Ako prebieha umelé prerušenie tehotenstva?
Som v 10tt rozhodla som sa pre upt, cez týždeň mam ísť pre žiadosť, aký je potom postup? Krv mi chce brat môj gynekolog a kedy ma potom pošle na kliniku?
@medda_beda pozerám že ďalšia čo chce ospravedlniť vraždy deti. Ani ty nepíš za všetky. Je dosť lekárov čo si myslia to isté čo ja. Je to vražda.
@cecilia29 Za život a vždy za život bude človek ktorý sa mal vždy v živote dobre.
Keby som sa mala narodiť do rodiny kde je násilie, alkohol, proste sockársky život.
Tak by som bola vďačnejšia ak by som sa na tomto svete nemusela pretĺkať životom ktorý ajtak skončí koncom.
A nič ani adopcia ti nezaručí, že tvoj život nebude len boj.
Takže ja osobne sa nestarám kto čo robí ak je to zákonné kedže tým ženám ani deťom pomôcť neviem.Takže ak pomôcť neviem tak som radšej ticho.
Lebo človek nikdy nevie kedy zlyhá antikoncepcia a bude v podobnej situácií keď nebude mať na obživu ďalšieho dieťaťa a jediný kto si to celé odserie je tá žena.Ty za ňu nevynosíš, neporodíš, nepostaráš sa.
Toto je pes vo vývoji,takže mňa to veľmi nerozcíti.
Pokiaľ plod, nevníma, necíti bolesť tak proti interupcii nemám nič.Ak sa preukáže, že plod vníma tieto veci skôr pre mňa za mňa nech sa skráti doba.
Ani to, že má ruky, nohy z neho živú bytosť neurobí pokiaľ nevníma.
Nevidím však zmysel interupcie zakázať úplne.Ženy si nájdu cestu a oveľa horšiu.
@sofiasuf
Tak teda 10tt si pozrime bližšie:
Bábätko má v 10. týždni tehotenstva na dĺžku 2,8 až 3,1 centimetra, teda približne toľko, čo bobuľka hrozna. Váži 4,5 až 5,0 gramu – ešte stále je ľahké ako pierko.
Pri ultrazvukovom vyšetrení rozpoznáte na obrazovke človiečika, ktorý má už úplne vyvinuté vonkajšie telesné črty. Hlavička je síce v pomere k telu stále oveľa väčšia, ale bábätko ju už zdvíha. Napriamuje aj chrbticu. Čoraz intenzívnejšie sa hýbe, hoci tieto pohyby sú ešte nekoordinované a vy ich stále necítite.
Na konci paží sa vytvorili zápästia a teraz sa vyvíjajú články prstov. Do konca tohto tehotenského týždňa sa celkom stratí koža medzi prstami na rukách aj nohách a palec sa oddelí od ukazováka. Dieťatko sa snaží zovrieť prsty v päsť a čoskoro nimi začne hýbať.
Prstový tréning má veľký význam pre budúci život dieťaťa mimo maternice. Onedlho sa objaví dôležitý prirodzený inštinkt – sací reflex. Drobček sa naň pripravuje cmúľaním palčeka, väčšinou na pravej ruke.
Údery srdiečka sú také silné, že sa dajú zachytiť aj pomocou prenatálneho monitora srdcového tepu. Ak čakáte dvojčatá, lekár bude počuť biť dve srdiečka.
V 10. týždni tehotenstva sú vytvorené všetky dôležité vnútorné orgány. Pokračuje vývoj mozgu a nervových dráh, ktoré sa zjemňujú, aby mozog mohol prijímať podnety. Dôležitým stimulom pre bábätko je sluch. V 10. týždni tehotenstva sa formuje vonkajšia štruktúra ucha, takzvané vonkajšie ucho. Ušnica sa skladá z chrupavkového tkaniva a funguje ako lievik pre akustické vlny. Tvoria sa tu rôzne tóny, ktoré sa prenášajú ďalej do mozgu.
Vyvinuli sa všetky dôležité orgány – vaše dieťatko už nie je embryo, ale fétus, teda plod.
@hopsas Veriaci lekári.
Mne je jedno čo robí iná žena so svojou maternicou.Ja sa jej o deti starať nebudem, takže nemám právo ju nútiť deti na svet priviesť.
A keď už ste také bojovníčky tak sa o tie deti starajte lebo všetky sa na to ajtak vys*** s prepáčením hneď ako žena porodí.Aj celá cirkev aj všetci ste pokrytci.
Je to rozhodnutie ženy a len ona bude niesť následky.
Stále lepšie ako potom vyhodiť dieťa niekde v deke.
@sofiasuf ok, zarodok... tak sa vraciam k otazke...do 12tt je to zarodok, ten sa smie zabit. Od 12 tt nie. Vies mi ale povedat, preco v 11+6 je to este zarodok, a v 12+0 uz plod ? A teda, plod je podla teba uz "predstupnom" cloveka, kedze sa nemoze zabit, ale zarodok este nie je "predstupnom" cloveka ? Skus porozmyslat...
@kayyaa myslim, ze su tu na to vacsi odbornici ako my dve, ktori to posudia a ktori hlavne nie su v 21 stor.obmedzovani stredovekou vierou.
Niekto povazuje zarodok za hotove dieta, iny nie... that's it ... a viac je o tom zbytocne diskutovat. Niektore svatuskarky si pojdete aj tak dookola to svoje
Vďaka že si sa k tomu vyjadrila a napísala to úplne presne, že "LEN" EMBRYO je vývojové štádium ČLOVEKA! Lebo niektoré prítomné v tejto diskusii píšu resp myslia mimozemsky, neuveriteľné niečo, keď niekto dokáže tvrdiť že zárodok človeka vlastne nie je človek!
😱😱😱😱😱😱
Fakt strašné niečo, keď niekto obhajuje upt. Toto sa neobháji, nikdy a nikto. Je to ukončenie života a bodka, koniec, ende .
Je to nový človek, ktorý sa vyvíja aby mohol opustiť matkino/ zenino telo a stať sa samostatným, len pre to že je zatiaľ v jej tele, nemá žiadne právo ukončiť je život.
Na to treba myslieť skôr, keď je dieťa neziadane, nechcené, dieťa splodila ona s bio tatkom! Existuje y možnosti ako tomu predísť, nie ho potom zabiť z dôvodu ich neschopnosti, nadrzanosti, nezodpovednosti ! A ešte si to obhajovať a trepať debility že v tele rastie vlastne niečo úplne iné ako dieťa!!
Je to obyčajný hnusný zločin 🥺
@sofiasuf dala som ti link k tomu co so o potrate myslia odborníci https://www.lifenews.sk/content/rektori-profeso...
@any_soj v 21.storoci su stale ludia, kt.su ochotni verit, ze na oblakoch je pan boh a anjeli a v centre zeme peklo, nedajboze, ze zem je plocha doska, popieraju vedecku Darwinovu teoriu evolucie .. a presne tito svatuskari, ktori ziju v stredoveku, hlasaju potom taketo vyroky ako napr aj ty
@sofiasuf nechápeš. Zárodok = embryo je človek. Lebo je to z jeho vyvinovych štadií. Rovnako ako vyv. štádium batoľa ci mladší školský vek. Áno, pre toto vývinové štádium nie je typické ze by plakalo ci rozprávalo ci bránilo sa pred smrťou. Ale je to človek. A potrat je vražda človeka

@kayyaa nie, ani potom to este nie je clovek, ale plod =fetus
@cecilia29