Aké negatíva má Stokke?
Ahojte, zaujímal by ma váš negatívny názor na kočík STOKKE, alebo zlé skúsenosti, nakoľko som sa dočítala len o pozitívach a mizivé percento o negatívach. Mne osobne sa STOKKE páči ale čítala som aj zlé skúsenosti, ale je ich veľmi málo (možno je to tým, že má veľa pozitív 🙂
Ak máte aj negatívnu skúsenosť podeľte sa o ňu 😉

@atkavnatka Milá zakladatelko, nečetla jsem celou diskusi, asi po dvou stranách jsem to vzdala (jednak mi vadily ty dohady, co je lepší, a jednak mi může hnout žlučí, když se o něm vyjadřují lidé, kteří ho nemají a posuzují ho jen podle vzhledu, který je samozřejmě velmi kontroverzní).
Takže ignoruju, co bylo nebo nebylo napsáno přede mnou, pokusím se odpovědět co možná nejvíc objektivně.
Předem bych napsala, že každému vyhovuje něco jiného, každému se líbí něco jiného, každý bydlí někde jinde, má jiné podmínky a možnosti, takže na to třeba brát ohled. A samozřejmě ideální kočárek neexistuje, i proto je jich na trhu takové množství a možná i proto některé maminky mají kočárků souběžně více.
A ještě bych uvedla, že jsem měla tyto kočárky: Teutonia Mistral S, Inglesina Classica, Casualplay Vintage, Nuna Pepp, Cybex Callisto, Mamas & Papas Urbo, Inglesina Avio. Mám tedy s čím porovnávat.
Napíšu nejprve pozitiva:
- kočárek je velmi lehký, skvěle ovladatelný, lehce se s ním jezdí
- rukojeť, stejně tak korbička/sedačka je výškově nastavitelná, přičemž těch poloh je mnoho, takže s ním mohou jezdit relativně menší lidé (třeba jako já, 160 cm) a stejně tak i dlouháni; korbičku/sedačku si můžeš dát vysoko, takže se nemusíš k dítěti tolik ohýbat jako v jiných kočárcích, anebo naopak zase nízko, což je fajn, když už dítě chodí a často z kočárku vystupuje a zase do něj nastupuje - prostě výhoda jak pro děti tak pro rodiče
- boudička dobře stíní
- pokud se budeme bavit o novém typu Xplory, tak nákupní taška se mi zdá dostatečně veliká (ten starší typ měl nákupní tašku menší), vejde se mi do ní běžně velký nákup (nekupujeme balené vody, nekupuji manželovi basu piv a nekupuji ani balíky plen, vzhledem k tomu, že používám látkové) - mouky, ovoce, zelenina, pečivo, nějaká kosmetika atd.; nebo do ní pohodlně sbalím deku, pláštěnku, náhradní oblečení, lahvičky s UM atd.
- spoustu věcí se vejde také do přebalovací tašky
- líbí se mi možnost sklápění koleček k sobě, dobře se tak jezdí v hlubším sněhu, v písku, v kamenitém terénu do kopce apod.; hodně lidí se domnívá, že podle toho, jak kočárek vypadá, je vhodný jen do nákupních center nebo na rovné chodníky, není to ale pravda, je opravdu důmyslně vyřešený a často s ním mnohem lépe projedu terén, který jsem třeba s klasickým podvozkem sice vyjela, ale víc jsem se nadřela
- to, že přední kolečka nejdou zaaretovat, mi nikdy nevadilo, nikdy jsem to nevnímala jako problém - nevadí mi to ani při vyjíždění na chodník, kočárek opravdu není nestabilní
- korbičku vnímám jako dostatečně velikou (74 cm na délku), i v porovnání s jinými korbičkami; dítě stejně v korbičce vydrží tak do půl roku (některé samozřejmě déle, uvádím zhruba průměrnou dobu) a na tu dobu je dle mého názoru dostačující; případně sportovní sedačka má zmenšovací vložku, takže do ní můžeš bez obav dát i menší dítě, leží tam na rovném a sedačka je krásně vystlaná
- co se týká středové tyči, tak ta našim dětem nikdy nevadila, maximálně si na ni vykládají nohy
- podvozek sice sám o sobě není odpružený, ale díky své konstrukci se korbička/sedačka na podvozku hezky pohupují (nezaměňovat s vikláním apod., jak taky někteří rádi posměšně uvádějí) - mám srovnání třeba s maximálně odpruženou Inglesina Classica a nevidím v tom žádný rozdíl, korbička se pohupuje úplně stejně
- kočárek má veliké množství doplňků, zejména pak zimní a letní sady, čímž získává velkou přídatnou hodnotu, letní sada je s UV filtrem, zimní naopak neprofoukne, dítě krásně chrání - samotné textilie se pak dají také obměňovat, takže můžete mít každý den jiný kočárek - uznávám, toto asi nebude hlavní důvod, proč by si kočárek někdo kupoval, ale je to jistě příjemné plus, které u většiny jiných kočárků nenajdete
- kočárek mi přijde dobře skladný, sami máme velký kufr, ale vezla jsem ho už i v Peugeot 206, starším typu WV Golf, ve staré Fabii apod., a nikdy nebyl problém - někdy to chce trošku fantazie, ale já si ráda hraju 🙂 navíc u menších kufrů je se skládačkou třeba počítat skoro s každým kočárkem
- co se týká kvality zdá se mi opravdu velmi kvalitní, jak použitými materiály, tak zpracováním, tak vychytanými detaily
- kočárek se dá taky v případě nouze v restauraci použít jako dětská stolička, přičemž se s ním dá krásně zajet ke každému stolu, aniž by dítě hranu stolu mělo v úrovni čela apod.; opět díky té výškové nastavitelnosti a úzkému podvozku, který je v tomto nepřekonatelný
Pokud bych měla najít negativa, tak asi tato:
- kočárek nemá přehazovací rukojeť, což by se někdy hodilo, ale nevnímám to jako obrovský problém - osobně by se mi to hodilo jen ve chvíli, kdy dítěti svítí sluníčko do korbičky, ale to se dá vyřešit stínítkem z letního kitu
- pokud je sedačka daná po směru jízdy, tak nelze sklopit do lehu, ale ani to nevnímám jako obrovský problém - vozili jsme v kočárku 2,5letého syna, v sedačce spal i několik hodin, měli jsme ho otočeného čelem k sobě a nikdy mu to nevadilo - takže pokud vím, že dávám dítě do sedačky (už se mi nevejde do korbičky) a bude spát, tak si ji otočím směrem k sobě; pokud jdeme ven, dítě spát nebude a chce koukat ven, tak si ji můžu otočit od sebe; případně není žádný problém ji otočit, sedačka je lehká, snadno se z podvozku sundá a zase nacvakne
- u letního kitu je sice stínítko, ale když slunce svítí do kočárku z boku, tak je to stínění celkem na houby; a slunečník se mi na kočárku moc nelíbí, a stejně když člověk zahne a slunce se tím pádem taky stočí, tak do kočárku zase svítí, nebo je potřeba slunečník zase štelovat - ale to je u všech kočárků stejné
- u letního kitu na stříšce není ten kšilt jako je na základní stříšce, to mi přijde nevychytané, protože i ten kousek materiálu navíc docela stíní a přijde mi dítě i víc chráněné před větrem - ale je to takový kosmetický detail, některé kočárky taky nemají tak hezky uzavřenou stříšku, a nejde to ani za jinou změnit, a přesto s nimi maminky v pohodě jezdí; je to spíš jen takový detail - ale prý u nových letních kitů by ten kšilt už měl být, jen ještě nejsou v prodeji a buhví, kdy budou
- u zimního kitu bych ocenila delší rukávník, stávající kopíruje přesně madlo plus má velkou huňatou kožešinku - místo kožešinky by mohl být rukávník o to prodloužen, takže by ten, kdo kočárek veze, měl chráněné celé dlaně až po zápěstí - ta kožešinka zápěstí sice zakryje, ale snadno profoukne, narozdíl od té vyteplené látky - snad to píšu srozumitelně - a opět to není nic zásadního, mnozí tu zimní sadu nemají vůbec a taky žijou
Všechna tato "negativa", která jsme na kočárku za téměř rok ježdění s manželem zaznamenali, jsou spíše kosmetického charakteru, pro nás osobně nemá kočárek žádné zásadní vady, ať už konstrukčního charakteru nebo co by se týkalo jízdních vlastností, pohodlnosti (jak pro dítě tak pro rodiče), skladnosti... Ačkoli s ním jezdíme téměř denně, neobjevila se u něj doposud žádná vada, kolečka má sjetá jen minimálně, jinak je pořád jako nový, nevrže, nehrká, nic nám nepadá ani se neláme apod.
Nám osobně tento kočárek vyhovuje úplně maximálně a jen litujeme, že jsme ho nepořídili hned před narozením prvního syna.
Jinak přidávám odkaz na své album, kde mám kočárek vyfocený ze všech možných úhlů, se všemi detaily, zachyceno, kde všude jsme s ním projeli atd. Možná i to ti pomůže v rozhodování.
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ikarkulka/al...
@cawes a kto povedal, ze riesis mna? ale ved nech si kazdy pise, co chce. citat 9 stran o kociku, ktory ma nezaujima sa mi zda zbytocne a nemam na to cas. akurat som napisala svoj nazor, ze mi pride neuveritelne skaredy a neprakticky - podla mna je nestabilny, neviem si predstavit ako sa sklada do auta, nemam rada take vysoke kociky a tiez nulovy odkladaci priestor, najvacsi minus je dizajn. kvoli tymto postrehom ho ani nemusim vlastnit. bohuzial, asi autorka temy nemoze ocakavat len pozitiva a ani neocakava. ak som sa niektorych majiteliek tohto kocika dotkla, je to ich problem, kazdy ma pravo na nazor
Ještě jsem chtěla napsat k té nákupní tašce, že se mi líbí víc než klasický košík, protože se dá celá zavřít (a s ní i celý obsah), takže do toho nefouká, neprší, nepálí slunce a taky z toho nic nevypadne, což se mi u klasického košíku pod kočárkem občas stalo.
ja by som ho nechcela ani zadarmo a popravde nechapem, co ludi vedia ku kupe tohto kocika, a za tym si stojim
Vazne ani zadarmo? To sa mi nechce verit 🙂
@mircalla ak ta nezaujima tak preco sa vyjadrujes, ked o nom aj tak nic nevies? ako nazor mat mozes, ale kedze neni podlozeny na nicom len na tvojej fantazii tak je zbytocny nemyslis? Ked uz sa chcem ja osobne k niecomu vyjadrit co nepoznam tak si to pozrem aspon na nete co to je , co to obsahuje, ako sa to sklada atd a potom mozem konstatovat. ALe nie hovorit do vetra. A uz vobec som nepisala moj prispevok k tebe, ty si sa ozvala na moj ktory s tebou vobec nemal docinenia.
Na smehu sa to bude kllllllllllllllllzat a klllllzat podla mna.
@mimka a co je prakticke na stracej nozke, ktora je uplne zbytocna a neskladna, umelych kolieskach a nulovom odkladacom priestore?
@cawes zopar nevyhod som si tu predsa len precitala - pre mna neakceptovatelny kocik
ale nebudem sa opakovat, co je pre mna najvacsi problem a to je to, ze je strasne skaredy, k tomu sa snad vyjadrit mozem
@dreamer1 ja som nikomu nic nezakazala a ani som nepisala ze je genialny. Vyjadrit sa moze ale podla mna by sa mal vyjadrit clovek co ho videl drzal a aspon vyskusal v obchode. To je ak keby som zacala hovorit o kociku tako ktory vobec nepoznam. A celkovo si myslim ze to ako sa tu niektore mamicky vyjadruju ako aj
@mircalla svedci o inteligencii a charaktere cloveka. Uz len voci druhym ludom by som nieco neurazala a nezhadzovala ake to je skarede. Ale nevadi aj taki ludia musia zit.
@dreamer1 ja by som to ešte poopravila, zakladateľka sa pýtala, či sa tu nájdu ODPORKYNE stokke. Žiaľ zas nejaky "mudry" admin zmenil názov diskusie, a diskusia sa hneď zmenila na niečo ine - ako VŽDY
Nechápem to a bola by som rada, ak by sa daný admin vyjadril, nakoľko už som to tu zažila viac-krat, že diskusia uplne zmenila smer po ich nezmyselnom "zakroku". Veď zakladateľka hádam vie ako má pomenovať svoju diskusiu. Ak by tam bolo napr. poraďte, tak to pochopím. Ale toto určite nebolo na mieste. potom su tu len dohady, prečo sem niekto píše keď to dotyčná nežiadala - pritom to vôbec zo začiatku o tom nebolo!!! 🙄
@cawes Super, dakujem, zrejme je kazdeho negativny nazor na tvoj kocik spojeny s predsudkami. Nazvi si to ako chces. Tento kocik mi pripada jednoducho nie pekny, ak to mam slusne povedat, neviem, co to ma s predsudkami ci detinskostou. To je moj hlavny problem s tymto kocikom. Skoncila som.
@mircalla nie rada si vypocuje negativum ak je to k veci. To ze je skaredy a neviem akym si ho nazvala je u mna predsudok kedze k pouzivani mi nevies nic povedat!
@sashabb vidim ze to beries po slovickach navadi. Ano nazov temy bol taky ako hovoris aj ked v popise o com ma diskusia byt nebolo ani jedno slovo o tom ze by zakladatelka hladala privrzenkyne do tabora stokke. Takze podla mna chce vediet co je negativne a nie ako hrozne vyzera. Takze ak chce niekto hovorit nech povie ale preboha k veci k pouzivaniu a nie hluposti.
@cawes Ok, takze vyjadrit sa k tomu ako vyzera nemozem. Vyjadrit sa k pouzivaniu tiez nemozem, nakolko ho nemam vyskusany. Ja si naopak myslim, ze mnohe je vlastnosti dost suvisia s tym ako vyzera. Takze sa nemozem vyjadrit k nicomu. Nevedela som, ze tu ty urcujes pravidla, ale v poriadku. Ak sa budem moct k niecomu vyjadrit v tejto ci inej teme, daj prosim vediet
jaj baby, tak túto tému označujem do oblúbených, lebo dávno som sa tak nepobavila na tých Vašich komentoch ako v tejto téme ... od kombajnu, cez zberač kukurice až po vešiak ste prebrali hádam všetko 😀 😀 😀 😀
Konecne uzitocna tema. Na cca deviatich stranach asi pat relevantnych prispevkov na zaklade realnych skusenosti, jaj. 😝
@sashabb ja sa nerozculujem a jasne je tam napisane ze chce vediet negativne skusenosti a akoze negativna skusenost je ze je skaredy alebo to ako vyzera?
Mne je v podstate kazdeho nazor uplne jedno len ma zaraza ze stale sa musi zdvyhnut hadka ohkadne tohto kocika. A ako som uz napisala moj nazor je v tom ze nejde o kocik ale o cenu pretoze predtymto som mala tiez drahy kocik ktory vyzera klasicky a tiez mamicky mali pripomienky aky je hrozny a skaredy a vyzera ako pavuk.

@mircalla ja som tiez neriesila teba. Ved si precitaj celu diskusiu potom to mozno pochopis a ked nie precitaj si dva krat.