Ako oznámiť manželovi smutnú správu o strate bábätka?
Ahojte, po troch pozitívnych testoch som bola včera s manželom u doktorky na prvom vyšetrení a bohužiaľ mi oznámila, že plod tam je ale nebije mu srdiečko. Pri vyšetrení som špinila a povedala mi že tam mám hematóm a že mám ísť na kyretáž. Manžel sedel v čakárni a on sa moc z toho tehotenstva tešil, a ja som nevedela ako mu to povedať, zverila som sa s tým doktorke, skoro som odpadla ako mi prišlo zle :( a doktorka mi povedala že nech sa hlavne ukludním a poviem mu to neskôr keď sa dám dokopy. Neviem ako mu to povedať, včera som sa na to nezmohla, celý deň len plačem a keď som s ním pomáha mi že on o tom nevie a musím sa ovládať. Len teraz neviem ako mu to povedať, on sa tak tešil na bábo, ja som moc nadšená nebola. Bojím sa že sa naštve, že som mu klamala. Ja by som najradšej absolvovala tú kyretáž a povedala mu to až potom, lebo ledva to zvládam sama a neviem si predstaviť keď ešte aj on bude v depke doma, tak sa zbláznim. Viem že to je hrozné a raz mu to povedať musím, ale mne proste strašne zdvihne náladu keď prídem z práce že on je v pohode, a nemusím to s ním riešiť. Poraďte, možno niekto má niečo podobné z sebou. Ďakujem.
@zmatka008 To si dokázala vyjsť z ambulancie a usmievať sa na neho, že sa nič nestalo?
Určite mu to povedať treba hneď a nie z neho robiť blázna. Teba tá strata bolí a on to bude prežívať tiež. Vieš, ako sa môže cítiť, že ho ešte klameš? Nie je dobrý nápad mu to tajiť. Rodičmi by ste boli obaja. Strata je to váš oboch.
Držím päste.
Skratka vacsinou na tom prvom ultrazvuku vidiet prave bud iba dutinku, alebo plod ale srdce este velmi malokedy. Zaklad prave je ak vidiet plod v maternici, proste je premna zahadou, ze lekarka z toho hned spravila neprosperujuce tehotenstvo. Jedine, ze naozaj si uz v nejakom vyssom stadiu, plod bol vacsi len bez srdiecka. A co sa tyka toho ako to povedat manzelovi tak to tiez nie uplne chapem. Zvladas sa v tomto pretvarovat? Ze mu normalne do oci s usmevom povies, ze vsetko ok a on vobec na tebe nevidi, ze nieco nesedi? Je to cele divne no
ahoj, hovorila že je to 8tt a pýtala sa ma či som nešpinila predtým. Ja som bola v šoku, pretože naozaj nič na wc nebolo od poslednej menštruácie, čo bolo pred tými 8 týždňami. Preto vraj ma chce poslať na kyretaz, pretože by sa tá maternica mala čistiť sama už.
no mne doktorka poradila, že nech mu teda poviem o tom hematóme a špinení zatiaľ, to je pravda a keď sa ukludním tak mu poviem pravdu. Áno, mám ísť ešte na predoperačné vyšetrenie zajtra, trochu som dúfala, že možno tam druhý doktor nejaké srdiečko začuje. Myslíte že je to možné?
Akože až ma to nahnevalo ako toto niekto dokáže. Akože prosím? Teba ukľudňuje, že on je v pohode??? 🙄 a keď on bude revat, tak to budeš prežívať s ním opäť alebo ty už budeš v pohode? To čo je za vzťah toto? Nechápem.
Neverim, ze toto je realna tema. Vyjst z ambulancie bez stipky emocie po tejto sprave mi pride nerealne a uz duplom nerealne mi pride, ze sa ti podarilo skryvat svoje emocie doteraz a partner stale nic netusi....
bola som prvýkrát s tehotenstvom, nedala mi žiaden termín už. Vraj tam kde mi urobia kyretáž si ma doktor odsleduje už.
Povedz mu to čím skôr ja nechápem ako sa dá také niečo tajiť.
@zmatka008 tak ja neviem aký máš vzťah s manželom ale ten môj bol so mnou aj vo vnútri počul lekára hematóm aj rizika, u mňa síce akcia bola následne keďže vedel že musím ležať sa o mňa staral keď som začala opäť špiniť šiel so mnou na pohotovosť a teda hneď ako som vyšla vedel že je koniec
Takže buď je téma nereálna alebo si herečka hodná Oscara aleno Chlap ignorant. Inak si neviem predstaviť že žena ktorá sa z tehotenstva teší a dozvie sa správu že žiaľ nič z toho sa dokáže pretvarovat že je vlastne všetko v poriadku
vzťah máme super, on je super. To ja som divná, ja mám problém proste to asi povedať nahlas. A áno viem že čo najskôr mu to musím povedať. Len som tak trošku dúfala že či zajtra ešte ten druhý doktor nepovie niečo iné.
@zmatka008 pri hematome som spinila aj ja. Nakoniec zom bano donosila.
Inak moj dr. Ked som mala potrat tiez takto zhruba v 8 tt neposlal hned na kyret. Praveze povedal ze pockame este 2 tyzdne a uvidi sa aj ked ja som uz vnutorne vedela ze je to zbytocne. Nakoniec sa maternica vycistila sama. Mne to cele pride unahlene.
A teda co sa.manzela tyka fuha no cim dlhsie budes hrat tym horsie pre vztah. Mna by to extremne sklamalo na jeho mieste ze ma klames. Navyse ty to teraz budes prezivat prvy krat sama a potom este raz s nim. Cize miesto jedneho razu to prezijes 2x. Super napad.
No aj mne sa to už prestáva zdať, je to moje prvé tehotenstvo tak som nevedela, počúvala som proste doktorku. Uvidím čo povie zajtra ten druhý doktor. Ja práveže som taký typ človeka čo si potrebuje sám takéto veci prežiť a po pár dňoch sa s tým zmierim a už som schopná o tom normálne rozprávať. Je to na hlavu, viem. Ďakujem za nádej každopádne.
Viem, že citlivá téma a nechcem do Teba nejako zabŕdať, ale.....
Je to Tvoj muž, vaše dieťa, vaša snaha, vaša nádej, vaša strata a vaše trápenie. Nerob z toho len svoju súkromnú záležitosť. Úprimne, neviem si predstaviť, že si niečo takéto nechám len pre seba, a to čisto zo sebeckých dôvodov. Že bezcharakterne hľadím na mužov rozžiarený pohľad zatiaľ čo mi hladká brucho a podporujem jeho zbytočnú nádej.
Povedz mu to čím skôr, inak môže byť vaša strata ešte väčšia.
a ako muzovi vysvetis dalsie vysetrenie inde?
? Ja som vysla z ambulancie s placom takze vtedy priatel hned vedel. Aj keby neplacem ,videl by na mne. Fuha, ak si to nevsimol normalne mu to povedat cim skor ,ma na to pravo rovnako ako ty. Mrzi ma to
@zmatka008 je nechutné že mu to tajíš.
Co ak to uz oznamil po rodine a kamaratoch? V praci?
Toto sa nerobi
zbehni teraz hneď na wc a povedz že krvácaš...
poplač, a zajtra choď za tým druhým lekárom...
@deti95060810 Nebude toto len ďalšie bezcharakterné klamstvo z jej strany? On ju bude držať za ruku a chlácholiť pričom ona o tom vie už pár dní?
@tatiana288 tu sa nič iné robiť nedá...raz pravda musí výsť na povrch...
A to si mu zatajila že zajtra ideš na predoperačne? Či aký dôvod si uviedla. Neviem, povedala by som mu to hneď teraz... Vyhovorila sa na sklamanie, strach, hormony... Snáď nestihol nikomu oznámiť že čakáte 🙈

@zmatka008 no mne to znie trosku zvlastne, ze po 3pozitivnych testoch, prve vysetrenie a ze nebije srdiecko. V ktorom tyzdni si? Respektive kedy bola posledna menstruacia? Lebo hematom a krvacanie pri vysetreni nieje dovod na kyretaz. To, ze nebije srdce dovod na kyretaz je, ale nie v skorom stadiu tehotenstva, niekedy srdiecko vidiet az v 7-8tt a lekarka to vacsinou opakovane skontroluje nielen hned sucho posle na kyretaz. Skratka mi to cele u teba pride zvlastne. Pochopili ste sa dobre s lekarkou?