icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
9. sep 2011

@darinkazv no ved joooooj , už čakám kedy mi príde zle, lebo to bolo nechutne ako som to zbodla 😀 😀 😀 😀 ledva som dala malu spat a už som bola v chladničke, teraz budem len fučat , ale to je jedlo pre Bohov...a pri tomto nepočuvam také správne "cica nežer" 😀 😀 😀 😀

darinkazv
9. sep 2011

@saranata 😀 😀 😀

maminka142
9. sep 2011

@saranata Ďakujem, skusim mu to navrhnuť, lebo som z toho nejako mimo, ešte som nikdy takto neodkvecla 😠 Tento mesiac už nejdem na sono, až buduci 😒 Čo si myslíš, kedy je ten najplodnejši deň, ked dnes mam folik 19, 20mm? 😕

saranata
9. sep 2011

@maminka142 tak toto som nikdy neriešila, ale kamoška mala tesne pred ovuláciou 24,40mm, ale tiež neviem či to nie je individuálne , takže cez víkend sa snažte ale zase nie furt to naozaj nemá vyznam , podla chuti najlepšie 😀 😀 😀 alebo do utorka obden, nech maju fčas "chlalani" dozriet 😀

backorka
9. sep 2011

@saranata joooj kacka, my tiez budeme dnes mat, idem s rodinou na veceru do jednej restiky a budeme mat celu kacku, kapustu, lokse aj knedlu... len este som sa nerozhodla ci v ramci delenej stravy budem jest kacku s kapustou alebo loksu s knedlou 😀 😀 😀

maminka142
9. sep 2011

@saranata ok, ďakujem Ti 😉 Asi poriešime ten obdeň, lebo to by mm, asi nezvladol denne 😀

backorka
9. sep 2011

@darinkazv fiiiiha tak to manzel bude z teba vyteseny ked ho konecne k sebe pustis 😀 ja neviem, ale je potrebne zdrzat sa milovania v tych prvych tyzdnoch? ved to nemoze ublizit, ci?
Ved daj iny lekvar, ci ine ako jahodove nelubite? to mas akoze v ramci PN vychadzky? o tom som este nepocula 😅

saranata
9. sep 2011

@backorka na každý tanier si nalož niečo ine a zjedz to v pohodke , delená strava jak vyšitá
inak ak je telo spokojne , najedene, a cíti sa dobre tak sa všeličo podarí 😀 😀 😀

saranata
9. sep 2011

@backorka ja som mala az do začiatku materskej vychádzky doobeda a poobede po 2 hodinách,
@darinkazv nič sa nemože stat , pokial ti lekár vyslovene nepovie že nesmiete mat sex , ale v prvom trimestri nevidím dovod prečo nie

saranata
9. sep 2011

@maminka142 to nejde o to či by zvládol alebo nie, ale je to kontraproduktívne, kedže sa mu nestihnu vytvorit nové zásoby 😀 😀 😀

darinkazv
9. sep 2011

@backorka no, ja to radšej takto riešim. radšej počkáme s milovaním, ako si potom niečo vyčítať. vieš, keď som začala pri prvom tehu krvácať, tak noc predtým sme sa milovali. krvácať som neprestala a nakoniec som tri dni na to v nemocnici už bábo v brušku nemala. ja neviem, či to malo súvis, či nie, ale mám z toho obavu. 😒
ja moc iný lekvár nemusím, než jahodový. tým dvom mojim láskam je to jedno 😀 áno, v rámci PN vychádzky. ja mám len poobede 14-16:00 hod. doobeda nemám. a ísť von mimo týchto vychádzok je risk. keby ma prišli skontrolovať a ja by som nebola doma, tak až do konca PN by som prišla o peniaze. 😒

saranata
9. sep 2011

@darinkazv to s tým určite suvis nemalo, na toto nie je dovod, zbytočne sa stresuješ

backorka
9. sep 2011

@darinkazv tvoje obavy su normalne, tak teda pre pokoj vlastnej duse vydrz, ale zase to moc neprehanaj, vied vies, chlap je len chlap 😀 no da sa to vybavit tak, ze si bola akoze na kontrole, zohnala by si si peciatku, ale tak jasne, ked nemusis nikam ist, tak nechod 🙂
Vtedy prvykrat si bola v nejakom4-5 tt, nie? to si asi mala potvrdene len z testov, ci aj zo sona?

darinkazv
9. sep 2011

@backorka ja som to mala aj zo sona potvrdené. moja bývalá dr. mala kvalitné sono. tehu zistila už na začiatku 4tt. kdežto teraz mi tehu potvrdili až po 5tt 😉 potom som absolvovala aj kyretáž, aby tam ozaj nič neostalo, aby neboli komplikácie. no a po hystológii tiež potvrdili, že šlo o tehu.

saranata
9. sep 2011

@darinkazv inak ja som bola dlho na PN , vlastne od 2 m az do materskej, a s mojou obvodnou to bolo v pohode, ona to brala že som neni chorá len tehotná s nejakými problemami, a vzdy mi napr na víkend napísala vychádzku a zmenu pobytu počas PN a mohla som byt celý víkend mimo, to sa dá aj s tvojím lekárom ked máš doma aj dieta, lebo ine je byt v robote a ine len tak vonku na prechádzke...
ale to len tak keby si bola náhodou až do porodu doma

darinkazv
9. sep 2011

@saranata tak moja gyn. mi ani nedá byť do pôrodu doma. a teraz mi ledva dala tieto vychádzky. ale tak ja mám dobré tehu, tak chcem ísť do roboty, lebo tie peniažky doma chýbajú. môj manžel teraz zarába o 200eur menej, než predtým, tak každé euríčko dobré 😉 a tiež chcem byť kolegyňami hýčkaná ešte 😀 😀 😀

backorka
9. sep 2011

@darinkazv wow tak to muselo byt ake spickove sono...
@saranata to je super, ked je ustretova dokina...

darinkazv
9. sep 2011

@backorka no, veru bolo. ale to je jediné, čo mi od tej dr. chýba 😀 😀 😀

misicka3
9. sep 2011

ahojte dievcata, ako sa mate? ja celkom dobre, mala je akasi chora, tak lezime spolu doma, take pocasie, ze chvilupekne, chvilu skaredo ☹

saranata
9. sep 2011

@backorka
@darinkazv
tak PN vystavuje obvodná , gynekolog len odporuča, on sa ma spýtal ako mi je a vzdy mi dal papier, ale ja som mala všetko možne, tak tebe ked nič neni tak to je jasne že chod do roboty, lebo potom je ten príjem užasný na rodičovskom 😀 😀 😀 😀

saranata
9. sep 2011

@misicka3 no pekne teda, tak sa liečte, víkend má by krásny ako jeden z posledných asi už 😒 takže uvidíme

maminka142
9. sep 2011

@darinkazv ja som tiež PN a tiež mam len vychadzky, ale ak sa dohodneš s lekarom, tak môžeš isť von aj mimo vychadzkovych hodín 😉

saranata
9. sep 2011

@maminka142
@leann245
@janie80
@darinkazv
@backorka
@abriela
no žienky prajem všetkým krásny víkend plný vysokých teplotiek, pre vačšinu to začne byt po víkende zaujímavejšie 😀 😀 😀 tak držím palce 🙂

darinkazv
9. sep 2011

@saranata nie, ja mám PN vystavenú od gyn. riadne. u vás to asi inak funguje 😉

saranata
9. sep 2011

@darinkazv hej? tak to som prekvapená, lebo odborný lekár nevystavuje PN, ja som po každej poradni u gynekologa doniesla obvodnej papier na predlženie trvajucej PN, do poistovne to musí íst od obvodneho lekára, tak fakt nechápem 🙂 lebo ma to dost otravovalo chodit tam aj tam , ale inak to nešlo 😒

janie80
9. sep 2011

kocky, ja dnes len na malinky skok... teplota sa drzi na 37,0 a to som 9DPO... 😉 tak nech sa tam drzi este dllllho... 😀
@backorka vsetko naj, naj, naj prajem a nech sa ti teplotky splhaju do vysin... 😉 vsetky tusime, preco... 😀

janie80
9. sep 2011

@maminka142 ja som mala folik 21mm a na druhy den praskol... myslim, ze dnesnym a aj zajtrajsim sexikom nic nepokazite... 😀 nemyslim, ze ma vyznam kazdy den... ved aj ti juniori s bicikmi musia mat cas vyrast... 😀

leann245
9. sep 2011

@maminka142
@janie80
@darinkazv
@backorka
@abriela
Krasny vikend aj odo mna...tu je pekne pocasie, slniecko svieti a jarmok v plnom prude...tak pojdem dnes trosku medzi ludi....ale kolotoce tento rok radsej vynecham, aby odstrediva sila neurobila pripadnu sarapatu v mojom vnutri 😀 😀 😀 Uzite si tento pekne sa crtajuci teply vikend a hlavne zvysene teploty prajem 😉

saranata
9. sep 2011

@janie80 tak nech sa len držia tak ako doteraz 🙂 🙂

janie80
9. sep 2011

@leann245 tak, tak... zvysene teploty nielen vonku ale aj vnutri... 😀 sa nam to nejako krati... bud budeme mrchovat alebo tehulkovat... 😉