icon

Ako postupovať pri prerušení tehotenstva?

zdenus35
6. nov 2017

pekny deň maminky,neviete prosim či pred umelym prerušenim teh.treba ist svojej gynekolkogičke na vyšetrenie,ktora nema ani svoj ultrazvuk,alebo rovno isť do onemocnice na gyn.porodnicke,dakujem.

zdenus35
autor
6. nov 2017

@gianna to nehrozi

gianna
6. nov 2017

@zdenus35 co nehrozi?

katusikkk
6. nov 2017

Ja si ho zoberiem.Dam mu vsetku lasku sveta 😢

zdenus35
autor
6. nov 2017

@gianna adopcia

zdenus35
autor
6. nov 2017
irusa
6. nov 2017

@katusikkk ako ja nepochopím jedno..prečo také témy píšu na Mk ..veď nech sa poradí so svojím lekárom..veď je to stránka o mamičkách, ktoré majú detí alebo túžia po deťoch..príde mi to ako totálna provokácia... a ešte ma aj profilovku, nech všetci čo ju poznajú vedia, že nebrala antiku a teraz sa chystá na potrat....

gianna
6. nov 2017

@zdenus35 ok, ale vsak su aj ine moznosti, ako by si mohla mat babo pri sebe, pozri linky, co som poslala
tiez ponukam osobnu pomoc, ak chces napis do IP, preco vlastne ani len neuvazujes nad tym, ze by si si ho nechala a za akých okolnosti by si bola o tom ochotna uvazovat a mozme spolu porozmyslat co a ako poriesit

banana10
6. nov 2017

Nesudte dievcata

zdenus35
autor
6. nov 2017

@gianna ok pišem,dakujem

alice.jant
6. nov 2017

Preboha zeny starajte sa o seba ozaj! co vam uplne hrabe? Preco by ho mala za kazdu cenu donosit?? Jaaaaaj vy hrdinky ochrankyne života co za každých okolnosti by si dieta nechali/ donosili...no chcela by som vás vidiet keby ste boli v serióznych problémoch ako by ste si užili tehotenstvo, naviazali sa na dieta ktoré v sebe nosíte a potom isli anonymne rodit aby ste spravili iných šťastnými alebo akoby ste ho isli odložiť do hniezda zachrany. Ale prosím vás!! Čisté pokrytectvo tieto vyroky. Od žien ktoré v tejto situacii niesú.
Mozno mamicka si nemoze dovoliť ani ho donosiť, musela sa uz vrátiť do prace aby uživila jedno a nemoze si dovoliť o nu prist, alebo zostala na vsetko sama, alebo ma zdravotne problemy. Bez toho aby ste poznali dovody co jednu zenu dotlačia do tohto rozhodnutia sa tu idete ohanat týmito formulkami "prosím nerob to" "aspoň donosiť" a podobne. A ist sa do nej obuvat lebo zostala tehotna... no tak zlyhala a pochybila- kazdemu sa to v živote stalo pre viac alebo menej dolezite veci!! V tomto pripade sa bohuzial jedna o takuto smutno záležitosť, mna samu mrzi citat ze jedna zena sa takto rozhodne, ale v živote by som si nedovolila to co tu niektoré predvadzate a vypisujete.
A k tomu ze hanbiť sa ze verejne s fotkou dava taketo otázky- ja naopak smekam pred touto ženou, co do toho isla so svojou tvárou bez hanby a nie anonymne ako ostatne internetové hrdinky!

irusa
6. nov 2017

@alice.jant v prvom rade by som sa chránila , ak dieťa nechcem..a nesexujem bez rozumu... ak beriem antiku a zlyhá, tak to je už o niečo inom...

alice.jant
6. nov 2017

@irusa áno, mas pravdu. toto je samozrejme uz na druhu diskusiu; nemozem len nesúhlasiť, ale stane sa, nemalo by sa, to uznavam...
Nejedna sa tu teraz o to, uz sa stalo, hadam sa do budúcna pouci a nielen ona.

irusa
6. nov 2017

@alice.jant popravde ja osobné by som také informácie nehľadala na verejnom fóre ale u svojho gynekológa... samozrejme vo fóre sa človek stretne s viacerými názormi... prečo mala za potreby to tu vešať nechápem..mám mobil zavolám do ordinácie, prípadne googlim

alice.jant
6. nov 2017

@irusa ludia sa tu pýtajú na vsetko uz, uz aj ake je počasie bez toho aby sa k oknu postavili...🙈 to ze ja alebo ty by sme to riešili inak je jedna vec, druha je ze je to verejne fórum a pýtať sa da na čokoľvek... a áno, je to fórum o mamickach a detoch, a ano je tu vela žien co po detoch túži a nedarí sa im- urcite je viac ako tých ako je mamicka tu...ale napriklad aj tato téma je viazana k ženskej (a materskej) otazke aj ked je kontroverzná a viac negativna, ale preco sa tváriť ze to k tomu nepatri, všakže...

misinka0611
6. nov 2017

Žienky, nehnevajte sa ale na to, ci to ma urobiť alebo nie sa nepýtala. Chápem vás, ja jej mam tiez 100 chutí napísať aby to nerobila, ale ona je zrejme uz rozhodnutá.

A najprv treba ist svojej gynekologicke a ona povie co dalej ( smer nemocnica ).

No predsa napíšem, skús o tom este raz poriadne porozmýšlať.

zdenus35
autor
6. nov 2017

@misinka0611 nie som rozhodnuta ešte :(

zdenus35
autor
6. nov 2017

@misinka0611 presne ako hovorite rozhodnem sa tento tyžden u svojej lekarky

modraorchidea
6. nov 2017

@mlil77 je to každého vec...ale vždy mi príde ťažko keď takéto niečo čítam...koľko je žien ktoré by dali aj posledné len aby to dieťa mohli mať a nie je im dopriate ☹

misinka0611
6. nov 2017

@zdenus35 Verím, ze to bude tažké rozhodovanie, asi aj najťažšie v živote tak Vám želám aby ste nikdy svoje rozhodnutie nikdy neľutovali, nech je akékoľvek ❤️

kristinka86
6. nov 2017

@zdenus35 Možno ak by sa našla skupinka ľudí, čo Ti vie pomôcť? Vecami, finančne, resp. niektoré maminy z Tvojho okolia? Viem, tiež mimo tému..Ja len, aby sa tu nehádzali len dve možnosti - ísť na potrat/verzus nechaj si bábo a ruky preč od zvyšku..
Jednoducho, ak sa tu mamičky postavíme za mamičku a prisľúbime pomoc (hoc každá len malinkú) možno by bola šanca zachrániť život a možno by si aj Ty bola časom veľmi šťastná, že si sa tak rozhodla..

mlil77
6. nov 2017

@alice.jant to je čisté SEBECTVO ze radšej potrat ako adopcia!!!! je to blbosť co si napisala

zdenus35
autor
6. nov 2017

@kristinka86 ale ja nepotrebujem finannčnu pomoc

zdenus35
autor
6. nov 2017

@kristinka86 problemy mam trošku ine

kristinka86
6. nov 2017

@zdenus35 Nevidím do Tvojho života, neviem vyčítať, kde je problém. Snažila som sa len o úvahu, čo by bolo možné spraviť, prípadne ako pomôcť, len aby si nešla na potrat. Konečná voľba je na Tebe, to mi je jasné.

ematko29
6. nov 2017

@zdenus35 Ak ti ide o zivot ta viem pochopiť,ale ak je to čokolvek ine vsetko sa da vyriešiť.Pozri si ako prebieha potrat.Si predsa matka ,mas chraniť svoje dieťa a nie ho zabiť.

renata5
6. nov 2017

@zdenus35 ahoj nesudim ta a ake mas problemy??je to naozaj take vazne na takuto zavazmu vec?vidim na fotke Ze si dobry clovek dobra maminka urcite by si bola aj pre tvoje druhe dietatko teraz vidis vsetko cierne ale.ked to prejde a budes triezvo uvazovat vsetko bude znova pekne...drzim palce aby si sa rozhodla tak ako ti kaze tvoje srdiecko🙂

tinaa64
6. nov 2017

Nikto a nič by na nedonutilo ísť na potrat....aj keby som mala byť úplne sama s deťmi tak to neurobím....koľko žien chce a nemôže mať deti...

tinaa64
6. nov 2017

@alice.jant treba sa chranit ak dieťa nechcem...a nie potom plakať nad rozliatym mliekom a zabíjať svoje vlastne deti

tinaa64
6. nov 2017

Ináč mam známu..tak chcela druhé babo v priebehu 4 mes.2 krát potratila...mala čo robiť aby sa dala dokopy....a ty to chceš urobiť dobrovoľne?Je smutné že sa matka rozhoduje o živote alebo smrti svojho vlastného dietata

zuzans258
6. nov 2017

@alice.jant som toho názoru že@emili31 ....vieš koľko žien šlo na potrat a ľutovali to a hlavne koľko ich povedalo,že nemali vo svojom okolí nikoho kto by im to bol vyhovoril, že boli všetkým ukradnuté a nemali sa na koho obrátiť ani ohľadom rád...a práve preto je skvelé, že na modrom koniku sa dá o veľa veciach diskutovať...moja kamoška tiež šla na potrat...nepočúvla ma a potom ju to trápilo a bola nešťastná. že ma neposlúchla...nakoľko všetci ju v tom podporovali..mala dojem že je to správne...potom prišla na to že nie...