icon

Čo u vás rozhoduje pri výbere práčky?

samsung_silvia
9. máj 2012

Samozrejme každý chce vyvážený pomer: dobrý výkon za rozumnú cenu. Pre niekoho dobrý výkon znamená, že v práčke vyperie naraz veľa oblečenia, pre iného, že je tichá, a pre ďalšieho ekologickosť práčky.
Čo si vy ceníte najviac na svojej práčke?

lili_mia
10. máj 2012

keby tak radšej bola súťaž s látkovými plienkami cca 15kusov pre jednu súťažiacu, prípadne ako to bolo s umelým mliekom ...

m.a.c.a.
10. máj 2012

u nas bol pri vybere v prvom rade velkost, nakolko sme potrebovali plytsiu ktora sa nam zmesti do kupelne. pokial budem o rok kupovat pracku do noveho domu, urcite to bude ucinnost pracky, hmotnost pradla co operie - mame tri male deti takze pesiem denne, nejaky siesty zmysel pre branie vody. odstedovanie nie je az take dolezite, v lete davam aj tak pravat na 400 otacok, ostatne urobi slniecko. susiaci program jej netreba , nato mame susicky kto chce, a na margo @stanislavao asi o kazdy spotrebic sa treba starat, inak dosluzi o rak rockov skor ako by mal. ja nadobu na praso na pranie umyvam po kazdom prani a rovnako aj utieram dosucha spodnu cast tesnenia na bubne - mame spredu plnenu.

p3tra11
10. máj 2012

@lucka1987 to by som brala aj ja... a posielala by som zadarmo vzorky takym babenkam, co tu zakladaju temy, ci boli potrat... 🙄
ja viem, ze reklama je reklama, a lezie na nervy, ved aj mne, len stale mame moznost sa zapojit do sutaze, a to je na tom celkom fajn, nie??

p3tra11
10. máj 2012

@lucka1987 @brita s tym s vami suhlasim, dalo by sa to aj inak vymysliet ako cez fotoblogy...

stanislavao
10. máj 2012

@m.a.c.a. aj ja suflik na prasok umyvam po kazdom prani, pouzivam aj specialny cistic pracky a gumu okolo bubna si tiez zamozrejme riadim. ved to je jasne, ze ju nenecham len tak napospas osudu.

ikke
10. máj 2012

- priamy pohon bubna, kedze u predchadzajucej nam odisiel prave motor, a to uz po 4 rokoch (zn. AEG...)
- min. 7kg pradla aby zvladla, kedze v mensich sa nedaju prat periny
- cena - mala som vybranu LG v akcii, ale kedze ju akurat vypredali, ponukli mi za tu istu akciovu cenu zhodou okolnosti samsung 😅
- odlozenie startu a aby pracka dala jasne vediet, za aky cas bude s pradlom hotova

tak dufam, ze samsung u nas tromfne AEG aspon o par rokov... 😕

meryenes
10. máj 2012

Ahojte, čo sa týka spotrebičov a ďalších drahších a dlhodobejších vecí do domácnosti, tak my vyberáme už len podľa D-testu. Pozrieme sa, kto je na prvých miestach a prečo, a podľa toho vyberáme. 🙂

jaya47
10. máj 2012

Ze mi nevnucuju reklamu kade tade po modrom konikovi 😉
Ale inak spotreba energie, vody, velkost (mala kupelna, bolo treba uzku) a kvalita, ktoru nam vsak nikto nezaruci.

cucuriedka
10. máj 2012

No u nas hlavne spotreba energie, vody, a to ze pracka si sama vedela omerat kolko coho potrebuje. Aj ked som si na zaciatku priplatila na cene, pracku uz mam 6 rokov, ide bezchybne, prezila 4 stahovania a stale fici....

Ozaj, kamarat mal doma pracku v podnajme (od majitela), no a ked sa zacala kazit, zavolali opravara... a ten vytiahol spoza bubna este taky ten igelit, co ho mal od vyroby chranit proti poskodeniu... takze to bolo velmo velke setrenie pracky aby sa neopotrebovala 😀

baklik
10. máj 2012

baby, ze to vobec riesite, ze je tu tema Samsung pracky. ja sa nahodou rada nieco dozviem, a kto nema zaujem, moze predsa kludne vyhladavat ine temy, co je na tom...
mna len mrzi, ze Samsung nema zhora plnene pracky, pretoze nam sa spredu plnena do kupelne nezmesti. 😒 inak by som ju hned brala...

sissy27
10. máj 2012

@samsung_silvia pre mňa je dôležitý rozmer (aby sa zmestila tam kam potrebujem), plnená spredu, energetická trieda čo najlepšia a samozrejme aj cena... ale základné pravidlo - samsung v žiadnom prípade a to nie len čo sa pračky týka, ale všetkých spotrebičov... čokoľvek vyberáme, tak samsung a LG úplne vynechávame... u nás vyhráva bosch a siemens.

bzuco
10. máj 2012

my máme už vyše 10 rokov Gorenje a som maximálne spokojná - možno je trocha hlučnejšia, ale to mi až tak nevadí, kedže ide spoľahlivo už toľké roky a to periem "furt"

sisaha
10. máj 2012

ja mam 3 roky AEG zhora plnenu, lebo kupelna je mala. Zatial som velmi spokojna. otacky 1300, 6kg pradla, velky vyber programov, A-ckova trieda, ticha, displej s info, kolko minut trva do ukoncenia prania. Som zvedava ako dlho vydrzi, kedze je zname, ze dnes sa spotrebice vyrabaju tak, aby vydrzali nieco vyse zaruky.... 😒. ak by som sa mala znova rozhodovat aku opäť sa rozhodnem pre nemecku kvalitu (Miele, Bosch, AEG) aj za cenu, ze zaplatim trochu viac.

parvitas
11. máj 2012

@samsung_silvia rozhodovanie bolo celkom rýchle... malá kúpeľňa, takže práčka musela byť v tom "plytšom" prevedení. a máme spredu plnenú,lebo som mala u našich zlé skúsenosti s takou, čo sa plní zhora - sa mi pretočila a vysypali sa veci okolo bubna dovnútra... no proste des - ako to povyberať... ale to bolo ešte za socíku (som to ale starena, čo? 🙂 a na svoj vek (už má cca 11-12 rokov) bola v tej najlepšej energetickej triede... teraz ju už tromfnú kadejaké iné... 🙂. má odložený štart a programy aj na jemné a šetrné pranie, hodváb, vlna, športové veci, samozrejme 90tku, 60tku a 40tku, ale aj 60tku na spodné prádlo a ešte pár programov na studené pranie...
to spredu plnenie je sranda, malá týmje fascinovaná doteraz, keď to perie... a má to aj druhú výhodu, ona je veľká pomocníčka a sama vie do nej naložiť veci z pripravenej kôpky... a asistuje aj pri zapínaní... 🙂 . čo sa týka nevýhody, má už svoje roky a začína nám strácať ponožky... ja som totiž niekedy nedôsledná a nedávam ich do osobitnej sieťky... a potom vytiahneme len jednu z pára a druhá je bohvie kde... :( a minule som asi nerovnomerne naložila veci (dala som tam aj deku oprať) a dotrhalo mi jedno bodynko... proste sa to nejako natlačilo medzi sklo a tu gumu :( už sa mi to raz stalo aj s obrusom... ale neviem si to vlastne poriadne vysvetliť... ... 😒 inokedy som prala to isté a nič sa nestalo...

lienockaa
11. máj 2012

Mala kupelna,uzky priestor pre pracku,cize mam zhora plnenu,so siestym zmyslom a pouzivam vsetky programy,okrem dzinsoveho,lebo to trva dlho,vyperu sa aj na kratsom dobre..mam ju piaty rok a som s nou nadmieru spokojna..dolezita bola velkost bubna,rychly program na takmer ciste veci,vela otacok-neznasam,ak mi ma pradlo schnut tyzden..a program pre lahke zehlenie-mame vela kosiel..svoju volbu vobec nelutujem..nasi maju taku podobnu,len teda jednoduchsiu,lebo je stara,ma uz aj 11rokov a stale velmi dobre funguje,cize vyberala som aj podla toho,nechcela som starosti s poruchami..volila som osvedceneho vyrobcu..

samsung_silvia
autor
11. máj 2012

@parvitas pretocit bubon sa aj mne raz so starou prackou podarilo, ale nastastie som tam mala malo veci a islo to povyberat rychlo

kim_rossi_stuard
11. máj 2012

ja som pri vybere pracky ako typicka zena zohladnila ^ krasu - dizajn 😉 smejte sa ale musi byt aj pekna
dalej * zrozumitelnost- nech sa lahko ovlada, nepotrebujem 40 programov, ked pouzivam asi 6 😎 *spotrebu - v dnesnej dobe by sme mali mysliet aj na zem a nase dosledky do buducnosti 😵
priznavam ze kamaratka pracuje ako odbornik v oblasti bielej techniky a poradila mi kt, znacku koli kazovosti a zarucnemu a pozarucnemu servisu zobrat, kt, pracku vybrat a nakoniec mi vybrala s priamym pohonom bubna koli eliminovaniu kazovosti, cize som dala na jej radu a mam ju uz 4 ci 5 rok a perie vynikajuco 🙂 doteraz ju predavaju, takze vidim ze ten vyrobok sa rokmi osvedcil a vsimla som si aj jej novsiu radu s pranim na paru 😉 klop-klop pracka by mala sluzit, ked nie cely zivot aspon 10rokov nech s Vami zazije nieco 😀 ved ja pri mojich 2 detoch periem takmer denne a ked je vonku pekne denne aj 4-5 davok, aby slniecko osusilo, krasnu cistu vonavu bielizen 😀 😀 😀 mam tiez rozsirene dvierka pre lahsie vkladanie, ocenite pri velkych kusoch oblecenia, len 5kg bielizne- zda sa to velka hmotnost ak ju mate schudnut 😵 ale na pranie obcas aj malo 😉 odlozeny start- vyuzivam ak niekam ideme a dam medzitym oprat

samsung_silvia
autor
12. máj 2012

@kim_rossi_stuard aj dizajn je dolezity, ved pri nej stravime pomaly viac casu ako pri telke

kathy7337
12. máj 2012

nemáme veľké nároky, ale u nás rozhoduje:
-množstvo prádla ktoré vyperie (min.7kg)
-musí mať displej
-musí mať program na "ľahké žehlenie"- kde sa prádlo proste nekrčí pri praní tak veľmi
-musí mať odložený štart
-nejaké normálne čísla ohľadom spotreby vody a elektriny

michelitta
13. máj 2012

objem-min.8/9kg
plnenie zpredu
rucne pranie
pranie s nastavenim polovic.vody
dezinfekcne pranie
20min program
3 kg pradla-program
programy-dziny,hodvab,jednoduche zehlenie,postelne pradlo,vlna,bavlna,sport.bundy,proste vsetko
striebrenie
nastavenie casu ukoncenia programu
tichost
skvrny,avivaz,predpieranie-priehradky
digitalny displej
Ja mam Aeg a som nadmieru spokojna🙂

vejinka
13. máj 2012

display je taky dolezity? 😀 my nemame a pere aj tak 😵 dokonca moj nazor je ze zbytocny dispaly naviac predrazi celu pracku 😉 u nas je dolezite len uspora-spotreba vody a elektriky.. objem plnenie z predu velkost pracky..sme dost limitovany kupelka je malicka a jednoduche ovladanie..tichost je nepodstatna nikdy neperem ked deti spia...bud sme vonku alebo sa hraju a rachotia desat krat viac ako pracka 😀

irriss
13. máj 2012

@vejinka
Cim vice elektroniky,- tim vice pruseru..to same u auta 😉

vejinka
13. máj 2012

@irriss 100 bodov..suhlasim 😵 dispaly-uplna zbytocnost 😀

irriss
13. máj 2012

@vejinka
podle meho "elektronicke" doplnky jsou urcene ne pro snadnejsi manipulaci , ale aby "opravari" nezbankrotovali.. 🙂 😎 🤐 😀

samsung_silvia
autor
14. máj 2012

@irriss
@vejinka
display je zvyseny komfort uzivania... samozrejme, vacsi pocet suciastok = vacsia pravdepodobnost ze sa niektora pokazi, ale aj trabanty mali malo suciastok a boli opravitelne lepiacou paskou a kuskom drotiku, no takmer nikto na nich uz nejazdi 😉

vejinka
14. máj 2012

esteze nemame trabant 😀