icon

Používate SPF na tvár?

5. aug 2023

Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.

evaachesa
6. aug 2023

@marcellka32 odpadnem z nás. 🤣 Áno, toto sú moje top 2 fotky do takýchto diskusií. 😅👍

banalu
6. aug 2023

Ja pouzivam beauty of Joseon, tu mi poradili. Tuba mi vydrzi asi 3 mesiace, cize asi ako ta tvoja bioderma, cena porovnatelna s biodermou. Povodne som pouzivala presne to co ty teraz, ale mali vypadok pre rebranding a tak som presla na Jaseon a je super. Make up nepouzivam, ale odporucaju ho dost aj pod make up.
Ja napr. musim pouzivat SPFko lebo som pehata - riadne - a ked sa nenatriem tak hned mi povyskakuje do mesiaca o 20% viac pieh. A to je jedno ci je leto, jar alebo zima 😂 jednoducho si nenatieranie nemozem dovolit.
A inak k tym "sajrajtom" co tu kazdy spomina... ja som si minule dala wooden spoon, co som kupila malej, prirodne "bio eko raw" - kazda super mamicka odporuca - no a mna z neho stipala tvar 🤷‍♀️ takze tak...

bluka2
6. aug 2023

Fajčiarov človek spozná už podľa tvare od istého veku, to ano, takže ta dvojičky by som hádala, že to ma prevazne z toho… ten kamionista je fakt presvedčivý🤔 ale ktovie, možno jazdil aj počas obeda s otvoreným oknom a proste sa spálil a preto tak vyzerá?
Lebo proste ja poznám 80 ročného človeka, ktorý pol roka trávi v Alpách - horské slnko bez SPF, ma opálenu peknú pleť! Vyzerá max. na 60. To bude tiež všetko spolu - alpský vzduch, dobrá strava, stále lyžuje a je fit

autor
6. aug 2023

@evaachesa minule som pozerala takú srandu na netflixe kde menili ľudí, celkový vzhľad a tak a jedna žena, ktorá žila polku života na Hawaji mala strašnú pleť, vyzerala o 10rokov staršie. Doviedli ju k dermatológovi a on zhodnotil, že má tvár poškodenú od slnka. Odporúčal jej používať SPF každý deň, celý deň a ževraj niektorý ho odporúčajú používať aj v noci. Ona nemala doma žiadny krém, proste celý život nepoužívala nič. To ma tiež celkom "presvedčilo" , že je to potrebné

autor
6. aug 2023

@marcellka32 extrém 😳

laurita285
6. aug 2023

Ja sa vždy tak teším, keď píšu ženy že spfko nepoužívajú 😀 počkám už len 20 rokov a budem za hviezdu pomedzi tie zošuverené rárohy 😂 😍

evaachesa
6. aug 2023

@autorka presne ako píšeš a nikdy nie je neskoro začať používať SPF celoročne. Škoda že ja som sa k týmto info nedostala o niečo skôr. SPF celoročne používam ešte len 2 rok. Ja ale celkovo neznášam slnko čiže vyhýbam sa mu ako najviac ako sa dá ..nikdy som sa cielene neopaľovala a cez leto som SPF 50 používala. No až teraz vidím čo s mojou pleťou robí SPF keď ho používam každý deň. Vždy mi v lete vybehli pehy a posledné roky aj škaredé pigmentové škvrny nad perou. Teraz už našťastie takéto problémy nemám. 🙂

evaachesa
6. aug 2023

@laurita285 🤣👍🤣👍

marcellka32
6. aug 2023

@laurita285 tak ja mám 43 rokov a na ulici si nevsimam mužov ale ženy a ich pleť, moja deformácia, už po 40 pekne vidno kto sa ako stará o pleť ;)

evaachesa
6. aug 2023

@laurita285 no ja mám žiaľ už teraz zošuverené kamošky v mojom veku, ale vyzerajú minimálne o 10 r staršie. Oni to ale okrem nepoužívania SPF (ok, pri mori malinový spf tuším 10 bol 😏) ešte vyšperkovali solárkovaním. Jedna katastrofa....vrásky, pigmentácie všade, aj na dekolte, chrbáte, no fakt nechcem vidieť ako budú vyzerať v 50tke. 😳

marcellka32
6. aug 2023

@evaachesa najlepší je ten malinový olej s SPF 0 👍👍
Slnko robí najväčšiu šarapatu na pleti to je jasné

majlo1234
6. aug 2023

Na instagrame sledujem fipahskin, velmi dobre prispevky dava celkovo o starostlivosti o plet. Najdes tam aj tipy na spf kremy v roznych cenovych relaciach. Ja momwntalne pouzivam od cerave, predtym som mala od l roche posay. Treba sa lremikovat, nech sme dlho krasne

liusa82
6. aug 2023

@tamta ale mne to pleť neznesie kdejaké krémy šak si to prečítaj riadne že mám pleť mastnejšiu, zmiešanú a takej sa vrásky zvyknu viac vyhybať ako suchej.Ja by som sa aj mastičkovala ale čo z toho ked mi to pleť neznesie a vyhádžem sa to by už bolo lepšie? testovať na sebe ako pokusný králik kde čo, čo mi sadne.

liusa82
6. aug 2023

@beata_k no ale vela robí inak aj genetika.Napr mamina moja mala pleť presne ako ja teraz bude mať 70 a nejak extra sa nenatierala nikdy a tvár ma teda minimum vrások jemnučkých.Narozdiel od jej kolegyne čo už v 50 tke bola požmuchlaná a pokrčená ako šarpej a to ozaj sa natierala kadečím už od puberty.Ale mala suchý typ pleti.A jej ocino to isté čiže mala pleť požmuchlanú a vysušenú po ňom.A tiež poznám x žien čo im stačila obyčajná nivea celý život,teraz sú už dôchodkyne a pleť majú ozaj peknú na staré babky.A niekto sa celý život môže natierať aj spf aj sérom aj krémom a pleť bohvieakú teda nemá

zuza265
6. aug 2023

@liusa82 staci zajst bud ku koznej alebo k odbornikovi, ktory ti poradi a nastavi aky krem si dat. Moja plet teta neznesie take mnozstvo veci a ja neznasam patlat na seba veci - a robim to pre zdravie a plet🙂 toto je pre mna skor vyhovorka - ved nemusis to robit a nikto ta nikdy nedonuti. Ale ak by si to chcela robit a toto je jediny dovod preco nie, tak to nie je dovod. A to to nemyslim naozaj nijak zle, len mozno ta to pozenie ak by si chcela

liusa82
6. aug 2023

@zuza265 no ved práve mne je normálne až hnusne ,nepríjemne ked mám krémy a séra na pleti okamžite to utekám umyť až tak lepkavo sa cítim akoby upotená.A to som už poskúšala aj gél krémy.Všeličo

zuza265
6. aug 2023

@liusa82 mam to rovnako. Robim to tesne pred spanim - pockam len kym sa to vpije nech neobtriem o vankus. Ale bohuzial no… ja mam bez toho vsetkeho vazne zlu plet (nie vrasky ale skor vyrazky, inu farbu, atd… )

dejka77
6. aug 2023

Z toho si nic nerob. Ja som sa k tomu dopracovala, lebo sa mi urobili pigmentove skvrny. A vdaka tomu aj k celkovej starostlivosti o plet, lebo to nie je len o spf.

rutyruth
6. aug 2023

Áno. V makeupe ...

vafinka
6. aug 2023

Kocky ako dobrá téma,fakt,ale vo si všímam nie že SPF nepoužívajú ale všeobecne ako sa ženy aj moje kamaratky o svoju pleť nestarajú vôbec,že fakt vôbec som od nich o nejaké roky staršia ale mám teda pleť omnoho krajšie ako oni a to už budem mať 40 rokov.este kyvnu nad tým že veď načo ale to aj môj muž povedal že sú zanedbané a to je už čo povedať keď to chlap povie

123369
6. aug 2023

Tiež som sa to dozvedela neskoro,mala som už 34. Samu pigmentovu škvrnu. Naschvál som sa opaľovala a tvár vždy bez SPF , lebo mi to zasusovalo akné v mladosti a potom som to o pár rokov všetko videla na tvári. Chemický peeling či u kozmetičky alebo na doma a rôzne séra mi dali pleť ako tak do poriadku. Teraz používam SPF aj keď prší,aj v zime ozaj iba keď som s deckami celý deň doma ako dnes ,tak vtedy nie. Ja používam celkovo kozmetiku a aj SPF kórejské. Niektoré sú za 10€ niektoré 15€ .
Ak si počula o kórejskej kozmetike určite vyskusaj. Ľahučké krémy, rýchlo sa vpiju, úplná topka.👌👌

benji86
11. apr 2024

@gansi ktory laroche prosim pouzivate?

kaca222
21. júl 2024

@zuza265 aké spf vám prosím nakoniec sadlo? Rok trpím na slzenie až štípanie očí, až teraz mi došlo, že akurát vtedy som začala používať spfko každodenne… po vysadení štípanie prešlo

huginko
21. júl 2024

Áno používam už dosť dlho, spf 50,kazdy deň, zima aj leto. Bez toho nevyjde z domu. Je to základ pre mna

huginko
21. júl 2024

@zuza265 ale to nie je o tom, že vyzeráš mladšie, ale o tom ako to veľmi skodi

zuza265
21. júl 2024

@huginko a pisem ze ano? Ze je to len o tom? Vysvetlovala som aku mam plet a co mi to robi. Teda myslis co ako velmi skodi?

zuza265
21. júl 2024

@kaca222 tycinkove🤗 tie su veru k ociam lepsie. Len teda mi pridu mastnejsie. Ale nevadi mam suchu plet tak to potom ako tak vyzera ok

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
hopsas
21. júl 2024

Nepoužívam vôbec je to brutálna chémia, iba vtedy ak sa opalujem, ale inak vôbec nie, chodím s klobúkom alebo v šiltovke

zuza265
21. júl 2024

@hopsas chemia je vsetko. Aj cista voda