Je normálne, že mi povedali, že som vykysla?
Jw to normalnw ?
@anonym_autor v ramci vsetkej slusnosti to normalne urcite nie je a poslala by som ich do p. aj keby som vykysla +50 kg.☺️
@anonym_autor od dobrej kamarátky/rodiny by mi to vobec nevadilo pokiaľ je to pravda...niekedy človek potrebuje nakopnúť aby sa o seba začal starať....
Ked netusime kto a kedy Ti to povedal a ake mate vztahy. Asi sa Ta to dotklo, tak naco Ti je treba nazory inych?
Ak by mi to povedala sestra a opravnene v normalnej diskusii otvorenej aku mavame, urcite by som o tom nezakladala temu 😃 ale to som ja.
@anonym_autor od dobrej kamarátky/rodiny by mi to vobec nevadilo pokiaľ je to pravda...niekedy človek potrebuje nakopnúť aby sa o seba začal starať....
@rachel36a No vidite mne to aj moji najbližší povedia a nenakoplo veľa rokov. Celých desať rokov sa trápim. Raz lepšie, raz horšie..snažím sa chodiť veľa, veľa bicyklujem a stále ma čosi zláka .Vydržím krátko. A poznámky počúvam roky..už posledné roky si zvykli..Ale viem to velmi dobre, vidím sa,mám zrkadlo...ale schudnúť tak aby nik nemal poznámky, nedokážem.
@anonym_autor
Nic k tomu si nenapisala
@ivik4 prisla som po 8 rokoch na navstevu ku maminmu bratovi.mam zdravotne problemy preto som pribrala
@anonym_autor dost zalezi od okolnosti a vztahu k tomu, kto sa takto vyjadril. cakum prask nepovazujem vhodne taketo vyjadrenie od nikoho ako dobre mienenu poznamku. myslim, ze kazda ktora vykysneme to predsa len vidime na obleceni... a aj v zrkadle...
@anonym_autor Kluuud a zhlboka dýchaj 😂 Mne jeden "sedlák"pripitý na rodinnej oslave povedal (ešte mi aj chytil brucho ) že som sa riadne vykŕmila,nech už nie len sebe do bachora ale nech aj iným ostane 🙈🙈 Bolo to maximálne trápne pred mojou rodinou, ale čo som sa mala rozrevať.😏😂😂😂 Aspoň všetkých pobavil..a viem ze má pravdu. Ale zase nemám ziadnych 90 ani sto kíl.
@ivik4 prisla som po 8 rokoch na navstevu ku maminmu bratovi.mam zdravotne problemy preto som pribrala
@anonym_autor
Po 8.rokoch? Tak asi ani vaše vzťahy nie sú tak celkom ôk, možno preto ta úprimnosť od neho.
Mne to príde normálne pokiaľ mi to povie rodina, a je to naozaj pravda, načo sa hrať na niečo, keď sa človek hádam vidí aj sám v zrkadle, sama si poviem pred ostatnými, keď priberiem 3 kila, že som vypasená, priberá sa z jedla a len z jedla...
Mňa by úprimne zaujímali myšlienkové pochody takýchto ľudí čo to povedia. Či si myslia že ten človek pribral a nevšimol si to, a oni budú tí čo ho zachránia, otvoria mu oči a on hneď od ďalšieho dňa začne vďaka nim chudnúť? Alebo si len povedia že idú niekomu pokaziť deň a budú naňho hnusní? Fakt nerozumiem, také reči nemajú v sebe štipku logiky a len hovoria o tom človeku čo také niečo zahlási, že je netaktný sedlák.
@anonym_autor Ujo je asi starsi clovek a navyse z doby,kedy sa muzi bezne prostoreko spravali k zenam. Jeho nazor by som si nebrala k srdcu. Povedal to netaktne,ale co uz. Aj mne vadi,ak su ludia netaktni. Oni si myslia,ze dotycny to o sebe nevie,tak mu to treba pripomenut?
Hlupe poznamky od hlupych ludi si netreba pripustat. Ale tak sa zda, ze mal pravdu, len sa ta to dotklo. Mohol to nekomentovat alebo formulovat inac
Hodnota človeka sa neráta na kilá
@anonym_autor si mu to mala vratit, ze ostarol, oplesivel, nezmudrel, nenabral slusne sposoby
@anonym_autor
Ja nepoznam nikoho kdo by sa priznal ze sa vyzral zatial kazdy sa vyhovaral na zdravotne problemy
@anonym_autor
Ja nepoznam nikoho kdo by sa priznal ze sa vyzral zatial kazdy sa vyhovaral na zdravotne problemy
@anonym_0997d0 no neviem, v mojom okolí si to ľudia bežne priznajú. Ale často za tým nepriamo naozaj sú zdravotné problémy, napr sa kvôli nim prestaneš hýbať, alebo psychické problémy majú v ľahšej forme skoro vždy následok zvýšenú chuť do jedla. V konečnom dôsledku je jedno prečo sa človek vyžral. Schudnúť je extrémne ťažké, každý tučný má za sebou už x pokusov ktoré mu nevyšli, a šanca že mu nejako pomôže keď mu ďalší (obvykle tak 150ty) človek povie že je tučný, je rovná nule. Také veci hovoria hlupáci ktorí sa chcú povyšovať a tak sa k nim treba aj správať. Schudnúť je ťažké ale prísť k rozumu je ešte ťažšie.
To iste ako ked “aka si vychudnuta”…
nieje normalne komentovat akukolvek postavu ci vyzor... zial sa to nikdy nezmeni a jedno ci si chuda obezna,plechavy pupkaty .. ludia radi komentuju ... mohol sa kusnut do jazyka ale co uz stalo sa.. zrejme aj teba trapi vaha ked sa ta to dotklo a aj napriek chorobe sa s tym da daco robit
Ja som typ človeka, čo si váži úprimnosť a ľudí “čo na srdci, to na jazyku”. Keby mi niekto z rodiny povedal, že som sa vyžrala (teda, že som vykysla) tak sa nad sebou vážne zamyslim a niečo s tým robím, alebo keď som s tým spokojná, tak poviem, že “však! Milujem jedlo a je to na mne vidno.”
A už ľudia začnite riešiť svoj zdravotný stav, lebo neverim, že všetci vyžratí to majú z “choroby”. Práve naopak, sú chorí, lebo sú vyžratí.
Vždy som bola chudá, okolo 50kg. Odkedy mi haprujú hormóny, pribrala som pár kíl. Snažím sa ich zhodiť, vadí mi to, hoc nie som tučná, ani vykysnutá 🤦🏻♀️ Na rodinnej oslave mi strýko povedal, že konečne vyzerám ako normálna ženská. Predtým mi vždy hovoril, že som ako vešiak, že ma zlomí vietor a podobné hlúposti. Takže z jeho strany to bol vlastne kompliment. Z môjho uhla pohľadu to vyznelo úplne inak. Ľudia zvyknú hodnotiť iných. Neviem síce prečo, lebo ja to nerobím, ale podľa mnohých je to normálne. A vieš čo? je môj problém, že sa ma to dotklo. Rovnako tak je to u teba. Buď sa s tým zmieriš a hodíš to na chorobu, alebo na sebe popracuješ. Ja sa neskrývam za predmenopauzu, snažím sa upraviť si stravu, pridala som pohyb. Robím to pre seba, lebo mi to brucho vadí. Bez ohľadu na to, čo si myslia ostatní.
@anonym_autor Ja si to aj sama sebe poviem. Čo si budem klamať? Veď zrkadlo a oblečenie mi i tak povedia pravdu.
8 rokov je dost … tak je rozdiel ci si
Mala 25kg aj s botami v 20tke a mas 28 a vahu normalnej dospelej zeny primwranu k vyske, alebo si nadobudla vlastnu gravitaciu … ja som bola vzdy na hranici podvyzovy, teraz mam vahu v normale BMI, ale oproti predtym som naozaj pribrata, len bohuzial okoLo 50 je to takze a fakt zatial sa len mozem snazit a asi aj prestat aj dychat … hlavne sa s tym vysporiadaj ty a zhodnot realne, ci naozaj si pribrala alebo sa z 2D cloveka stal 3D
@anonym_autor a? Ja mám tiež zdravotné problémy a tiež som pribrala. Každému rovno poviem že beriem lieky a atď a potom sa už nikto nič nepýta
sama pises ze si pribrala... kde je problem? vadi ti ako ti to clovek povedal? ci to ze ti povedal pravdu? mala si si to s nim vydiskutovat ano som pribrata ale je to zo zdravotnych dovodov... a ideme dalej...
@anonym_autor vadí ti že niekto pomenoval to čo vidi? Asi si dosť pribrala
no ono su ludia, ajma v rodine, co taketo vyzrazy a poznamky potrebuju zo seba vypustat. za mne, neries... zbytocne sa nad tym pozastavovat a uz vobec to netreba vysvetlovat a obranovat sa. Kludne by om povedala, ze a vam tiez pupok narastol nejak, alebo vlasy preredli, vrasky pribudli :DDD ak by som teda nasla odvahu.. fakt je, ze je to neslusne a netaktne, pomenovavat mozu seba a svojich najblizsich

@anonym_autor Niw 🥴