icon

Zaplatený otec na oplodnenie

22. apr 2021

Ahojte. Existuje taka moznost ze by som zaplatila nejakemu (peknemu) muzovi za oplodnenie, nikdy nic s nim nechcela mat, iba dieta, a na papieroch by som bola single matka a otec akoze neznamy? Ide o tom ze sa mi nedari vo vztahoch, mam uz aj svoj vek kedy by sa patrilo mat dieta a s chlapmi si velmi nerozumiem, co sa tyka mimo sexu. Tak rozmyslam,ze radsej takuto cestu ako zas cakat, byt vo vztahu a potom nic. Takto mam iste aspon vlastne dieta. Znie to divne, ale uz som unavena z toho. Pracu mam dobru, stabilnu, som zabezpecena. Co si o tom myslite?

anaj_janka
22. apr 2021

A ty by si chcela byť dieťom takejto matky? Nezaslúži si dieťa prirodzený domov - otec ľúbi mamu,prejavuje nehu, mama sa o nás laskavo stará, učí sa ako fungujú vzťahy (odpustenie,prijatie,hranice), čo je hodnotné a pekne a čo len pozlátko. Od začiatku by to bolo zle a teda i výsledok by bol taký.Chapem tvoju túžbu po dieťati,mať to svoje rozkošné a malunkate,ale toto nie je prirodzené. Čo mu povieš? ...načo som tu, ako som sem prišiel, prečo nie sme rodina,súrodenci,ako to len existujem? ....prepac,ale Boh je Bohom vzťahov a dal svoj poriadok,v kt.ma byť ľuďom dobre. "Niektorá cesta sa človeku vidí ako správna, no napokon je to cesta k smrti." Skús sa zamyslieť,prečo Boh povedal,že nezosmilnis....preto lebo len ten,kto vie počkať a ovládať sa,ťa skutočne miluje a bude pri tebe v dobrom i zlom,preto panenstvo,lebo kus srdca - seba dávaš nesprávnym chlapom a ostáva iba prázdnota so zlomeným srdcom a žiaľom. Ale je aj iba cesta a to je cesta za Pánom Ježišom. 🌼

snowflake07
22. apr 2021

Su stranky kde chlapi vetsinou z Ciech daruju spermu.Cca 100 e to stoji.Normalne cerstve v tegliku.Maju vsetky vysetrenia od lekara ako je pohyblivost bojovnikov a genetiku.Material sa odovzda niekde v sukromni a spermije sa aplikuju vetsinou pomocou striekacky.Ci to funguje v praxi netusim.Druha moznost je mat sex .Ved dotycnemu nemusim hovorit moj zamer.

luccija
22. apr 2021

Že chod do toho....koľko detí má na h...o otcov a žijú, tak tvoje mať nebude a nájdeš si niekoho možno 2,5,10 r nechápem moralistky či si dieťa nezaslúži mať otca...zaslúži, ale sú tisícky detí, ktoré majú otcov alkoholikov, psychopatov zle rodiny....poznám takú ženu má syna 5r sestra ho má v škôlke je to jej kamarátka vzdelaná žena, ale žiť s mužom nechce chcela iba dieťa.ale nebol to úplne neznámy človek a nie je v RL ani o tom nevie...chod za tým, čo chces....
Ale tiež by som skôr išla cestou umelého oplodnenia máš ako takú istotu, že nie sú gen.poruchy cca výzor výšku si vieš určit...pri dnešných vymoženostiach treba skúšať všetko.
Ďalšia mala umelé oplodnenie z toho jedno dieťa zamrazené ďalšie embrya a o 3 r dopriala dcere súrodenca žije sama s deťmi a pomáhajú rodičia.

malia18
22. apr 2021

@heleninamama
@heleninamama aha a pri umelom oplodnení od darcu je to pohode? Či to už je iné lebo žena prirodzene nevie počať?

heleninamama
22. apr 2021

@malia18 Podľa mňa osobne nie je v pohode ani darovanie vajíčok, spermií, embryí, náhradné matky... Je to len a len obchod s deťmi. A keďže je dopyt, je aj ponuka. Peniaze hýbu svetom.
Ale to je môj názor, ja osobne totiž nikdy nepochopím túto posadnutosť niektorých žien "mať dieťa - akékoľvek a za akúkoľvek cenu." Často len preto, ze dotyčná osoba nemá žiadny zmysel života, že cíti nejaké prázdno, že má v sebe kopec nespracovaných problémov a tráum z minulosti...

malia18
22. apr 2021

@heleninamama a ďalšia vec dieťa je dar len od človeka s ktorým si ho spravíš lebo ho poznáš a iné už nie? Bože môj....je to dieťa preboha to čo si povedala je celkom od veci pretože z deväťdesiatich percent má na dieťa vplyv prostredie v ktorom vyrastá a nie genetická výbava prečo sú deti ktorých napr otec sedí v base a žijú slušne? Keby ťa niekto znásilní tak chápem že dieťa nenazveš darom ale takto to celkom nechápem ďalšia vec umelé oplodnenie takisto funguje na rovnakom princípe takisto o tom človeku nič nevieš nemyslím teraz zdravotný stav pretože to už je na autorke s kým to spraví a ako nech zhodnotí prípadne ho požiada aby si dal spraviť testy na choroby...

A @lelluska úplne si to vystihla akoby sa na svete nediali horšie veci ako to že žije matka s dieťaťom sama... Nič v zlom ale normálne mi je do smiechu z tých moralistiek.... Zrazu ako každá pevne za rodinu a spolupatričnosť a pritom každý druhý deň na modrom koníkovi príspevky že muž ma bije bije moje deti chcem od neho odísť chcem sa rozviesť a partner dieťa nechce budem na neho sama a neviem aké témy a každá tam dáva rady typu radšej byť s dieťaťom sama ako s takým idiotom ktorý pokazí tvojmu dieťaťu detstvo ber nohy na ramená...a zrazu hľa.... moralistky za 3 2 1.... Ja som názoru radšej bez otca ako fakt s nejakým idiotom myslím si že drvivá väčšina žila v tej vašej plnohodnotnej rodine celé detstvo a jediné čo si z toho pamätajú sú hádky krik nadávky a facky..... Sama som takto vyrastala otec nervák a viem čo to je keď mame nadal aj do pi... a vyposielal ju kade tade.... Takže fakt rodinkárstvo si nechajte pre svoje deti keď máte dokonalé rodiny.... Takým sa veľmi ľahko hovorí môj bývalý priateľ mal rodinu ako zo škatuľky a presne vidím ten rozdiel ako vnímajú veci oni a ako vnímajú veci tí ktorí si prežili aj tú druhú stranu.... Verte mi že ten otec fakt nie je všetko sú deti čo vyrastajú v omnoho horších podmienkach ako to že niekto nemá otca... Verte že často si takí ľudia aj oveľa viac vážia to čo majú než ľudia čo mali vždy všetko už od mala a to je nemenná pravda A fakt..... Vo svojom okolí vidím milión ľudí ktorí mali rozvedených rodičov alebo žili proste v ťažkých podmienkach a v hádkach alebo bez rodiča...a viete čo vidím teraz? Že tí ľudia si neskutočne vážia všetko dobré čo ich v živote stretne lebo si zažili aj to druhé...a žijú sú šťastní a ani im to nechýba.... Netvrdím že je to správne a osobne by som to neurobila nikdy ale neodsudzujem to ale chápem ju ako ženu čo chce byť matkou a toto právo by nemalo byť odopreté žiadnej žene len preto lebo nemá vzťah s mužom....akoby dieťa bolo zárukou že to bude naveky a že sa otec neprestane starať...väčšina z vás už má deti a preto hovoríte tak ako hovoríte ale keby ste deti nemali a viete že za pár rokov už možno ani nebudete mať možnosť ich mať tak veľmi rýchlo by ste rozprávali inak lenže to si ťažko predstaviť keď už tie deti vám doma ležia v posteli... Podľa mňa to autorka ani nemyslela tak ako ste to všetky prekrútili že s hocikým A teraz dostane nejaké choroby a neviem čo všetko to sú také prekrúcačky úplne typická ženská vlastnosť... Skúste sa vžiť do jej kože.... Kopec ľudí žije od výplaty k výplate nemajú na elektrinu kopec deti doma... Stačí si pozrieť zámenu manželiek alebo v siedmom nebi ako žijú ľudia to je realita žiaľ a v tom vyrastajú deti.... A tu sa rieši že chce mať žena dieťa bez toho aby poznalo otca ale mamička ktorá náhodou otehotnie a chlap sa starať nechce a je naňho sama tak je to úplne v poriadku tu už sa nikto nad tým nepozastaví že prečo si nedávala pozor aby niečomu takému predišla veď chúďa dieťa do akého sveta ho privedie potom tu sú príspevky napr nepodaruje niekto oblečenie detské som bez peňazí ...to je všetko v pohode to nie sú chudence deti ale žena ktorá je sebestačná zabezpečená a podotýkam všetky základné potreby mu vie zabezpečiť možno aj nejaké koníčky platiť a veci naviac tak aby sa fakt malo to dieťa dobre tak to je náramný extrémny problém a je to jedna obyčajná sebecká žena ktorá sa vôbec opovažuje chcieť mať dieťa no to je fakt nehoráznosť 😅😅😅😅😅😅

malia18
22. apr 2021

@heleninamama s tým súhlasím a sama som názoru že by som to takým spôsobom nechcela ale ako som písala v tom extrémne dlhom príspevku dokážem pochopiť ženu ktorá nemala šťastie na vzťahy A už ma prežitý život a chce mať tie deti chce za sebou nechať nejaké potomstvo 🙂

heleninamama
22. apr 2021

@malia18 Reakcia hodná zatrpknutej nešťastnej ženy, ktorá nezažila šťastnú rodinu. A má potrebu uražať.
A áno, genetika je silná vec, tú neoklameš na 100% ani výchovou. Preto si niektorí ľudia (muži aj ženy) starostlivo vyberajú, s kým dieťa splodia a s kým ho následne vychovajú. Iní len náhodne kopulujú s hocikým, kto im práve skríži cestu a potom doma nervačia, mlátia sa, nadávajú si a popritom vyrastajú deti, ktoré takéto žitie považujú za normálny model rodiny a vo vlastnej mizérii sa utešujú tým, že je to tak všade.
A nie každé dieťa je dar: deti splodené hlúpymi asociálnymi jedincami sú skôr príťažou pre celú spoločnosť. Práve kvôli svojej genetickej výbave,
nedostatočnej výchove a prostrediu, v ktorom vyrastajú.
Táto žena chce mať dieťa, ale aj názory na svoj nápad: zrejme teda ani netuší, čo za nápor to je, (finančný, citový, hormonálny) čakať dieťa, porodiť ho, vychovať - a sama. Preto jej radím (ja aj mnohé ďalšie ženy) skúsiť radšej vybudovať vzťah a nájsť dieťaťu otca - takého, ktorý bude otcom aj po prípadnom rozchode. Lebo je rozdiel mať dieťa a mať šťastné dieťa.

malia18
22. apr 2021

@heleninamama tak ja si žijem šťastný a spokojný život nemám dôvod byť zatrpknuta nájdi v sebe pokoj a neodsudzuj uviedla som len príklady toho aké témy tu sú a ako najskôr hovoria ženy tak a potom tak ako sa tu do nej púšťajú všetci ako keby išla niekoho zabiť 🙏🙏🙏 ja som z tých ktoré sú vďačné za to zle lebo preto som tam kde som preto mám takého milujúceho partnera akého mám a viem že keď sa bábo podarí mu vytvorím rodinu akú som ja nemala zobrala som si ponaučenie treba ale čítať s porozumením vieš? Opísala som to z pohľadu ženy ktorá tak vyrastala a takisto by som bola za rodinu ale minca má dve strany a v tomto prípade som chcela aby bolo vidieť že občas je lepšie keď je otec neznámy🤷 ale holt keď niekto nechce tu druhú vidieť... Takisto mi prosím ťa vysvetli odkiaľ si pobrala názor že som nezažila šťastnú rodinu ty vieš či žijem s otcom a ako to u nás bolo? Presne o tomto hovorím vytváraš si tu scenáre na základe svojej fantázie (mohla by si naozaj písať knihy pretože to prekrúcanie ti naozaj ide) ktoré nemajú nič spoločné s realitou 🙂

basska_b
22. apr 2021

Poznám jeden taký prípad... z rozprávania od kamarátky. Lezbicka žena chcela dieťa, ale s mužom svoj život spojiť nechcela. Ale tuším to nevyšlo, ale našla záujemcu 😁

malia18
22. apr 2021

@heleninamama pravdepodobne si nezažila vyrastanie v takej rodine alebo si nemala ľudí okolo seba ktorí tak vyrastali za čo som úprimne rada pretože si to nezaslúži žiadne dieťa a nepriala by som ti to 🙂 v príspevku som nikoho neurazila iba som podotkla že vždy sa nájdu moralisti ktorí pekne rozprávajú ale to je tak všetko..... A hovorím aj skúsenosti druhých pretože mám aj kamarátky z detského domova mám kamarátku ktorú vlastná matka týrala a tak podobne mám vo svojom okolí naozaj veľa ľudí ktorí vyrastali v takýchto rodinách a preto viem že nie vždy žena muž otec mama znamená šťastný manželský zväzok a šťastné dieťa niekedy je fakt lepšie keď sú ľudia od seba a preto v tom nevidím taký problém skôr vidím tvoju trpkosť v príspevku asi sa ťa to niečím dotklo to ma mrzí potom

stevvvka
22. apr 2021

Kompletná rodina nie je nikdy istotou, možno by si aj mala dieťa s mužom vo vztahu, ale ten by odišiel, zahynul..
Alebo by bol násilník, závislák, a to je fakt ze radšej sama s dieťaťom ako takto.
Ale ty už od začiatku si zmierenia s tým, že dieťa otca mat nebude - a tvoje dieťa prichádza o mnoho, neriešila by som okolie, ale mňa osobne by trápilo, ako toto u dieťaťu raz vysvetlím...

Neviem, koľko máš rokov, či ťa až tak veľmi tlači čas.. Skus zvážiť aj také prakticke veci, ak bude dieťatko chorlave, stačí obyčajný soplik, ale každý mesiac OCR... ak budeš ty v nemocnici.. Kto ti bude pomáhať s dieťaťom? Veľa mamiciek rieši dilemu kto ho da/vyberie zo škôlky.. Ak máš toto ujasnene.. Nerozmýšľas nad adopciou, napríklad?

Ja chápem tvoju túžbu, ale za mňa nie. Nejdem moralizovat, len píšem svoj názor.. Ja by som sa nedokázala vysporiadať s tým, že dieťaťu vopred beriem otca.

heleninamama
22. apr 2021

@malia18 Sama píšeš, ako si vyrastala, že otec bol nervák... A spomínaš samých patologických jedincov, s ktorými si mnohé ženy urobili deti a potom sú šťastnejšie samé, lebo život s takýmito mužmi /otcami bol len krik a bitky. To ju pochopiteľné. Ale ja zakladateľka neradím vybrať si takéhoto oplodniteľa - ale hľadať normálneho chlapa. A to je sakra rozdiel.
A práve náhodný výber, schôdzky cez internet, hľadanie spermodarcu a pod., to je vysoká šanca, že chytí akurát nejakého zakomplexovaného psychopata a úchyla, lebo normálny chlap neoplodní vedome cudziu ženu len tak, nezáväzne-ani za peniaze. Presne tak, ako sa normálna žena nenechá oplodniť hocikým. Tu ide totiž o nový ľudský život a zodpovednosť zaň.

malia18
22. apr 2021

@stevvvka určite je veľký kus pravdy v tvojom príspevku len je to žiaľ tak že každá minca má dve strany...len tak informačne slobodnej neodklepnú adopciu :/ zastávala som názor že pokiaľ to fakt chce a je si istá že mu vie zabezpečiť všetko nech to spraví ale dokážem sa vcítiť aj do jednej aj druhej strany a je to fakt ťažké rozhodnutie pred ktorým by som nechcela o
stáť pretože má to aj svoje negatívne stránky určite takéto rozhodnutie

heleninamama
22. apr 2021

@malia18 Len tak informatívne: slobodná žena môže byť pestún aj adoptovať dieťa. Rovnako ako vydatá, v poradovníku nie sú žiadne rozdiely. Ale to je o inom.

malia18
22. apr 2021

@heleninamama trikrát som si to po sebe prečítala ale naozaj nevidím tam nikde že by som jej radila hľadať cez internet alebo cez zoznamky to čo si napísala by si skôr mali prečítať tie ženy ktoré radili vyspať sa s hocikým na počkanie Sama som povedala že viem aké to bolo a že by som proste nechcela takúto rodinu mať ja a preto som si naozaj starostlivo vyberala partnera s ktorým chcem byť aby mal tie vlastnosti ktoré chcem aby mal a aby nemal tie ktoré nechcem v žiadnom prípade aby mal niekto kto by mal vychovávať deti moje deti...len som jej povedala že to že má byť slobodná matka nie je predsa nič hrozné pretože je xy slobodných matiek ktoré to dávajú úplne v pohode a nehovorím že tým deťom otec nemôže chýbať jasné že chýba ale veľa z nich si nájde počas života partnera aj po rozvode ktorý je tým deťom dobrým otcom .. aj preto som jej písala to čo som jej písala pretože sa vyjadrila sama autorka že má známeho a v žiadnom prípade by to nechcela len tak s hocikým takže na základe toho čo povedala som jej napísala svoj názor na to ak by povedala že chce cez internet niekoho tak by som to asi odsúdila aj ja

malia18
22. apr 2021

@heleninamama no požiadať si môže o adopciu ale v drvivej väčšine dieťa slobodnej žene nedajú pretože uprednostňujú rodinu teda manželský zväzok...myslím že súdy sú v tomto prísnejšie

dadis
22. apr 2021

@basska_b ak ide o lesbicky par, tak sa mi zda taketo riesenie ok. Ale nezda sa mi ok, ak sa zena rozhodne sama mat dieta. Je to voci dietatu sebecke, nedat mu rodinu

luccija
22. apr 2021

@stevvvka a pri adopcii by neriešila, ak by bola v nemocnici či kto jej s ním pomôže?😉

mpg
22. apr 2021

A koľko máš už rokov? Lepšie by bolo, keby to bolo dieťa zo vzťahu, a ak by sa ten rozpadol, tak ho vychovávať sama. A možno by aj vyšiel, čo by bolo ešte lepšie.

stevvvka
22. apr 2021

@luccija ale áno... Myslela som, že ak má možnosti pomoci a ma premyslené, ako bude riešiť tieto veci, aj výpadky príjmu, tak možno by bolo lepšie adoptovať.. Radšej nech ma dieťa aspoň mamu ako detský domov.

loliki
22. apr 2021

Teraz neviem, či zbieraš len názory žien, alebo píšeš diplomovku, či čo...
V prvom rade potrebuješ psychológa, ktorý zistí, prečo nemáš úspešný vzťah. Po druhé si musíš uvedomiť, že dieťa nie je cieľom nášho života, aj keď chápem, že biologické hodiny tikajú. Dieťa nie je ani hračka, vec, ktorú teraz akurát chceš mať. Dieťa je cítiaca živá bytosť, ktoré sa má narodiť z lásky dvoch ľudí, ideálne manželov, aby žilo v šťastnej harmonickej rodine. Zisti, kde robíš chybu, buď šťastná, vyžaruj šťastie a šťastie príde k tebe. Veľa šťastia prajem.

mariejenka
22. apr 2021

Moja bývalá kolegyňa, uz pani v rokoch, ked mala cca35 a žiaden chlap na obzore,riesila tuto dilemu...ale jedna vec ju odradila, co povie dieťaťu? Nechxela zažiť,aby jej dieťaťu niekto povedala ze sa skurvila, a ti garantujem ze to príde na pretras, lebo ľudia sú všelijaki.
Nakoniec si sama adoptovala dietatko.

bennn
Odpoveď bola odstránená
danohul
13. júl 2025

@anonym_autor Netreba pozerať vždy na otca. Ideálne keď už deti sám má a je ochotný pomôcť aj druhej žene mať dieťa. Už podľa jeho deti si môžeš predstaviť aké by bolo po tom to tvoje

danohul
13. júl 2025
@tncka

Ries to nahodnym sexom,on nebude vediet kto si,co si,ani ako dopadla spolocna noc a mas pokoj. A este aj usetris prachy.

@tncka hlásim sa. Robím detí ktoré majú blond vlasy a modré oči 😅

danohul
Autor odpoveď zmazal
slavka1988
13. júl 2025
@malia18

Nech ťa vôbec nezaujíma čo si kto o tom myslí. Je to len tvoj život a ostatní majú to najmenšie právo ti do toho hovoriť. Prečo by si nemohla mať dieťa pokiaľ si zabezpečená a vieš sa postarať prečo nie. A možno ti ten pravý vzťah príde keď už budeš s dieťaťom nikdy nevieš. Každopádne prečo nie len neviem či to bude také jednoduché niekoho takého nájsť predsalen chlapi sa boja záväzkova a tým súvisí to že sa môže báť že po rokoch si budeš na niečo nárokovať. Ale ak máš možnosť prečo nie. Kopec mladých tínedžeriek žijúcich s rodičmi ešte majú deti žiadny stabilný vzťah ani financie partner odíde je kopec takých situácí a zároveň nemáš istotu ani keby si vo vzťahu že s tým človekom tu rodinu tvoriť budeš že neodíde atď... a niekedy je lepšie samým dvom než žiť s debilom 👐🤔

@malia18 hej hej je to.jej zivot ale čo zivot toho dieťaťa? To nemá nárok na otca?

anonym_f526ae
13. júl 2025

@anonym_autor Mozes ist na umele oplodnenie darcovskymi spermiami do Danska, Spanielska, Belgicka, ci Holandska. Mas to tam pravne podchytene a bez rizika.

bielasovicka
13. júl 2025

@anonym_autor ahoj, ako si dopadla, máš už dieťa?