icon

Ako dlho trvá liečba po kyretáži?

odrik
7. máj 2011

Bola som v 9.tyzdni druheho tehotenstva. Mam doma krasneho 11 rocneho syna

meusicka
31. júl 2015

@ivlo ahoj citam ze sa pokusate a teraz chcete troska pockat. Ja neviem ci si skusala ale odporucam na posilnenie maternice pit caj z alchemilky zltozelenej a tiez mozes pirdat aj rebricek obycajny. Ked sa budete snazit tak mozes pit uz len do plodnych dni a potom treba vynechat pretoze pocas tehotestva sa uz nesmu pit. Ja som oba pila pred prvym tehulkovanim. Potom som neplanovane otehotnela 2x ale tesili sme sa, lenze som mala MA a v 11 tt ma museli cistit. Potom som zase nasadila caje a zacali sme snazit po 4 mesiacoch po kyrete. Na 4 cyklus sa nam zadarilo a dr. cely stastny zahlasil moje najvacsie a najkrajsie prekvapenie v zivote... Cakate dvojicky. Teraz mam doma zdrave 3,5 rocne dvojicky a velku slecnu. Ja som sama na sebe citila ze mi tie caje pomohli takze ich fakt odporucam. Pri tom tehu ked to bolo neplanovane som mala od zaciatku problem, spinila som a pod a ked som otehotnela po tych cajoch tak som fakt nemala ziaden naznak spinenia nic. Drzim palce nech je dalsie tehulkovanie uspesne.

ivlo
31. júl 2015

@meusicka Cajik uz som si kupila aj ho teraz pijem. U nas nie je problem otehotniet, ale udrzat. Prvy pokus 6tt vyplavilo sa, druhy pokus 9tt prestalo bit srdiecko. Neviem ci aj na toto ucinkuje cajik :-/

meusicka
31. júl 2015

@ivlo alchemilka maternicu posilnuje takze celkovo dobre vplyva. Hadam dalsi krat to bude uz ok.

ivlo
31. júl 2015

@meusicka dakujem za radu, vyskusam ju teda pit pravidelne. Snad bude mat pozitivny ucinok. Hlavne uz nebudem chodit na stranky podobne tejto pretoze citam tu negativne veci, mam z toho strach a potom sa to stane aj mne ☹ Uz len pozitivna mysel 🙂

guga79
1. aug 2015

@ivlo jasné, treba sa pozitívne naladiť...... 😝 čajíky pijem aj ja.....aj predtým som pila..... 😕 😅

ivlo
2. aug 2015

@m2mysha Ahoj, pisala si, ze si asi dostala mrchu po troch tyzdnoch. Tak som sa chcela spytat ci to bola naozaj mrcha. Ja som dnes 3tyzdne aj 4 dni od kyretaze a ide zo mna taka cierna tmava krv a aj kusy, ale ziadne bolesti ako pri mrche tak teraz neviem ci to uz je ono alebo nie.

lavender84
2. aug 2015

@ivlo ahoj ja som dostala mrsku na deň presne 4tyz po kyrete a začala sa mi presne ako ty píšeš - čierna taka ako "zrazena"krv, potom 1 deň nič, a na ďalší deň riadna mrcha 5 dňová - no mňa bolelo brucho, kríže, všetko... no každá sme iná 🙂 niekto nedostane 8 týž a aj to len taký silnejší výtok... pa

m2mysha
2. aug 2015

@ivlo ja som mala normalnu riadne cervenu krv a prebiehalo to tak ako vzdy predtym prvy den relativne silne, druhy den slablo, potom den takmer nic len slabo hnede spinenie a potom sa zas na jeden den pustilo riadne. Takto to u mna prebiehalo vzdy, a aj ma bolelo brusko a mala som divoke nalady 😀 este par dni pockam a ak uz nic nebude tak budem volat na gyndu aby som sa objednala na kontrolu. Ale uplne top bolo ze mi muz povedal ze zas voniam ako pri kramoch 😂😂 zevraj vtedy voniam vzdy inak ako obvykle 😂😂😂

ivlo
4. aug 2015

Caute baby, krvacanie nepreslo, menzes neprisiel. Bola som u Dr. Vytvorila sa mi cysta. Dal mi vycislit HCG, kedze je este vysoke zrejme zostala nejaka mikroskopicka ciastka vnutri a že cysta tiez robi galibu tak musim ist zajtra opat na cistenie :(

m2mysha
4. aug 2015

@ivlo oocch jooj, moja drz sa ;)

guga79
4. aug 2015

@ivlo ale dokelu, prepáč, to mi je ľúto, že Ta to znovu čaká....... ☹ drž sa, nech sa dobre zotavuješ už bez problémov 😝

lavender84
4. aug 2015

@ivlo drzim palce nech to mas rychlo za sebou a potom uz nech je vsetko ok 🙂

ivlo
4. aug 2015

Dakujem Vam. Uz nech mam po.

m2mysha
6. aug 2015

@ivlo ako sa citis? vsetko prebehlo v poriadku???

ivlo
6. aug 2015

@m2mysha Ahoj, vsetko prebehlo tak islo ako predtym. Dalsie dva tyzdne PN mi nakazal doktor a spytala som sa nezavisle doktorky v nemocnici a ona mi povedala tiez dva tyzdne mam byt doma a ziadna zataz, ziadne upratovanie. 🙂 Ramadan nam s muzom pokracuje 🙂 Si zlata ze si napisala.

m2mysha
6. aug 2015

@ivlo tak sa opatruj a pekne oddychuj, liec sa, nech si ta muz pekne rozmaznava ;)

guga79
6. aug 2015

@ivlo držíme palce, nech sa dobre zotavíš a už žiadne problémy 😉

ivlo
6. aug 2015

@m2mysha @guga79 Dakujem vam pekne. Prajem vam aj sebe uz len bezproblemove tehotenstvo 🙂

guga79
6. aug 2015

@ivlo aj my ďakujeme, my ešte musíme počkať..... 😀 ale teším sa na to obdobie, keď si tu budeme vypisovať o testíkoch a podobne 😝

luciferkax
12. aug 2015

Ahojte baby.. dnes som aj ja podstupila kyretaz..zaujimalo by ma ako ste sa.zotavovali? Kedy ste.nabehli na normalny rezim domaci? A ako dlho ste boli aj na PNke....momentalne este lezim v posteli ale.o dve hodiny ma pustia.domov...

ivlo
12. aug 2015

@luciferkax Ahoj, je to individualne. Ja som po prvej kyretazi bola 4tyzdne PN. Doporucili mi dva, ale kedze som krvacala tak som este dalsie dva musela zostat doma. Urcite sa setri. Ziadna fyzicka namaha aspon 2tyzdne.

luciferkax
12. aug 2015

@ivlo. Uprimne mne by dlhsia PNka nevadila...len nech je vsetko ok..ten klud bude tazky..pri dvoch prazdninujucich detocha vsade bordel a depka na krku ☹ ☹ nevadi..prezijem..o mesiac uz bude urcite lepsie

guga79
12. aug 2015

@luciferkax ahoj, ja som síce PN nebola, ale bola som doma......tie dva týždne boli ťažké, hlavne psychicky.....ale už sa to dá....... ja som veriaca, a to mi veľmi pomáha...... 😉 tak držím palce, aby si to všetko zvládla a vydržala 😅

guga79
14. aug 2015

@ivlo ahoj, ako sa máš? Ako sa Ti darí? Ty si tuším musela ísť znova na zákrok, ako sa zotavuješ?

ivlo
14. aug 2015

@guga79 Ahoj, uz som 6 tyzden PN parim sa v byte v 32 stupnoch. Odkedy som dosla z nemocnice dodrziavam kludovy rezim. Nic nerobim. Dnes je to 9 den od druhej kyretaze a dnes som zacala slabo krvacat. Odkedy som dosla z nemocnice tak nic az dnes. Dufam, ze to do utorka prejde a doktor ma uz pusti do roboty. Normalne sa tam tesimi ked je to tam divoke kvoli mojej dlhej PNke. Dala som si vypocitat podla Jonasovej metody zivotaschopnost tak som zvedava co vide. Ty sa ako mas? Ziadne komplikacie?

guga79
14. aug 2015

@ivlo fiha a to čo si si dala vypočítať, životaschopnosť čoho? Potom ďalšieho ?
Ja sa mám celkom dobre, ďakujem, očakávam prvú mršku po zákroku......17.7. som mala zákrok. A potom ma čaká kontrola u novej gynekologičky. Dúfam, že bude mať pre mňa len dobré správy. Inak sa mi zdá, že do tých 14 dní od zákroku je "normálne" krvácanie....nemala by si mať teplotu pri tom......a silné bolesti. Od nedele sa má ochladzovať, musíme už len vydržať. Máš byt niekde na vrchnom poschodí, či tak nešťastne otočený na slnečnú stranu?

mimikas
14. aug 2015

@guga79 ahoj, ja som mala kyret 24.7 a citim sa v pohode uz vobec nelrvacam ani nic. Kedy sa uz mozeme ist kupat? Ideme na dovolenku 22 aug co bude 4 tyzdne po zakroku, budem sa u moct aspon ma chvilocku okupT? Lebo inak neviem co tam budem robit

ivlo
14. aug 2015

@guga79 ano, ano dalsieho. Ze kedy je najidealnejsia doba na pocatie, aby bolo zdrave. Tak som zvedava. No som na 8 posch a vsetky okna na zapad. Mozem sledovat zapad slnka z ktoreho sa tieto dni velmi tesim 🙂 Uvidis vsetko budes mat dobre. A coskoro budes opat cikat na palicku 🙂 Cas leti rychlo. Inak psychicky si ok? Ja budem urcite aspom do decembra cakat aj ked povoli dr skor. Teda vlastne uvidime co vypocita doktor jonas 🙂

ivlo
14. aug 2015

@mimikas Myslim, ze to uz sa mozes kupat. Doktora si sa nepytala? On by ti mal povedat ci mas vsetko ok a co uz mozes.

mimikas
14. aug 2015

@ivlo v pondelok idem na kontrolu len uz fakt by som sa rada hodila do vody