Zaplatený otec na oplodnenie
Ahojte. Existuje taka moznost ze by som zaplatila nejakemu (peknemu) muzovi za oplodnenie, nikdy nic s nim nechcela mat, iba dieta, a na papieroch by som bola single matka a otec akoze neznamy? Ide o tom ze sa mi nedari vo vztahoch, mam uz aj svoj vek kedy by sa patrilo mat dieta a s chlapmi si velmi nerozumiem, co sa tyka mimo sexu. Tak rozmyslam,ze radsej takuto cestu ako zas cakat, byt vo vztahu a potom nic. Takto mam iste aspon vlastne dieta. Znie to divne, ale uz som unavena z toho. Pracu mam dobru, stabilnu, som zabezpecena. Co si o tom myslite?
@lelluska Alebo skončí ako mnohé iné slobodné matky a bude tu vyplakávať, že štát sa o ňu dostatočne nestará, že nemôže pracovať, lebo decko stále soplí, že jej to finančne nevychádza, že dieťa s neuvedeným otcom v RL nemá nárok na náhradné výživné, že dieťa (najmä v puberte) nezvláda... A zasa, nie všetci - inak fajn- chlapi sa trhajú o to, robiť otca cudziemu decku. Partnera možno časom nájde, ale otca pre dieťa nie.
Alebo prestane hľadať úplne a dieťa nechtiac vmanipuluje do pozície svojho životného partnera a pokazí mu život.
@autorka Pokiaľ nie si škaredá ako noc, nemáš hrb, či konskú nohu... zamyslela by som sa, čo sa dá spraviť pre fungujúci vzťah, prečo Ti to opakovane nevychádza.
@heleninamama Fuha😨s takymto prístupom autorke radšej poradne nech sa zavrie doma do skrine😜
@heleninamama ved zas nie uplne prvy oprety o smetiak preboha,slusne vyzerajuci mlady muz. Vacsina tu z toho robi dramu ako keby si vyberali chlapa pod mikroskopom a vkuse tu citam ake ma kto nedostatky a aky je debil. Je to cesta,uz nechajme na autorke ako sa rozhodne.
@lelluska ja mám napr. otca skvelého a som rada že moja mama mi ho dopriala , rovnako moje deti majú veľmi dobrého otca, môj brat je veľmi dobrý otec, moja jedna neter otca ani nepozná a v živote ho poznať nebude, lebo moja sestra nevie s kým ho má . A ver že to dievčatko to cíti .
@lelluska ale to nie je že pokus a omyl , tvorba rodiny niečo trvá , niekomu kratšie a niekomu dlhšie . Dieťa má prísť k otcovi a mame, v tomto sa pre mňa doba neposunula. Niektoré veci ostávajú zachované , nech sa tvárime akokoľvek moderne. Tak nech si nájde muža čo dieťa chce, dá ho zapísať do rodného listu a nech sa spoločne starajú , žiť spolu nemusia. Moja lesbická sesternica žije so ženou a má dieťa s kamarátom a starajú a všetci .
@tncka Slušný, mladý muž neurobí len tak nezáväzne dieťa žene, ku ktorej nič necíti (iba ak by mal nejakú skrytú poruchu). Taký chlap sa ožení a vychová si vlastné deti, ktorým bude dobrým otcom. A neohrozí svoj vzťah (nielen súčasný, ale aj možný v budúcnosti) existenciou zatajeného nemanželského decka s akousi kamarátkou.
A nebude žiť roky v neistote, že niečo sa pokazí a jeho dieťa ostane nezaopatrené, nešťastné...
Buď tu mnohé nepoznáte slušných chlapov/otcov alebo sa ja pohybujem v nejakej výnimočnej komunite.
Kamaratka ma takto syna. Cielene zo "vztahu"... dotycny o tom nevie, ona je zabezpecena, pomahala jej matka ked bolo treba. Synovi povie pravdu ked bude mat 18. (Teraz ma tusim 6).
Ked chlapovi povies pravdu, riskujes, ze to dieta bude predsa len chciet. Rozhodnutie je len a len na tebe.
@heleninamama ja úplne súhlasím s tebou , normálny a zrelý chlap na takéto niečo nepristúpi , ten si buduje svoju rodinu s jednou ženou a o svoje deti sa stará . Hlavne o nich musí ale vedieť .
Koľko mas rokov? Ak ti fakt netikajubiologické hodiny na mozog tak počkaj......jednak preto, že každé dieťa si zaslúži poznať otca a jednak koli sebe....karma je zdarma a nikdy nevies ako ti to život oplatí...ako neber to zle ale nepokúšala by som osud niejak nasilu...jedine, že už fakt mas poslednú šancu byt tehotna( kamoska lekárka je teraz v 43 rokoch p1. krat tehotná a šťastná - ale dala di zamraziť vajíčka keď mala 37 rokov vtedy nemala partnera a nemala ani chuť nikoho hľadať a teraz pozri má partnera a budú mat aj spoločne dieťa, nič jej neušlo a možno by sa Jen podarilo otehotnieť aj v 43 spontánne kto vie)
Myslim si o tom to, ze si nerozmyslala alebo to aspon nepises, ze myslis len svoj momentalny popud a nie na buducnost toho dietata.... rozmyslala si nad tym co bude ak sa nahodou narodia 2, alebo sa narodi chore alebo uvazoval si aspon trochu co by sa s tym dietatom stalo ak sa tebe nieco stane?
SKusala si sa zamysliet preco ti to vo vztahoch nevychdza? A mat dieta lebo mam na to vek a patri sa to je jedna obrovska hlupost....
Čo tak inseminácia v inej krajine? U nás to zatiaľ nie je možné. Prípadne si môžeš dať zamraziť vajíčka.
https://www.iscare.sk/sk/blog/tuzite-po-dietati...
Prečo by si za to mala platiť preboha ??? Veď si fikni s nejakým fešákom a hotovo....nevadí, že bude mať v hlave nasrané, že ?
@lelluska áno, treba rešpektovať názor iných, ale za to, že niekto má nejaký názor, to ešte nebude znamenať, že koná správne, v prospech všetkých. A v tomto pripade ide hlavne o potreby dieťaťa. Dieťa má právo na oboch rodičov, má právo ich poznať, formuje to ich identitu, a jeden rodič nedokáže ani pri najväčšom úsilí nahradiť toho druhého. Netvárim sa, že všetky deti žijúce s oboma rodičmi majú skvelých rodičov, ktorí sú pre nich príkladom a vzorom, a áno, sú situácie, kedy pre dieťa by bolo možno lepšie, keby ten zlý vzor rodiča /napr. keď je alkoholik, trestne stíhaný, agresívny, týra rodinu/nemal pred sebou. Ale to sú extrémne situácie, neprovnajme to s tým. Stať sa môže čokoľvek, ale autorka diskusie týmto krokom by automaticky zobrala šancu od svojho dieťaťa, aby vyrastala v rodine, so svojim otcom. Ide o to, že je to sebecké /ja chcem mať dieťa, ale nemala by hladiť na potrebu, pocity svojho dieťaťa? ked miluje svoje dieťa - ešte aj nenarodené, tak predsa chce prenho to najlepšie, a to je rozhodne zorganizovaná, plná rodina, kde otec a mama sa ľúbia, a z lásky sa rozhodnú mať deti.
áno, treba rešpektovať názor iných, ale morálne podporiť takúto myšlienku nemôžeme. Autorka už sa sama rozhodne, nechystá sa na trestný čin. Ale kedže založila diskusiu, a znela jej otázka "čo si o tom myslíte?", tak myslím si, že aj ty by si mala rešpektovať názor ostatných, čo sme napísali, čo si o tom myslíme.
Moja teta tak ma dieta. Proste chcela decko a nie muza. Uz su to roky
@bolarazjedna Dobre píšeš, a preto ja nikoho názory neodsudzujem a to s čím nesuhlasim nemam potrebu komentovať...do momentu, kým tu *niekto* nezačne moralizovať nad mojim názorom😊
Pre mna je to tazka tema, taze neviem sa priamo k nej vyjadrit, aj ked si myslim, ze v minulosti vela ludi malo otcov neznamych, aj ked si to nemysleli. Znama tiez to riesila takto, nevedela najst vztah, tak po dohode s jednym otehotnela, ale su v kontakte, dieta vie kto je otec, akurat ten otec teda s nimi nezije a nemaju vztah.
Ale velky problem dnes su DNA testy (kvoli povodu), co si vela ludi dava robit a tym sa casto ludia dopracuju aj k tomu, kde maju surodencov, zistia kto su ich naozajstni biologicki rodicia a podobne. Takze dieta raz podla mna bude mat sancu vyhladat otca alebo svojich surodencov, ak dotycny otec bude mat dalsie deti. Takze dnes sa to neda asi uplne tak, ze by bola sanca, ze otca dietata uz nikdy neuvidite a nic s nim uz nikdy nebude. Moze byt ze nie, ale staci zvedavost dietata odkial ma predkov, da si robit testy v dospelosti a zisti.

No neviem, tu navrhnuté riešenie chod na diskotéku a zbal tam niekoho na jednu noc, není také super riešenie (teraz odhliadnuc od toho ze morálne je to úplne svinstvo voči dieťaťu, a je to maximálne sebecké rozhodnutie - chcem mať dieťa za každých okolností, pritom má nezaujíma, ako sa bude cítiť moje dieťa). My s manželom už rok sa snažíme celé moje plodné obdobie o dieťatko, a zatiaľ sa nám nedarí, takže mojim šťastím môžeš vystriedať aj 60 jednorazových partnerov a skôr dostať pohlavnú chorobu ako otehotnieť. Ak niekomu konkrétnemu za to zaplatíš, tiež nemáš zaručene, že ho bude baviť x mesiacov s tebou súložiť, kým sa to nepodarí, čo potom? Aj umelé oplodnenie dáva len 30% šancu, a pritom ta nakopnu veľkou dávkou hormónov, zničis s tým svoje telo. Áno, ak máš milujuceho partnera a nedarí sa vám počať dieťa, tak celú torturu umelého oplodnenia žena statočne podstúpi, ale tvoja situácia je ďaleko iná. Už nehovoriac o tom, že keď to dieťa náhodou nebude podľa tvojej predstavy, čo potom? Je to maximálne nezodpovedné voči dieťaťu.