icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
9. sep 2011

@chmurkaxy lekár vam stanovil nejaku diagnozu pre ktoru to nejde? u teba alebo u muža?
pretože ak nič vážne, mohli by ste skusit Jonášovu metodu prirodzeneho počatia, sesternica mala syna a potom už 12 rokov nemohla otehotniet, a týmto vypočtom otehotnela hned a ma aj vytužene dievčatko, tak to skuste, je to absolutne neinvazívne

backorka
9. sep 2011

@saranata Fiha a ty sa kam splhas moja, k //? 😀 dakujem za gratulaciu 🙂 dnes som testovala novy teplomer, bolo to vtipne, aj s tym starym som mala uplne rozdielne teploty s rozdielom 0,2 stupna, lebo som aj testovala co urobi teplomer ked ho necham merat aj po pipnuti a samozrejme ze to este rastie... ale zaznamenala som si teplotu so starym teplomerom hned po pipnuti, takze pohoda 😉

saranata
9. sep 2011

@backorka k // to asi nebude, pri tom ako sme minuli ovulu 🙂 🙂 🙂 ale aj zázraky sa dejú 😀 😀
to je rozdiel dva teplomery,aj ja mám doma tri rovnaké a vzdy je iná teplota
ani ty to nemáš zle, pokles nie je pod líniu

backorka
9. sep 2011

@saranata ved hej, est je skoro na pokles ak by som uz aj sla k mrche... praveze mne ten moj stary najskor ukazal 36,6 a ked som ho tam este nechala tak sa vysplhal na 36,8, a druhykrat po pipnuti ukazal 36,7... ty zaznamenavas teplotu po pipnuti, alebo ho tam este chvilku nechas?

saranata
9. sep 2011

@backorka áno vzdy ten čas po pípnutí, tam nejde o vysoku teplotu , pri meraní BT je doležitá línia grafu a meranie za rovnakých podmienok,
vysoká teplota nič neznamená

backorka
9. sep 2011

@saranata hej hej, rozumiem, doslo mi ze ked si vsetky teploty budem merat rovnako, tak je jedno ci je graf vyssie alebo nizsie na stupnici 🙂

saranata
9. sep 2011

@backorka príklad ja mam teraz strašne nízku BT , pred mladšou ked som si merala tak toto boli predovulačne teploty , poovulačne som mavala nad 37 vzdy , a teraz mám ovulačne ledva 36,80
mení sa to vekom , porodom a všeličím , takže vyška nie je podstatná

maminka142
9. sep 2011

@saranata
@backorka Ahojte žienky, tak dnes som bola u toho doktora a pichli mi pregnyl, uff v živote som tak, po injekcii neodpadla ako dnes 😕 Folik mi dnes nameral 19,20 mm a vraj sa mam snažiť cely vikend+ 2 dni, takže do utorka 😅 Co si myslíte, aky by mal byť folik, aby došlo k oplodneniu? Minuly mesiac som mala vraj až 18 DC a tento vraj 14,15,16... Zatial som na tom takto 😉 http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4

backorka
9. sep 2011

@maminka142 fuha, o velkosti foliku neviem ze nic 😀 a ta injekcia je kvoli comu? dnes si si merala v inom case ako vzdy?

maminka142
9. sep 2011

@backorka ano dnes som vstavala o 2 hodiny skôr, ako zvyčajne, tak som merala, aj v inom čase 🙂 Ta injekcia sa dava, vraj na uvolnenie svalov, na lepšie otehotnenie, ale minuly mesiac mi to nezabralo 😕 Asi mi to zle pichla, teraz mi to pichala, na dva krat 😅 Ale už si to nedam pichnuť... Neoslavuješ ta dnes nahodou? 🙂

backorka
9. sep 2011

@maminka142 ano, oslavujem, najskor v robote, to mame hromadnu oslavu, a vecer s rodinou, uz sa tesim 🙂 takze ty si pred tym absolvovala nejake vysetrenia na zaklade ktorych sa tvoja dokina rozhodla ti pichat tieto injekcie?
@saranata vies ako som spominala ze mi byva tak divne uz asi stvrty den? moze to byt z kavy? lebo robim si ju kazde rano o 9tej, nesku s mliekom a pijem ju skoro az kym nejdem obedovat a presne ten cas mi je uplne divne... cim to moze byt, ze mi zrazu nerobi dobre? chuti mi rovnako...

abriela
9. sep 2011

@backorka test som si nerobila. Partner ma presvieca, ze nic nemoze byt - len ak mu nieco uslo🙂. Ale nasla som prvy priznak, citim akokeby som uz mala, citim vlhko 🙂 , ale mrcha to nieje. Taketo pocity som mala aj predtym.
Ja ked som otehotnela, nechutila mi kava, aj ked som si ju kazdy den spravila. Dalej zacala som mat nocne zravky udeneho. Po 2 tyzdnoch co meskala mrska, som bola u nasich a dala som si domacu slaninu. Otec sa hned pytal mami ci niesom tehotna, ked mi chuti slanina 🙂.
Aj ked ti teplota klesla, mas pekny graf.
@saranata tiez pekny graf. Som zvedava, ktora sa tu bude vytesovat ako prva, ze mrska neprisla 🙂
@maminka142 drzim palce, nech sa zadari. Riesis otehotnenie uz s lekarmi, ci ako si sa dostala k informacii, ze vobec nejaky pregnyl existuje?

leann245
9. sep 2011

@backorka Prajem ti vsetko len to najlepsie k meninam backorka, najmä dve riadneeeeee kolajnice o chvilu 😀 @backorka @saranata pripajam svoj graf, vcera a dnes som merala skor, lebo som isla k doktorovi ale tie teploty by neboli ovela vyssie...taaaakze mi len ostava dufat, ze dalsie dni pojdu vyssie a ze ta ovulka by mohla byt napr. dnes 😒 to by bolo celkom zaujimave, nakolko dnes mam "naj naj naj" den na pocatie od Jonasa, cize by sa ten naj den urceny Jonasom prekryl presne s ovulkou 🙂
Ako vidim, vase grafy sa uz uplne unormalnili a s mojim podivinskym sa nekamaratia...ale ja sa z toho tesim a pekne vam vravim, ze nechcem vase teploty vidiet nizsie aspon minimalne 18 dni, jasan?! 😉 😀 A to, ktora ostane tehotna pre motivaciu nas ostatnych uz tento mesiac nechavam na vas... 😉
http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e

abriela
9. sep 2011

@leann245 drzim palce, nech sa zadari a napises, ze podla Jonasova metoda je fakt dobra. Graf mas veru cudesny. To ja som tu skoro ukazkova 🙂, aj ked ovu prebehla skoro.
Aj vcera vecer som na teba myslela, a dnes naozaj drzim palce.

maminka142
9. sep 2011

@abriela ano jasne, že pravidelne chodím k lekarovi a hned kontroluje ma... A po treťom mesiaci mi nasadil pregnyl a clostil... Ale, nepomohlo 😖 Ale po dnešnom dni, si to už pichnuť nedam... 😕

backorka
9. sep 2011

@abriela ja nechapem ze sa vydrzis neotestovat, nie si zvedava ako to s tebou je? ved uz hovoris o priznakoch, uz si to celkom pripustas podla mna 😉 a uvidis, priatelovi ked povies ze si tehu a budete mat krasne zdrave mimco tak velmi rychlo zabudne na nejake nepodstatne znamenia 😉
@leann245 ahojky, dakujem za prianicko, ja uz nejako tie // vydolujem z toho testu, ale este je skoro 😀 a vy sa snazte aj dnes aj zajtra aj furt a potom budes mat istotu ze si ovu neprepasla 😀

leann245
9. sep 2011

@abriela Dakujem pekne, si zlata 🙂 Tvoj graf vyzera uplne perfektne a tak ako saranatim a backorkin ho drzime urcite vsetci ocami na tych vyssich teplotach...a aj ja ti drzim vsetky palceky, aby tie teploty uz ani neklesli...a nasla si si dve ciarocky...a keby aj nahodou tento mesiac nie, tak ten buduci uz urcite...lebo som dala DDL na otehotnenie do konca oktobra, tak treba pekne popracovat 😉 😀 😀
A mne sa ten moj graf zacina aj pacit...ked si predstavim seba ako osobnost...tiez nerada zapadam do davu len preto, ze je to dav...ked sa mi raz nieco nezda spravne, kludne pojdem prosti tomu celemu davu aj sama...a mozno tie moje teploty konecne kopiruju tu podstatu mojej osobnosti a sice graf vyzera cudne, ale je mi prirodzeny... a to by mohlo viest k uspechu 🙂

abriela
9. sep 2011

@backorka no vydrzim,lebo lekaren radsej obchadzam 🙂. Keby som mala test tak ho uz robim. Ovulku ukazuje na stredu a milovali sme sa az v sobotu. Ale male potvory sli na brucho 😀 . Samozrejme mohlo nieco ujst, ale pravdepodobnost je mala.
Ked som otehotnela predtym, bolo to neplanovane a tiez nepravdepodobne. Pretoze som mala 2 tyzdne 39 teploty, antibiotika nezaberali a pricinou bol zapal oblicky.
@ leann245 kazda z nas je ina, a spokojnost a viera pomahaju vo roznych situalciach
@maminka142 ved po vykende to uz bude zbytocne

leann245
9. sep 2011

@backorka snazime sa poctivo...nebojim sa, ze ovu prepasiem, skor sa modlim, aby som ju vobec mala tento cyklus 😉 PS: tie kolaciky vyzeraju nebezpecne chutne...urcite sa dnes po nich len tak zaprasi 😉

backorka
9. sep 2011

@leann245 haha ten tvoj postoj sa mi uplne paci 😀
@abriela jaaaj tak to je fakt mala pravdepodobnost, ale aj vo svojom okoli mam zenu, ktora otehotnela tak ze o tom ani nevedela, z nejakej zatulanej spermie a dieta ani nechcela 😒

maminka142
9. sep 2011

@leann245 čo bude zbytočne?

backorka
9. sep 2011

@leann245 dakujem za pochvalu, chutia dobre, len tie vrchne su s pomarancovym kremom a zapecenym snehom, ktory potom tak splasol, takze vyzeraju trochu cudne, tipujem ze ovocne pojdu na dracku 😀

leann245
9. sep 2011

@maminka142 to si sa asi chcela opytat abrieli 😉 Asi myslela, ze bude zbytocne uz po vikende pichat ti nejaku injekciu, lebo uz budes predsa tehotnaaaa 🙂 teda aspon ja som to tak pochopila...

leann245
9. sep 2011

@backorka proste mnaaaaaaaaaaaaam 😉

darinkazv
9. sep 2011

ahojte žienky.

@backorka mmmmm, mňam. tie koláčiky. mmmm. a všetko naj naj naj, aby si si už v najbližších dňoch našla // 😉

ja dnes na obed som si zvolila buchty na pare. akurát chystám kvások. včera som zjedla už aj hranolky. takže dúfam, že už sa to začína lepšiť a okrem banánu do seba dostanem aj normálne tuhé jedlo 😀

maminka142
9. sep 2011

@leann245 ved ja už na injekciu nepojdem 😕 Ďakujem a prepač, že som sa pomylila 😅

backorka
9. sep 2011

@darinkazv ahojky, dakujem 🙂 ani si nehovorila ze ti vyba tak zle... buchty mnam 😝 mna tiez teraz skoro naplo, asi to sposobuje ta blba kava v kombinacii so skoro prazdnym zaludkom, kedze jem len sproste dietne pufovane vyrobky... takze teraz tlacim fit tycinku aby som dostala trochu energie a cukru do krvi.... ach, dufam ze ak budem tehu tak nebudem ako moja tehu kamoska, ktorej byvalo blbo vzdy ked dlhsie ako hodinku nejedla, cize furt nieco muslela pozobkavat a hned od zaciatku tym padom priberala... ja chcem este schudnut 😉

saranata
9. sep 2011

@leann245 ahojte baby, no graf máš v pohodke ak ti zajtra pojde hore teplota tak ovula bola predvčerom podla mna teda 22DC 🙂
@maminka142 nič si pichat už nedaj, nech ti sleduje folikul ale neber ziadne umele hormony, skus ten sarapis od dalšieho cyklu 🙂

@abriela graf može byt pekný , ale ovulu sme moc nevystihli tento mesiac takže ja tu mávat testom asi nebudem 😀 😀 tento krát 😀
@backorka my si to tam aj ceruzkou dokreslíme tie čiarky však? 😀 😀 😀 práve idem z DM okolo testov som len preletela 😀 😀 ja netestujem , až ked budem citit nejaku zmenu 🙂
@darinkazv
inak sa tu bavíte o obedoch , tak ja som teraz asi pol hodinu tlačila do seba kačku komplet s príslušenstvom 😀 😀 😀 manžel včera večer pripravil a ani som nebola schopná písat len som to do seba tlačila .. ale taku nehanebnu porciu že fuj, ale zle mi neni 😀 😀 😀

darinkazv
9. sep 2011

@backorka no, býva mi celý deň tak ťažko na žalúdku. ako tak mám stabilný žalúdok, keď zjem polievku alebo banán. celkom mi ide aj jablko alebo pomaranč 😀 z tuhých jedál mi ostane ešte horšie, než na prázdny žalúdok. ale našťastie nezvraciam 😀 fatk, zo zvracania mám panický strach, tak to moje telo radšej nerobí 😀 veru, buchty mňam. len som zistila, že nemám jahodový lekvár 😀 vychádzky mám až od 14tej, tak buchtičky musia počkať 😀
no a ako strašne mi vzrástla chuť na sex. už len keď ľahne muž vedľa mňa, tak sa cítim ako panna, čo ešte nesexovala 😝 ale ešte sa bojím. povedala som, že až tak kol 11-12. tt 🙂 dovtedy si mužík musí nejak vystačiť sám 😀 😀 😀

darinkazv
9. sep 2011

@saranata 😀 😀 😀 mňaaaam. kačka. že by som si aj ja dala 😀 a ešte keby môj mužík vedel viac uvariť, než špagety 😀 ale taká dobrá kačička s knedlíkom a červenou kapustičkou. jooooj 😀 😀 😀