V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@katusap Začni si platit teraz a ked otehotnies v septembri, tak to bude ok, pokial by si nahodou neporodila predcasne. Lebo ber to tak ze tehotenstvo trva 270 dni a aj poistenie musis mat 270 dni. Musis ratat radsej s nejakou rezervou, najlepsie ked by si otehotnela mesiac po zaciatku platenia. Lebo keby si nááááhodou porodila v 8 mesiaci tak ti to nevychadza. S PN ti neviem poradit zatial, nepotrebovala som to zatial.
@saranata dakujem pekne za povzbudive slova... ja na to netlacim, vlastne nie som az tak presvedcena, ze chcem baby hned, len by to bolo vyhodnejsie... ked sa nepodari, nevadi, pojdem do prace, i ked som kvoli dcerke chcela mensi vek. rozdiel...vacsi je zas komfortnejsi pre mna 😉 len mi to nejde do hlavy, ze preco som neotehotnela... pri prvej som sla k dokimu ked nevyslo po 3 mesiacoch a nasiel cystu, ktora branila ovulke, pritom cyklus bol tiez pravidelny, aj bazalka tak ako teraz, aj hlien a predsa to bolo zle... tak rozmyslam ci aj teraz neskocim nech ma pozrie, ale predpokladam, ze hned povie odstavit a potom sa stazovat 😀 len mi fakt nejde do hlavy ze toooolko zien otehotnie pocas kojenia a ja just nic... zahada? 😀
@bleelka prečo by ti lekár mal povedat odstavit? ja neprestanem dojčit - teda nemám v umysle prestat ani v tehotenstve....
a žiadna záhada to neni, proste si neotehotnela hned ale to neznamená problem , ja som tiež pri prvej neriešila a bolo , pri druhej takmer rok snaženia sa ale tiež sa podarilo , všetko chce svoj čas...
teraz dojčím , navyše mám poruchu stítnej zlazy ale tu liečim , a nestrácam nádej vobec, čo má byt bude 🙂 🙂 🙂
A MY VSETKY TU BUDEME MAMINKAMI V ROKU 2012 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@saranata ze backora ccc 😀 inak aj my sme dnes boli na biofarme, najlepsie bryndzaky ake som do teraz jedla, mnam! 🙂 pol dna ma uz boli brucho ako pred mrchou, ach.... inak buduci tyzden mi pride ten dvojdesatinkovy teplomer, tak sa tesiiiiim 🙂
@lucica jeziiiisss ja si to musim tiez vybavit! ved moj plat nic moc 😀 dufam ze buduci tyzden si na to najdem cas...
@bleelka nuz nanic je to, ze zena moze mat milion pricin preco neotehotnie ale moze to byt aj uplna nahoda a proste len psychika... ale myslim ze za preventivku nic nedas... myslim ze urcite sa da otehotniet aj pocas dojcenia, takze nemusis odstavovat 🙂
@backorka 😀 😀 😀 ježiši ja som napísala backora???? hehe to bolo neumyselne a nič to nevyjadrovalo 😀 😀 😀 😀 kde ste boli?, my v Stupave na Biofarme, rovnako sme si dali najlepšie bryndzáky mnááááám a domov sme si syrove nite nakupili taký kooooopec 😀 😀 😀 u nás to všetci miluju, už aj malinká 🙂 a bryndzu a všeličo, a inak super , krásny den za nami , sa teším
a čo sa týka mrchy tak ked má príst nech príde, aspon ti nabehne další cyklus, lepšie ako problemy nie?
alebo žeby sa vajíčko stále vrtalo? ktovie?
idem ja teraz off, otvorili sme si s mužíkom vínko tak idem odychovat po dnešku , mylsím na vás a držím palčeky,
ráno si dáme info o tých naších užasných teplotách , papa a dobru noc 🙂
@saranata jejda dobre ze spomynas tie nite, by som ich zabudla v kabelke do rana 😀 inak ak ich mate tak radi, tak my sme si minule kupili s mm vo Fresh markete v starej Ikei, zdali sa nam lepsie ako tieto, tu aj pisu, ze miesaju s kravskym mliekom... inak nevedia co za to pytat, ze? Aj my sme boli na tej v Stupave, ved tu ich asi viac nie je 😀 najviac som sa pobavila, ze prenajom ohniska - 50 eciek 😀 😀 😀 ale tie bryndzaky boli fakt ze neskutocne, lepsie ako od maminky a svokruse 😀 my sme tiez mali krasny den, aj korculovat sme boli podvecer a stihli sme nezmoknut 😉
Mrcha to nebude urcite, to by bolo moc skoro 😉
Krasny vecer!
caute kocky, ja dnes takto... http://www.fertilityfriend.com/home/358820 zeby bola ovula vcera? 😕
@backorka zajtra jej volam..lebo som mala prist na 11 a 12 den po mrche ale to mi vychadza na sobotu, nedelu...tak sa idem poradit :D
a potom napisem co som sa dozvedela
@janie80 nooo vyzera to tak, ale kludne moze byt aj dnes, uvidis podla zajtrajsej teploty 😉 nejake sprievodne javy?
@b.bardyova jasneee,daj vediet 🙂
@backorka díky, večer bol super, a včera to vyšlo 🙂 tak sme sa tam niekde na farme mínali 🙂 na tom ohnisku sa rehotal aj mm, neskutočná cena , ja som myslela že ide o nejaký preklep 😀 😀 bryndzáky super, akurát sa mi zdali nejaké malé tie porcie, nie? 😉
tak ste mali aj vy pekný den 🙂
@janie80 ahoj moja , ja to nevidím na ovulu, možno keby zajtra ešte teplota išla znovu o dost hore tak by ten graf vyzeral inak , držím palce nech to ide horéééé
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4
ja takto 😀 😀 😀 už sa len smejem , dnes že 36,26 taký teplotu som ešte nenamerala 🙂 🙂 🙂 ja mám asi ovulu ale smerom nadol 😀 😀 😀 😀 myslím že som si odbila tento mesiac anovulák a dufam že na rok stačilo 😀 😀
@saranata svet sa nezruti, ja si aj tak myslim, ze som ju mala ten 16DC... ved uvidime kedy pride mrcha, aj tebe aj mne...
Mas pravdu, boli to mensie porcie ako davaju inde, ale popravde, kolkokrat sme dojedli take obrovske porcie bryndzakov? ja nikdy 😀 som na seba hrda ze ani tuto som nedojedla a nechala som mm, ved si nemozem roztahat zaludok 😀 este aj tento vikend ma cakaju bryndzaky, lebo ideme na chatu do Stiavnickych bani 😀
@backorka hej ja som tiež nechala, ale len tak pre porovnanie, a máš pravdu bryndzáky sa tažko dojedia, je to sýte jedlo....no budeš mat dost tých bryndzákov xixi, tak si užite krásny víkend
ten 16 den mohla byt stále, len ten pokles, ale ved uvidíš,ako to pojde dalej , pravda je že doteraz si uplne pod líniu nešla tak zatial to neni také uplne zlé.
@saranata dakujem, uzijeme si ho 😉
No budem to s tym grafom robit ako s horoskopmi... ze im budem verit, len ked sa mi to bude hodit, haha 😀 skoda ze som nepokracovala s tymi ovu testami, ze ci by aj tie boli negativne cely cas... mohla by si do albumu na chvilku hodit aj svoju fotku, hmm? 😉
@saranata no ja som sa lekarovi na preventivke hovorila, ze by sme chceli druhe, ale ze prve este kojim a on, ze nechce vyzerat ako odporca dojcenia, ale ze kojenim a drazdenim bradaviek sa vyplavuje oxitocin a to je ten isty hormon co sposobuje stahy maternice a moze dojst k predcasnemu porodu alebo potratu, takze preto...a uz nehovoriac o vycerpavani organizmu matky subeznym kojenim a tehotenstvom.... a aj vela inym zenam doslova nariadili lekari odstavit ked otehotneli a od 6.mesiaca to mali prikazom...
a so stitkou mam aj ja problem, po porode autoimunitne ochorenie, moje telo nici stitku, tiez som na liekoch, ale vraj je liecba dostatocna, tak v tomto problem nehladam... zelam ti vela stastia a dufam, ze sa nam to tu vsetkym podariiiii
@bleelka hej toto sa hovorí všeobecne od lekárov , ale ak nie je žiadny problem zena može dojčit až do porodu a potom tandemovo obe deti, osobne poznám tri ženy ktoré takto dojčia a tiež jednej z nich lekár nesuhlasil s dojčením ale kedže nemala problemy tak neprestala, a tie dve tak tým to lekár dovolil tiež za podmienok že ak by nastal problem prestanu dojčit....ale dojčili az do porodu a bez problemov
@saranata @backorka ste ma riadne pobavili...ked som si vcera precitala prispevok a v nom ze "backora" tak som sa normalne musela nahlas zasmiat, uz si bude mm mysliet, ze mi suchoce 😀 Dvojdesatinkovy teplomer som si objednala 17 augusta ale este nedorazil...pisali, ze ak ho maju skladom, tak ho do dvoch dni poslu a ked nie, tak do 4 tyzdnov! Evidentne na sklade nebol...ale to sa clovek pri objednavke nedozvie a v lekarnach v BB ho proste nemaju 😒 Co sa teploty tyka, tak nemam slov...ja dnes zas 36,6, cize pokracujem vo svojej husenkovej drahe...zajtra to tipujem na 36,3 🙂

@leann245 tiež pekne, inak nemáš dvojdesatinkový teplomer?, je to lepšie na meranie BT , presnejšie,
@backorka vidím že nie som sama, tiež mám teraz hlien ako pri ovule , kašlat na to , tento mesiac je nejaký divný celkovo
backora podstatne je že neklesáš pod líniu takže zatiak ok