icon

Vianočná depresia z neplodnosti.

21. dec 2019

Dnes pred vianocami to na mna dolahlo 😭. Dalsie Vianoce bez dietatka. Tak velmi by sme s muzom chceli mat dietatko a nedari sa nam uz 5 rokov 😕. Buduci rok este skusime umele oplodnenie. Ale asi by som sa mala zmierit s tym, ze nam dietatko nie je dopriate. A neviem sa s tym zmierit. Niekto povie, uzivajte si dovolenky, vylety, sport atd. Ano peniaze na vsetko toto mame. Ale mna to uz vobec nebavi. Vsade su rodinky s detmi. A ja sa uz citim menej cenna, kedze nemame aj my babatko. Adoptovat si nechceme, to uz ozaj radsej nemat dieta 😭. Citim sa z toho tak smutne, ze nie som tehotna 😕. Tak som verila, ze tento rok sa to uz podari, a nic 😕

bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
21. dec 2019

@anonym vobec na nu nereaguj, nestoji ti to za to.

bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
ladyvi
21. dec 2019

No aj by clovek tu nieco napisal. Ale ked vidim postupujucu diskusiu medzi vami...baby, baby... ako jedna, tak aj druha...nazivo by ste si aj do vlasov skocili...🙈 ...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mondolina
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
brita
21. dec 2019

ahoj,ja ta uplne chapem a poznam tvoje pocity.my sme sa dockali az po 10 rokoch,skusanim vsetkeho mozneho aj nemozneho a pomohlo nam az ivf,ale az na 9 krat.! takze tie pocity zufalstva moc dobre poznam.prajem ti,aby si sa cim skor aj ty dockala a ak sa odhodlas,skuste umele,urcite ti to aj psychicky pomoze,ze sa nieco deje a ze sa sance tymto zvysuju.drzim palceky💗

asia83
21. dec 2019

@bielavlcica No tak tí rodičia sú tiež prísni, aj boli. No je pravda, že lásku im takú ako svojej krvi dať nevedeli. Čiže to bude aj láskou, ak ju dieťa cíti od rodičov, má predpoklady na lepší život. 60 percent gény, 40 percent výchova. No ak raz máte isté genetické predispozície, výchovou ich nezničíte úplne, to nejde.

mondolina
Odpoveď bola odstránená
lula313
21. dec 2019

@whatever1 no podľa mna aj autorka nemá ziaden rozum vzhľadom na jej posledné komenty.. len sa vzajomne predbiehaju, ktorá komu viac naloží a ublíži..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
danusskaaa
21. dec 2019

Ja som síce na bábätko nečakala tak dlho... ale "len" 8 mesiacov. A aj napriek tomu, že je to otrepane, treba sa zamerať na niečo iné... napríklad, ja som si našla nový prácu, kde mi bolo uzasne (tak som povedala, že teraz nejdeme ani skúšať babatko) a buuuum zrazu som nedostala menzesu a test pozitívny 😆 mala som z toho zmiešané pocity, na jednej strane radosť že to prišlo.... na druhej smútok, že teraz som naplánovala už ísť na MD ale pracovať. Proste to tak asi málo byť. Prestala som sa testovať, merat teplotu, počítať plodné dni a podobne... A zrazu to bolo. Ten kazdmesacny "stres " ako to dopadne je naprd. Aj keď chápem, že zbaviť sa ho nejde 😣

gagik
21. dec 2019

presne ako to tu niekto pisal ze treba ist co najskor do ivf-zvysuju sa sance a mas aspon pocit ze sa nieco deje. nie je dobre s ivf dlho otalat a cakat do krajnosti s tym ze je to posledne riesenie,ist nan uplne psychicky vyspickovana,lebo ak sa nepodari aspon nemas pocit ze konec sveta. proste treba skusat.

stela01
21. dec 2019

Ja som skúsila 2 x IVF a mám 2 detičky ... život je boj.

bielavlcica
21. dec 2019

@ptmt1011 ja nehadzem do vreca. Chapem ze nie kazdy ma na to si vziat dieta z dd ale nastvalo ma to ze to okomentovala ze biele dieta. Odkedy sa delime na biele,cierne,zlte? Pre mna je clovek jak rom tak aj cinan aj biely nerobim medzi nimi rozdiel no autorka si zrejme nevie predstavit,zw si vezme nieco o com vie ze to malo zlych rodicov no nie? Je to nieco podobne ako tovar. Tiez si v obchode nevyberies nieco co je zvonka pokazene. Zoberiss si to co je pekne zvonka. Lenze autorka si mysli,ze zrejme ked bude mat vlastne,ze vyrastie z neho uzasne slusny clovek lebo vsak v jej rodine neni ziaden kriminalnik. Len aby sa nedivila ked jej decko zacne v 13 fakcit pit a sexovat.

asia83
21. dec 2019

Ono naozaj každý má to, čo si zaslúži. Prepáčte. Nech je dotyčná @bielavlcica aká je, opovrhovať nikým nesmiete. Zmierte sa sama so sebou, dostaňte zo seba von hnev a zlosť, pokoru a hrdosť, ktorých máte v sebe požehnane a majte pokoj. Potom príde všetko po čom túžite.

baboadel
21. dec 2019

Ahoj, viem sa úplne vcítiť do toho čo prežívaš a každá rada od ľudí, ktorí, to neprežili je ako sypanie soli do otvorenej rany. Viem, nič nenahradí ten pocit držať dieťatko v náručí. Ja som to prežila tiež, vydávala som sa veľmi mladá, takže zo začiatku mi to veľmi nechýbalo ale ako pribúdali roky ten pocit sa ozýval čoraz intenzívnejšie. Tak sa začala ťažká tortúta a pokusy o dieťatko, operácie, umelé oplodnenia. Bola som fyzicky aj psychicky úplne na dne. Žiaľ manžel na toto všetko nebol /mentálne/pripravený, takže som to prežívala viac menej sama. Z IVF a hormonálych zmien sa mi pridružila ešte aj porucha so štítnou žľazou. Bolo to celé zle. Vtedy som sa rozhodla pre adopciu, manžela som postavila pred hotovú vec, on by sa nebol nikdy rozhýbal, boli to komplexy/jeho rodina, čo povedia ľudia/ jasné, že aj ja som všetko zvažovala. No keď som si priniesla domov moju dcérku. každý deň som ju ľúbola viac a viac. Neviem, či by bol nejaký rozdiel v láske, keby som ju porodila, to neviem posúdiť ale život dostal iný rozmer. Ľúbim ju najviac na svete a naozaj mi robí veľkú radosť aj keď je z nej teraz puberťáčka zo všetkým čo k tomu patrí. Neľutujem a nikdy nebudem ľutovať tento krok. Aj keď manželstvo sme neustáli, myslím, že by sme sa rozišli aj keby sme mali kopec detí, žiaľ tá zaľubenosť sa stratila a ja som zrazu žila s niekym s kým nemám nič spoločné a kto iba bral a nič neodovzával. Ale mám svoj zmylel života. Určite sa nevzdávaj, vyskúšaj všetko čo sa dá a ak máš dobrého partnera, dá sa prežiť život aj v dvojici ja ale viem, že by som to už nedala. Prajem veľa zdravia a pekné vianoce.

orchidea1986
21. dec 2019

Uplne ta chapem, som na tom rovnako😉 postazuj sa radsej v skupinke IVF- skusenosti, rady, uspechy, tam baby pochopia tvoje pocity, podporia ta a nebudu ta odsudzovat za to ze nechces adoptovane.

lula313
21. dec 2019

@ptmt1011 ale to má aj bielavlcica(asi je horsie byt v dd, prežiť si zivot ako adoptovane dieťa ako “len” nemat deti), za to jej nemusi nejaká ženská tu nakladať a tiež sa mi nepaci, ako autorka opovrhovala adopciou, ako jej by sa malo narodiť 100% zdrave dieťa, s fantastickými genami, krasne, nadpriemerne inteligentne, čo vôbec nemusi byt pravda, takze sa to bielejvlcici mohlo dotknúť, keď si kvôli tomu nesie nejaký komplex v zivote.. reakcie oboch boli neprimerane, nie je dôvod držať stranu ani jednej, ale na mieste je správanie oboch odsúdiť..

tatinka
21. dec 2019

Ahoj,ked vam na nic neprisli,ak mozem poradit,skuste bylinkarku Anku Kopacovu,je tu na konoVi o nej aj diskusia velka.....s manzelm sme skusali aj viacere ivf,ujalo sa z ivf len raz a aj to len na kratko....po rokoch sme sli k tej bylinkarke uz ako k poslednej moznosti a vdaka Bohu,lebo nasa cesta k nej bola to najlepsie rozhodnutie pretoze teraz mame doma 17 mesacneho chlapceka,podarilo sa nam pocat prirodzenou cestou po 9 rokoch snazenia....

ja1986
21. dec 2019

Nám sa ani po 11rokoch snaženia nepodarilo otehotnieť, vyskušane 4xIVF, behanie po lekároch, kupele, stres, neuspech, plač.. a nakoniec máme doma adoptovaného Filipka, zajtra ma 2 mesiace ❤❤❤

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
asia83
22. dec 2019

@ptmt1011 Vy ste autorka príspevku? Písala som to jej na jej konkrétnu reakciu na konkrétnu osobu tu v diskusii. Nehaste, čo vás nepáli.

bielavlcica
22. dec 2019

@asia83 ja som reagovala z toho dovodu pretoze autorka to pisala s pohrdanim akoby bolo jej vlastne dieta z jej tela nieco viac ako dieta v domove. Ja komplexi z toho ze som bola v decaku nemam nastastie len ma dokaze nasrat ked nejaka si mysli,ze nedajboze jej dieta bude od narodenia perfektne bez chyb a v decaku su len tie zle. Kolke zeny tu pisu,ze maju problemy z detmi. Ona si mysli,ze svoje decko ustrazi?
Ja by som to zhrnula takto. Modry konik uz davno nie je o radeni druhym ale o osocovani,nadavani, zhadzovani zien. Najsmutnejsie je to,ze to robia zeny ktore su matky ale z jednej strany ich chapem su roky doma s detmi maju s nimi kopec roboty muzi im nepomahaju ba si najdu mladsie frajerky ale z strany su tu zeny ktore sa dlhe roky snazia otehotniet a nedari sa im. Kedysi som spominala bola tu jedna dievcina co mala 17 rokov a otehotnela a tie komentare typu mala si sa vzdelavat miesto toho roztahovat nohu,liezt do postele s inym....a uplne doraxil koment kedy mamicka ktora sa 8 rokov snazila otehotniet jej povedala, ze je to nespravodlive,ze hentaka k....a vleze do postele a hned ju zbuchaju a ta ktora sa snazi tolko co ona dieta mat nemoze. Ono z nejakeho dovodu sa tiwto veci deju. Ja verim v to,ze clovek ktoremu sa to deje si to asi aj ma zasluzit nic sa nedeje len tak