Kočík Jané Muum 2011
Ahojte nemate niektora skusenost alebo info o tomto type kocika?zvazujem kupu.
ahoj predsa len uz jw to mesiac, dcerka uz narastla, este stale sa ti v pohode zmesti do tej vanicky? Lebo tiez uvazujem nad tymto kocikom a touto vanickou, len nikde na predajni nemaju vanicku matrix ale len tu micro, tak si ju nazivo ani nedokazem predstavit a myslis ze by sa dalo ze by si ju pofotila z vnutra napr. Aj a babatkom? Velmi pekne dakujem 🙂
@saallen ahoj, drobec sa tam v pohode stale zmesti aj s fusakom, teraz ma 61 cm a 5300g, lezi sa jej tam velmi pohodlne. Teraz mala 3 mesiace, tusim este take 2 pekne potiahne vo vanicke . Aktualnu fotku nemam, no ked odfotim tak ti poslem, posli mi mail na seba do IP a odoslem ti tam. Matrix je autovanicka a micro je klasicka vanicka, tak zalezi aj od toho ci chces prenasat babo v aute v autovanicke- co sa doporucuje pre male babatka, kvoli chrbtici a SIDS syndromu nahleho umrtia. Pisu ze ako autovanicka sa da pouzit do 10kg, ako autosedacka do 13kg, plus su tam este 2 dalsie polohy na kocikovanie.
ahojte, maminy, som tu nová, chcela by som sa zapojiť do diskusie ohľadne kočíka jane muum. Mám nejaké otázky i vlastné postrehy z používania.
Mám jane muum micro trojkombináciu z limitovanej edície (čierny si sivou) od leta - malý sa narodil v 18. júla - doteraz používam vaničku - vnútri mám tenší fusak a väčšie bábo - 9 kg (7 mes.) - a dá sa povedať, že nám to veľkostne práve vyšlo - teraz je malý presne na dĺžku kočíka, takže sme tu prežili leto a celú zimu, malý mal vo vaničke dosť miesta. Recenzie si čítam až teraz a len otváram oči, čo všetko maminy o kočíkoch vedia a čo zisťujú (ja som dala len na radu v obchode a spätne som rada, lebo po prečítaní recenzií by som si kočík asi nevybrala nikdy), no a trochu sa bojím používania športovej verzie - ešte sme ju nerozbalili, najmä čo sa týka krátkej striešky a svieteniu slnka do očí.
Takže moja otázka znie - na českom emimino som našla info, že nejaká mamička si nechala na MMB ušiť prídavnú clonu na striešku - neviete o niekom, kto tie clony šije? alebo kde sa dajú zohnať? ja som našla v obchode len tie univerzálne a veľmi sa mi nepáčia.
Ďakujem za rady.
Zabudla som pridať moje vlastné postrehy pre maminy, ktoré sa na to pýtali. Zatiaľ som používala len vaničku a sedačku z trojkombinácie jane muum, predávanej u nás. Sedačka je tu Rebel pro - je OK, bez nejakých výhrad. Ja som si do nej spočiatku - v lete - dokúpila takú tú vložku proti poteniu a výplň okolo hlavičky, lebo malému padala hlavička.
Čo sa týka kočíka:
výhody 🙂 podľa mňa: kočík je ľahký, ľahko sa skladá (aj keď my ho neskladáme často, máme Sharana a tam sa nám zmestí celý ako je), vanička v porovaní s dnešnými malými kočíkmi je dosť veľká - naozaj v nej malého vozím 8. mesiac, a to aj v zimnom oblečení a malý je dosť urastený, má veľký košík, dosť veľká taška na kočíku, ručná brzda na madle, malého dobre chránil pred zimou
nevýhody 😒 podľa mňa: ja som nechcela nafukovacie kolesá, ale tieto ma trochu sklamali - po pár týždňoch začala predná časť konštrukcie - okolo predných koliesok dole - tak čudne vŕzgať a pískať - neviem presne, odkiaľ to ide a občas to spôsobí aj také zaseknutie predných koliesok - musím ich ručne napraviť. Okrem toho veľmi rýchlo sa ošúchali - vyzerajú staršie ako kočík a veľmi sa do nich všetko zapichuje (kamienky, dokonca aj nejaký "pripináčik" sme doniesli, ale zas nebol defekt). Ak kolieska nie sú zaaretované (mne sa to nechce prepínať, ide to ťažšie - asi moja vina), veľmi zle sa ide s kočíkom po hladkom povrchu (obchoďáky a tak) - predné kolieská sa krížia, dávajú do polohy kolmo, až to kočík úplne zastaví. Pri nerovnom teréne, výmoľoch (u nás ich je dosť) treba chodiť veľmi opatrne,najmä pri malých bábätkách, fakt to dosť "drncá".
Trochu mi spočiatku vadilo, že kočík nie je pevný, aj keď má také úchyty,ktoré držia vaničku na konštrukcii, vanička sa tak akoby kýve, ale zvykla som si.
Snáď som niektorým mamičkám pomohla.
@lenka03
Dobrý deň, hojdanie vaničky sa poriešilo na nových kočíkov špeciálnym remeňom, ktorý tomu hojdaniu zabraňuje, pokiaľ mamička chce.
@radsar
To kríženie predných kolies sa dá odstrániť - nastavením vôle v otočnom mechanizme. Trošku šikovnejší manžel by to mal zvládnuť 🙂
@mirokinder napriek remeňom sa vanička hojdá, ale už som zvykla
@mirokinder manželovi to oznámim - šikovný je, tak dúfam, že to zvládne - je tam na to nejaká páčka? alebo čím sa to nastavuje? ďakujem
Nad predným kolesom je matička, ktorú treba dotiahnuť. Dá sa to aj bez dávania kolesa dole. Nesmie sa to dotiahnuť moc, lebo potom by sa koleso zle otáčalo. Ale ja nie som technik, keby mu to nešlo, opýtam sa technika a napíšem to presnejšie. S pozdravom, Michal
@radsar
Pri takom spôsobe uchytenia sa to proste hojdať bude vždy, niekedy menej, niekedy viac, ale ešte sa nestalo, že by sa to ulomilo, alebo neúmerne viac zhoršilo. Berte to ako pozitívum, že dieťa má pohyb, aj keď len leží vo vaničke 🙂 to bol pokus o vtip. S pozdravom, Michal
Ja mam Jane Muum hnedy, celkovo som s nim spokojna, maly ma 6 mesaicov a stale este mame vanicku, co som aj chcela a to tam mame obrovsky fusak. Vanicka je naozaj v porovnani s inymi dost "velka", Kocar je super skladny a lahky, ked nam nesiel vytah, sama som ho zniesla - chvalabohu byvame na 1 poschodi 🙂 Tak ako pisali baby predo mnou, predne kolieska sa zasekavaju, ked nie su zaaretovane.
Vajicko je v pohode, dobre sa to nacvakava na konstrukciu, sportovu cast sme este neskusali.
Ahojte, my sme nedavno kupili sportovy kocik Jane slalom pro sp.edicia. Vsetko je super, akurat mala je nervozna z toho, ze ma nevidi pri kocikovani a ja tiez.... Zvazujem kupu Jane Muum - len nechcem sa opat popalit, teraz mame doma uz 2 kociky a este treti 😒 . Pripadne viete nieco podobne poradit? Hlavne aby bol lahky a pevna konstrukcia...V predajni nam ponukali cross reverse - len ten sa mi zda desne uzky... Inak som s kvalitou Jane velmi spokojna...akurat ta cena 😀
@katarinasalayova cross reverse vôbec nie je úzky Zdá sa mi dokonca širší ako Muum Mám odskúšané oba
Aha, dakujem za odpoved. No tak to si ho pojdem obzriet 🙂
Este by som sa ta chcela opytat lubica 69, keby si ich mala porovnat, bez ohladu na cenu, ktory je lepsi? Dakujem...
A čo si myslíte o strieške na športovej časti Jane Muum. Ja som preň rozhodnutá, no trošku ma tá strieška štve. Chcem kúpiť tento kočík čisto na jarné a letné obdobie.
Ďakujem 🙂
@katarinasalayova určite cross reverse je lepší než Muum ☹
Mám momentálne 4 mesačnú dcérku. Myslíte si, že teraz JAR a LETO 2013 bude táto bugyna JANE MUUM vhodná ?

@apolenka6 kuk môj bazár ak si to nevieš predstaviť 😉 tam to mám zvlášť