 😀 caj z alchemilky zltozelenej - ale ano mas pravdu ked sa vyluhuje ma taku farbu 🙂 inak odporucam don lyzicku medu / cukru , inak je dost horkasty 😅
a Inak moze sa kludne zadarit na prvy raz hlavne ked to beres tak v pohodicke, ze to nebude tragedia ked to nevyjde 🙂 a treba sexikovat ako pride ... ja som nemala ani jeden pozitivny ovu test cez cyklus ked som otehu 😀

mima1983
23. aug 2011

@wieruss 😀 ok, píšem si 😀 oki, dik

ivita12
23. aug 2011

@mima1983 ja tiež pijem tu alchemilku zltozelenu

lucica
23. aug 2011

@mima1983 Ono každý má iné príznaky, niekto to vie ešte pred meškajúcou mrchou, niekto nemá žiadne príznaky. Zasa iba podla toho sa neda riadit. budem ti drzat palce. Samozrejme do 1 roka od zaciatku snazenia je este vsetko v pohode, ale nedá mi to. Už by som chcela babo 🙂 ak to tento mesiac nevyjde, asi prejdem na meranie BT. Zaiaľ som si ovulku rátala len na nete na 1.DC a dĺžky cyklu. Mala som ho dlllllho rovnaký, vzdy na den pomaly až na hodinu presne. Ale minuly mesiac som bola trochu chora, nejaka brusna vyroza a meskala mi 2 dni, tak sa mi to nejak posunulo. Uvidíme aký dlhý cyklus bude tento mesiac. Či zasa 28 dni ako vzdy alebo 30 dni ako naposledy.

mima1983
23. aug 2011

@lucica ja som tiez roky mala uplne presne a teraz jak na just, mi tento mesiac prišla o tyžden SKOR, tak som bola mierne mimo.... no uvidíme...

lucica
23. aug 2011

@mima1983 nebola si chorá, alebo stres si nemala?

mima1983
23. aug 2011

@lucica praveze nic.... :-/

lucica
23. aug 2011

@mima1983 a necestovala si? Dovolenka pri mori, alebo let lietadlo, ešte aj to môže byť príčina.

mima1983
23. aug 2011

@lucica sranda je, že roky snád na den presne 🙂) a ked sa zacneme bavit o babatku a planujeme naplno skusat tak toto 🙂) ale sak snad to nic neni......

lucica
23. aug 2011

@mima1983 To je ako naschvál. Neboj, za pár týždňov tu už budeme možno kecať ako buddúce maminy o ranných nevolnostiach... 🙂

darinkazv
23. aug 2011

@mima1983
@lucica baby, nebojte. 🙂 možno sa už čoskoro pridáte medzi aprílovky 2012 alebo založíte novú tému májovky 2012 😉

lucica
23. aug 2011

@darinkazv Trpezlivost ruze prináša či ako sa to vraví, však? 🙂

darinkazv
23. aug 2011

@lucica áno. ale ja o trpezlivosti moc nemôžem mudrovať. 😀

lucica
23. aug 2011

@darinkazv 🙂