icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

abriela
31. aug 2011

@backorka roky sa riadim pocitmi a viem kedy je asi den D, teploty mi to len potvrdzuju aj ked kolisu 🙂
Si v praci, ci doma?

leann245
31. aug 2011

@saranata tak som sa prave v tejto chvili vratila od doktora...dnes som 14 DC a isla som na sono, lebo chcel vidiet vajicko...vysledok je taky, ze vajicko ake si predstavoval nikde nevidel, vraj to vyzera skor polycysticky, ale ze dnes ani zajtra a ani napozajtra urcite ovulka nebude...ze to skor vidi tak o tyzden, ako som to mala v mojich grafoch, a ze teda mam ovulku asi naozaj az okolo 18 az 19 dna. Na moju otazku, ze ci teda nevadi, ze lutealna faza je len 10 dni mi uplne jednoznacne povedal, ze ABSOLUTNE NIE, ze to nijako neovplyvni otehotnenie. A ze keby sa nam nedarilo a do decembra nebudem tehu, tak ze ma chce v decembri vidiet. Tod vsjo...V pripade, ze by som z testu zistila, ze som tehu, mam ihned prist a da mi nejaku tu liecbu, co vzdy spomina...tak teraz neviem, ci mam byt z tohto spokojna ...nad tym konstatovanim o polycysticky vyzerajucich vajickach sa radsej ani nejdem zamyslat...
A graf mi oproti predoslym nejak blbne...aby som nahodou nebola ina ako vy a vase netradicne grafy 🙂
A ako pokracujes ty? NIeco nove? Ja budem teda spoliehat na Sarapis, kedze ziadna podpora mediciny neprichadza do uvahy skor, ako v decembri...

janie80
31. aug 2011

@leann245 takze sa tvoj mudry doki presvedcil, ze nie si tabulkova? 😝 si myslia, ze kazda mame ovu na 14DC a potom su v soku, ked mas pravdu, ze to tak nie je... 😠
no, grafy mame tento mesiac zblbnute vsetky... 😅

saranata
31. aug 2011

@leann245 hej vo vačšine doktori nevidia problem v LF ak nie je pod 10 dní , to 🙂 na uchytenie vajíčka stačí
sarapis chce čas u niekoho kratšie u niekoho dlhší čas ale verím že pomože

my po starom , merám Bt a nejako extra to neriešim , aj ked posledny graf mi ukazuje pravdepodobne anovulák, ale nevadí, ešte ma to može prekvapit 😀 😀 😀 idem viac menej podla Jonáša, teraz tretí mesiac a zatial nič , ale ako som povedala nemám byt prečo smutná , su to len 3 mesiace a mám sa doma z koho tešit 🙂 🙂 🙂

backorka
31. aug 2011

@saranata dakujem 🙂 vies co je zaujimave, ze keby som dnes mala taku istu alebo vyssiu teplotu ako vcera, tak mi graf neoznaci ovulu tak ako teraz pri poklese teploty, tomu nechapem... no idem ja zehlit tu dvojtyzdnovu kopu, co sa mi tu nazbierala, aby som prisla na ine myslienky 😀
@silvik1 a aky druh testu si si robila? skus mamatest 10, ak ti ani ten nic neukaze, tak sup k doktorke pre vyvolavacku 😉

leann245
31. aug 2011

@janie80 presne tak 😉 by som sa aj divila, keby som ja zapadala do nejakych tabuliek...vzdy mam nieco specialne a ine ako je standard 🙂 Co sa nasich grafov tyka, tak som citala taky clanok, ze zeny, co zili spolu roky v hareme mali menzes takmer na den rovnako...ze je to nejaky skupinovy efekt ci take nieco...tak som sa vcera smiala a vravela muzikovi, ze my tu na konikovi mame tento mesiac asi skupinovo salene grafy...riadne prepojenie tu vznika 😀

saranata
31. aug 2011

@backorka ja sa tej mojej kope , ani neviem kolkotýždnovej uspešne vyhýbam zatial 😀 😀 😀 ale asi ma to už v najbližších dnoch neminie 😒 vela zdaru

saranata
31. aug 2011

@leann245 tak šup jedna po druhej do mesiaca tehotná!!!!

leann245
31. aug 2011

@saranata presne tak....podla fotiek, co som videla sa mas naozaj preco tesit...mas krasne, uzasne dcerky...ale uplne si viem predstavit, ze tam bude popri nich pobehovat este jeden krasny chlapcek...urcite to bude co nevidiet 😉 Ja na sarapis nedam dopustit, a dni podla JOnasa mi vychadzaju presne o tyzden, kedy by podla doktora mala prist aj ovulka...muz mi vcera vravel, ze ma ist do Turecka, Spanielska a Chorvatska pracovne buduci tyzden...tak som mu povedala, ze to teda nie, ze ovulujeme...a on ze oki, poviem sefovi ze nejdem, lebo ovulujeme 😀 😀 A inac, co si myslis o tej mimovolnej poznamke, ze to vyzera skor polycysticky? Lebo pokial ja viem, tak to sa prejavuje hlavne nepravidelnym cyklom a chybajucou ovulkou...a ja nic z toho nemam 😒 A keby sa mu to naozaj tak zdalo, tak by mi snad aspon zobral krv, nie?

leann245
31. aug 2011

@saranata no ono staci, aby to jedna z nas zatial netehotnych zacala a bude to tu tehotniet jedna radost... 🙂 DAvam tomu 3 mesiace....6ty zmysel 😉

saranata
31. aug 2011

@leann245 alebo dievčatko 😀 😀 😀 ja rodím len baby 😀 😀 😀 😀 ale tešíííím moc

myslím že keby v tom videl vačší problem tak by to riešil hned , takže moc sa tým nemusíš zaoberat podla mna, nie je to tak zanedbatelný problem aby to nechal len tak , ak sa mu to len tak javilo tak je to len tým cyklom si myslím lebo to je vlastne hormonálna porucha ktorá zapríčinuje dlhé cykly a vela anovulačných cyklov, takže ak by tam naozaj jednoznačne videl problem tak by to riešil

lin123
31. aug 2011

ahojte dievcata.
Stale beriem duphaston a femibion a teraz mi Mudr. predpisala aj vit. E. Aj vy uzivate tolko tabletiek?

saranata
31. aug 2011

@lin123 táto kombinácia je v pohode, femibion kyselina listová a vit E je fajn, duphaston na cyklus takže nemusíš mat strach

b.bardyova
31. aug 2011

@backorka to hovorim aj ja ..najskor treba jedno a potom mozno druhe

b.bardyova
31. aug 2011

@backorka
@kvietok228 tak kocky..dnes mrcha dorazila 😠 sice neskor ako mala ...ale len o par hodin...nevadi aspon nas bude od teraz sledovat lekar....

katusap
31. aug 2011

@lucica ahoj...ked sa teda tak vyznas....tehu som este neni, ale teraz v septembri sa chceme zacat snazit.....takze buduci tyzdenby som isla vybavit....bude to potom platit ked otehu hned v septembri? a ako to bude ked budem na PN - ked....lebo mam za sebou MA tak predpokladam, ze budem hned na rizikovom ....dakujem za radu 😉

katusap
31. aug 2011

@leann245 ahoj...tak vidis, ze sme nakoniec mali pravdu s tou ovulkou...ja som pred tehu mala lutealnu fazu 11 dni a otehotnela som, takze na tom fakt nezalezi 🙂

backorka
31. aug 2011

@abriela ja som sa zacala tak velmi sledovat az teraz posledne dva mesiace... predtym som ani len netusila o nejakom ovu hliene a ovu bolesti 😀 bola som uz doma 🙂
@b.bardyova tak to si dobra ked si vies povedat ze ti meska par hodin 😀 tak budem sledovat tvoje pokroky, som zvedava co ti bude hovorit dokina 🙂
@leann245 no dufam ze s otehu nemienis cakat do decembra 😉
@saranata no tak som tu moju kopu zdolala, nakoniec to nebolo take hrozne ako som si myslela 😀

saranata
31. aug 2011

@backorka no a ja som sa tej mojej zase uspešne vyhla, v tom som naozaj macher , len som to presunula nech to nevidím a hotovo xixi
zajtra ideme na bio farmu s detmi pozriet zvieratká tak sa teším , zase jeden krásny den pred nami 🙂 🙂 🙂
prajem ráno krásne teplotky, ja už len čakám aké prekvapko bude 😀 😀 😀 😀 😀 zachvílu budem mat že 35,..... 😀 😀 😀 😀 a potom zmrznem 😉

abriela
31. aug 2011

@leann245 suhlasim s tebou a potvrdzujem skupinovy efekt napr. mrchy. Takze uz sa tesim, ked tu niektora napise, ze mrska meska pripadne teplota neklesa 🙂.

lin123
31. aug 2011

ahojte. Rozmyslam, ze si zacnem merat bazalnu teplotu, ma to vyznam, ked uzivam duphaston? Pracujem na zmeny denne a nocne...moze to ovplyvnit teploty?

lin123
31. aug 2011

predpokladam, ze ano..takze asi to je v mojom pripade o nicom..hm..

bleelka
31. aug 2011

ahojte kocky, je tu nejaka co pracuje na dalsom babetku a predosle este stale koji? ja mam mrchu od januara, od aprila skusame, no zatial sa nepodarilo... vraj je to kojenim, ale ved tolko vela zien je co otehotneli pocas kojenia, tak neviem ci nie je pricina niekde inde... ved cyklus uz mam, bazalka tiez vyzera dobre, hlien mam tiez pred polkou cyklu, tak ja neviem... :((( musime to stihnut do takeho januara otehotniet aby som mala narok na materske a neprisla o flek v praci... 😒

saranata
1. sep 2011

@lin123 meranie BT nie je vobec vhodne pre ženu ktorá pracuje na smeny, nemá to vyznam, tam ide o stabilne meranie, ktoré by si nedosiahla tým že nemáš pravidelný denný rytmus, v tvojom prípade asi lepšie sledovat hlien a v strede cyklu otestovat ovu testom ... 🙂

saranata
1. sep 2011

@bleelka ahoj , no my pracujeme , ale nie až tak cielene, všetko chce svoj čas, stále dojčím dceru a je to do istej miery iné ako ked žena nekojí , ale nie je to dovod na problem pri otehotnení 🙂 a vy sa nesnažíte dlho tak nehladaj hned problem 5 mesiacov nie je nič, normálne ovuluješ tak to raz príde, ak ta tlačí čas tak to je ine po psychickej stránke si to možeš len zhoršit, nesustred sa na to až tak , lebo toto je niečo čo bohužial vôlou neovplyvníš...to už by sme tu všetky boli tehotne v momente 😀 😀 😀
ak máš cyklus ok, Bt a hlien to je len dobre , držím palčeky nech vám to vyjde 🙂 🙂 🙂

saranata
1. sep 2011

@backorka
@leann245
@janie80

http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4

hovorím že asi mrznem alebo čo 🙂 zase pokles, toto je anovulák jak vyšitý, len nechápem teraz ten hlien čo som mala aj okolo 14 dna a aj teraz už tretí den, a bolesti vaječníkov ako pri ovule, poznám sa jak svoje boty ale toto je ako keby som ráno merala mužovi teplotu a nie sebe 😀 😀 😀 😀 😀
podla ovu príznakov som mala ovule dve 😀 😀 podla teplot ani jednu, použijem tvoj výraz @janie80 divočináááááá 😀 😀 😀

mima1983
1. sep 2011

Baby, kde si pocitate plodne dni? ja som pozerala na calendar.zoznam.sk..... viete o niecom lepšom?

maminka142
1. sep 2011

@mima1983 daj si do googlu menstruacny kalendar a tam ti ich vyjde niekolko 🙂 Ale naj je ten, kde ti ukaže aj stupnicu, kde je väčšia pravdepodobnosť na dievča a kde na chlapca 😀 Ja si robím ešte graf na fertility a na womenzone 😀

leann245
1. sep 2011

@katusap tak si z teba budem brat priklad...ja mam sice zatial najviac 10, ale verim teda dokimu, ze to staci...uvidime, ako to bude v realite 🙂
@backorka tak to v ziadnoooom pripade nebudem cakat do decembra...pokracujeme pekne krasne dalej v tomto prijemnom snazeni 😉 Akurat to bude teraz zo dva mesiace zaujimavejsie...lebo sa stahujeme z bytu krstnej, kde sme boli cez leto k mojim rodicom a budeme tam, kym neprerobime byt...takze cca tie dva mesiace...dufam, ze rodicia budu casto chodit na prechadzky 😀
@abriela a kludne to mozes zacat aj ty 😉
@saranata paradny graf...taky sklesly...ak by sme tvoj nazvali divocina, tak mojmu by zas isiel nazov "husenkova draha"...kedze ho sem neviem vlozit, tak aspon pre ilustraciu...posledne dni idu ze: 36,5-36,3-36,6-36,3-36,5-36,3...proste 36,3 je v mojom tohto mesacnom cykle velmi popularne cislo a kazdy druhy den sa k nemu vraciam 🙂 Inac 13ty DC vecer som si bola absolutne na istom, ze prebieha ovulka, zacal ma brutal boliet lavy vajecnik, az mi to strielalo po koleno, zrazu som doslova ze ostala "mokra" a ovu hlien bol ako vystrihnuty vzor z ucebnice...a v stredu mi doki povedal, ze po ovu ani stopy....tento mesiac si z nas nase tela robia teda riadne srandicky....OKI, sranda musi byt, ale od buduceho mesiaca uz teda seriozne poprosime 😀

backorka
1. sep 2011

Babulky ja som dnes na tom takto http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c a zase mam ovu hlien, neviem co si mam o tom mysliet 😀 a ide sa na vyyyyyylet, juchuuuu 😀