Používate SPF na tvár?
Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.
Ja pouzivam beauty of Joseon, tu mi poradili. Tuba mi vydrzi asi 3 mesiace, cize asi ako ta tvoja bioderma, cena porovnatelna s biodermou. Povodne som pouzivala presne to co ty teraz, ale mali vypadok pre rebranding a tak som presla na Jaseon a je super. Make up nepouzivam, ale odporucaju ho dost aj pod make up.
Ja napr. musim pouzivat SPFko lebo som pehata - riadne - a ked sa nenatriem tak hned mi povyskakuje do mesiaca o 20% viac pieh. A to je jedno ci je leto, jar alebo zima 😂 jednoducho si nenatieranie nemozem dovolit.
A inak k tym "sajrajtom" co tu kazdy spomina... ja som si minule dala wooden spoon, co som kupila malej, prirodne "bio eko raw" - kazda super mamicka odporuca - no a mna z neho stipala tvar 🤷♀️ takze tak...
Fajčiarov človek spozná už podľa tvare od istého veku, to ano, takže ta dvojičky by som hádala, že to ma prevazne z toho… ten kamionista je fakt presvedčivý🤔 ale ktovie, možno jazdil aj počas obeda s otvoreným oknom a proste sa spálil a preto tak vyzerá?
Lebo proste ja poznám 80 ročného človeka, ktorý pol roka trávi v Alpách - horské slnko bez SPF, ma opálenu peknú pleť! Vyzerá max. na 60. To bude tiež všetko spolu - alpský vzduch, dobrá strava, stále lyžuje a je fit
@evaachesa minule som pozerala takú srandu na netflixe kde menili ľudí, celkový vzhľad a tak a jedna žena, ktorá žila polku života na Hawaji mala strašnú pleť, vyzerala o 10rokov staršie. Doviedli ju k dermatológovi a on zhodnotil, že má tvár poškodenú od slnka. Odporúčal jej používať SPF každý deň, celý deň a ževraj niektorý ho odporúčajú používať aj v noci. Ona nemala doma žiadny krém, proste celý život nepoužívala nič. To ma tiež celkom "presvedčilo" , že je to potrebné
@marcellka32 extrém 😳
Ja sa vždy tak teším, keď píšu ženy že spfko nepoužívajú 😀 počkám už len 20 rokov a budem za hviezdu pomedzi tie zošuverené rárohy 😂 😍
@autorka presne ako píšeš a nikdy nie je neskoro začať používať SPF celoročne. Škoda že ja som sa k týmto info nedostala o niečo skôr. SPF celoročne používam ešte len 2 rok. Ja ale celkovo neznášam slnko čiže vyhýbam sa mu ako najviac ako sa dá ..nikdy som sa cielene neopaľovala a cez leto som SPF 50 používala. No až teraz vidím čo s mojou pleťou robí SPF keď ho používam každý deň. Vždy mi v lete vybehli pehy a posledné roky aj škaredé pigmentové škvrny nad perou. Teraz už našťastie takéto problémy nemám. 🙂
@laurita285 🤣👍🤣👍
@laurita285 tak ja mám 43 rokov a na ulici si nevsimam mužov ale ženy a ich pleť, moja deformácia, už po 40 pekne vidno kto sa ako stará o pleť ;)
@laurita285 no ja mám žiaľ už teraz zošuverené kamošky v mojom veku, ale vyzerajú minimálne o 10 r staršie. Oni to ale okrem nepoužívania SPF (ok, pri mori malinový spf tuším 10 bol 😏) ešte vyšperkovali solárkovaním. Jedna katastrofa....vrásky, pigmentácie všade, aj na dekolte, chrbáte, no fakt nechcem vidieť ako budú vyzerať v 50tke. 😳
@evaachesa najlepší je ten malinový olej s SPF 0 👍👍
Slnko robí najväčšiu šarapatu na pleti to je jasné
Na instagrame sledujem fipahskin, velmi dobre prispevky dava celkovo o starostlivosti o plet. Najdes tam aj tipy na spf kremy v roznych cenovych relaciach. Ja momwntalne pouzivam od cerave, predtym som mala od l roche posay. Treba sa lremikovat, nech sme dlho krasne
@tamta ale mne to pleť neznesie kdejaké krémy šak si to prečítaj riadne že mám pleť mastnejšiu, zmiešanú a takej sa vrásky zvyknu viac vyhybať ako suchej.Ja by som sa aj mastičkovala ale čo z toho ked mi to pleť neznesie a vyhádžem sa to by už bolo lepšie? testovať na sebe ako pokusný králik kde čo, čo mi sadne.
@beata_k no ale vela robí inak aj genetika.Napr mamina moja mala pleť presne ako ja teraz bude mať 70 a nejak extra sa nenatierala nikdy a tvár ma teda minimum vrások jemnučkých.Narozdiel od jej kolegyne čo už v 50 tke bola požmuchlaná a pokrčená ako šarpej a to ozaj sa natierala kadečím už od puberty.Ale mala suchý typ pleti.A jej ocino to isté čiže mala pleť požmuchlanú a vysušenú po ňom.A tiež poznám x žien čo im stačila obyčajná nivea celý život,teraz sú už dôchodkyne a pleť majú ozaj peknú na staré babky.A niekto sa celý život môže natierať aj spf aj sérom aj krémom a pleť bohvieakú teda nemá
@liusa82 staci zajst bud ku koznej alebo k odbornikovi, ktory ti poradi a nastavi aky krem si dat. Moja plet teta neznesie take mnozstvo veci a ja neznasam patlat na seba veci - a robim to pre zdravie a plet🙂 toto je pre mna skor vyhovorka - ved nemusis to robit a nikto ta nikdy nedonuti. Ale ak by si to chcela robit a toto je jediny dovod preco nie, tak to nie je dovod. A to to nemyslim naozaj nijak zle, len mozno ta to pozenie ak by si chcela
Z toho si nic nerob. Ja som sa k tomu dopracovala, lebo sa mi urobili pigmentove skvrny. A vdaka tomu aj k celkovej starostlivosti o plet, lebo to nie je len o spf.
Áno. V makeupe ...
Kocky ako dobrá téma,fakt,ale vo si všímam nie že SPF nepoužívajú ale všeobecne ako sa ženy aj moje kamaratky o svoju pleť nestarajú vôbec,že fakt vôbec som od nich o nejaké roky staršia ale mám teda pleť omnoho krajšie ako oni a to už budem mať 40 rokov.este kyvnu nad tým že veď načo ale to aj môj muž povedal že sú zanedbané a to je už čo povedať keď to chlap povie
Tiež som sa to dozvedela neskoro,mala som už 34. Samu pigmentovu škvrnu. Naschvál som sa opaľovala a tvár vždy bez SPF , lebo mi to zasusovalo akné v mladosti a potom som to o pár rokov všetko videla na tvári. Chemický peeling či u kozmetičky alebo na doma a rôzne séra mi dali pleť ako tak do poriadku. Teraz používam SPF aj keď prší,aj v zime ozaj iba keď som s deckami celý deň doma ako dnes ,tak vtedy nie. Ja používam celkovo kozmetiku a aj SPF kórejské. Niektoré sú za 10€ niektoré 15€ .
Ak si počula o kórejskej kozmetike určite vyskusaj. Ľahučké krémy, rýchlo sa vpiju, úplná topka.👌👌
Áno používam už dosť dlho, spf 50,kazdy deň, zima aj leto. Bez toho nevyjde z domu. Je to základ pre mna
Nepoužívam vôbec je to brutálna chémia, iba vtedy ak sa opalujem, ale inak vôbec nie, chodím s klobúkom alebo v šiltovke

@marcellka32 odpadnem z nás. 🤣 Áno, toto sú moje top 2 fotky do takýchto diskusií. 😅👍