Rh negatív v druhom tehotenstve: Ako postupovať?
Ahojte ako to funguje keď mám Rh negatív a partner pozitív prvé dieťa malo negatív po mne a teraz keď som tehotná druhý krát dnes som 27+0tt tak malý by mi dať nejakú injekciu už v tehotenstve alebo ako ste to malý vy v takomto prípade ?
@anonym_autor
Ja som mala prvé dieťa s Rh+, ja som Rh- a injekciu som dostala po pôrode
preventívne sa dáva v 28-30 tt. keď ti dajú… v 28. tt ti budú robiť test na protilátky a podľa toho sa rozhodnú… každopádne budeš viac sledovaná, mne pred termínom pôrodu robili testy raz týždenne a nakoniec som mala vyvolaný pôrod…
ak by to dieťa bolo rh poz, dajú ti injekciu
@anonym_autor okolo 32-34tt injekcia a po porode len ked bude dieta rh pozit, to hned testuju. O 2:30 alebo tak som porodila a o 9:00 uz davali injekciu s tym, ze mala vysla 0 pozit.
28tt sa dava injekcia aspon tak mne povedal gyn, tiez mam negativ. Nic o opakovanych testoch pred injekciou nehovoril.
My sme rovnaký prípad a nedávali mi injekciu v tehotenstve, len sa sledovali protilátky. Po pôrode otestovali dieťa a kedže bolo negatív po mne, tak ani po pôrode som nedostala.
@anonym_autor
Ja Rh negativ
Obe deti Rh pozitiv
Po oboch porodoch injekcia.
Prve tehotenstvo v pohode, protilátky ok.
Pri druhom tehotenstve som uz mala hranicne protilatky, bola som sledovana na hematologii.
Prvy syn mal moju skupinu, druhy ma plusove rh. Mala som protilatky a dostala som injekciu v nejakom 28 tyzdni. Po porode si nepamatam ze by som dostala dalsiu 🤔

@anonym_autor áno, injekcia v tehu a potom neviem či pri alebo po pôrode ešte, a to neviem či mne, alebo malej 🤦🏼♀️