icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
zlatat
2. dec 2012

@daniwaugh absolútne netušíme, čo sa stalo .... v 16tt mi robili tripple testy a boli zlé - vyšlo vysoké riziko na Trizómimu 18 teda Edwardsov syndróm a ešte jeden syndróm - riziko bolo 1:3 ... už ma všetci pripravovali na to, že sa budem po amniocentéze ( ak bude pozitívna - mimochodom nikto nepripúšťal, že je bábo OK ) rozhodnúť čo ďalej, či si bábo necháme alebo pôjdem na potrat ... moja psychika bola na bode mrazu, preplakala som týždeň vkuse ... potom týždeň pred amniocentézou som mala sen o tom, že som šla na sono a Dr. mi povedal, že bábo nežije.
Na druhý deň som utekala na gyndu, nech mi to sono spraví a videla som namiesto akcie srdiečka len dlhú rovnú čiaru ... a o dva dni kyret.
Tesne po zákroku ma všetci aj lekári, aj sestričky utešovali tým, že takto je to lepšie, že tehotenstvo nebolo zdravé, že keby aj bábo prežilo, tak by sastrašne trápilo, lebo by žilo len veľmi krátko a podobné drísty ...
a keď prišli výsledky z genetiky po 3. mesiacoch, tak som normálne videla na gyndošovi, že je z toho výsledku prekvapený, že to nečakal, a že mu je to ľúto, že zdravé bábo zomrelo ... dôvod nevie ani on.
Ja tipujem, že problém bol v mojej zrážanlivosti krvi - pichala som si Fraxiparín a od začiatku som aj brala Anopyrin ... v 13tt mi hematologička anopyrin vysadila a nechala mi len Fraxík ale ten mi nezvýšila, nechala v pôvodnej dávke.
No a ja som hneď videla, že mi nejako hustne krv, aj keď som sa porezala, za pár sekúnd sa mi zrazila krv, aj keď mi brali krv pod fraxíkom, musela mi sestrička pumpovať žilu, aby vôbec niečo nabrala - sama vravela, že toto by nemalo byť, lebo fraxiparín zrieďuje krv ... takže podľa mňa chybu spravila hematologička tým, že mi neyvýšila dávku Fraxiparínu po vysadení Anopyrinu ☹

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat zlati to ma mrzi, nam tiez povedali vysledok, ze preco, citujem geneticku : "su veci medzi nebom a zemou, ktore veda nevysvetli". ale vies co uz na to nemyslime, ja verim ze sa vam podari babatko.krasne vonvucke, zdravucke a najlepsie dievcatko !
pekne papaj listovku pozitivne mysli a uvidis ze to pojde. a ten jonas ako? ten sa ti nepozdava, za smiesne korunky ti vypocita, kedy mas otehotniet a babo bude zdrave a donosis ho. poznam vela ludi ktory pomohol ci otehotniet alebo pomoct, aby sa babo narodilo ako dievca ci chlapcek. ja si myslim, ze za tych par korun to stoji.

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ ja viem, že je to veľký rozdiel ... ale teraz si krátko pred mrškou že? Mne prišla na 39.deň Ja si mzslím, že je dosť malá pravdepodobnosť, že by si teraz otehu ... tebe dal gyndoš zákaz na pol roka?
Mne najprv povedal 3 mesiace, o mesiac na to, keď som k nemu prišla, tak zrazu že pol roka - tak ja hneď na neho, reku pred mesiacom ste vraveli niečo iné ... tak uvažoval, a povedal, že keď je to do 20tt tak stačí 3 mesiace ... a potom ešte zaundral, že dúfa, že sa nám to na 1.pokus nepodarí

daniwaugh
2. dec 2012

@kvetka_ nikto ta predsa nebude odsudzovat, to sa nemusis bat. je pochopitelne ze nechces uz hento prezit, takze usmev a hlavu hore

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ neuvažovala som, ale asi to skúsim ... vieš ale u nás je ten problém, že MM je furt preč a chodí domov len na víkendy - takže bol by veľký problém trafiť sa do jeho termínu 😒

daniwaugh
2. dec 2012

@zlatat no tak to je uplne najhrosie. zdrave mimco a takto :( ach jaaaaaj.. no nic, do noveho roka s usmevom a nadejou!

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat ja som vcera bol 11DC, cize plodne dni... no radsej som si to poistila. mne doktor povedal, ze pol roka nemam otehotniet, lebo je pravdepodobne, ze sa to zopakuje, ze musim nechat maternicu oddychnut, lebo nedonosim. takze preto tolky strach u mna. ale vo februari idem na preventivku, to bude 3 mesiace po a ja dufam, ze mi povie ze uz pomaly mozeme ist na to. mam teraz skveleho gynekologa, ma super pristroje, vsetko mi pomeria, aj maternicu aj vysku vystelky maternice a tak. ja som pred tym nemala taku dbru gyndu, ta len urobila sono a ze vsetko v poriadku. a tento mi ukazoval vajecnik, maternicu a tak. vsetko pomeral, zapisal do karty, aj mi povedal, ze kedy mam ocakavat MS podla toho co videl na ultrazvuku. velmi mu doverujem. ale ked mi povie vo februari ze mam cakat este tri mesiace, tak nerucim, ze posluchnem, ale zavisi to aj od toho co mi jonas napocita :-
a to mas tak jeden doktor ti povie pockat, druhy nepockat a najlepsie e ked ti jeden doktor tvrdi raz jedno raz druhe... no a vyber si potom, ze co mas robit ☹

lavyrle
2. dec 2012

@zlatat citam ta dookola, tvoj pribeh poznam a stale mi to nejde do hlavy. Ako sa mozu takto pomylit ☹ nazor tej gynekologicky z Nemecka ma potesil, ja som citala viac nazorov,ze zena proste otehotnie az ked je fit - pretoze v tej maternici dochadza k celkom zlozitym veciam, ktore ak nefunguju a nie su v poriadku, tak zena proste neotehotnie - pripadne sa vajicko neuhniezdi (ak sliznica nie je v poriadku) atd. - vysledkom je, ze proste neotehotnie. Ak teda otehotnie, znamena to, ze je ok. Jediny problem je krcok maternice - tak mi to vysvetloval moj gynekolog.A cim vyssie stadium tehu, tym vacsi napor na krcok (ktory sa pri zakroku po MA mechanicky rozsiri) a moze sa stat, ze dalsie tehu cele nevydrzi.

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat juj to ked ti takto chodi len domov, no to je naprd. takto isto sa nedarilo ani mojej tete s ujom a dali si vypocitat a vsetko im to vyslo cez tyzden a tiez su spolu len na vikendy. no ale ak mam byt uprimna, tak ked mne nieco napocita jonas a bude to povedzme v stredu o dvanastej an obed tak si vezme dovolenku aj moj drahy aj ja. riskovat veru nebudem. velmi sa na neho spolieham a dufam, ze mi nevypocita termin na oktober, lebo to by ma svihlo 🙂
@daniwaugh dakujem 😵 a inak ako to super zbehlo, ze? uz je december, takze do januara uz len kusok 😉

daniwaugh
2. dec 2012

@kvetka_ no radsej pockat nez si trieskat hlavu neskor, ze?🙂

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ vôbec nie si slaboch, aj ja by som sa bála a ani ja už nechcem prežiť 4.potrat .... tie 3 stačili úplne bohate ☹ A ti poviem jedno - y mojej skúsenosti, ani čakanie ti nezaručí, že sa to nezopakuje - po 1.potrate nám to vyšlo znova na 5.cyklus - znova potrat. Potom sa nám nedarilo rok a podarilos a to až na 13.cyklus a vidíš, zase MA - hoci tentokrát sme to dotiahli ďalej.
Tak preto som si povedala, ja nebudem čakať - jednak nám vždy dlhšie trvalo, kým sa zadarilo a jednak z vlastnej skúsenosti som videla, že je úplne jedno, či čakáš rok, alebo 3 mesiace, alebo nejakú inú dobu - nič nezaručuje, že sa to nezopakuje. ☹ ☹

Ale už som sa s tým dávno vyrovnala a teraz sa veľmi teším na snažilkovanie - hoci mám enrvy na MMovhošéfa, lebo zrovna v čase mojich plodných dní ho posiela preč na druhý koneic republiky, takže najbližšia šanca na plodenie bude až vo februári ☹ ... ale pustila som sa do maľovania domu - reku kým nie som tehu, tak maľovať môžem 😀 😀 😀

lavyrle
2. dec 2012

@kvetka_ nam sa tiez stala nehoda po MA, po prvej mrche 😒 tiez som z toho zostala dost mimo, ja som vtedy bola myslim 19-20DC. No nastastie sa nic nestalo. Nikto ta nebude odcudzovat za nic - vsetky co sme to prezili, sme tak trochu neiste...ci zacat po 3 mesiacoch, ci po polroku, ci brat vitaminy, ake......najhorsie je, ze vacsinou nam nikto nepovedal pricinu a prave preto ten strach a neistota 😒 no tak kazda robime co povazujeme za najlepsie - aj ty 😉

lavyrle
2. dec 2012

to pozitivne myslenie je, ale dolezite 🙂 tak sa snazme 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

daniwaugh
2. dec 2012

@kvetka_ no ja to prekvaapivo ani nevnimam az tak. ale ano, zachvilu je tu 🙂 12.12 mam termin na chalana od jonasa, takze to budem celibatovat 😀 😀 😀 akoze ked uz bude co bude tak bude ale cielene na chlapca nepojdem 😀 😀 a ved uvidime, moj desktp mi vravi ze 1m 6dni do pokusu o oplodnenie 😀 😀 😀 sranda ze predchvilou este len bolo 9.11 a vysadila som tabletky a uz je skoro mesiac od toho

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ tak to máš super doktora - mne teraz ani nepovedal, že MS je na spadnutie, len pozrel maternicu, povedal, že je čistučká, sliznica vysoká, aj že je po ovulke ( to som už dávno vedela aj bez neho ) a že aj krčok je Ok ... ale že mám čakať mršku každým dňom, to mi nepovedal - a na druhý deň prišla.

zlatat
2. dec 2012

kočky dáte mi prosím kontakt na JOnáša? Skúsim ho, možno raz nájdeme termín, kedy bude aj MM doma

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat je super, ze si s tym taka vyrovnana! to je dobre. ja viem, ze pockat mi nikto nezaruci ze sa to nezopakuje, no riziko ze ano je dost vysssie ked necakam. ale ja som uplne iny pripad nez vy, vy mozete kludne snazilkovat. a to ze teraz az vo februari pojdete na to, nevadi, pojdeme na to spolu dufam, lebo ostatne kocky uplne cakaju na januar a vo februari nam tu budu ukazovat ciarocky dve 😵 na to sa tesim, ako budu pisat ze sa zadarilo a vo februari este my oznamime a moze sa premenovat na tie sibnute tehulky 2013 😀
@lavyrle juj vlastne kedy mas dostat mrchu? ja inak si stale myslim, ze si v tom 😵
@daniwaugh presne tak, takto aspon viem, ze som urobila vsetko pre to , aby sa to nestalo 😉

daniwaugh
2. dec 2012

@zlatat Centrum Jonas

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat http://www.centrumjonas.com/index.php?lang=sk a vzalozke kontakt je mail, kde napises, ze mas zaujem o vypocet a oni ti poslu formular, kde vsetko vypises, su tam aj pokyny a tak. ked chces poslem ti ten formular, mam ho ulozeny. napis mi do IP mail a poslem ti ho. ja cakam na buduci tyzdne vypocty, vraj je to rychle.

twistybaby
2. dec 2012

@zlatat ja mam 178 cm takze nemame od seba daleko a vzdy som hladala kociky do ktorych by som zospodu nekopala a ktore su dost vysoke a teutonia je taky akurat pre mna. mala som aj x-lander,tiez bol super alebo bol tazky jak krava a nezmestil sa nam do auta 😖 a k tej strieske na sportiaku on je akurat dlhy aj ta chrbtova opierka je dost dlha a je pravda ze ta strieska je dost nizko ale dvoj rocne dieta v tom vpohode,ja mam vysokeho syna,a zmestil by sa tam v dvoch rokoch,a inak aj tak uz take dvoj rocne deti nepotrebuju striesku,ved aj ked snimi ides na prechadzku nenosis im nad hlavou v lete slnecnik ci?ja som vzdy davala striesku dole a proste mali len ako keby buginu....operadlo je dost dlhe tam sa vojde aj trojrocne len ta strieska je nizko.... ale do dvoch rokov striesku mozes vpohode pouzivat!

kvetka_
2. dec 2012

jej baby pol dvanastej a ja som este nic neurobila 😀 idem upratovat, varit, poobede si vas rada precitam a dakujem za podporu 😵 😵

daniwaugh
2. dec 2012
lavyrle
2. dec 2012

vy ste ake modelky....ja mam 163 😀 😎 😕 😅 😝

@kvetka_ jonas ti vypocita myslim plodny den na kazdy den v mesiaci, takze urcite sa neboj oktobra. A tebe je asi jedno ake pohlavie, vsak?

No ja som kvoli vam (chcela by som daku medailu za to 😀 ) podstupila test a presne 16.11 pred 19.00 ( on kazal 18.33, ale tak skor som nebola doma) sme to vyskusali. No ak to nevyjde, urcite bude chyba v tych 20minutach 😎 ja neviem - akoze nesedia mi tie vyrazky - fakt to nemavam, ale posledne dva tyzdne je to des - jedna zmizne a druha sa robi 😲 plus tie zavraty. No,ale to hadam moze byt aj pocasim. Podla bazalnej teploty tehu nie som, ale tak nemerala som si ju spravne

lavyrle
2. dec 2012

mne inak kazdy lekar odporucil inu dlzku cakania. V nemocke dvaja 3 mesiace, v online poradniach vsetci 3 mesiace a moj gyndos polroka. Tak som poctivo cakala 3 mesiace a teraz sme zacali v neplodnych dnoch, aby este aspon jedna mrcha prisla a ak otehotniem tak vlastne az v 5-tom cykle 🙂 ja som nemala ziadne komplikacie a potratila som v prvom trimestri

lavyrle
2. dec 2012

@kvetka_ mrchu mam dostat 10.12 😉

zlatat
2. dec 2012

@twistybaby môj mladší mal kočík ešte ako 2.5 ročný - poobede v ňom dokonca aj spával, elbo v postieľke ani zasvet nechcel spať a ak nespal poobede, tak bol unavený, nervný ... a bol a aj je dlháň. Ja som pri ňom mala Jané NOmad ale zakopávala som do neho a aj rukoväť mi bola nízka - Mm ho ani nekočíkoval, lebo on bol na tom ešte horšie, hrbil sa pri ňom a kočíkoval ho tak, že chodil povedľa kočíka.
@kvetka_
@daniwaugh dík ... ozaj tam musím vedieť presný čas svojho narodenia že? A ak neviem a ani mamka si nespomína?

daniwaugh
2. dec 2012

@lavyrle to co si merala nie je bazalna teplota takze tou sa ani neriad 😀 😀 😀

zlatat
2. dec 2012

@lavyrle ja som na teba strašne zvedavá 😀

daniwaugh
2. dec 2012

@zlatat a nemas daku tu knizku co sa pisali ked boli decka male? uff uff to neviem, skus tam napisat a spytat sa, oni su zlati, hned aj odpovedia vacsinou

zlatat
2. dec 2012

@daniwaugh nemám 😒