icon

Rh negatív v druhom tehotenstve: Ako postupovať?

30. júl 2026

Ahojte ako to funguje keď mám Rh negatív a partner pozitív prvé dieťa malo negatív po mne a teraz keď som tehotná druhý krát dnes som 27+0tt tak malý by mi dať nejakú injekciu už v tehotenstve alebo ako ste to malý vy v takomto prípade ?

curlie
30. júl 2026

@anonym_autor áno, injekcia v tehu a potom neviem či pri alebo po pôrode ešte, a to neviem či mne, alebo malej 🤦🏼‍♀️

motorka97
30. júl 2026

@anonym_autor
Ja som mala prvé dieťa s Rh+, ja som Rh- a injekciu som dostala po pôrode

biba_18
30. júl 2026

preventívne sa dáva v 28-30 tt. keď ti dajú… v 28. tt ti budú robiť test na protilátky a podľa toho sa rozhodnú… každopádne budeš viac sledovaná, mne pred termínom pôrodu robili testy raz týždenne a nakoniec som mala vyvolaný pôrod…
ak by to dieťa bolo rh poz, dajú ti injekciu

kiki68
30. júl 2026

@anonym_autor okolo 32-34tt injekcia a po porode len ked bude dieta rh pozit, to hned testuju. O 2:30 alebo tak som porodila a o 9:00 uz davali injekciu s tym, ze mala vysla 0 pozit.

anonym_926d94
30. júl 2026

28tt sa dava injekcia aspon tak mne povedal gyn, tiez mam negativ. Nic o opakovanych testoch pred injekciou nehovoril.

anonym_0d788b
30. júl 2026

My sme rovnaký prípad a nedávali mi injekciu v tehotenstve, len sa sledovali protilátky. Po pôrode otestovali dieťa a kedže bolo negatív po mne, tak ani po pôrode som nedostala.

anonym_fc0e91
30. júl 2026

@anonym_autor
Ja Rh negativ
Obe deti Rh pozitiv
Po oboch porodoch injekcia.
Prve tehotenstvo v pohode, protilátky ok.
Pri druhom tehotenstve som uz mala hranicne protilatky, bola som sledovana na hematologii.

jablkovastrudla
30. júl 2026

Prvy syn mal moju skupinu, druhy ma plusove rh. Mala som protilatky a dostala som injekciu v nejakom 28 tyzdni. Po porode si nepamatam ze by som dostala dalsiu 🤔

barju
31. júl 2026

Prve tehotenstvo 2025, dieťa Rh+ v tehotenstve mi nič nepichali, ale kontrolovali protilátky. Pichli mi injekciu po pôrode. Teraz druhé tehotenstvo, dieťa znova Rh+, znova kontrolujú protilátky, momentálne 24tt. Zatiaľ o injekcii nepadlo ani slovo, stále sa drží gynekologicka toho že dostanem injekciu po pôrode. Iné by bolo keby som musela ísť na amniocentezu, vtedy už by som injekciu dostať musela.